facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Με απώλειες κλείνουν τη χρονιά οι ευρωαγορές

Κέρδη κατά την τελευταία συνεδρίαση του 2011

Μικρά κέρδη με χαμηλούς όγκους κατέγραψαν κατά την τελευταία συνεδρίαση του 2011 οι δείκτες των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο έκλεισε με άνοδο 0,1% στις 5.572 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη με κέρδη 0,85% στις 5.898 μονάδες και ο CAC 40 στο Παρίσι με άνοδο 1,03% στις 3.160 μονάδες.

Ο FTSE έχασε 90 δισ. στερλίνες από την κεφαλαιοποίησή του κατά τη διάρκεια της χρονιάς, όμως η εμφάνισή του αποδείχθηκε καλύτερη από των ηπειρωτικών χρηματιστηριακών δεικτών.

Πιο αναλυτικά, μέσα στο 2011, ο FTSE υποχώρησε κατά 5,55%, ο DAX κατά 15%, ο CAC 40 κατά 17,6%, ο ΜΙΒ στο Μιλάνο κατά 26% και ο Ibex της Ισπανίας κατά 13,7%.

Συνολικά η φετινή χρονιά ήταν για τις ευρωπαϊκές αγορές η χειρότερη από το 2008


Διαβάστε Περισσότερα » "Με απώλειες κλείνουν τη χρονιά οι ευρωαγορές"

ΛΑΡΙΣΑ:Εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους ασθενείς

Μπορεί από Δευτέρα να ξεκινάει η πρώτη εργάσιμη εβδομάδα του 2012, όμως για όσους έχουν ανάγκη από τον γιατρό τους θα μοιάζει περισσότερο με εκκίνηση της... εβδομάδας των Παθών.

Λουκέτο θα βάλουν οι γιατροί στα ιδιωτικά ιατρεία της Λάρισας από την Δευτέρα 2 μέχρι και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, ενώ στην απεργία θα μετέχουν και οι γιατροί τόσο των νοσοκομείων, όσο και του ΙΚΑ. Σήμερα έλαβε απόφαση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για Πανιατρική Πανελλαδική απεργία για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, γεγονός που διευρύνει το μέτωπο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Βασικό ζήτημα των κινητοποιήσεων είναι η ενεργοποίηση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ) από 1ης Ιανουαρίου, γεγονός που αλλάζει τον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Παράλληλα, στο διεκδικητικό πλαίσιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τίθενται και κλαδικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, των γιατρών του ΙΚΑ κ.α.

Πάντως και πέρα από την επικείμενη απεργία των γιατρών σφόδρα επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίον ξεκινάει ο ΕΟΠΠΥ είναι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος με δηλώσεις του στο «Thessalianews.gr».

Μάλιστα, o κ. Γιαννακόπουλος προβλέπει πως η πρεμιέρα του νέου φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας θα συνοδευτεί από «γενικευμένο μπάχαλο», το οποίο σαφώς θα επιφέρει επιπρόσθετη ταλαιπωρία στους πολίτες. Ως αιτία για την παραπάνω κατάσταση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας καταδεικνύει «την προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε το θέμα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

Μάλιστα, ένα από τα κύρια σημεία της επιχειρηματολογίας του έχει να κάνει με την κατάρτιση των πινάκων όπου θα περιλαμβάνονται τα ονόματα των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ. Ο κ. Γιαννακόπουλος θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο να προλάβουν οι υπηρεσίες ώστε να έχουν έτοιμους τους συγκεκριμένους πίνακες για να γνωρίζουν οι ασθενείς εγκαίρως ποιοι μετέχουν στο νέο σύστημα. Παράλληλα, παρατηρείται και το φαινόμενο σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως π.χ. οι παιδίατροι να παρουσιάζεται γενικευμένη απροθυμία ένταξης στον ΕΟΠΠΥ.


thessalianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΛΑΡΙΣΑ:Εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους ασθενείς"

Πήγαν από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου κατευθείαν στο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου

Η Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου σβήστηκε από το ημερολόγιο των κατοίκων των νησιών Σαμόα μετά από απόφαση των Αρχών να συντονιστεί η μικρή νησιωτική χώρα του Ειρηνικού με τους βασικούς εμπορικούς της εταίρους, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Η χώρα πέρασε κατευθείαν από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου με τους κατοίκους να χειροκροτούν ενθουσιασμένοι για την ιστορική στιγμή.

Μέχρι πρότινος η Σαμόα ήταν ανατολικά από τη γραμμή αλλαγής ημερομηνίας στο μέσο του Ειρηνικού ωκεανού και άρα ακολουθούσε το χρόνο των ΗΠΑ. Με την αλλαγή η γραμμή περνά πλέον δυτικά από τη γραμμή και συντονίζεται με το χρόνο της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Έτσι πριν από την αλλαγή, όταν στην Ελλάδα ήταν, για παράδειγμα, 12 το μεσημέρι της Δευτέρας στη Σαμόα ήταν 11 το βράδυ της Κυριακής ενώ μετά την αλλαγή θα είναι 11 το βράδυ της Δευτέρας.

Για την ομαλή αλλαγή έγινε πάντως προσπάθεια να επιλυθούν μερικά πρακτικά ζητήματα.

Τα ξενοδοχεία ανακοίνωσαν ότι δεν θα χρεώσουν τη διανυκτέρευση ενώ, αντίθετα, οι εργοδότες θα πληρώσουν κανονικά τους εργαζόμενους για την ημέρα-φάντασμα.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πήγαν από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου κατευθείαν στο Σάββατο 31 Δεκεμβρίου"

Ηλιακή καταιγίδα έως αύριο, Τι είναι; Πως επηρεάζεται ο πλανήτης

Αλαλούμ στις τηλεπικοινωνίες του πλανήτη μας –αλλά όχι ευτυχώς για πολύ- αναμένεται να προκαλέσει μεγάλη ηλιακή καταιγίδα. Μέχρι αύριο, λοιπόν, δεν αποκλείεται να υπάρξουν προβλήματα στα κινητά τηλέφωνα, στα συστήματα πλοήγησης και στους ασυρμάτους.

Γιατί όλα αυτά; Σύμφωνα με επιστήμονες της Βρετανικής Γεωλογικής Επιθεώρησης, τρεις ισχυρές ηλιακές εκλάμψεις που έγιναν στην επιφάνεια του Ήλιου έχουν αποστείλει νέφη φορτισμένων σωματιδίων προς τη Γη που ίσως να επηρεάσουν τους δορυφόρους, αλλά και τα δίκτυα ηλεκτροδότησης.

Θα «μετακομίσει» και το βόρειο σέλας:

Αν και στην επιστημονική κοινότητα επικρατεί η άποψη ότι η ηλιακή καταιγίδα των τελευταίων ημερών δεν είναι τόσο ισχυρή, όσο είχαν αρχικά αξιολογήσει, είναι αρκετή για να "μετακομίσει" πιο νότια το εκπληκτικό βόρειο σέλας και να είναι εμφανές και στη Βρετανία.

Από το ηλιακό στέμμα, εκατομμύρια τόνοι αερίων εκτοξεύονται μαζί με ακτίνες Χ και υπεριώδη ακτινοβολία στο διάστημα με ταχύτητα πέντε εκατομμυρίων μιλίων την ώρα, ενώ η θερμοκρασία φθάνει τα 100 εκατομμύρια βαθμούς Κελσίου!

Προβλήματα ήδη στην Κίνα

Τα κινεζικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν διαταραχές στις τηλεπικοινωνίες ασυρμάτων στη νότια Κίνα. Το 1972 μια γεωμαγνητική καταιγίδα που προκλήθηκε από ηλιακή έκλαμψη έθεσε εκτός λειτουργίας τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στο Ιλινόις, ενώ το 1989 μία άλλη καταιγίδα έκοψε το ρεύμα σε έξι εκατομμύρια κατοίκους του Κεμπέκ.

madata.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλιακή καταιγίδα έως αύριο, Τι είναι; Πως επηρεάζεται ο πλανήτης"

ΑΓΡΙΝΙΟ:Επαιτούσε και είχε πάνω της 1000 ευρώ!

Μια 60χρονη Αλβανίδα συνελήφθη στην οδό Κύπρου το μεσημέρι για επαιτεία. Οι αστυνομικοί έμειναν έκπληκτοι όταν διαπίστωσαν πως είχε επάνω της ποσό που άγγιζε τα 1000 ευρώ

Η 60χρονη αλβανίδα ζητιάνευε χρήματα από περαστικούς στην οδό Κύπρου, όταν προσεγγίστηκε από αστυνομικούς οι οποίοι και την προσήγαγαν στην αστυνομία. Εκεί, διαπίστωσαν έκπληκτοί πως η γυναίκα είχε πάνω της σημαντικό χρηματικό ποσό και συγκεκριμένα 990.37 ευρώ.
Τα χρήματα κατασχέθηκαν και η αλβανίδα προωθείται στην χώρα της , αφού βρίσκονταν παράνομα στην Ελλάδα.

agriniopress.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΓΡΙΝΙΟ:Επαιτούσε και είχε πάνω της 1000 ευρώ!"

ΓΕΝΟΠ:Νέες δυσβάστακτες αυξήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ



Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΤΗ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗ ΤΟΝ

ΠΡΩΗΝ

ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ

√ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ

√ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ ΝΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΩΣ ΛΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΔΗΦΑΓΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

√ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΤΩΝ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ



ΤΟΝ ΠΛΕΟΝ ΓΝΗΣΙΟ ΕΚΦΡΑΣΤΗ ΤΩΝ ΠΙΟ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΔΥΣΒΑΣΤΑΚΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 12,6% (9,2%+3,4% τέλος ΑΠΕ) ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΙΣΤΙΚΗ ΒΟΛΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΟΥ ΗΔΗ ΑΔΥΝΑΤΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ



Πριν δέκα μέρες ,για πολλοστή φορά, και πριν καν ακουστεί τίποτα απολύτως για την κατάργηση του μειωμένου τιμολογίου του προσωπικού -που έχει τις ρίζες του στο 1945- η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ πήρε Δημόσια θέση ενάντια στις νέες αυξήσεις του ρεύματος καταγγέλλοντας ότι οι αυξήσεις αυτές έρχονται ως αποτέλεσμα των εγκληματικών αποφάσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ.

Πιο συγκεκριμένα το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης μας είχε ως εξής:Διαφωνούμε με την αύξηση των τιμολογίων

genop.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΕΝΟΠ:Νέες δυσβάστακτες αυξήσεις"

Σε έναν χρόνο αρχίζουν γεωτρήσεις και στην Ελλάδα!

- Υφυπ.Περιβάλοντος: Τον Δεκέμβριο θα λειτουργούν γεωτρύπανα στην Ελλάδα!
- Tην επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για τα τρία πρώτα οικόπεδα
- Υπολογίζεται ότι υπάρχουν 400 - 500 εκατομμύρια βαρέλια!

«Tου χρόνου τον Δεκέμβριο θα λειτουργούν γεωτρύπανα στην Ελλάδα», δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, κ. Ι. Μανιάτης.

Μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για τα τρία πρώτα οικόπεδα, χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες.

Δήλωσε πάντως ότι από τρία αυτά Οικόπεδα «θα βγουν 400-500 εκατομμύρια βαρέλια».

Σε χάρτη της Δυτικής Θαλάσσιας Ελλάδας, θα γίνουν, όπως είπε, "οι σεισμικές έρευνες, οι οποίες δεν πρόκειται να στοιχίσουν τίποτα στο ελληνικό δημόσιο, αλλά η χώρα μας θα γνωρίζει ακριβώς τον ορυκτό πλούτο που μπορεί να διαθέτει."

