facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Δεν αποκλείει διάλυση του ευρώ σύμβουλος της Μέρκελ

Προτείνει την υπαγωγή σε πτωχευτικό κανονισμό των υπερχρεωμένων χωρών.

Σε περίπτωση που η κρίση χρέους στην ευρωζώνη οδηγήσει σε μηδενική ανάπτυξη το παγκόσμιο εμπόριο «είναι πιθανό να συρρικνωθεί κατά 0,5% η γερμανική οικονομία το 2012», υποστηρίζει η ελβετή καθηγήτρια Οικονομίας, που είναι μέλος του Συμβουλίου των Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων της γερμανικής κυβέρνησης.

Σε αντίθεση με την πλειονότητα των συναδέλφων της η Μπέατρις Βέντερ ντι Μάουρο αντιμετωπίζει με περισσότερη απαισιοδοξία τις οικονομικές εξελίξεις.

Η ελβετή οικονομολόγος δεν αποκλείει, μιλώντας στην εφημερίδα Bild, ακόμη και αύξηση της ανεργίας στη Γερμανία σε περίπτωση μείωσης του γερμανικού ΑΕΠ το 2012.

Όπως μεταδίδει η Deutche Welle η Μπέατρις Βέντερ ντι Μάουρο δεν αποκλείει την κατάρρευση του ευρώ, λέγοντας ότι αυτό το ενδεχόμενο «θα ήταν ιδιαίτερα αρνητικό για όλους τους εμπλεκομένους, αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως». Η οικονομολόγος υπογραμμίζει ότι ο πολιτικός κόσμος προσπαθεί εδώ και δύο χρόνια να περιορίσει την κρίση και να στήσει ένα προστατευτικό τείχος, ωστόσο τα μέτρα αυτά -σημειώνει- δεν επαρκούν.

Το μέλος του «Συμβουλίου των πέντε σοφών» της γερμανικής οικονομίας προτείνει μακροπρόθεσμα την υπαγωγή σε πτωχευτικό κανονισμό των υπερχρεωμένων χωρών της ευρωζώνης.

«Οι υπόλοιπες χώρες θα πρέπει να δεσμευθούν ότι θα περιορίσουν τα χρέη τους και εξυγιάνουν τους προϋπολογισμούς τους. Με μια συμφωνία εξόφλησης χρεών θα μπορούσε το ποσοστό του χρέους να μειωθεί εντός 20 ετών σε επίπεδα κάτω του 60% του ΑΕΠ», υποστηρίζει η Μπέατρις Βέντερ ντι Μάουρο.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν αποκλείει διάλυση του ευρώ σύμβουλος της Μέρκελ"

Αίρεται η παράταση για φορολογικές υποχρεώσεις

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο οι εφορίες - Παράνομη κρίθηκε η απεργία

Παράνομη κρίθηκε η απεργία των εφοριακών για τις 29 Δεκεμβρίου. Ως εκ τούτου οι εφορίες σε όλη την χώρα θα λειτουργήσουν αύριο, Παρασκευή, κανονικά, γεγονός που σημαίνει ότι η τελική προθεσμία για την τακτοποίηση φορολογικών υποθέσεων, όπως έκτακτες εισφορές, περαίωση κ.λπ., δεν μετατίθεται για τις 2 Ιανουαρίου, αλλά εκπνέει αύριο.

Η μόνη παράταση που ισχύει είναι αυτή που αφορά την προμήθεια των ειδικών σημάτων τελών κυκλοφορία, για τα οποία η καταληκτική ημερομηνία είναι η 13η Ιανουαρίου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίρεται η παράταση για φορολογικές υποχρεώσεις"

Τίτλοι τέλους για το κολαστήριο του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών

Το Υπουργείο Υγείας, μέσω του νόμου 4025, « Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ.» - κατήργησε τη γνωστή στο πανελλήνιο «αποθήκη παιδικών ψυχών» και τη μετέτρεψε σε «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λεχαινών», την οποία μάλιστα συγχώνευσε με το «Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Πύργου «Άγιος Χαράλαμπος»!

Η αλλαγή κρατήθηκε «μυστική» από τη διοίκηση του Ιδρύματος, τον Δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

Άραγε, η αλλαγή σκοπού του συγκεκριμένου Ιδρύματος συνοδεύτηκε και από τη σχετική ιατρική αλλαγή και στελέχωση ή όλα έγιναν βιαστικά;

Συγκεκριμένα:

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4025 Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις.

ΝΟΜΟΣ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 4025
Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση Ε.Σ.Υ. και άλλες διατάξεις.

(ΦΕΚ Α' 228/02-11-2011)

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤ) Στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας:

α) Το νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου με την επωνυμία «Κέντρο Περίθαλψης Παιδιών» με έδρα τον Δήμο Λεχαινών, που συστήθηκε και λειτουργεί δυνάμει των διατάξεων του π.δ. 332/1987 (Α' 153), το οποίο μετονομάζεται σε «Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων Λεχαινών», στο οποίο συγχωνεύεται και λειτουργεί ως παράρτημά του: αα) το «Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας Πύργου «Άγιος Χαράλαμπος»», που συστήθηκε και λειτουργεί δυνάμει των διατάξεων του π.δ. 384/1990 (Α' 152) και το οποίο καταργείται ως νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τίτλοι τέλους για το κολαστήριο του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών"

Απέτυχε δημοπρασία ομολόγων της Ουγγαρίας - Κίνδυνος πτώχευσης

Κανείς δεν ενθουσιάστηκε με τη δημοπρασία 10ετών ομολόγων της Ιταλίας όπου το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο εξαιρετικά υψηλό 6,8% αλλά τουλάχιστον η συγκεκριμένη δημοπρασία ολοκληρώθηκε. Αντίθετα, δημοπρασία ομολόγων της Ουγγαρίας απέτυχε και τελικά ακυρώθηκε καθώς οι επενδυτές ζήτησαν 9,1% για 3ετή ομόλογα κάτι που η χώρα δε μπόρεσε να πληρώσει. Παρόλα αυτά η χώρα πούλησε μερικά 10ετή ομόλογα ύψους 21 εκ δολαρίων ενώ συνολικά μαζί με τίτλους πούλησε χρεόγραφα ύψους 61 εκ δολαρίων.

Η Ουγγαρία υποβαθμίστηκε σε 'σκουπίδια' την προηγούμενη εβδομάδα από τη S&P και πλέον ο κίνδυνος πτώχευσης είναι μεγάλος.

Στο μεταξύ, το επιτόκιο των 10ετών ομολόγων της Ιταλίας επέστρεψε πάνω από το 7% σε μία ένδειξη κλιμάκωσης της κρίσης.

