facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Στο τραπέζι πακέτο μέτρων 10 δισ. ευρώ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΕΤΙΑ 2012-2014

Στα 3 δισ. ευρώ υπολογίζονται τα μέτρα για να καλυφθεί η υπέρβαση του ελλείμματος του 2011

Την περίοδο που η τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα θα γίνουν γνωστά τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού. Στη φωτογραφία ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος
Πακέτο μέτρων ύψους άνω των 10 δισ. ευρώ αναμένεται να συστήσει στην κυβέρνηση η τρόικα εν όψει της νέας δανειακής σύμβασης των 130 δισ. ευρώ.
Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ έρχονται σε 15 μέρες στην Αθήνα προκειμένου να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις, ενώ μέχρι τότε η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών θα έχει την πραγματική εικόνα για το έλλειμμα του 2011, το οποίο σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα αναμένεται να κινηθεί πέριξ του 10% του ΑΕΠ.
Νέο μνημόνιο
Η τρόικα, λοιπόν, επιστρέφει αμέσως μετά τις γιορτές. Για την ακρίβεια στις 16 Ιανουαρίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσουν οι επαφές στην Αθήνα ώστε να ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση επί του επικαιροποιημένου μνημονίου και εντός του Ιανουαρίου να «κλειδώσει» η συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση ύψους 130 δισ. ευρώ.
Οι δανειστές μας, σύμφωνα με πληροφορίες, ζητούν να συμπεριληφθούν στο μνημόνιο αφενός συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο μέτωπο της δημοσιονομικής προσαρμογής και των μεταρρυθμίσεων και αφετέρου η δέσμευση των κομμάτων τα οποία στηρίζουν την «κυβέρνηση Παπαδήμου» ότι τα μέτρα που θα αποφασιστούν κατά τη διαπραγμάτευση θα υλοποιηθούν κατά γράμμα και από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει μετά τις εκλογές.
Το πακέτο των μέτρων για την τριετία 2012-2014 αναμένεται να ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 3 δισ. ευρώ είναι τα πρόσθετα μέτρα του 2012.
Εικόνα
Στα μέσα Ιανουαρίου, που θα επιστρέψει η τρόικα, θα είναι γνωστά τα στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού σε δωδεκάμηνη βάση, αλλά θα έχει γίνει και μία προβολή των αναμενόμενων εσόδων του α' διμήνου που δημοσιονομικά θα εγγραφούν στο τελευταίο δίμηνο του 2011.
Ετσι θα αποκρυσταλλωθεί η εικόνα για τις παρεμβάσεις που θα χρειαστούν στον προϋπολογισμό του 2012, ώστε το έλλειμμα να περιοριστεί του χρόνου στο 5,4% του ΑΕΠ μετά και τη θετική συμβολή στην εξυπηρέτηση των τόκων από το PSI.
Η μαύρη τρύπα
Το έλλειμμα του 2011 με τα σημερινά δεδομένα φτάνει ή και ξεπερνά το 10% του ΑΕΠ. Ηδη στο 11μηνο Ιανουαρίου - Νοεμβρίου η μαύρη τρύπα του προϋπολογισμού φτάνει τα 3,2 δισ. ευρώ.

ethnos.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news