"Η ανακάλυψη στην Κύπρο έχει αναστατώσει τη διεθνή κοινότητα. Πλέον αυξάνονται οι πιθανότητες να έχουμε και εμείς. Υπάρχουν γεωλογικές συνέχειες", τόνισε ο κ. Μανιάτης.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε έναν χρόνο αρχίζουν γεωτρήσεις και στην Ελλάδα!"

Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο – Ξένοι θα κρίνουν ποιος μένει, ποιος φεύγει

- Από Ιανουάριο 700.000 υπάλληλοι στην κρίση ξένων
- Οι Γάλλοι θα αποφασίσουν ποιοι 80.000 υπάλληλοι θα φύγουν ως το 2015!
- Ποιοι υπάλληλοι, ποιων οργανισμών κινδυνεύουν περισσότερο
- “Αμερόληπτες διαδικασίες” υπόσχεται ο υπουργός


Η εφεδρεία απέτυχε, πάμε σε απολύσεις. Αυτό είπε η κυβέρνηση στην τρόικα, οι δανειστές μας το δέχθηκαν και έτσι από τα μέσα Ιανουαρίου που έρχεται το νομοσχέδιο στη Βουλή ουσιαστικά αλλάζουν τα πάντα στο Δημόσιο, αφού Οργανισμοί, υπηρεσίες και φυσικά υπάλληλοι μπαίνουν στην “κρησάρα” των δανειστών που από την πρώτη στιγμή απαιτούσαν απολύσεις και μάλιστα μαζικές.
Ήδη το πρώτο Μνημόνιο ήθελε 150.000 λιγότερους υπαλλήλους, δηλαδή 80.000 απολύσεις ως το 2015. Κανείς δεν ξέρει που θα φτάσει αυτός ο αριθμός.
Το θέμα είναι ότι δεν αποφασίζει πλέον κάποια ελληνική υπηρεσία ή αρχή, αλλά οι “σύμβουλοι” όσοι μας δάνεισαν τα χρήματα και έχουν την παραπάνω γνώμη για την εξυγείανση του ελληνικού δημοσίου.
Ποιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν:
Υπάλληλοι οργανισμών, τμημάτων και διευθύνσεων που θα συγχωνεύονται ή θα καταργούνται.
Οι Γάλλοι σύμβουλοι θα αποφασίσουν ποιοι είναι αυτοί οι οργανισμοί, τα τμήματα και οι υπηρεσίες.
Υπάλληλοι εταιρειών και οργανισμών του Δημοσίου που θα ιδιωτικοποιηθούν (πριν περάσουν στα χέρια των ιδιωτών) για να γίνου ποιο ελκυστικές αυτές οι εταιρείες..
Υπάλληλοι χωρίς πτυχίο και εξειδίκευση. Δηλαδή υπάλληλοι Υ.Ε. ΔΕ.

Ταυτόχρονα και με την αναδιάρθρωση που θα γίνει σε υπηρεσίες και φορείς θα γίνουν και μαζικές μετακινήσεις προσωπικού, μέσω υποχρεωτικών μετατάξεων. Θυμηθείτε ότι όποιος αρνηθεί μετάταξη πλέον ουσιαστικά υπογράφει παραίτηση από το Δημόσιο.

Οι μετατάξεις των υπαλλήλων που θα είναι υποχρεωτικές θα συνοδεύονται σ' αυτή την περίπτωση με τη μεταφορά και των οργανικών θέσεων που κατείχαν, καθώς οι κενές οργανικές θέσεις έχουν ήδη καταργηθεί.

Ταυτόχρονα όμως η δημιουργία των νέων οργανισμών δεν θα σημαίνει ότι θα περιλαμβάνει όλες τις θέσεις και τις ειδικότητες των προηγούμενων. Θα προκύψουν έτσι υπάλληλοι χωρίς οργανική θέση και άρα υπάλληλοι προς απόλυση.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο – Ξένοι θα κρίνουν ποιος μένει, ποιος φεύγει"

Ανάκληση επικίνδυνης κονσέρβας ψαριού

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε για τη διακίνηση προϊόντος σκουμπρί αποξηραμένο και αλατισμένο, προέλευσης Βιετνάμ, από τη γερμανική επιχείρηση «MONOLITH SUD GmbH», το οποίο έχει υποστεί μη εγκεκριμένη ακτινοβόληση.

Το εν λόγω προϊόν διακινήθηκε από την ελληνική εταιρεία «ΑΦΟΙ ΚΕΣΙΔΗ Ο.Ε.» και «MONOLITH ATHENS» (Νεοχωρούδα Θεσσαλονίκης), σε συσκευασία των 40 gr, με αριθμό γραμμοκώδικα 853484002174, ημερομηνία λήξης 28.07.2013 και επιπλέον επισήμανση EU Code HK 148.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση/απόσυρση του συνόλου του παραπάνω προϊόντος από την ελληνική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση επικίνδυνης κονσέρβας ψαριού"

Συνελήφθη στην Ηλιούπολη επικίνδυνος κακοποιός καταζητούμενος και στην Γερμανία

Ένας επικίνδυνος κακοποιός, ο οποίος είχε απλώσει τα δίχτυα του και στο εξωτερικό, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας.
Πρόκειται για έναν 45χρονο Αρμένιο, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Εφετείου Αθηνών, καθώς έχει καταδικαστεί ερήμην με ποινή κάθειρξης 7 ετών για υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.

Σε βάρος του 45χρονου, επίσης, έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γερμανικές αρχές για απόπειρα ανθρωποκτονίας, πρόκληση επικίνδυνων σωματικών βλαβών και παράνομη οπλοχρησία και οπλοκατοχή.

Στην Γερμανία θεωρείται πολύ επικίνδυνος, καθώς μεταξύ άλλων κατηγορείται για πυροβολισμούς σε βάρος τριών ατόμων.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη στην Ηλιούπολη επικίνδυνος κακοποιός καταζητούμενος και στην Γερμανία"

Επιστολή οργής στην «Εγνατία Α.Ε.» και το Υπουργείο

Στον απόηχο της αγανάκτησης και της ταλαιπωρίας που υπέστησαν χιλιάδες ταξιδιώτες, καβγάς στήθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας για τις ευθύνες του αποκλεισμού του κατά τα άλλα υπερσύγχρονου αυτοκινητόδρομου της Εγνατίας, ο οποίος έκλεισε για τρεις ολόκληρες ημέρες κατά την πρόσφατη χιονοθύελλα.

Στο μεταξύ, ο περιφερειάρχης αφού επέρριψε εξ’ ολοκλήρου τις ευθύνες για τις κωμικοτραγικές καταστάσεις στην «Εγνατία Οδό Α.Ε.» και στην κυβέρνηση, έστειλε επιστολή τόσο στην εταιρεία, όσο και στα αρμόδια υπουργεία, με την οποία ζητά εξηγήσεις γιατί η «Εγνατία» δεν έκανε αποχιονισμό, ενώ διατυπώνει το αίτημα για την κατασκευή ανεμοφρακτών στο επίμαχο τμήμα Κοίλα – Καλαμιά με τα γνωστά ανεμοσούρια.

Ο Γιώργος Δακής, σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr υποστήριξε ότι «η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας λειτούργησε με άψογο τρόπο, ανέλαβε και τη δυσλειτουργία της κυβέρνησης και την έλλειψη αποχιονισμού εκ μέρους της Εγνατία Οδός Α.Ε. Να τονίσω ότι ο αποχιονισμός όλου του άξονα της Εγνατίας, των εισόδων εξόδων, καθώς και των κάθετων αξόνων, ανήκει στην Εγνατία. Υπέβαλλα επίσημο έγγραφο στην εταιρεία και στο υπουργείο Υποδομών, τονίζοντας ότι δεν μπορούν να επαναληφθούν αυτά τα προβλήματα και ότι πρέπει να γίνει άμεσα χρηματοδότηση για την τοποθέτηση στην περιοχή 10 χιλιομέτρων από Κοίλα έως Καλαμιά ανεμοπετασμάτων – ανεμοφρακτών».

Για μια κατάσταση που «δεν είναι η πιο ευχάριστη για την περιφέρειά μας», έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Ο Γιάννης Παπαϊορδανίδης καταλόγισε ευθύνες στην Πολιτική Προστασία, που δεν ενημέρωνε επισήμως και ενιαία τα ΜΜΕ, τα οποία από την πλευρά τους συνέδραμαν «τα μέγιστα», όπως είπε.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή οργής στην «Εγνατία Α.Ε.» και το Υπουργείο"

Υπουργική Απόφαση για τη διάθεση γάλακτος στα σχολεία

Γιατί δεν εφαρμόζεται έως σήμερα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα.

Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης έχει προωθήσει προς τα συναρμόδια υπουργεία, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την εφαρμογή προγράμματος ενίσχυσης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία.

Με αφορμή ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιώργου Κοντογιάννη για τα κρούσματα ασιτίας στα σχολεία, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αστέριος Ροντούλης απέστειλε στη Βουλή έγγραφο, με το οποίο επισημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει πρόγραμμα ενίσχυσης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία, αλλά επειδή το ύψος της κοινοτικής ενίσχυσης είναι χαμηλό και το διοικητικό κόστος μεγάλο, δεν υλοποιήθηκε μέχρι σήμερα το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Όπως επισημαίνει ο κ. Ροντούλης «η διάθεση γάλακτος σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, συνδυάζεται με την οργανωμένη σίτιση, η οποία υπάρχει στα σχολεία και την οποία αναλαμβάνουν οι ίδιες οι διοικήσεις των σχολείων. Στη χώρα μας, η λειτουργία των κυλικείων που είναι ιδιωτικές επιχειρήσεις, δεν διευκόλυνε μέχρι σήμερα την υλοποίηση του προγράμματος».

Ο υφυπουργός ενημερώνει ωστόσο ότι «το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έχει προωθήσει, από τα μέσα Ιουλίου 2011, σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης προς τα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Οικονομικών, προκειμένου να ρυθμιστούν οι απαραίτητες και αναγκαίες από τον ευρωπαϊκό Κανονισμό, λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου και στη χώρα μας».

Ο κ. Ροντούλης διευκρινίζει πάντως ότι «το πρόγραμμα ενίσχυσης της κατανάλωσης γάλακτος στα σχολεία δεν είναι στο πνεύμα του προγράμματος της δωρεάν διανομής φρούτων και λαχανικών» καθώς «με βάση τον Κανονισμό της Επιτροπής, προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης κοινοτικής ενίσχυσης για τη διάθεση γάλακτος στους μαθητές σχολείων, το ύψος της οποίας είναι ενδεικτικά περίπου στα 0,18 ευρώ/kg για 0,25 λίτρα ανά μαθητή και ανά ημέρα (άρα περίπου 0,04 ευρώ ανά μαθητή ανά ημέρα)».

Ο βουλευτής Γιώργος Κοντογιάννης που είχε απευθύνει ερώτηση στα συναρμόδια υπουργεία είχε επισημάνει τα κρούσματα ασιτίας στα σχολεία εκφράζοντας την ανησυχία του για το ενδεχόμενο η κατάσταση αυτή να επιδεινωθεί τους επόμενους μήνες. Για το λόγο αυτό έχει ζητήσει συνεργασία των συναρμόδιων υπουργείων και έχει καλέσει την κυβέρνηση να προτείνει στην ΕΕ την υλοποίηση προγράμματος για δωρεάν διανομή στα σχολεία βασικών τροφίμων όπως το γάλα, κατά το πρότυπο της δωρεάν διανομής φρούτων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργική Απόφαση για τη διάθεση γάλακτος στα σχολεία"

Στους δήμους τα πρόστιμα για τα σκουπίδια

Στους δήμους μεταθέτει το κόστος των παραβάσεων της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τα απόβλητα το Υπουργείο Περιβάλλοντος, σε μια προσπάθεια να ασκηθεί πίεση και να προχωρήσουν τα αναγκαία έργα υποδομής.