Στο γράφημα απεικονίζεται το επιτόκιο 3ετών ομολόγων Ουγγαρίας.

XrimaNews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απέτυχε δημοπρασία ομολόγων της Ουγγαρίας - Κίνδυνος πτώχευσης"

ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ 30 ΕΚ. ΕΥΡΩ!!!

Με ένα απίστευτο σκάνδαλο που αφορά την κυβέρνηση Παπανδρέου κυκλοφορεί αύριο η Παρασκευή και 13.
Το ρεπορτάζ υπογράφει ο Θάνος Πασχάλης και αφορά τριάντα εκατομμύρια ευρώ που αποτελούν βεβαιωμένες οφειλές...
200 υπαλλήλων του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων προς το Δημόσιο που διέγραψαν με την ψήφο τους μέσα...
σε μία νύχτα στη Βουλή στα τέλη Σεπτεμβρίου οι 152 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου. Το σκάνδαλο μεγατόνων κρύβεται στην ακροτελεύτια διάταξη του άρθρου 39 του Νόμου 4024 που αφορά τις συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις και το μισθολόγιο στο Δημόσιο. Είτε παγιδεύτηκαν είτε όχι, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν μια διάταξη που διέγραψε εκατομμύρια ευρώ που είχαν χαρακτηριστεί από τον Αύγουστο του 2011 ως αχρεωστήτως καταβληθέντα στους υπαλλήλους του ΟΣΚ και τα οποία με τη σύμφωνη γνώμη του υπουργού Οικονομικών έπρεπε εντός 3 μηνών να επιστραφούν στο ελληνικό Δημόσιο, από τωρινούς υπαλλήλους του οργανισμού, αλλά ακόμη και από όσους έχουν συνταξιοδοτηθεί. Πρόκειται για επιπλέον αποδοχές που λάμβαναν επί 11 χρόνια οι υπάλληλοι του Οργανισμού συνάπτοντας δικές τους ξεχωριστές συμβάσεις παρά τη ρητή απαγόρευση του νόμου.

sarotiko.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΧΑΡΙΣΑΝ 30 ΕΚ. ΕΥΡΩ!!!"

Εξαιρούνται από την εφεδρεία οδηγοί των ΜΜΜ

Την εξαίρεση από την εφεδρεία των οδηγών των λεωφορείων, τρόλεϊ, μέτρο, τραμ, ΗΣΑΠ, ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο.

Από την εφεδρεία θα εξαιρεθούν και έξι Ακόλουθοι Τύπου που θα συνταξιοδοτηθούν τον Μάρτιο του 2012.

Επιπλέον, το υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εξουσιοδότηση δικηγορικών γραφείων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών στο δημόσιο.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαιρούνται από την εφεδρεία οδηγοί των ΜΜΜ"

Η Τεχεράνη απέρριψε τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ

Ο υπ' αριθμόν δυο των Φρουρών της Επανάστασης, στρατηγός Χασάν Σαλαμί, απέρριψε σήμερα την προειδοποίηση των ΗΠΑ για το κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ, απ' όπου διέρχεται περίπου το 40% του συνόλου του πετρελαίου που διακινείται δια θαλάσσης παγκοσμίως.

«Όταν τα ζωτικά συμφέροντα του Ιράν απειλούνται, απαντούμε στην απειλή με απειλή και δε θα διστάσουμε να εφαρμόσομε την αμυντική στρατηγική μας για να υπερασπιστούμε τη χώρα μας.

Θα ενεργήσουμε με περισσότερη αποφασιστικότητα από ποτέ», δήλωσε ο στρατηγός Σαλαμί απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο κλείσιμο των Στενών του ορμούζ, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δε ζητεί την άδεια από καμία χώρα για να εφαρμόσει την αμυντική πολιτική της», τόνισε ο Σαλαμί.

Η Ουάσινγκτον, αντιδρώντας στις ιρανικές απειλές για κλείσιμο των στενών του Oρμούζ, προειδοποίησε χθες την Τεχεράνη ότι «δε θα ανεχθεί καμία αναστάτωση στη θαλάσσια κυκλοφορία στα Στενά του Oρμούζ».

newsbeast.gr
ΣΧΕΤΙΚΟ:Ο 5ος Στόλος δεν θα ανεχθεί κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ

Διαβάστε Περισσότερα » "Η Τεχεράνη απέρριψε τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ"

Μ. Παπαϊωαννου: Εκδίκαση 27.000 φορολογικών υποθέσεων ως το τέλος του 2011

Έως το τέλος του 2011 θα έχουν εκδικαστεί 27.000 φορολογικές υποθέσεις σύμφωνα με έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μιλτιάδη Παπαϊωάννου.

Το έγγραφο που διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Νάντιας Γιαννακοπούλου για την δικαστική επιτάχυνση φορολογικών υποθέσεων, ενημερώνει ότι έως το τέλος του 2011 αναμένεται να έχουν παραπεμφθεί από τα Διοικητικά Πρωτοδικεία Αθηνών και Πειραιά στα Εφετεία περί τις 12.000 με 13.000 υποθέσεις και να εκδικασθούν σε πρώτο και τελευταίο βαθμό στο συντομότερο δυνατό χρόνο.

Η παραπομπή των φορολογικών αυτών υποθέσεων στα Διοικητικά Εφετεία αφορά φορολογικές διαφορές για ποσά άνω των 150.000 ευρώ και γίνεται βάσει του νόμου 3900/2010, με τον οποίο τη δικαιοδοσία για τις μεγάλες φορολογικές υποθέσεις πέρασε στα Διοικητικά Εφετεία.

Ο υπουργός διαβεβαιώνει ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε έως το τέλος Ιουλίου 2013, να προσδιορισθούν οι 138.720 εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μ. Παπαϊωαννου: Εκδίκαση 27.000 φορολογικών υποθέσεων ως το τέλος του 2011"

Θα απογειωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ - Αύξηση 9,2% ανακοίνωσε ο Παπακωνσταντίνου

Στο 9,2% έκατσε τελικά η αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος στο υπουργικό συμβούλιο για να μην είναι μεγαλύτερη η αύξηση θα χυθεί αίμα...

Όπως είπε, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί από την επιχείρηση και την ΡΑΕ πολύ σύντομα η ΔΕΗ δεν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις δανειακές της υποχρεώσεις, ενώ η κερδοφορία της βρίσκεται σε κίνδυνο.

Το συσσωρευμένο χρέος της ΔΕΗ είναι στο τέλος του 2011 4,5 δις ευρώ.

