facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Διατηρείται ο 13ος και 14ος μισθός - Κανονικά οι αυξήσεις

Στην διατήρηση τόσο του κατώτατου όσο και του 13ου και 14ου μισθού συμφώνησαν οι εργοδοτικές ενώσεις και η ΓΣΕΕ κατά την διάρκεια της συνάντησης τους, επισημαίνοντας ότι υπάρχει σύγκλιση στην ανάγκη μείωσης του εργατικού -μη μισθολογικού- κόστους.

Ειδικότερα, οι κοινωνικοί εταίροι κατέληξαν σε συμφωνία για την προστασία του κατώτατου μισθού και την μη περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Παράλληλα, επιβεβαίωσαν την ισχύ της Εθνικές Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, μέχρι το τέλος του 2012, οπότε θα δοθεί κανονικά και η προγραμματισμένη για το καλοκαίρι αύξηση ύψους 2,6%.

Όπως έχει αναφέρει το iefimerida.gr, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων (ΣΕΒ) πρότεινε να υπάρξει πάγωμα μισθών μέχρι το τέλος του 2012 και να αναβληθούν οι αυτόματες αυξήσεις που δίνονται λόγω τριετίας. Ωστόσο η ΓΣΕΕ διαφώνησε στο πάγωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κοινωνικοί εταίροι υποστηρίζουν ότι το πρόβλημα ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας δεν οφείλεται στους μισθούς του ιδιωτικού τομέα, και μάλιστα ανέθεσαν στα επιστημονικά ινστιτούτα τους να καταθέσουν μέτρα για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

Όπως ανακοινώθηκε, ο κοινωνικός διάλογος θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και θα επιδιωχθεί συνάντηση με την κυβέρνηση προκειμένουν να ζητηθεί επικύρωση του αποτελέσματος.

iefimerida.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news