Tο νομοσχέδιο, που υιοθετεί την ευρωπαϊκή Oδηγία 2008/98 και το οποίο παρουσίασε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο ο υπουργός ΠEKA κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προβλέπει την καθιέρωση από το 2014 ειδικού τέλους ταφής για ορισμένες κατηγορίες αποβλήτων, όταν οδηγούνται σε χώρους υγειονομικής ταφής χωρίς προηγούμενη επεξεργασία. Θεσπίζει, επίσης, την παρακράτηση των ποσών που επιβάλλονται ως χρηματικά πρόστιμα στη χώρα μας για παραβιάσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, κατά τη διαδικασία κατανομής των κεντρικών αυτοτελών πόρων στους O.T.A. και στα νομικά τους πρόσωπα, τα οποία χρησιμοποιούν χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων ή στα οποία υπάρχουν ανενεργοί αλλά μη αποκατεστημένοι τέτοιοι χώροι.

H παρακράτηση των προστίμων από τους O.T.A. θα γίνεται και στις περιπτώσεις που σκοπίμως ή όχι εμποδίζουν ή ματαιώνουν τα αναγκαία έργα υποδομής σε δίκτυα αποχέτευσης και εγκαταστάσεις επεξεργασίας αστικών λυμάτων.

H Oδηγία που ενσωματώνει το νομοσχέδιο για τη διαχείριση των αποβλήτων δίνει μεταξύ άλλων μεγαλύτερη έμφαση και επεκτείνει την αρχή «ο ρυπαίνων πληρώνει», θέτει αυστηρότερες απαιτήσεις στα κράτη - μέλη, ώστε να επιτευχθούν προκαθορισμένοι στόχοι μείωσης των αποβλήτων, και υποχρεώνει τα κράτη - μέλη να καταρτίσουν, να εφαρμόσουν και να υλοποιήσουν περιεκτικά σχέδια διαχείρισης των αποβλήτων.

Tο νομοσχέδιο, σύμφωνα με την ενημέρωση του YΠEKA, τροποποιεί ριζικά την τρέχουσα νομοθεσία για τα απόβλητα και αποσκοπεί στην ενθάρρυνση της επαναχρησιμοποίησης και της ανακύκλωσης των αποβλήτων.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους δήμους τα πρόστιμα για τα σκουπίδια"

«Τους καίγαμε τα νησιά για αντίποινα στο PKK!»

Ομολογία της ΜΙΤ για εμπρησμούς και βομβιστικές επιθέσεις

Συγκλονιστικές ομολογίες για τις συνθήκες υπό τις οποίες έκαψαν τα νησιά της Ελλάδας, περιέχονται σε εκθέσεις που δημοσιεύονται σε δύο τουρκικές εφημερίδες, όπου ομολογείται ότι έβαζαν φωτιά στα δάση ως αντίποινα στην στήριξη που παρείχε η Ελλάδα στο ΡΚΚ! Νέες αποκαλύψεις από την τουρκική εφημερίδα Milliyet έρχονται να επιβεβαιώσουν ουσιαστικά τις πρόσφατες δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ, σύμφωνα με τις οποίες Τούρκοι πράκτορες πυρπολούσαν ελληνικά δάση.

Πιο συγκεκριμένα, ο Can Dundar, αρθρογράφος στην τουρκική εφημερίδα, και αναφερόμενος σε μυστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία έγινε διείσδυση Τούρκων πρακτόρων σε ελληνικό στρατόπεδο της Λαμίας, εκτός των επιδρομών εμπρησμών ελληνικών δασικών εκτάσεων σε Ρόδο αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές σε αντίποινα για την υποστήριξη που παρείχε η Ελλάδα στο PKK!

Ο συντάκτης επικαλείται μυστική έκθεση που ήρθε στην επιφάνεια και περιήλθε εν γνώσει του.
«Μετά τις πυρκαγιές, τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που μπήκαν σε ελληνικά νησιά, όλα σταμάτησαν, διότι για κάποιο διάστημα τότε, η Αθήνα βρισκόταν υπό την προστασία του PKK και όλα τελείωσαν», αναφέρεται στο δημοσίευμα. Χωρίς όμως να διευκρινίζει τι είδους προστασία του ΡΚΚ απολάμβανε η Ελλάδα και γιατί οι Τούρκοι πράκτορες -υποτίθεται- πως σταμάτησαν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της Μilliyet, Τζαν Ντουντάρ, η MIT είχε απαντήσει στην έκθεση του διευθυντή του γραφείου του Γιλμάζ και ζητούσε την εξαφάνισή της!

Η ΜΙΤ ανέφερε πως «Οι επιθέσεις, όπως στη Λαμία, στα δάση της Ελλάδος, οι βομβιστικές επιθέσεις στην Κρήτη και την Ρόδο, είναι κρατικά μυστικά ακόμη και στο επίπεδο αναφορών και δεν πρέπει να κοινοποιηθούν, γιατί κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει την εκμετάλλευσή τους από άλλα κράτη και να δημιουργήσει θέμα αμοιβαιότητας».

Ο Τούρκος αρθρογράφος, με ξεκάθαρο τρόπο γράφει στο άρθρο του πως την εποχή εκείνη, «η Τουρκία ήταν εξοργισμένη για τη φιλοξενία των μελών του PKK στην Ελλάδα».

«Έτσι κάποιοι είπαν “Αφού εκείνοι μας πονούν, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς” και δύο ομάδες, χωρίς να γνωρίζει η μία την άλλη, ξεκίνησαν τη δράση τους. Tότε οι ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν τις πυρκαγιές, ο τομέας μυστικών υπηρεσιών τις βόμβες» τονίζει ο Νουτντάρ.

Ο Τούρκος αρθρογράφος αναφέρει πως οι δράστες στην επικίνδυνη αποστολή τους αν συλλαμβάνονταν, δεν θα αναγνωρίζονταν από το τουρκικό κράτος.

«Μετά τις βόμβες και τις πυρκαγιές στα ελληνικά νησιά, στην Τουρκία ξέσπασαν μεγάλες πυρκαγιές. Μετά από λίγο καιρό Έλληνες επικοινώνησαν τους Τούρκους αρμόδιους και ζήτησαν «παύση πυρός.» Το μήνυμα ελήφθη και οι πυρκαγιές σταμάτησαν. Μετά για λίγο καιρό έπαψε και η φιλοξενία του PKK από την Αθήνα.

Την ύπαρξη έκθεσης που δείχνει τη δράση του τουρκικού παρακράτους στα ελληνικά δάση αποδεικνύει, η αναφορά που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Vatan.

H εφημερίδα κάνει αναφορά στην έκθεση του διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου Κουτλού Σαβάς επι κυβερνήσεων Μεσούτ Γιλμάζ, σχετικά με το σκάνδαλο Σουσούρλουκ που δείχνει τη σχέση του κράτους με το παρακράτος. Στην έκθεση του, σύμφωνα με την Vatan o εισαγγελέας αφιερώνει 12 σελίδες «σχετικά με τις πυρκαγιές στην Ελλάδα».

Ολόκληρη η μυστική έκθεση βρίσκεται στους φακέλους της δίκης της οργάνωσης Εργκενεκόν. Όλα τα στοιχεία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια σύλληψης μέλους της Εργεκενεκόν Ντογού Περίντσεκ.

Στα στοιχεία τα οποία βρέθηκαν στο σπίτι του Περίντσεκ γίνεται αναφορά πως «είχε συγκροτηθεί ειδική ομάδα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού, Χωροφυλακής και των Δυνάμεων Ασφαλείας, για τις εργασίες που θα γίνουν στους εξωτερικούς στόχους.»

Σύμφωνα με την αναφορά, η ομάδα δράσης σταμάτησε τις εργασίες της όταν άρχισαν να δημιοσιεύονται ειδήσεις για τη δράση της. Η Vatan δημοσιεύει μέρος της έκθεσης που αναφέρει «Ως πρώτoς στόχος έχει επιλεγεί ο Οτζαλάν. Αλλά έχει γίνει στόχος επίθεσης και ο χώρος συγκέντωσης στη Λαμία του PKK. Ο συγκριμένος χώρος άλλαξε τρεις φορές σημείο αλλά βρίσκεται στην ίδια περιοχή. Επιτεθήκαμε σε πολλά σημεία σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Ρουμανία που φιλοξενούσαν στελέχη του ΡΚΚ, ενώ στην ίδια περίοδο κάηκαν δάση της Κρήτης και της Ρόδου».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τους καίγαμε τα νησιά για αντίποινα στο PKK!»"

Παράταση για όλα τα φορολογικά θέματα μέχρι 20 Ιανουαρίου!

Παρατείνονται μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012 οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών και βεβαιωμένων χρεών καθώς και των δηλώσεων του άρθρου 18 του ν.4002/2011 που λήγουν στις 30 Δεκεμβρίου 2011, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση για όλα τα φορολογικά θέματα μέχρι 20 Ιανουαρίου!"