Η εισήγηση της ΔΕΗ ήταν για αύξηση των τιμολογίων μεσοσταθμικά κατά περίπου 20%, συμπεριλαμβανομένου του τέλους ΑΠΕ, για το οποίο έχει ήδη ανακοινωθεί από την ΡΑΕ μια αύξηση που επιβαρύνει το λογαριασμό της ΔΕΗ περίπου 3%. Η εισήγηση της ΡΑΕ πρότεινε αυξήσεις 16%.

Τις παραπάνω αυξήσεις αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι τις θεωρεί το ΥΠΕΚΑ αδιανόητες. (δηλαδή το 9,2% είναι φυσιολογικό;)

Για να μην υπερβούμε όμως το 9,2% πρέπει να γίνουν τα εξής:

- Περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους της επιχείρησης κατά 10-15% και περαιτέρω μείωση του εργατικού κόστους

- Κατάργηση παροχών όπως η έκπτωση 80% στα τιμολόγια των νυν και πρώην υπαλλήλων της ΔΕΗ (αφορά πάνω από 55.000 δικαιούχους και κοστίζει στην επιχείρηση περίπου 40 εκ. ευρώ τον χρόνο)

- Να προχωρήσει σε συμψηφισμό οφειλών προς το δημόσιο

- Να μην υπάρξει καμία δυσμενής μεταβολή στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο τιμολόγιο των πολυτέκνων (συνολικά πάνω από 265 χιλιάδες νοικοκυριά)

- Να υπάρξει προοδευτική μεταβολή στα τιμολόγια ώστε η υψηλή κατανάλωση να επιβαρυνθεί συγκριτικά περισσότερο από την χαμηλή

- Να υπάρξει λελογισμένη αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων

- Να επιτευχθεί κερδοφορία το 2012.

- Παράλληλα, προτείνεται να εξεταστεί η μείωση του τέλους της ΕΡΤ στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Θα απογειωθούν οι λογαριασμοί της ΔΕΗ - Αύξηση 9,2% ανακοίνωσε ο Παπακωνσταντίνου"

Ένα (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν δύο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου


Ένα (1) ευρώ κατέθεσαν για τα τέλη κυκλοφορίας του 2012 δυο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου.
Τα τέλη κυκλοφορίας δεν είναι φόρος αλλά ανταποδοτική χρήση υπηρεσιών κάτι που ρυθμίζεται κάθε φορά από την εξουσία ανάλογα με τις υπηρεσίες που μας παρέχουν. 
Δεν προβλέπονται πρόστιμα για την περίπτωση διότι δεν αρνούμαστε τη χρήση έστω των κακών δρόμων, διαφωνούμε όμως στο ύψος της αξίας των προσφερόμενων υπηρεσιών του κράτους και την οριζόντια εφαρμογή του. Ούτε μπορεί να μας βάλει πρόστιμο η Δ.Ο.Υ. ότι δεν καταβάλαμε εμπρόθεσμα τα τέλη! Ας προχωρήσει σε νέα πράξη αλλά πρέπει να απαντήσει στους νόμιμους λόγους που προβάλουμε στο γραμμάτιο πληρωμής που καταθέτουμε. 
Άλλωστε μην γελιόμαστε η άρνηση-διαμαρτυρία αυτή είναι και ένας τρόπος ανυπακοής., δήλωσαν στο newspressagrinio οι δύο εκπαιδευτικοί που χθες  Τετάρτη 28-12-2011 κατέθεσαν στο παρακαταθηκών και δανείων του Αγρινίου το ποσό του ενός (1) ευρώ.   
Ο εκπαιδευτικός Κώστας Κορδάτος και Γεν. Γραμματέας της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας έδωσε συνέντευξη στον ΑΧΕΛΩΟ TV και θα μεταδοθεί σήμερα Πέμπτη, όπως διαβεβαίωσαν οι υπεύθυνου της τοπικής τηλεόρασης, στα δελτία ειδήσεων του καναλιού, όπου μεταξύ άλλων είπε: "ότι η κίνηση αυτή έχει συμβολικό χαρακτήρα και είναι μια πρώιμη ανυπακοή σε έναν εισπρακτικό μηχανισμό που η πλειοψηφία των πολιτών τον έχει αποδεχτεί διότι οι θεσμικές άμυνές της είναι ανύπαρκτες και της έχει επιβληθεί η προσωπική ευθύνη έναντι της κρατικής κυριαρχίας των αστικών δομών. Δεν είναι μια ακτιβίστικη δράση αλλά μια σοβαρή πολιτική πράξη με κοινωνικό και νομικό υπόβαθρο. Κάτι που στην Κέρκυρα γίνεται με συλλογικό τρόπου και πρωτοβουλία του τ. βουλευτή Γιώργο Καλούδη και νυν περιφερειακού συμβούλου Ιονίων νήσων. Το σοβαρό των επιχειρημάτων μας φαίνεται από το γεγονός ότι το ταμείο παρακαταθηκών και δανείων με αφορμή την παρέμβαση της Κέρκυρας έχει υποβάλει ερώτημα στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για γνωμάτευση περί των αιτιάσεων και στο τι ισχύει τελικά. Άρα η ρωγμή και στην είσπραξη του υπέρογκου χαρατσιού των τελών κυκλοφορίας είναι γεγονός και ένα νέο κοινωνικό μέτωπο κατά των διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων ξεκινάει"... 
Δείτε την αιτιολογική αίτηση - δήλωση που κατατέθηκε για τα τέλη κυκλοφορίας έτους 2012.........
ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ
Κορδάτου Κων/νου του Διονυσίου
Κατοίκου Αγρινίου
................................
Κάτοχος του υπ’ αριθμόν κυκλοφορίας  
 ΥΗΡ 2869 οχήματος, 1761 Κ.Ε.Κ.                       
Αρ. ειδοποιητηρίου προμήθειας σήματος: 66906482 1075017 030000 
Αγρίνιο 28 Δεκεμβρίου 2011

ΠΡΟΣ
Τον κ. Προϊστάμενο του ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
Ενταύθα

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ: - Προϊστάμενο Δ.Ο.Υ
                              - Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: «Κατάθεση ποσού ενός (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας 2012»
Κύριε προϊστάμενε
Παρακαλώ να μου εκδώσετε γραμμάτιο πληρωμής τελών κυκλοφορίας έτους 2012 για το αυτοκίνητό μου ΑΡΙΘΜΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΥΗΡ2869 με το ποσόν του ενός (1) ευρώ υπέρ δημοσίου στο οποίο να αναγράφεται η παρακάτω αιτιολογία:
1) Διότι, ενώ τα τέλη κυκλοφορίας είναι τέλος ανταποδοτικό και έπρεπε άμεσα να επανεπενδύεται στον τόπο είσπραξης, στη προκειμένη περίπτωση στην Αιτωλοακαρνανία, για συντήρηση του οδικού δικτύου και κατασκευή νέων δρόμων, από τα ποσά που εισέπραξε πέρυσι το κράτος, που εσείς εκπροσωπείτε, από τα τέλη κυκλοφορίας μόνον ένα πολύ μικρό μέρος επέστρεψε στο νομό Αιτωλ/νίας και στην περιοχή που ζω, εργάζομαι και δραστηριοποιούμε. Αποτέλεσμα οι δρόμοι να είναι άθλιοι, επικίνδυνοι, γεμάτοι λακκούβες παντού, βασανιστήριο καθημερινό για τους πληρωτές Αιτωλοακαρνάνες του τέλους ιδιοκτήτες των Ι.Χ. Η  υστέρηση και υπανάπτυξη του νομού οφείλεται κύρια και από το άθλιο και ελλιπές οδικό δίκτυο σε αντιδιαστολή με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας που επέβαλαν οι κυβερνώντες. 
Αντί να καταβάλω τέλη κυκλοφορίας σε ένα οδικό δίκτυο που δεν χρησιμοποιώ ως πολίτης πρέπει να εισπράξω αποζημίωση από το κράτος (εσάς) και την αυτοδιοίκηση που δεν μου επιτρέπεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου στις περισσότερες περιοχές και όχι να πληρώνω και από πάνω αυτά τα δυσβάστακτα χαράτσια.
2) Διότι, δεν υπάρχει λογοδοσία από τους υπουργούς και τους βουλευτές που πήγαν τα χρήματά μας, και γιατί σημαντικό μέρος τους, δεν επανεπενδύθηκε στη συντήρηση του οδικού  δικτύου της Αιτωλίας και Ακαρνανίας.
3) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα ζητούνται προκαταβολικά τα τέλη κυκλοφορίας αυτοκινήτου.
4) Διότι, αντισυνταγματικά και παράνομα προβλέπεται διπλασιασμός των τελών σε όποιον τα καταβάλει μετά την 1η του έτους.
5) Διότι, το κράτος δεν εφάρμοσε τον ανταποδοτικό τους χαρακτήρα, ως όφειλε!
6) Διότι, ενώ ο μισθός, και το οικογενειακό μου εισόδημα μειώθηκαν, κατά 40 %-50% παρά του ότι είμαι πολύτεκνος (4 παιδιά) με δύο θυγατέρες που σπουδάζουν εκτός της μονίμου κατοικίας, ταυτόχρονα αυξήσατε τα τέλη κυκλοφορίας κατά ληστρικό τρόπο και χωρίς αιτιολογία και μάλιστα σε ένα παλαιό αυτοκίνητο που κατάφερα να προμηθευτώ με δόσεις. Τα τέλη που ζητούνται να πληρώσω  για το όχημα αυτό πλησιάζουν περίπου στην τιμή αγοράς του μεταχειρισμένου οχήματος μου! .
7) Διότι, αδυνατώ να τα πληρώσω, αφού μείωσα και τις μετακινήσεις μου με το αυτοκίνητο το δε Δημόσιο – Κράτος (Εσείς) εισπράττει ως φόρο το 60 % του ποσού (1,78 €) που πληρώνω για κάθε ένα λίτρο βενζίνης, χωρίς να μας λέτε που πάνε οι φόροι μας και αφήνατε τους δρόμους άθλιους και ένα καθημερινό βασανιστήριο περιμένει όλους τους πολίτες προκειμένω να μεταβούν με το αυτοκίνητό τους, όπως εγώ σε επαρχιακό σχολείο που εργάζομαι με ζημίες και με διάφορες φθορές  στο όχημά μου χωρίς κανείς να με αποζημιώνει ούτε σε είδος αλλά ούτε και σε υπηρεσίες για τις ζημιές αυτές.
Συνημμένο 1.
Ειδοποιητήριο - απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας 2012

Με τιμή

Κώστας Διον. Κορδάτος
Εκπαιδευτικός 
Σ.Τ. 
newspressagrinio.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα » "Ένα (1) ευρώ για τα τέλη κυκλοφορίας κατέθεσαν δύο εκπαιδευτικοί στη ΔΟΥ Αγρινίου"

ΣΥΝ: Τεκμήρια κυβερνητικής βαρβαρότητας

Τα νέα τεκμήρια κυβερνητικής βαρβαρότητας συνεχίζουν τη στοχοποίηση των ασθενέστερων και μεσαίων στρωμάτων, ενώ αφήνουν στο απυρόβλητο τους πλούσιους, υποστηρίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΝ

Όπως μάλιστα επισημαίνει, την ώρα που «θα κληθούν να πληρώσουν φόρους όσοι βρίσκονται κάτω από το απαράδεκτο όριο των 5.000 ευρώ, τα διάφορα παραθυράκια των φορολογικών νόμων επιτρέπουν στους έχοντες και κατέχοντες να αποφύγουν την φορολογική τσιμπίδα».

Σύμφωνα με τον ΣΥΝ, η ταξικότητα της νέας φοροεπιδρομής της κυβέρνησης είναι συστατικό στοιχείο της μνημονιακής πολιτικής, «που τσακίζει τα νοικοκυριά και τους μικροεπαγγελματίες, ενώ αυξάνονται η φοροδιαφυγή και η φοροασυλία του πλούτου».

Κατά το Συνασπισμό, απαραίτητες προϋποθέσεις για να βγει η χώρα από την κρίση είναι η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, η ουσιαστική φορολόγηση των επιχειρήσεων και των μεγάλων εισοδημάτων, η επιβολή ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος με στόχο τη ριζική αναδιανομή του πλούτου.

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣΥΝ: Τεκμήρια κυβερνητικής βαρβαρότητας"

Υπό προϋποθέσεις θα παραμείνει στην κυβέρνηση ο ΛΑΟΣ

Τέσσερις προϋποθέσεις για να παραμείνει στην κυβέρνηση, θέτει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, με δήλωσή του προς το ΑΠΕ, αφήνει, όπως διευκρινίζει, "τέσσερα παράθυρα ανοιχτά για παραμονή στην κυβέρνηση".

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, περιέγραψε τις εξής προϋποθέσεις:

*Πρώτον, "να αποκτήσει το ΠΑΣΟΚ μια στιβαρή και ασφαλή ηγεσία μέσα στις πρώτες ημέρες του νέου έτους και σαφώς πριν έρθει η τρόικα". Όπως φέρεται να είπε σε συνεργάτες του ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ "αυτή τη στιγμή κανείς δεν ξέρει ποιος είναι ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ".