Τι γράφουν στο υπόμνημά τους οι εισαγγελείς

Στην επιχειρούμενη νομοθετική κατάργησή τους αποδίδουν οι δύο εισαγγελικοί λειτουργοί κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης την απόφαση για την παραίτησή τους και ουσιαστικά, όπως προκύπτει από το υπόμνημά τους, επιμένουν στο νόημα των καταγγελιών της επιστολής παραίτησής τους.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ οι Πεπόνης και Μουζακίτης στο υπόμνημά τους αναφέρουν τα εξής:
"Οι υπογεγραμμένοι Γρηγόριος Ζ. Πεπόνης και Σπυρίδων Μουζακίτης, εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος και αναπληρωτής εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος, αντιστοίχως και εξ αφορμής της υπ' αριθμ. Πρωτ. 2682/28.12.2011 αναφοράς μας προς τον κ. εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δηλούμεν και διευκρινίζομεν τα κάτωθι:
Αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, ως εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος, έχοντας πλήρη επίγνωση των ιδιαζουσών δυσχερειών που θα αντιμετωπίζαμε, εκπληρώσαμε δε και συνεχίζομεν εκπληρούντες αυτά με υψηλόν εισαγγελικόν φρόνημα και ασυμβίβαστη μαχητικότητα. Ουδέποτε, τα ευλόγως αρνητικά για τον ελέγχοντα αισθήματα του ελεγχόμενου, απετέλεσαν κριτήριον και παράμετρον επηρεάζουσαν την σαφή, εκάστοτε στόχευση των εισαγγελικών ερευνών μας.
Αυτά, άλλωστε, συντρέχουν, αναπτύσσονται και εκδηλούνται σε όλες τις δικαστικές ενέργειες που έχουν σοβαρό διαγνωστικό αντικείμενο, συνιστούν δε συνηθέστατες και a priori υφιστάμενες παραμέτρους, που ο εισαγγελέας ως δεδομένες και αυτονόητες τις αντιπαρέρχεται ανεπηρέαστος και αδιάφορος.
Θα ήμασταν, αναντιλέκτως, ανάξιοι και ριψάσπιδες, εάν τα προεκτεθέντα αισθήματα και οι συναφείς ενδεχόμενες αντιδράσεις, έστω εκφεύγουσες των συνήθων πλαισίων δεοντολογίας, μας οδηγούσαν σε υποβολή παραιτήσεων και εγκατάλειψη της υπηρεσιακής μας αποστολής ημιτελούς, επί συγκεκριμένων σοβαρών εκκρεμών υποθέσεων.
Ουδέποτε το επράξαμε και ουδόλως τα υπαινιχθήκαμε με την κοινή, εν αρχή της παρούσης, αναφοράς μας.
Αντιθέτως, στην αναφορά αυτή, κατά τρόπον σαφέστατον, κατηγορηματικόν και μη επιδεχόμενον παρερμηνείες, εξειδικεύομεν και καταδεικνύομεν, ως λόγον της ενεργείας μας, την τεχνηέντως επιχειρηθείσαν νομοθετική κατάργησή μας, εξ αιτίας της φύσεως του αντικειμένου και των πολλαπλών-πολυεπίπεδων αντανακλάσεων των υπηρεσιακών πρωτοβουλιών και ενεργειών μας, που σαφέστατα πολλούς ενόχλησαν και ενέβαλαν εις ανησυχίαν και πολλοί θα επιθυμούσαν και θα εύχονταν να μην είχαν λάβει χώρα.
Το γεγονός έθετε και ανεδείκνυε ένα κρίσιμον και κεφαλαιώδες, θεσμικόν και ηθικόν, ζήτημα, απτόμενο ευθέως της λειτουργικής μας υποστάσεως και αποστολής.
Θα λειτουργούσαμε και δραστηριοποιούμαστε ως εισαγγελείς οικονομικού εγκλήματος υπό τον όρον της επιδοκιμασίας και εγκρίσεως των ενεργειών μας από αναρμοδίους και για άλλα τεταγμένους θεσμικώς, δηλαδή καθ' υπαγόρευσιν και δεν θα αναλαμβάναμε ελεγκτικές ενέργειες και πρωτοβουλίες, που δεν θα ήσαν αρεστές στους ανωτέρω, δηλαδή θα τελούσαμε ως εισαγγελείς υπό καθεστώς απαγορεύσεως;
Με την ενέργειά μας δώσαμε το στίγμα μας και αποκαλύψαμε το φρόνημά μας, ενώ παραλλήλως πέμψαμε έμπρακτο, απέριττο και σαφέστατο μήνυμα, στους ενδεχομένως φρονούντας και απεργαζομένους τα αντίθετα, για τους οποίους αδιαφορούμε παντελώς και εμφαντικώς τους αγνοούμε, από πλευράς εκπληρώσεως της υπηρεσιακής μας αποστολής και του διαφυλακτέου, ως κόρης οφθαλμού, δικαστικού ήθους και εισαγγελικού καθήκοντος.
Δεν θα εκτραπούμε από τον προεκτιθέμενο ουσιώδη πυρήνα της ενέργειάς μας και δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας, αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλον, δυστυχώς, της νεοελληνικής πραγματικότητας.
Δεν έχει νόημα, άλλωστε, να επικεντρωθούμε και εστιάσωμε σε κάτι που ναι μεν συμβαίνει (και είναι γνωστό σε όλους ότι συμβαίνει), ουδόλως όμως μας επηρεάζει στην δικαστική υπηρεσιακή μας αποστολή, αγνοώντας παραλλήλως και παραγνωρίζοντας εκείνο το οποίο δεν μας επηρεάζει απλώς, αλλά κυριολεκτικώς μας εξουδετερώνει και μας καταργεί.
Δεν μας απασχολεί το θέμα σε προσωπικό επίπεδο, αλλά το αντιμετωπίζουμε και το βιώνουμε ως μέγα και αποκλειστικώς θεσμικό ζήτημα, απτόμενο του κρίσιμου ερωτήματος της δυνατότητας τελεσφόρου δικαιοδοτικής λειτουργίας, η έλλειψη ή παρεμπόδιση της οποίας ουδεμία σχέση έχει με ευνοούμενη σύγχρονη δημοκρατική πολιτεία"

sofokleousin.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι γράφουν στο υπόμνημά τους οι εισαγγελείς"

Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 20% της Telecom Serbia από τον ΟΤΕ έναντι 380 εκατ. ευρώ

Υπεγράφη σήμερα, Παρασκευή, στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ στην Αθήνα, η Σύμβαση Πώλησης Μετοχών μεταξύ του ΟΤΕ και της Telecom Serbia για την πώληση του συνόλου του ποσοστού, ύψους 20%, που κατέχει ο ΟΤΕ στη σερβική εταιρεία.

Τον ΟΤΕ εκπροσώπησε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, ενώ εκ μέρους της Telecom Serbia παρέστη ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας, κ. Branko Radujko.

Το ποσό που θα καταβληθεί στον ΟΤΕ από την Telecom Serbia ανέρχεται σε 380 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, ο ΟΤΕ θα λάβει για τη χρήση 2011 μέρισμα που αναμένεται να ξεπεράσει τα 17 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Τσαμάζ, δήλωσε σχετικά: «Σήμερα υπογράψαμε μία θετική συμφωνία και για τις δύο πλευρές. Ευχαριστώ τη Διοίκηση και τους εργαζομένους της Telecom Serbia για τη μέχρι σήμερα πορεία της εταιρείας και την καλή συνεργασία με τον Όμιλο ΟΤΕ. Η συμφωνία αυτή θα έχει θετική επίδραση στην ενίσχυση των ταμειακών ροών και τη μείωση του καθαρού δανεισμού του ΟΤΕ».

Εκ μέρους της Telecom Serbia, o κ. Radujko, τόνισε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Τσαμάζ και τους συνεργάτες του για την επένδυση και συνεισφορά του ΟΤΕ στην επιτυχία και την ανάπτυξη της Telecom Serbia και να τους ευχηθώ καλή επιτυχία στις μελλοντικές δραστηριότητές τους. Για την Telecom Serbia ξεκινά μια νέα εποχή».

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του πρώτου τριμήνου του 2012 και τελεί υπό την αίρεση της εκπλήρωσης των συμφωνημένων προϋποθέσεων.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 20% της Telecom Serbia από τον ΟΤΕ έναντι 380 εκατ. ευρώ"

Σκάνδαλο με δωροδοκίες από στελέχη της Deutsche Telekom

H Deutsche Telekom και η ουγγρική θυγατρική της, Magyar Telekom, θα καταβάλουν στις αμερικανικές Αρχές πρόστιμο 95,2 εκατ. δολαρίων, ύστερα από καταγγελίες ότι στελέχη τους δωροδοκούσαν κυβερνητικούς αξιωματούχους στο Μαυροβούνιο και την ΠΓΔΜ.

Οι δύο εταιρείες παραδέχθηκαν τη διάπραξη των καταγγελλομένων αδικημάτων, ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης των Η.Π.Α. συμφώνησε να μην ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον τους, στο πλαίσιο επιβολής του αμερικανικού νόμου Foreign Corrupt Practices Act (FCPA) για δύο χρόνια, υπό τον οποίο οι εταιρείες θα πρέπει να ενισχύσουν τους εσωτερικούς ελέγχους τους και να μην παραβιάσουν κανέναν αμερικανικό νόμο.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς επίσης κατηγόρησε για δωροδοκία τους πρώην επικεφαλής της Magyar: Elek Straub, Andras Balogh και Tamas Morvai.

Οι αμερικανικές Αρχές δήλωσαν χθες ότι η Magyar δωροδόκησε αξιωματούχους της ΠΓΔΜ το 2005 και 2006, ώστε να εμποδίσει την εισροή νέων ανταγωνιστών στην αγορά. Στο Μαυροβούνιο, η Magyar πλήρωσε κυβερνητικούς αξιωματούχους, για να εξασφαλίσει καλύτερα συμβόλαια.

Η Magyar κατέβαλε 31,2 εκατ. δολάρια στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Η.Π.Α. και 59,6 εκατ. δολάρια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, πρόστιμο μικρότερο από το προτεινόμενο (72,5 - 145 εκατ. δολάρια) χάρη στη «συνεργασία» της εταιρείας και τα διορθωτικά μέτρα που έχει λάβει μέχρι σήμερα.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο με δωροδοκίες από στελέχη της Deutsche Telekom"

Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ

Διαβάστε πως θα εξαιρεθούν από το ενιαίο μισθολόγιο οι δημοσιογράφοι των κρατικών μέσων μαζικής ενημέρωσης

Δεν θα υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο οι δημοσιογράφοι (ΕΣΗΕΑ) και το προσωπικό των δημοσιογραφικών οργανισμών (μέλη της ΕΠΗΕΑ), που εργάζονται στα μαζικά μέσα ενημέρωσης του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Επικρατείας, Παντελής Καψής, στα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ, κατα τη συνάντηση που είχαν.
Η σχετική ρύθμιση θα περιληφθεί στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου, που εγκρίθηκε στο υπουργικό συμβούλιο της Πέμπτης και στην οποία προβλέπεται "η τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 32 του Ενιαίου Μισθολογίου όσον αφορά τις αποδοχές των δημοσιογράφων, που απασχολούνται είτε στον στενό και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είτε στην ΕΡΤ". Για την εφαρμογή της ρύθμισης προβλέπεται να εκδοθεί σχετική υπουργική απόφαση.
Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε, επίσης, να ανασταλεί για ένα έτος η επιβολή φόρου 20% επί των διαφημίσεων στην τηλεόραση, ενώ διατυπώθηκε και η άποψη πως η ρύθμιση αυτή πρέπει να καταργηθεί.
Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, Δημήτρης Τρίμης, και ο γραμματέας της ΠΟΕΣΥ, Δημήτρης Κουμπιάς, δήλωσαν μερικώς ικανοποιημένοι από τα νέα δεδομένα.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ"

ΔΝΤ: Ίσως να μην αρκεί το κούρεμα 50% για Ελλάδα

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προειδοποίησε προσφάτως την ελληνική κυβέρνηση ότι η επιδείνωση του οικονομικού κλίματος υποδεικνύει πως το ελληνικό χρέος ίσως δεν είναι πλέον βιώσιμο, ακόμη και με κούρεμα 50%, όπως αναφέρει η εφημερίδα Wall Street Journal.

«Το κούρεμα του 50% μπορεί να μην είναι πλέον αρκετό», ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος σύμφωνα με τις νέες προβλέψεις του ΔΝΤ, δήλωσε ένας αξιωματούχος του Ταμείου. Το δημοσίευμα αναφέρει επίσης ότι στελέχη του ΔΝΤ επεξεργάζονται νέες οικονομικές εκτιμήσεις για την Ελλάδα.

Ορισμένοι αξιωματούχοι του ΔΝΤ εκτιμούν μάλιστα ότι «η ανάλυση που έχει γίνει για την βιωσιμότητα του χρέους δεν ισχύει πλέον», σύμφωνα με την πηγή που επικαλείται η WSJ. Ο ίδιος αξιωματούχος συμπληρώνει πως για να είναι διατηρήσιμο το ελληνικό χρέος «απαιτείται είτε μεγαλύτερο κούρεμα ή επιπλέον δάνεια από την Ευρώπη»

Επισημαίνεται ότι στην τελευταία του έκθεση, το ΔΝΤ ανέφερε ότι εάν το κούρεμα 50% επιβαλλόταν σε όλους τους ιδιώτες επενδυτές, τότε το χρέος της Ελλάδας θα υποχωρούσε μακροπρόθεσμα στο 120% του ΑΕΠ που θεωρείται βιώσιμο επίπεδο. Παράλληλα όμως, προέβλεπε ότι η ελληνική οικονομία θα κατέγραφε το 2011 συρρίκνωση του ΑΕΠ κατά 5,5% και 3% για το 2012.

«Το αποτέλεσμα επηρεάζεται από την πορεία της ανάπτυξης…. ακόμη και από μικρές αποκλίσεις από τους μακροοικονομικούς στόχους και τους στόχους του προγράμματος» αναφέρει ο αξιωματούχος του ΔΝΤ στην WSJ και συμπληρώνει: «σε περίπτωση χαμηλότερων ρυθμών ανάπτυξης το αποτέλεσμα δεν θα είναι βιώσιμο».

euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΝΤ: Ίσως να μην αρκεί το κούρεμα 50% για Ελλάδα"

Διευκρινιστική εγκύκλιος του ΙΚΑ για την αυτασφάλιση απολυμένων

Αποσαφηνίσεις για την εφαρμογή των διατάξεων

Με αυτασφάλιση μπορούν να συμπληρώσουν ασφαλιστικό χρόνο και να κατοχυρώσουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα οι απολυμένοι ηλικίας 55 έως 64 ετών, εφόσον παραμένουν άνεργοι για τρεις τουλάχιστον συνεχείς μήνες.

Η δυνατότητα αυτή παρέχεται με τον πρόσφατο νόμο για την «αναμόρφωση του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας» (άρθρ. 66 του ν.3996/2011), με τον οποίο επεκτάθηκε προηγούμενη ρύθμιση για την προαιρετική ασφάλιση των μακροχρόνια ανέργων.

Με τον προηγούμενο νόμο (άρθρο 10 του ν. 2874/2000), τη δυνατότητα αυτή είχαν όσοι παρέμεναν άνεργοι για 12 τουλάχιστον μήνες και στους οποίους υπολείπονταν 5 έτη για να αποκτήσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης.

Στο εξής, το δικαίωμα της αυτασφάλισης παρέχεται σε όλους τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ ηλικίας 55 έως 64 ετών, των οποίων καταγγέλθηκε η σχέση εργασίας (αορίστου χρόνου, εκ περιτροπής ή μερικής απασχόλησης) και έχουν 15 χρόνια ασφάλισης (σε οποιονδήποτε φορέα) ή 4.500 ημέρες εργασίας, ανεξάρτητα με το αν πρόκειται για ομαδικές ή μεμονωμένες απολύσεις.

Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιό του το ΙΚΑ παρέχει διευκρινίσεις για την εφαρμογή της διάταξης, η οποία αφορά την κύρια και την επικουρική ασφάλιση.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, για να μπορέσουν οι απολυμένοι να υπαχθούν στη διάταξη θα πρέπει:

α) Να είναι άνεργοι επί 3 τουλάχιστον συνεχείς μήνες, να παραμένουν άνεργοι και να κατέχουν κάρτα ανεργίας ανανεούμενη ανά μήνα.

β) Να έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους κατά την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης και να μην έχουν υπερβεί το 64ο έτος της ηλικίας τους κατά την ίδια ημερομηνία.

γ) Κατά την υποβολή της αίτησης για υπαγωγή στην προαιρετική ασφάλιση να μην είναι ανάπηροι κατά την έννοια του άρθρου 28 παρ. 5 στοιχ. β' του ΑΝ 1846/51, όπως ισχύει μετά την τροποποίηση με τις διατάξεις του άρθρ. 27 παρ. 1 περ. 5β του ν. 1902/90, δηλ. να μην έχουν ασφαλιστική αναπηρία άνω το 67%.

δ) Ο υπολειπόμενος χρόνος για τη συμπλήρωση του ελάχιστου αριθμού ημερών ασφάλισης για τη θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ να μην υπερβαίνει τα 5 χρόνια (1.500 ημέρες).

Σύμφωνα με τον νόμο, η άσκηση του δικαιώματος αυτού μπορεί να γίνει μέσα σε 60 ημέρες από την απόλυση, ενώ η δυνατότητα υπαγωγής στη ρύθμιση λήγει στις 31/12/2012.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διευκρινιστική εγκύκλιος του ΙΚΑ για την αυτασφάλιση απολυμένων"

Αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 99 κατέθεσε η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Αίτηση υπαγωγής στην προστασία του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα υπέβαλε σήμερα η ιδιοκτήτρια εταιρεία της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, που εδώ και μήνες αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Η αίτηση κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο και αφορά την υπαγωγή της εφημερίδας στο καθεστώς προστασίας από τους πιστωτές της, όπως ορίζεται στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, πληροφορίες ήθελαν την ιδιοκτησία της εφημερίδας να έχει υποβάλει αίτηση για το άρθρο 99, ωστόσο αίτηση για την εφημερίδα δεν είχε κατατεθεί στο Πρωτοδικείο.

Εκείνο που είχε συμβεί ήταν ότι οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ιδιοκτήτριας εταιρίας είχαν πληρώσει το ποσό για το παράβολο κατάθεσης αίτησης.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 99 κατέθεσε η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ"

Από ιδιώτες οι εισπράξεις ληξιπρόθεσμων

Σε εισπρακτικές εταιρίες, ελεγκτικούς οίκους και νομικά γραφεία αναθέτει πλέον η κυβέρνηση, κατ΄εντολή της τρόικας, την επιχείρηση είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών πρός το δημόσιο.
Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε χθές τις σχετικές διατέξεις που κατά τις πληροφορίες θα περιληφθούν στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα έρθει πρός επικύρωση στη Βουλή αμέσως μετά από τις γιορτές.
Με προμήθεια
Οι ιδιώτες θα αμείβονται με προμήθεια έναντι των ποσών που θα καταφέρνουν να οδηγήσουν στα ταμεία του Δημοσίου. Η είσπραξη των χρεών θα παραμείνει στην αποκλειστική αρμοδιότητα των εφοριών αλλά οι ιδιώτες θα αναλάβουν να εντοπίσουν τους οφειλέτες και τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τους οδηγήσουν στην πόρτα της Εφορίας.
Από τους 900.000 οφειλέτες, οι 892.000 οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ, από αυτούς δε, οι 716.000 οφείλουν ποσά μόλις μέχρι 3.000 ευρώ. Όλοι οι οφειλέτες (892.000) που οφείλουν ποσά μέχρι 150.000 ευρώ, έχουν συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές 4,1 δισ. ευρώ. Τα υπόλοιπα 37 δισ. ληξιπροθέσμων οφειλών αντιστοιχούν σε μόλις 14.700 οφειλέτες, εκ των οποίων οι 6.500 είναι φυσικά πρόσωπα και οι 8.200 νομικά πρόσωπα.

rthess.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Από ιδιώτες οι εισπράξεις ληξιπρόθεσμων"

Αντίδραση εμπόρων στη νέα αύξηση της ΔΕΗ

Aνακοίνωση εξέδωσε η ΕΣΕΕ σχετικά με την αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα. "Ο λογαριασμός της ΔΕΗ έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ο φόβος και ο τρόμος νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Είναι ο εφιάλτης των αυξήσεων και των επιβαρύνσεων και η απόφαση της Κυβέρνησης για αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ κατά 9,2% συν 3% στο τέλος ΑΠΕ είναι τουλάχιστον προκλητική και εκτός χρόνου και τόπου. Θα ήταν, λοιπόν, προτιμότερο το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής αντί να αλλάζει τα Διοικητικά Συμβούλια της ΔΕΗ να αλλάξει οικονομική πολιτική, προς όφελος της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων".

Zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίδραση εμπόρων στη νέα αύξηση της ΔΕΗ"

Στον Άρειο πάγο Πεπόνης και Μουζακίτης

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταθέσουν υπόμνημα σήμερα

Στον Άρειο πάγο βρίσκονται αυτή την ώρα οι δυο οι εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στον Άρειο Πάγο τους κάλεσε ο εποπτεύων οικονομικός εισαγγελέας, Νικόλας Παντελής.

Οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, είναι πολύ πιθανό στη συνέχεια να συναντηθούν με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριο Ιωάννη Τέντε και τον αντιεισαγγελέα κ. Φώτη Μακρή που διενεργεί την έρευνα μετά τις καταγγελίες των δύο οικονομικών εισαγγελέων ότι οργανωμένα συμφέροντα εμπόδιζαν το έργο τους.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η «επίσκεψη» των δύο εισαγγελέων στον Άρειο πάγο έχει άτυπο χαρακτήρα, ωστόσο δεν αποκλείεται εντός της ημέρας να καταθέσουν υπόμνημα στον κ. Μακρή το οποίο θα μιλούν με ονόματα και διευθύνσεις για τα οργανωμένα συμφέροντα που καταγγέλλουν.

Πρέπει να σημειωθεί ότι χθες, υπήρξαν πληροφορίες πως βρίσκεται σε εξέλιξη προσπάθεια εκτόνωσης τη όλης κατάστασης ακόμα και με την απόσυρση της ρύθμισης του ΥΠΟΙΚ η οποία προέβλεπε την αντικατάσταση των δύο εισαγγελέων από αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ωστόσο, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης φέρονται διατεθειμένοι να μιλήσουν ανοιχτά και επίσημα για όλα όσα έχουν καταγγείλει, ακόμα και αν αποσυρθεί η επίμαχη ρύθμιση.


protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Άρειο πάγο Πεπόνης και Μουζακίτης"

Αύξηση του ΦΠΑ αλά ελληνικά τώρα και στα… Παρίσια

Σκηνικό σε στιλάκι Ελλάδας στήνει η γαλλική κυβέρνηση για το ύψος Φ.Π.Α., που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου σε ορισμένα τρόφιμα όπως για παράδειγμα πίτσες, χάμπουργκερ και κις λορέν.

Μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν κυρίως οι αρτοποιοί, οι οποίοι θα πρέπει πλέον να τιμολογούν τα προϊόντα τους με τρείς διαφορετικούς τρόπους, ο υπουργός Φρανσουά Μπαρουάν εξέδωσε ανακοίνωση «αλά ελληνικά» αναφέροντας ότι: «Όσον αφορά τα τρόφιμα, η αύξηση του ΦΠΑ θα εφαρμοστεί μόνο σε όσα προορίζονται για άμεση κατανάλωση».

Εκτός από τους ΦΠΑ του 5,5% και του 7%, στις σοκολάτες και τα άλλα συσκευασμένα γλυκά θα ισχύει ΦΠΑ 19,6%. Στις μπαγκέτες, τα κρουασάν, το ψωμί με γέμιση σοκολάτας και σε άλλα γλυκά θα εξακολουθήσει να ισχύει ΦΠΑ 5,5% ενώ στα σάντουιτς, τις πίτσες, τις κις λορέν και άλλα τρόφιμα, που ζεσταίνονται στο κατάστημα, ο ΦΠΑ θα αυξηθεί στο 7%.

Οι διευκρινίσεις του υπουργείου άφησαν εμβρόντητους τους αρτοποιούς, κάποιοι από τους οποίους σπαζοκεφαλιάζουν τώρα αν θα πρέπει να χρεώνουν διαφορετικές τιμές στους πελάτες που αγοράζουν κρύα πίτσα και την ζεσταίνουν σπίτι τους… Παιδιά εκεί στη Γαλλία μην χολοσκάτε… για practice ελάτε Αθήνα, παραδίδονται σεμινάρια στο υπουργείο Οικονομικών.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύξηση του ΦΠΑ αλά ελληνικά τώρα και στα… Παρίσια"

British Airways: Αλλάζει μπογιές στα αεροσκάφη για εξοικονόμηση καυσίμων

Στην εξοικονόμηση εκατομμυρίων λιρών φιλοδοξεί η βρετανική αεροπορική εταιρία British Airways, χάρη σε μια μία νέα μπογιά η οποία θα επιτρέψει τη μείωση των δαπανών για τα καύσιμα των αεροσκαφών της.

Αυτή η μπογιά, τύπου «triple O», είναι στην πραγματικότητα ένα πολυμερές που χρησιμοποιείται ήδη σε στρατιωτικά αεροσκάφη και έχει δοκιμαστεί ήδη από την χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρεία EasyJet

Η βρετανική εταιρεία έβαψε ένα από τα από τα Airbus A318 που διαθέτει και κάνει την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη. Η εταιρεία διαπίστωσε μετά από ένα χρόνο ότι το αεροσκάφος είχε καταναλώσει λιγότερα καύσιμα από ένα άλλο A318, βαμμένο με συμβατικές μπογιές, που έκανε την ίδια πτήση.