*Δεύτερον, "να ξεκαθαρίσει τον ρόλο της η Νέα Δημοκρατία. Είναι εντός της κυβέρνησης ή εκτός; Δεν μπορεί να είναι και τα δυο. Ή θα λειτουργεί ως κυβέρνηση ή ως αντιπολίτευση", δηλώνει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

*Τρίτον, "να δημιουργηθεί ένα σφιχτό και αποτελεσματικό κυβερνητικό σχήμα". Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ προτείνει ένα υπουργικό συμβούλιο με 10 υπουργούς και 3 αντιπροέδρους. Ο ίδιος λέει ότι δεν ενδιαφέρεται να είναι ένας εκ των αντιπροέδρων, αλλά εάν του ζητηθεί από τα άλλα κόμματα, τότε θα δεχθεί. "Αν παραμείνει το κυβερνητικό σχήμα ως έχει, τότε ματαιοπονούμε ως προς την αποτελεσματικότητά του", επισημαίνει ο κ. Καρατζαφέρης.

*Τέταρτον, "δεν μπορεί να γίνουν βιαστικά οι εκλογές". Πρέπει να ολοκληρωθεί με επιτυχία το PSI (το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων) και να τεθούν οι βάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης, εκτιμά ο κ. Καρατζαφέρης.

"Οι κολοβές λύσεις φέρνουν κολοβό αποτέλεσμα. Δεν έχουμε λόγο να βιαζόμαστε", καταλήγει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

express.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό προϋποθέσεις θα παραμείνει στην κυβέρνηση ο ΛΑΟΣ"

Ισπανία: Ύποπτος για διαφθορά ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος

Ο γαμπρός του βασιλιά της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, Ινάκι Ουρντανγκάριν, κλήθηκε να παρουσιαστεί στις 6 Φεβρουαρίου ενώπιον του δικαστή, ο οποίος είναι αρμόδιος για την έρευνα που αφορά μια υπόθεση διαφθοράς στην οποία εμπλέκεται ο Ουρντανγκάριν και η οποία έχει φέρει σε δύσκολη θέση τη βασιλική οικογένεια, ανακοίνωσε σήμερα το Ανώτατο Δικαστήριο των Βαλεαρίδων.

Ο 43χρονος Ινάκι Ουρντανγκάριν, πρώην πρωταθλητής του χάντμπολ, σύζυγος της πριγκίπισσας Χριστίνας, της μικρότερης κόρης του βασιλιά Χουάν Κάρλος και της βασίλισσας Σοφίας, εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς και υπεξαίρεσης δημόσιου χρήματος που αφορά το Ινστιτούτο Νόος, του οποίου ήταν πρόεδρος την περίοδο 2004-2006. Το Νόος αναλαμβάνει τη διοργάνωση αθλητικών εκδηλώσεων και αγώνων.

Η έρευνα αφορά κυρίως 2,3 εκατομμύρια ευρώ που έλαβε το Ινστιτούτο για τη διοργάνωση του Φόρουμ Βαλεαρίδες Νήσοι, ενός συνεδρίου για τον τουρισμό και τον αθλητισμό που πραγματοποιήθηκε το 2005 και το 2006. Στον Ντιέγκο Τόρες, συνεργάτη την εποχή εκείνη του Ουρντανγκάριν, έχουν ήδη απαγγελθεί κατηγορίες για την υπόθεση αυτή.

Υστερα από αίτημα του Χουάν Κάρλος το 2006, ο Ουρντανγκάριν, δούκας της Πάλμας, εγκατέλειψε την προεδρία του Νόος και δέχθηκε μια θέση στην εταιρεία Τelefonica την ίδια χρονιά. Το 2009 μετατέθηκε στην Ουάσινγκτον, όπου ζει από τότε με την οικογένειά του.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισπανία: Ύποπτος για διαφθορά ο γαμπρός του Χουάν Κάρλος"

Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί ο Λ. Παπαδήμος στις 4 Ιανουαρίου

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου, θα έχει την ερχόμενη Τετάρτη 4 Ιανουαρίου, στις 2 το μεσημέρι, το προεδρείο της ΓΣΕΕ.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί μετά από πρόσκληση του πρωθυπουργού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχει εκ των προτέρων διαμορφωμένη ατζέντα.

Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ αναφέρει, ότι προσερχόμενη στη συνάντηση «δεν προτίθεται να συζητήσει θέματα που σχετίζονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τον κατώτατο μισθό και γενικότερα ζητήματα περικοπών σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα».

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με το προεδρείο της ΓΣΕΕ θα συναντηθεί ο Λ. Παπαδήμος στις 4 Ιανουαρίου"

Την παρέμβαση της κυβέρνησης ζητούν οι φαρμακοποιοί

Άμεσες παρεμβάσεις ζητεί από την κυβέρνηση ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση «η κατάσταση στη φαρμακευτική περίθαλψη, όπως και γενικότερα στην περίθαλψη, θα καταρρεύσει».

«Αυτό που ζητάμε είναι η κυβέρνηση να παρέμβει άμεσα, ώστε να πληρωθούν τα συσσωρευμένα χρέη των ασφαλιστικών Ταμείων και να παρέμβουμε προς την κατεύθυνση των πολυεθνικών, ώστε να μπορέσουν τα φαρμακεία να επιβιώσουν. Αυτό είναι χρέος της κυβέρνησης, οφείλει να το κάνει και οφείλει να το κάνει σήμερα» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Αλέξη Τσίπρα.

Χθες, μετά τις ανακοινώσεις των υπουργών Υγείας και Εργασίας για μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος εξήγγειλε 48ωρη πανελλαδική απεργία στις 2 και 3 Ιανουαρίου και επαναβεβαίωσε την απόφαση για αναστολή πίστωσης σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία από την 1η Ιανουαρίου.

«Πιστεύουμε μέσα στην άλλη βδομάδα να υπάρξουν άμεσες παρεμβάσεις. Διαφορετικά η κατάσταση στη φαρμακευτική περίθαλψη, όπως και γενικότερα στην περίθαλψη, θα καταρρεύσει» ανέφερε σήμερα ο κ. Αμπατζόγλου.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Την παρέμβαση της κυβέρνησης ζητούν οι φαρμακοποιοί"

Πεπόνης - Μουζακίτης: "Αν μας ζητηθούν ονόματα θα τα δώσουμε"



Έτοιμοι να κατονομάσουν όσους παρένεβησαν στο έργο τους, φέρεται να είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πρώην οικονομικοί εισαγγελείς.
Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 14:30 η συνάντηση των δύο παραιτηθέντων οικονομικών εισαγγελέων, Γ. Πεπόνη και Σ. Μουζακίτη με τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Νίκο Παντελή. 


Αυτή την ώρα συναντώνται με τον εισαγγελέα του Α.Π, Ιώαννη Τέντε και τον αντεισαγγελέα Φ. Μακρή. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ίδιοι φέρονται έτοιμοι να κατονομάσουν με συγκεκριμένα ονόματα, όσους παρενέβησαν στο έργο τους. 


Επίσης, άφησαν αιχμές ότι κάποιοι ενοχλήθηκαν, καθώς οι υποθέσεις που είχαν αναλάβει και διερευνούσαν βρίσκονταν στο τελικό στάδιο. 


Μάλιστα, χαρακτήρισαν πρόσχημα το σχέδιο νόμου που προβλέπει αντεισαγγελέα στη θέση τους, τονίζοντας ότι ήδη υπήρχε, ως εποπτεύων ο κ. Παντελής. Όσον αφορά τις αιτιάσεις περί αναβάθμισης με το σκεπτικό ότι οι δύο εισαγγελείς ήταν αντεισαγγελείς εφετών και δεν μπορούσαν να έχουν «πανελλαδική εμβέλεια» υπενθύμισαν με νόημα τις περιπτώσεις του αρμόδιων εισαγγελέων για την ΕΥΠ και το οργανωμένο έγκλημα που έχουν τον ίδιο βαθμό όπως και στην περίπτωση του ΣΔΟΕ, με χαμηλότερο βαθμό, ο οποίος είναι εισαγγελέας Πρωτοδικών. 




Να σημειωθεί πως νωρίτερα ο κ. Τέντες είχε διατάξει επείγουσα προκαταρτική εξέταση για να ερευνηθούν οι καταγγελίες των δύο παραιτηθέντων εισαγγελέων. Η έρευνα ανατέθηκε στον  Φώτη Μακρή. Ο κ. Τέντες τον καλεί να διερευνήσει κυρίως το σημείο της επιστολής παραίτησης των δύο, όπου αναφέρουν ότι δεν είναι «εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση». 




Το παρασκήνιο της παραίτησης των Πεπόνη - Μουζακίτη 


Εντωμεταξύ, πολλαπλές αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο και πλήθος αντιδράσεων έχουν προκαλέσει από χθες οι ηχηρές παραιτήσεις των οικονομικών εισαγγελέων Γ.Πεπόνη και Σπ.Μουζακίτη, καθώς η επιστολή παραίτησης των δύο ανδρών άφησε πολλά ερωτηματικά αλλά και υπόνοιες για πολιτικές παρεμβάσεις και πιέσεις από «πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα». 


Σημειώνεται ότι ο αντεισαγγελέας Εφετών Γ.Πεπόνης είχε στα χέρια του την περίφημη λίστα των 14.700 μεγαλοφειλετών του Δημοσίου, η οποία και είχε αποτελέσει σημείο τριβής του με τον υπ.Οικονομικών κ.Βενιζέλο, με τον οποίο δεν διατηρούσαν τις καλύτερες των σχέσεων. Υπενθυμίζεται ότι η λίστα είχε φτάσει με καθυστέρηση στα χέρια του Οικονομικού Εισαγγελέα και αφού προηγουμένως είχε αποστείλει στο υπ.Οικονομικών τρία διαδοχικά αιτήματα, απειλώντας ακόμη και με την επιβολή κυρώσεων. 


Άνθρωποι που τον γνωρίζουν ήδη από τα πρώτα του βήματα μιλούν για έναν άνθρωπο που δε διστάζει να έλθει σε σύγκρουση με συμφέροντα και κυβερνητικούς παράγοντες, ενώ παράλληλα απολαμβάνει το προφίλ του «αδιάφθορου» που του είχε αποδοθεί από τα ΜΜΕ, λόγω της συμμετοχής του στη διελεύκανση σκανδάλων όπως αυτά του παραδικαστικού, των στημένων αγώνων στο ποδόσφαιρο και των εξοπλιστικών. 


Νομικές πηγές επισημαίνουν στο "R" πως οι παραιτηθέντες εξέφρασαν ως «καπέλωμα» και πολιτική παρέμβαση την προωθούμενη ανάθεση των καθηκόντων οικονομικού εισαγγελέα σε αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου μέσω του πολυνομοσχεδίου στη Δικαιοσύνη και ως εκ τούτου παραιτήθηκαν πριν τη σχετική νομοθετική ρύθμιση. Οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Οικονομικών κ.κ. Παπαϊωάννου και Βενιζέλος απάντησαν πάντως πως ο κ.Πεπόνης είχε δώσει την έγκριση του στο προσχέδιο που του είχε τεθεί υπ'όψιν. 


Μεταξύ των υποθέσεων που χειρίστηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς είναι και αυτές που αφορούν τις καταγγελίες για παραποίηση των στοιχείων του αναθεωρημένου ελλείμματος του 2009 από την ΕΛΣΤΑΤ, τις καταγγελίες του πρώην υφυπουργού οικονομικών Δημήτρη Κουσελά για την ύπαρξη λίστας φοροφυγάδων, τις καταγγελίες, με αφορμή την παραίτηση Σπινέλη από την θέση του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, για ύπαρξη παραμηχανισμού εντός του υπουργείου που αδρανοποιεί την διαδικασία είσπραξης προστίμων, που επιβλήθηκαν, μέσω του προγράμματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ, αλλά και τις καταγγελίες για τις παράνομες 'εκπτώσεις' που εφαρμόζουν εφοριακοί για τις πληρωμές οφειλών στο Δημόσιο, τη διερεύνηση καταγγελιών περί συμμετοχής του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού σε εταιρία που φέρεται να εμπλέκεται με ασφάλιστρα κινδύνου των ελληνικών ομολόγων, όπως και τις καταγγελίες για δανειοδοτήσεις τραπεζών προς τα δύο μεγάλα κόμματα, με εγγυήσεις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις. 


reporter.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πεπόνης - Μουζακίτης: "Αν μας ζητηθούν ονόματα θα τα δώσουμε""

Έκκληση του πατριάρχη Μόσχας στον Κάρολο Παπούλια για απελευθέρωση του ηγούμενου Εφραίμ

Μήνυμα προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια απέστειλε ο πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, ο οποίος εκφράζει τη βαθιά ανησυχία του σχετικά με τις ειδήσεις, που καταφθάνουν από την Ελλάδα γύρω από την προφυλάκιση του ηγουμένου της αθωνιακής Μονής Βατοπεδίου, αρχιμανδρίτη Εφραίμ.