Η British Airways θα επεκτείνει τώρα την εμπειρία σε ένα μεγαλύτερο αεροσκάφος, ένα Boeing 777, και ελπίζει έτσι να εξοικονομήσει 100.000 στερλίνες από την εκμετάλλευση του κατά τη διάρκεια της δοκιμής.

Εάν η δοκιμή είναι επιτυχής και αυτή η νέα μπογιά χρησιμοποιηθεί για το σύνολο του στόλου, η εταιρεία ελπίζει να εξοικονομήσει «εκατομμύρια λίρες από τις δαπάνες για τα καύσιμα», αναφέρει σε ανακοίνωση της.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "British Airways: Αλλάζει μπογιές στα αεροσκάφη για εξοικονόμηση καυσίμων"

Στα 601,11 ευρώ ο μισθός των νέων εργαζομένων

Με μειωμένους μισθούς κατά 20% θα πληρώνονται οι νέοι κάτω των 25 ετών που θα καταφέρουν να βρουν εργασία το 2012, όπου σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ανεργία θα γιγαντωθεί ...
Οι μισθοί τους θα είναι μειωμένοι, καθώς ο μηνιαίος μικτός μισθός θα είναι 601,11 ευρώ, αντί για τα 751,39 ευρώ που προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση.
Ωστόσο, η εγκύκλιος που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, βάζει εννέα προϋποθέσεις, με τις οποίες θα μπορεί ένας εργοδότης να προσλαμβάνει νέους έως και 25 ετών, βάζοντας "φρένο" σε επιχειρήσεις που θα θελήσουν να υποκαταστήσουν του ήδη απασχολούμενους με φθηνά εργατικά χέρια.
Αναλυτικά οι προϋποθέσεις αυτές είναι:
-Η επιχείρηση δεν πρέπει να έχει κάνει καμία απόλυση τους τελευταίους τρεις μήνες πριν από τη σύναψη των συμβάσεων.
- Σε περίπτωση που προχωρήσει σε απολύσεις ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να μετατρέψει ισάριθμες συμβάσεις «απόκτησης εμπειρίας», σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.
- Να καταρτίσει εγγράφως τη σύμβαση και να την υποβάλει στον ΟΑΕΔ και τον ΣΕΠΕ της έδρας του.
- Ο εργοδότης πρέπει να καλύπτει πλήρως τις ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και εργαζόμενου) που αποδίδονται στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.
- Οι νέοι μπορούν να απασχολούνται στην επιχείρηση πλήρως ή μερικώς.
- Ο εργοδότης δεν μπορεί να προσλάβει νέους που άλλαξαν ειδικότητα, όντας στην ίδια επιχείρηση.
- Δεν μπορεί, επίσης, να προσλαμβάνει νέους με προϋπηρεσία μεγαλύτερη των 24 μηνών στην ειδικότητά τους.
- Η διάρκεια της σύμβασης μπορεί να είναι μικρότερη χωρίς χρονικούς περιορισμούς.
- Μπορεί να συνάπτονται περισσότερες από μία συμβάσεις με τον ίδιο ή άλλο εργοδότη μέχρι τη συμπλήρωση των 24 μηνών

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 601,11 ευρώ ο μισθός των νέων εργαζομένων"

Ψάρι- δολοφόνος σκότωσε δύο άντρες τρώγοντάς τους τους όρχεις!

Το ψάρι που έχει αδυναμία στους όρχεις λέγεται πάκου.

Οι κάτοικοι όμως ενός χωριού στην Παπούα Νέα Γουινέα το ονομάζουν «κόφτη όρχεων». Το ψάρι έχει σκοτώσει δύο άντρες, αφού δάγκωσε και ξερίζωσε τους όρχεις τους όταν αυτοί ψάρευαν με καμάκι στα ρηχά. Και οι δύο πέθαναν από ακατάσχετη αιμορραγία. Οι ντόπιοι ζήτησαν βοήθεια για να το πιάσουν και ένας επαγγελματίας ψαράς έφτασε στο χωριό για να το παγιδεύσει και να το βγάλει από το νερό.

Ο 53χρονος Τζέρεμι Γουέιντ, ο οποίος έχει δική του εκπομπή ψαρέματος στο δίκτυο ITV, πέρασε εβδομάδες προσπαθώντας να το πιάσει. Δείτε το video




e-radio.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψάρι- δολοφόνος σκότωσε δύο άντρες τρώγοντάς τους τους όρχεις!"

Εξήντα χιλιάδες αιτήσεις για εφάπαξ

Τις 60.000 αναμένεται να φθάσουν, ως το τέλος του χρόνου, οι αιτήσεις προς το Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων για την καταβολή εφάπαξ. Ο αριθμός των αιτήσεων στις αρχές του Δεκεμβρίου, ανέρχονταν σύμφωνα με πληροφορίες, στις 47.000. Η απότομη αύξηση του αριθμού των αιτήσεων, που οφείλεται στις μαζικές αιτήσεις συνταξιοδότησης λόγω των μισθολογικών αναπροσαρμογών και της εφαρμογής της εργασιακής εφεδρείας, προκαλεί σοβαρό πρόβλημα ρευστότητας στο ΤΠΔΥ.

Για την καταβολή του εφάπαξ και στους 60.000 συνταξιούχους, απαιτούνται περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Παρά τις μέχρι σήμερα μειώσεις που περιορίζουν το μέσο ποσό της εφάπαξ παροχής στα 38.000 ευρώ από 44.000 ευρώ, τα διαθέσιμα του Ταμείου δεν επαρκούν και οι πληρωμές γίνονται με μεγάλη καθυστέρηση. Είναι χαρακτηριστικό, ότι το πρώτο τρίμηνο του 2012, θα καταβληθεί εφάπαξ, σε όσους είχαν συνταξιοδοτηθεί το Δεκέμβριο του 2009.

Όσοι συνταξιοδοτηθούν μέσα στο πρώτο δίμηνο του νέου έτους θα πρέπει, με τα σημερινά δεδομένα να αναμένουν έως και οκτώ χρόνια προκειμένου να εισπράξουν το εφάπαξ, το οποίο, σύμφωνα με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, θα πρέπει να έχει αναπροσαρμοσθεί ώστε να είναι αναλογικό με το ύψος των εισφορών που έχουν καταβληθεί.

Στόχος του Μεσοπρόθεσμου είναι η περικοπή τουλάχιστον 250 εκατ. ευρώ έως το τέλος του 2015. Παράλληλα, μιλώντας σήμερα στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, επανέλαβε, ότι η μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων κατά 15% έως 25% με παράλληλη ενοποίηση των ταμείων αποτελούν δεσμεύσεις της χώρας μας προς την «τρόικα», και συνέδεσε τις μεταρρυθμίσεις αυτές με τη βιωσιμότητα των ταμείων επικουρικής ασφάλισης. Το σχετικό νομοσχέδιο, κατ' εντολή και του πρωθυπουργού, αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή μέσα στον Ιανουάριο.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξήντα χιλιάδες αιτήσεις για εφάπαξ"

Κέρδισαν 720 εκατομμύρια ευρώ και βγήκαν στους δρόμους

Οι κάτοικοι του χωριού Γκρανέν στη βορειοανατολική Ισπανία έπαιξαν, κέρδισαν και θα μοιραστούν 720 εκατομμύρια ΕΥΡΩ στο τζακ ποτ του ισπανικού Λόττο. Λογικό ήταν να «λουλαθούν»…

Οι 2000 κάτοικοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, δίνοντας ο καθένας τη δική του ενέργεια και τους βγήκε σε καλό καθώς ο καθένας πλήρωσε 20 Ευρώ και θα πάρει 400.000.

Όταν η κληρωτίδα έβγαλε τον αριθμό 58268 οι κάτοικοι τρελλαμένοι βγήκαν στους δρόμους και πανηγύριζαν από χαρά για το απίστευτο γεγονός με τις εικόνες να θυμίζουν κάτι από πανηγύρι για επιτυχία της εθνικής Ισπανίας.

Άντε ρε παιδιά να ενωθούμε και εμείς μήπως μας «κλείσει το μάτι» η τύχη και ξεχρεώσουμε την Άντζελα…

prionokordela.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κέρδισαν 720 εκατομμύρια ευρώ και βγήκαν στους δρόμους"

Η διαφήμιση που εξόργισε την Coca Cola!

Η διαφήμιση δείχνει έναν πιτσιρικά να πηγαίνει σε αυτόματο μηχάνημα προκειμένου να βγάλει το αναψυκτικό του.

Βάζει ένα κέρμα, βγάζει μία Coca Cola. Ο θεατής συμπεραίνει ότι θέλει να πιει Coca Cola.

Ο μικρός την αφήνει κάτω και βάζει άλλο ένα κέρμα.

Βγάζει δεύτερη Coca Cola. Διψασμένος πολύ ο μπόμπιρας, θα σκεφτόταν κάποιος εύλογα.

Όμως όχι…

Τη βάζει κάτω και πατάει πάνω στα κουτάκια προκειμένου να πάρει ύψος και να πατήσει πιο πάνω, στο κουμπί της Pepsi που δεν φτάνει λόγω ύψους!

Μόλις βγαίνει το αναψυκτικό του, το παίρνει, παρατάει τις Coca Cola και φεύγει!

Πολύ έξυπνο έτσι;



tsantiri.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Η διαφήμιση που εξόργισε την Coca Cola!"

Ποδαρικό με.... κινητοποιήσεις

Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες θα ξεκινήσουν τη νέα χρονιά οι γιατροί του ΙΚΑ από τις 2 έως τις 5 Ιανουαρίου, οι οποίοι αντιδρούν στο ύψος της αμοιβής τους, που ορίστηκε στα 10 ευρώ με πλαφόν τις διακόσιες επισκέψεις τον μήνα. Παράλληλα ζητούν να υπογραφεί η κοινή υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει να συνταγογραφούν φάρμακα και εξετάσεις ακόμη και γιατροί που δεν είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥ.

"Θέλουμε μία περίθαλψη που να μπορεί ο ασφαλισμένος να εξετάζεται με αξιοπρέπεια και ο γιατρός με αξιοπρεπή αμοιβή να παρέχει τις υπηρεσίες του" τονίζει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας γιατρών του ΙΚΑ, Μιχ. Βλασταράκης.

Με 48ωρη πανελλαδική απεργία ξεκινούν τη χρονιά και οι φαρμακοποιοί. Κλειστά θα είναι τα φαρμακεία στις 2 και 3 Ιανουαρίου ενώ ταυτόχρονα προχωρούν στην αναστολή της πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την Πρωτοχρονιά λόγω των οφειλών απέναντί τους, τα οποία φτάνουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος του Ενιαίου Οργανισμού Παροχών Υγείας ξεκαθαρίζει ότι ο νέος φορέας θα εκπληρώσει μόνο τις δικές του υποχρεώσεις για τους δύο μήνες που λειτουργεί.

Αιχμές για υποκινούμενες κινητοποιήσεις από την Νέα Δημοκρατία, άφησε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "άλλο οι κοινωνικές συγκρούσεις, άλλο οι υποδαυλιζόμενες".

Την αντίθεσή της στην απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε λειτουργία τον ΕΟΠΥ από την 1η Ιανουαρίου, εκφράζει η Αλέκα Παπαρήγα. "Προσπαθεί χρησιμοποιώντας γιατρούς, φαρμακοποιούς και τους ίδιους τους ασφαλισμένους να μεταφέρει ένα μεγάλο κόστος της υγείας στις πλάτες του λαού που όμως αυτή τη φορά δεν μπορεί να αναλάβει ο λαός" υπογραμμίζει η γ.γ. του ΚΚΕ.

Για καταστάσεις κοινωνικής φρίκης έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντησή του με τους φαρμακοποιούς. "Το μνημόνιο και αυτή η πολιτική μας οδηγούν σε καταστάσεις κοινωνικής φρίκης. Και ο ατσαλάκωτος υπουργός Υγείας ασχολείται με το πως θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος του μνημονίου για να συνεχίζει να διαχειρίζεται από καλύτερες θέσεις την κοινωνική φρίκη" είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

megatv.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποδαρικό με.... κινητοποιήσεις"

ΑΤΕ Βank: Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, καλύφθηκε κατά 100%, αναφέρει σε ανακοίνωση της η ATE Bank.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει ότι η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία 0,3812913081668490 νέες κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές (οι «Νέες Μετοχές») για κάθε μία (1) παλαιά κοινή ονομαστική μετά ψήφου μετοχή και τιμή διάθεσης €0,60 ανά μετοχή (εφεξής η «Αύξηση»), που αποφασίσθηκε από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της 15.11.2011 και πραγματοποιήθηκε από τις 14.12.2011 έως και τις 28.12.2011 (περίοδος άσκησης δικαιωμάτων προτίμησης), καλύφθηκε από τους ασκήσαντες δικαιώματα προτίμησης κατά ποσοστό 89,918% με την καταβολή συνολικού ποσού €260.762.106,60 που αντιστοιχεί σε 434.603.511 Νέες Μετοχές, ενώ 48.729.822 Νέες Μετοχές έμειναν αδιάθετες.
Το Ελληνικό Δημόσιο, βασικός μέτοχος της Τράπεζας, άσκησε πλήρως τα δικαιώματα προτίμησης που του αναλογούσαν, εισφέροντας €260.712.377,40.

Με την από 28.12.2011 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας (εφεξής το «Δ.Σ.»), οι ως άνω 48.729.822 αδιάθετες Νέες Μετοχές, διατέθηκαν ως ακολούθως, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στο Ενημερωτικό Δελτίο:


(i) Στους ασκήσαντες Δικαιώματα Προεγγραφής διατέθηκαν 3.123 Νέες Μετοχές, ήτοι ποσοστό 0,001% της Αύξησης.
(ii) Στο Ελληνικό Δημόσιο διατέθηκαν περαιτέρω (κατόπιν της πλήρους άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης που του αναλογούσαν), 48.726.699 Νέες Μετοχές, ήτοι ποσοστό 10,081% της Αύξησης.

Συνεπεία των ανωτέρω, το τελικό ποσοστό κάλυψης της Αύξησης ανήλθε σε 100% και τα συνολικά έσοδα της έκδοσης σε €289.999.999,80.

Μετά την ολοκλήρωση της Αύξησης, το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας αυξήθηκε κατά €289.999.999,80 με την έκδοση 483.333.333 Νέων Μετοχών, ονομαστικής αξίας €0,60 έκαστη.

Μετά την πιστοποίηση της Αύξησης από το Δ.Σ. της Τράπεζας την 29.12.2011, το μετοχικό κεφάλαιο της Τράπεζας ανέρχεται πλέον σε €1.050.573.329,40, διαιρούμενο σε 1.750.955.549 κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας €0,60 η κάθε μία. Οι Nέες Mετοχές θα αποδοθούν στους δικαιούχους σε άυλη μορφή, με πίστωση της Μερίδας και του Λογαριασμού Αξιών στο Σύστημα Άυλων Τίτλων (ΣAΤ).

Η ημερομηνία πίστωσης των Νέων Μετοχών στους λογαριασμούς των δικαιούχων και έναρξης διαπραγμάτευσής τους στο Χ.Α. θα γνωστοποιηθούν στο επενδυτικό κοινό με νεότερη ανακοίνωση της Τράπεζας.

sofokleous10.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΤΕ Βank: Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ"

Διαξιφισμοί Καρχιμάκη- Καρατζαφέρη

Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μ. Καρχιμάκης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με τις δηλώσεις του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη , έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όπως επεσήμανα και στην τοποθέτησή μου στο Πολιτικό Συμβούλιο, την Τετάρτη, την όποια συζήτηση και εξέλιξη στο ΠΑΣΟΚ και στην πορεία της χώρας, δεν θα την επιβάλλουν ούτε οι οφειλέτες του Δημοσίου, ούτε οι οφειλέτες των Τραπεζών, ούτε οι φοροφυγάδες , ούτε οι Τράπεζες, ούτε τα ΜΜΕ, ούτε βέβαια το ΛΑΟΣ και ο κ. Καρατζαφέρης, που πιθανόν υποκινούμενος επιχειρεί, από την Τρίτη συγκεκριμένα, να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε εμείς στο ΠΑΣΟΚ βάζοντας όρους στο εσωτερικό μας. Αποτελεί την μέγιστη προσβολή στην Δημοκρατία και την αυτόνομη πολιτική λειτουργία των κομμάτων».

Σημειώνεται πως ο κ. Καρατζαφέρης νωρίτερα έθεσε τις εξής προϋποθέσεις για να παραμείνει την κυβέρνηση:

• «Να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ μια στιβαρή και ασφαλή ηγεσία μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους και σαφώς πριν έρθει η τρόικα». Όπως φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ «αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ».

• «Να ξεκαθαρίσει τον ρόλο της η Νέα Δημοκρατία. Είναι εντός της κυβέρνησης ή εκτός; Δεν μπορεί να είναι και τα δυο. Ή θα λειτουργεί ως κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση», δηλώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

• «Να δημιουργηθεί ένα σφιχτό και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα». Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προτείνει ένα υπουργικό συμβούλιο με 10 υπουργούς και 3 αντιπροέδρους. Ο ίδιος λέει ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι ένας εκ των αντιπροέδρων, αλλά εάν του ζητηθεί από τα άλλα κόμματα, τότε θα δεχθεί. «Αν παραμείνει το κυβερνητικό σχήμα ως έχει, τότε ματαιοπονούμε ως προς την αποτελεσματικότητά του», επισημαίνει ο κ. Καρατζαφέρης.

• «Δεν μπορεί να γίνουν βιαστικά οι εκλογές». Πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το PSI (το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων) και να τεθούν οι βάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, εκτιμά ο κ. Καρατζαφέρης. «Οι κολοβές λύσεις φέρνουν κολοβό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε λόγο να βιαζόμαστε», καταλήγει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαξιφισμοί Καρχιμάκη- Καρατζαφέρη"

Συνέχεια λειτουργίας για το «Μακεδονία Παλλάς»

Αίσιο τέλος για τους εργαζομένους του «Μακεδονία Παλλάς», μετά την απόφαση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για συνέχιση της λειτουργίας του τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου 2012.

Ειδικότερα, η διοίκηση του ΙΚΑ, με βασικούς στόχους

- τη διατήρηση της εμπορικής και μισθωτικής αξίας του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» και της λειτουργικότητας κτιρίου και εξοπλισμού, μέχρι την ανάληψη της εκμετάλλευσής του από τον ανάδοχο του διεθνούς διαγωνισμού και

- την επαναπρόσληψη του προσωπικού, αφού στάθμισε τις εναλλακτικές επιλογές, αποφάσισε να εισηγηθεί στο ΔΣ αυτού μία συνολική λύση πακέτο, που προσφέρει τα βέλτιστα οφέλη στο ΙΚΑ και ταυτόχρονα, εξασφαλίζει την επαναπρόσληψη του απολυθέντος προσωπικού.

Όπως ανακοινώθηκε, το ΔΣ του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ έλαβε την ακόλουθη απόφαση, που είναι η εξασφάλιση της συνέχισης της λειτουργίας του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», με συμφωνητικό, που θα καταρτιστεί μεταξύ του Ιδρύματος και της μισθώτριας εταιρείας προ της 13ης Ιανουαρίου 2012 και θα φέρει βέβαια χρονολογία, αφού επιβεβαιώνεται η λύση της μίσθωσης και η ανυπαρξία εκατέρωθεν απαιτήσεων, με εξαίρεση το οφειλόμενο μίσθωμα, θα συμφωνείται η προσωρινή παραμονή της αντισυμβαλλόμενης εταιρείας στο ακίνητο και η συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου, για τους λόγους που προαναφέρθηκαν υπό τους εξής ειδικότερους όρους:

- Η διάρκεια της ιδιότυπης σύμβασης παραχώρησης της χρήσης του ξενοδοχείου θα αρχίζει την 14η Ιανουαρίου 2012 και θα λήγει την 31η Οκτωβρίου 2012. Το Ίδρυμα θα διατηρεί το δικαίωμα, όπως με μονομερή δήλωσή του παρατείνει τη διάρκεια μέχρι 3 κατ' ανώτατο όριο μήνες, υπό την προϋπόθεση ότι η περί παρατάσεως δήλωση περιέλθει στην αντισυμβαλλομένη εταιρεία, το αργότερο μέχρι 31ης Μαΐου 2012.

- Το αντάλλαγμα, που οφείλεται στο Ίδρυμα για τη συνέχιση της εκμετάλλευσης, ορίζεται σε 5.000 ευρώ ανά μήνα. Με το τέλος της περιόδου, η αντισυμβαλλομένη εταιρεία θα καταβάλει στο Ίδρυμα πέραν του άνω ποσού και τα τυχόν καθαρά κέρδη προ τόκων και αποσβέσεων από την εκμετάλλευση του ξενοδοχείου. Το Ίδρυμα θα έχει δικαίωμα πρόσβασης και ελέγχου στα βιβλία και στοιχεία της εταιρείας για τον έλεγχο των αποτελεσμάτων της χρήσης.

- Η εταιρεία θα παραδώσει στο Ίδρυμα τραπεζική εγγυητική επιστολή σε πρώτη ζήτηση, ύψους 100.000 ευρώ, ως εξασφάλιση της καλής εκτέλεσης των όρων του συμφωνητικού.

- Η εταιρεία θα δεσμευθεί να επαναπροσλάβει σταδιακά και το αργότερο εντός 45 ημερών από την έναρξη της ιδιότυπης σύμβασης το 95% των μόνιμων θέσεων εργασίας, που είχε από την 01.10.2011.

- Στην ασφάλιση του ξενοδοχείου (ακινήτου και εξοπλισμού), που θα προβεί η αντισυμβαλλομένη εταιρεία με έξοδά της, θα περιληφθεί όρος περί εκχώρησης του ασφαλίσματος στο Ίδρυμα, σε περίπτωση επέλευσης ασφαλιστικού κινδύνου.

- Κατά τα λοιπά, ο τρόπος λειτουργίας και εκμετάλλευσης του ξενοδοχείου θα ρυθμίζεται από τους σχετικούς όρους του μισθωτηρίου, προσαρμοζόμενους ανάλογα.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέχεια λειτουργίας για το «Μακεδονία Παλλάς»"

Ακόμα δύο εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας

Άλλα δύο εκατομμύρια ευρώ για τις ανάγκες κάλυψης των σεισμόπληκτων της Δυτικής Ελλάδας διατίθενται στον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων Αχαΐας, επιπλέον των 13 εκατ. ευρώ που εκταμιεύθηκαν πριν από λίγες ημέρες και τα οποία ήδη διατίθενται στους δικαιούχους.

Τα δύο εκατ. ευρώ, θα διατεθούν για την κάλυψη των υποχρεώσεων καταβολής της δωρεάν κρατικής αρωγής σε δικαιούχους από την Αχαΐα και την Αιτωλοακαρνανία. Σύμφωνα με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος «τα χρήματα αυτά ελήφθη απόφαση να διατεθούν στο ΤΑΣ Αχαΐας, εξαιτίας της αδυναμίας άλλων περιοχών να τα απορροφήσουν εγκαίρως».

Επίσης, σύμφωνα με την Περιφέρεια, πρόκειται να διατεθούν άμεσα 2,5 εκατ. ευρώ για την κάλυψη υποχρεώσεων προς τους πυρόπληκτους της Ηλείας και της Αχαΐας. Ειδικότερα για τους πυρόπληκτους της Ηλείας θα διατεθεί 1,4 εκατ. ευρώ, ενώ για τους πυρόπληκτους της Αχαΐας, 1,1 εκατ. ευρώ.