«Δεν αμφισβητώ τη δικαιοδοσία των οργάνων της ελληνικής δικαιοσύνης και εκφράζω την ελπίδα για μια δίκαιη και αντικειμενική απόφαση στην υπόθεση, σχετικά με την περιουσία της μονής Βατοπεδίου», αναφέρει ο πατριάρχης Κύριλλος, προσθέτοντας ότι «την ίδια στιγμή διατελώ εν απορία λόγω της εφαρμογής της προφυλάκισης προ της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, επί της ουσίας, ενός μοναχού ο οποίος δεν αποτελεί απειλή για την κοινωνία και επανειλημμένως έχει εκφράσει την ετοιμότητά του να συνεργαστεί με την ανάκριση».

«Ιδιαίτερη ανησυχία προκαλούν οι ανακοινώσεις για τη μη ευνοϊκή κατάσταση της υγείας του αρχιμανδρίτου Εφραίμ, η οποία δεν ελήφθη υπόψη κατά τη σύλληψή του», συνεχίζει στο μήνυμά του ο Πατριάρχης Μόσχας, το οποίο δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ρωσικής Εκκλησίας και αναμεταδίδεται από όλα τα μεγάλα ρωσικά ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει ο πατριάρχης Κύριλλος, απευθυνόμενος προσωπικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «στη Ρωσία, τη Λευκορωσία, την Ουκρανία, τη Μολδαβία και άλλες χώρες, οι λαοί των οποίων ποιμαίνονται πνευματικά από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία, εκατομμύρια πιστών αισθάνονται αγωνία για τα αστυνομικά μέτρα, τα οποία ελήφθησαν ως προς έναν γνωστό σε ολόκληρο τον ορθόδοξο κόσμο ηγούμενο μιας δοξασμένης αγιορείτικης μονής εκείνες τις ίδιες ημέρες, κατά τις οποίες η ορθόδοξη Ελλάδα εορτάζει τα Χριστούγεννα».

«Θεωρώ καθήκον μου να διαβιβάσω αυτόν τον κοινό μας πόνο στον Αρχηγό του ελληνικού κράτους και να ζητήσω να απελευθερώσετε από τα δεσμά του τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ, καθηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου», καταλήγει το μήνυμα, που υπογράφει ο πατριάρχης Κύριλλος.

newpost.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Έκκληση του πατριάρχη Μόσχας στον Κάρολο Παπούλια για απελευθέρωση του ηγούμενου Εφραίμ"

Μία ημέρα παράταση για τη 48ωρη απεργία των εφοριακών

Μόλις μία ημέρα καιρό θα έχουν οι πολίτες να διευθετήσουν τις φορολογικές εκκρεμότητές τους...

- τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012- όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, λόγω της απεργίας των εφοριακών σήμερα και αύριο.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, πάγια ρύθμιση του υπουργείου σε περίπτωση μη λειτουργίας των Δ.Ο.Υ. για οποιονδήποτε λόγο, είναι να παρατείνονται όλες οι προθεσμίες υποβολής δηλώσεων και καταβολής φόρων, εισφορών, τελών και βεβαιωμένων χρεών στις Δ.Ο.Υ., την αμέσως επόμενη εργάσιμη ημέρα.

Ετσι οι φορολογικές εκκρεμότητες με διορία αντιμετώπισης το τέλος του χρόνου, μπορούν να επιλύονται τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012.

epikaira.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Μία ημέρα παράταση για τη 48ωρη απεργία των εφοριακών"

«Θα υπερασπιστούμε τον Αθω!»

Ως αποτέλεσμα συνεδρίασης ομάδας για την υπεράσπιση του συλληφθέντος αρχιμανδρίτη Εφραίμ ιδρύθηκε σήμερα διεθνής επιτροπή κοινωνικών οργανώσεων με την ονομασία «Θα υπερασπιστούμε τον Αθω!».
Η συνεδρίαση έγινε στο Διεθνές Ίδρυμα Σλαβικών Γραμμάτων και Πολιτισμού και στην Επιτροπή εκτός από το εν λόγω Ίδρυμα συμμετέχουν το Συμβούλιο Ορθοδόξων Κοινωνικών Οργανώσεων, το Ίδρυμα βετεράνων ενόπλων συγκρούσεων «Πίστη και Τιμή», καθώς και άλλες πατριωτικές οργανώσεις βετεράνων, το κοινωνικό κίνημα «Πορεία κατά της διαφθοράς», η ρωσική Λέσχη μοτοσυκλετιστών «Νυχτερινοί Λύκοι», γνωστοί για τις συναντήσεις τους με το Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντίμιρ Πούτιν και πολλοί άλλοι φορείς.


Η Επιτροπή αποφάσισε τις επόμενες ημέρες να αναλάβει πρωτοβουλίες, ώστε να προκαλέσει την προσοχή της κοινής γνώμης σχετικά με τις ενέργειες των ελληνικών Αρχών «για την καταπίεση Αθωνιτών μοναχών και τη δίωξη του πατέρα Εφραίμ».

Ειδικότερα, αποφασίστηκε να οριστεί διεθνής δημόσια διερεύνηση της «υπόθεσης του αρχιμανδρίτη Εφραίμ» και να συνταχθούν εκκλήσεις προς την πολιτική ηγεσία της Ρωσίας να πάρει θέση. Όπως ανακοινώθηκε, η επιτροπή προετοιμάζει σειρά διαδηλώσεων διαμαρτυρίας έξω από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Μόσχα, για τις οποίες παραχωρήθηκε η σχετική άδεια από τις δημοτικές Αρχές της πόλης για την 30ή και 31η Δεκεμβρίου.


Σε δήλωσή του προς το κρατικό πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι, ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας, πρωθιερέας Βλαντίμιρ Βιγκιλιάνσκι διερμήνευσε το μήνυμα, που εστάλη νωρίτερα από τον πατριάρχη Κύριλλο προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και το αίτημά του για απελευθέρωση του αρχιμανδρίτη Εφραίμ. Σύμφωνα με τον κ. Βιγκιλιάνσκι «δεν είναι απόπειρα να ασκηθεί πίεση στην ανάκριση, είναι προσπάθεια να προσελκυστεί η προσοχή της ευρύτερης κοινής γνώμης σε μια άδικη σύλληψη».

epikaira.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Θα υπερασπιστούμε τον Αθω!»"