Ακόμα, από το πρόγραμμα αποκατάστασης σεισμοπλήκτων εξασφαλίστηκε ποσό 500.000 ευρώ και για την κάλυψη παλαιότερων υποχρεώσεων, που δεν αφορούν ζημιές από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου 2008. Το ποσό αυτό θα διατεθεί σε δικαιούχους από την Πάτρα και το Αίγιο.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακόμα δύο εκατ. ευρώ για τους σεισμόπληκτους της Δυτικής Ελλάδας"

Κυρώσεις σε φορείς του δημοσίου που δημιουργούν νέα χρέη

Επίσης σύμφωνα με την εγκύκλιο όταν τα κονδύλια για μισθούς δεν επαρκούν τότε οι φορείς θα αναλαμβάνουν αυτό το κόστος από τα έσοδά τους.

Την εγκύκλιο με τις οδηγίες για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του επομένου έτους απέστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους προς τα υπουργεία και τους φορείς. Με την εγκύκλιο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φ. Σαχινίδης δίνει οδηγίες και για τη διαχείριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου με τη προειδοποίηση ότι θα προβλέπονται κυρώσεις για τους φορείς που συσσωρεύουν νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές.

Μεταξύ άλλων η εγκύκλιος προβλέπει ότι :

- Η διάθεση του συνόλου των εγγεγραμμένων πιστώσεων στον προϋπολογισμό «δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη» και «η εγγραφή πιστώσεων στον κρατικό προϋπολογισμό για επιχορήγηση φορέων δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη και υποχρέωση καταβολής της». Οι επιχορηγήσεις συνδέονται με την επίτευξη των στόχων των φορέων και την εντός ορίων εκτέλεση των προϋπολογισμών τους.

- Εάν τα κονδύλια που έχουν εγκριθεί για μισθούς δεν επαρκούν «η συμπλήρωσή τους θα γίνει από τα ίδια έσοδα του φορέα ή τα αποθεματικά που ενδεχομένως υπάρχουν». Παράλληλα, επισημαίνεται πως τα κονδύλια για μισθοδοσίας, δεν θα πρέπει να διατίθενται για τις λειτουργικές δαπάνες.

Σχετικά με την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών των φορέων το υπουργείο τους καλεί να:

- έχουν ορίσει προϊστάμενο οικονομικών υπηρεσιών

- τηρούν πλήρως λειτουργικό μητρώο δεσμεύσεων για τρεις τουλάχιστον μήνες

- εξοφλήσουν και από ίδια κεφάλαια μέρος των οφειλών που έχουν έως την 31η Δεκεμβρίου του 2011

- δεσμεύονται στη μη συσσώρευση νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων. Σε διαφορετική περίπτωση θα υπάρχουν κυρώσεις όπως πάγωμα πιστώσεων, καταλογισμός ευθυνών κλπ.

- περιληφθούν όλα αυτά σε έγγραφη συμφωνία που θα υπογράφεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο οικονομικών υπηρεσιών, τον επικεφαλής του οργανισμού, τον αρμόδιο υπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυρώσεις σε φορείς του δημοσίου που δημιουργούν νέα χρέη"

Βόλος: ''Έσβησε'' και τρίτος άστεγος από υποθερμία και υποσιτισμό!

- Άνθρωποι ενός κατώτερου Θεού αφήνονται στην μοίρα τους και πεθαίνουν στο κρύο
- Έπρεπε να πεθάνουν τρείς άνθρωποι μέσα σε λίγες εβδομάδες για να δοθεί εντολή να βρεθούν χώροι να τους φιλοξενήσουν
- Πάνω από 20.000 οι άστεγοι σε όλη την Ελλάδα

Συγκλονίζει το δράμα του 55χρονου Βαλέριου, που έφυγε από τη ζωή ανήμερα των Χριστουγέννων, καταβεβλημένος από ασιτία και εξασθενημένος από υποθερμία στον χώρο αναμονής των επειγόντων του νοσοκομείου της πόλης.

Εργαζόμενοι του νοσοκομείου, έβλεπαν τον 55χρονο τα δύο τελευταία χρόνια, να μπαίνει στο νοσοκομείο και να ψάχνει μια γωνιά για να ζεσταθεί. Αμίλητος και αγέλαστος ζούσε κλεισμένος στον εαυτό του και τα προβλήματά του.

Τα ξημερώματα των Χριστουγέννων δεν άντεξε. Πήγε μόνος στο νοσοκομείο, αλλά οι γιατροί δεν πρόλαβαν να τον κρατήσουν στη ζωή. Ο Βαλέριος ήταν το τρίτο θύμα τους τελευταίους μήνες, που έφυγε από τη ζωή, χτυπημένος από ασιτία και υποθερμία. Σε ένα κράτος που οι άστεγοι πληθαίνουν και το κράτος αδυνατεί να τους βοηθήσει.

Σε 20.000 υπολογίζονται σήμερα οι άνθρωποι που κοιμούνται στον δρόμο, σε εγκαταλειμμένα σπίτια ή σε άδειες αποθήκες. Πολλοί περισσότεροι βρίσκονται μόλις ένα βήμα πριν την τραγική αυτή κατάσταση. Νοικοκύρηδες, μόλις χτες, φτάνουν στην απόλυτη εξαθλίωση λόγω της κλιμακούμενης ανεργίας, των ανύπαρκτων ή συρρικνωμένων εισοδημάτων.

Ο φακός του Νewsit κατέγραψε την σκληρή πραγματικότητα στην Χριστουγεννιάτικη Αθήνα. Το φάσμα της φτώχειας εξαπλώνεται και το πρόβλημα των αστέγων είναι επίκαιρο όσο ποτέ. Συχνά αποκρύπτουν την κατάστασή τους από την οικογένειά τους, επειδή ντρέπονται, ή για να μη γίνονται βάρος.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόλος: ''Έσβησε'' και τρίτος άστεγος από υποθερμία και υποσιτισμό!"

«Η περικοπή οργανικών θέσεων δεν σημαίνει απολύσεις»

Μνημόνιο συνεργασίας με τη Γαλλία για τη δημόσια διοίκηση υπέγραψε ο Δ. Ρέππας.

Αξιολόγηση όλων των δομών του κράτους και των υπαλλήλων, υπό τον έλεγχο του ΑΣΕΠ, τη βοήθεια ενδεχομένως ιδιωτικών φορέων και τη συνδρομή της Γαλλίας και συγκεκριμένα του υπουργείου Προϋπολογισμού, Δημόσιου Λογιστικού και Μεταρρύθμισης και σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα, θα πραγματοποιηθεί το 2012, σύμφωνα και με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με το προαναφερθέν γαλλικό υπουργείο.

Ο κ. Ρέππας, πλαισιωμένος από τους υφυπουργούς Ντίνο Ρόβλια και Παντελή Τζωρτζάκη και τη γγ του υπουργείου Ευσταθία Μπεργελέ, παρουσιάζοντας το μνημόνιο με τη Γαλλία και τον οδικό χάρτη για την αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης, που αφορά όλα τα υπουργεία, επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι η περικοπή οργανικών θέσεων δεν σημαίνει αυτομάτως και απολύσεις, σημειώνοντας ότι «άλλωστε, κανένας δεν έχει ζητήσει επισήμως απολύσεις» (ούτε ο ΟΟΣΑ, στην έκθεσή του, στην οποία θα βασιστεί η αναδιάρθρωση του κράτους) και τόνισε με έμφαση ότι «στόχος είναι η καλύτερη αξιοποίηση των υπαλλήλων στις κατάλληλες θέσεις και όχι οι απολύσεις».

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επισήμανε ότι «μέσα σε μία περίοδο έντονης κρίσης θα πρέπει η χώρα να προχωρήσει στην αναδιάρθρωση των δομών του κράτους», χαρακτηρίζοντας το μνημόνιο και τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που ελήφθησαν και θα ληφθούν για το επιτελικό κράτος ως τη «μεταρρύθμιση των μεταρρυθμίσεων».

Πρόσθεσε δε, ότι «αυτή η κορυφαία μεταρρύθμιση πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τους δημόσιους υπαλλήλους, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορεί να πετύχει» και τόνισε ότι «δεν θέλουμε να νικήσουμε τους δημόσιους υπαλλήλους», αλλά τη συνεργασία τους για να μην επαναληφθούν τα μέτρα που ελήφθησαν το προηγούμενο διάστημα, δηλαδή οι περικοπές στους μισθούς και οι απομακρύνσεις.

Ο κ. Ρέππας αναφερόμενος στην αξιολόγηση, είπε ότι είναι σχετικά εύκολη για τις δομές και τις υπηρεσιακές μονάδες, αλλά αρκετά σύνθετη και δύσκολη για τους υπαλλήλους. Γι' αυτό το λόγο, συμπλήρωσε, «πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος αξιολόγησης που θα είναι αδιάβλητος, αμερόληπτος και δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν η αξιοπιστία της και η αντικειμενικότητά της».

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας στάθηκε σε τρία σημαία αιχμής, όπως είπε και αφορούν τη συμφωνία με τη Γαλλία και αυτά είναι η έλλειψη διυπουργικής συνεργασίας σε πολιτικό και διοικητικό επίπεδο, η ανάγκη ενίσχυσης του κέντρου διακυβέρνησης για την εφαρμογή πολιτικής και η απαλλαγή από τη νομοθετική τυπολατρία που παράγει νομοθεσία χωρίς αποτέλεσμα.

Το μνημόνιο συνεργασίας

Σκοπός του μνημονίου με τη Γαλλία και σε συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα, είναι η παροχή κρατικής βοήθειας στις ελληνικές αρχές στη διάρκεια της αξιολόγησης, καθώς και η προετοιμασία της συνολικής αρχιτεκτονικής και στρατηγικής για να υλοποιηθεί η διοικητική μεταρρύθμιση, ιδίως εντός του πλαισίου των συστάσεων του ΟΟΣΑ και με βάση τις απαιτήσεις του μνημονίου με τους δανειστές της χώρας.

Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει ένα γενικό οδικό χάρτη με επτά πυλώνες που είναι η δομή και οι κανόνες οργάνωσης του κράτους, η διαχείριση και η παρακολούθηση του προϋπολογισμού, η διαχείριση και η παρακολούθηση του ανθρώπινου δυναμικού, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, η καλή νομοθέτηση και η βελτίωση των διοικητικών μεταρρυθμίσεων, η μείωση της γραφειοκρατίας, με την απλοποίηση των διαδικασιών και η καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο οδικός χάρτης θα εξελιχθεί σταδιακά στα σχετικά λεπτομερή σχέδια δράσης που θα μετουσιωθούν σε συγκεκριμένα έργα, με τις ανάλογες φάσεις, ορόσημα, προθεσμίες και δείκτες δράσης. Πρόκειται για ένα κυλιόμενο σχέδιο δράσης που θα αποτελέσει τη βάση ώστε να καθοριστεί, για κάθε έργο, ο τύπος της αιτούμενης βοήθειας (είτε άμεσα μέσω των Εθνικών Αρχών, Ευρωπαϊκών Οργάνων, Διεθνών Οργανισμών, πιστοποιημένων υπηρεσιών ή μέσω του ιδιωτικού τομέα).

Επίσης, στο γενικό οδικό χάρτη περιλαμβάνονται η σύσταση Ομάδας Υποστήριξης της αναδιάρθρωσης της Δημόσιας Διοίκησης και η σύσταση Μονάδων Αναδιάρθρωσης σε κάθε υπουργείο.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η περικοπή οργανικών θέσεων δεν σημαίνει απολύσεις»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news