Το Άρμα Πολιτών για τους εισαγγελείς

Μείζον πολιτικό πρόβλημα θεωρεί ο πρόεδρος του Αρματος Πολιτών Γιάννης Δημαράς την παραίτηση των Οικονομικών Εισαγγελέων. Ο κ. Δημαράς τονίζει οτι «απαιτούμε να λάμψει η αλήθεια και να αφεθεί ελεύθερη η Δικαιοσύνη να κάνει το καθήκον της».

Ο πρόεδρος του Αρματος Πολιτών σχετικά με την παραίτηση των κ.κ. Πεπονή και Μουζακίτη αναφέρει στη δήλωσή του χαρακτηριστικά:

Ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο; Το ερώτημα, για ακόμη μία φορά, γίνεται δραματικό και κρίσιμο, μετά και την παραίτηση των οικονομικών εισαγγελέων κ.κ. Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη και των συγκλονιστικών καταγγελιών τους.

Η …. δήθεν απάντηση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης καθιστά το γεγονός και μείζον πολιτικό θέμα εν μέσω της κρίσης αξιών και θεσμών που βιώνει η πατρίδα.

Το Πανελλήνιο ʼρμα Πολιτών από την πρώτη στιγμή κατήγγειλε πως η εγχώρια τρόικα ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ, στην ουσία συνεργάζεται για την συγκάλυψη των ενόχων και την αναβάπτισή τους ως αθώων, μέσω της μη εκλεγμένης κυβέρνησης υπό τον κ. Παπαδήμο, στην οποία δηλώνουν ότι συμπράττουν.

Το Πανελλήνιο ʼρμα Πολιτών είναι αντίθετο σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης πράξεων που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάντια. Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια που του κρύβουν οργανωμένα συμφέροντα, τα οποία δεν αρκούνται στην κλοπή και διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, αλλά έχουν μεθοδεύσει και το ακαταδίωκτο των πολιτικών και οικονομικών παραγόντων που με τη συμπεριφορά τους οδήγησαν την πατρίδα στο σημερινό σημείο. Για να εκτελεστεί το σχέδιό τους δεν διστάζουν, όπως καταγγέλλουν και οι εισαγγελείς, να παρεμβαίνουν απροκάλυπτα στο έργο της Δικαιοσύνης.

Πηγή: ΑΠΕ

Επιμέλεια: Γιάννης Δασκαλάκης ert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Άρμα Πολιτών για τους εισαγγελείς"

"Τα τεκμήρια διαβίωσης ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι η ΝΔ"

Σαφείς αποστάσεις από τα τεκμήρια διαβίωσης για τα εισοδήματα του 2011 επιχειρεί να πάρει η Συγγρού
Αποστάσεις παίρνει η ΝΔ από τα νέα σκληρά τεκμήρια διαβίωσης για τα εισοδήματα του 2011, τονίζοντας τα μέτρα αυτά ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση Παπανδρέου και καταψηφίστηκαν από την ΝΔ. Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Ιωάννης Βρούτσης, σε δήλωση του αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Η ανακοίνωση των νέων επαχθών τεκμηρίων διαβίωσης για τα εισοδήματα του 2011, απορρέει από τον ήδη ψηφισμένο Ν. 3896/2011, που η Ν.Δ. δεν ψήφισε.

Η αδυναμία της κυβέρνησης Παπανδρέου- επί 2,5 χρόνια - να δημιουργήσει ένα σύγχρονο, δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, έχει αφενός αποδομήσει πλήρως το φοροεισπρακτικό μηχανισμό και αφετέρου έχει μετατρέψει το φορολογικό σύστημα σε μηχανισμό φοροεπιδρομών. Με οριζόντια και άδικη λειτουργία, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα με τα τεκμήρια διαβίωσης.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου, με πρόσχημα την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, επιστράτευσε τα τεκμήρια διαβίωσης ως εργαλείο σύλληψής της. Τεκμήρια διαβίωσης, που όχι μόνο έχουν αυξηθεί σε πρωτοφανές επίπεδο, αλλά έχουν πλέον μετατραπεί σε "φορολογικό εφιάλτη", καθώς επιβάλλονται αδιάκριτα και προσδιορίζουν υψηλά τεκμαρτά εισοδήματα ακόμη και σε εκείνους που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

Αν η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε αξιοποιήσει το χαμένο χρόνο -αν και είχε ευκαιρίες, 14 φορολογικά νομοσχέδια - θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει ένα αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα που όχι μόνο θα είχε αποδώσει περισσότερα έσοδα στο κράτος, αλλά θα είχε επιπλέον διαμορφώσει και κλίμα φορολογικής δικαιοσύνης..

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση, που προτείνει η Ν.Δ., το ηλεκτρονικό προφίλ για τον κάθε φορολογούμενο, η σύνδεση της ΓΓΠΣ με τις τράπεζες και τις ΔΕΚΟ, θα έδιναν τη δυνατότητα της κατάργησης των τεκμηρίων διαβίωσης και την αντικατάστασή τους με τις πραγματικές δαπάνες του κάθε φορολογούμενου.

Έτσι, και ένα τμήμα της φοροδιαφυγής θα συλλαμβάνονταν και δεν θα υπήρχε η ανάγκη για την επιβολή των σημερινών άδικων, οριζόντιων και αδιάκριτων φορολογικών επιδρομών”.

24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Τα τεκμήρια διαβίωσης ψήφισε η κυβέρνηση Παπανδρέου, όχι η ΝΔ""

"Η Ελλάδα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία"

Με μελανά χρώματα περιγράφει το μέλλον της Ελλάδας η Wall Street Journal, εκτιμώντας ότι η Ελλάδα θα είναι η πρώτη -μετά από 60 χρόνια- χώρα της Δύσης που θα χρεοκοπήσει.
Η αμερικανική εφημερίδα κάνει λόγο για σειρά λαθών, αναλύοντας την ελληνική κρίση. Ξεκινώντας από τον περασμένο Απρίλιο, επισημαίνει ότι η Γερμανία δεν έδειξε τη δέουσα πυγμή και προτίμησε να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί, ως τις πρόσφατες αποφάσεις για το κούρεμα και τη συμμετοχή ιδιωτών.
Η εφημερίδα καυτηριάζει το γεγονός ότι Μέρκελ και Σαρκοζί έκαναν διακοπές και οι αγορές "αλώνιζαν" το καλοκαίρι όχι μόνο ως προς την ελληνική κρίση, αλλά και γενικότερα για τα πλήγματα που δέχονται οι μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες.
Σε ό,τι έχει όμως να κάνει με την Ελλάδα η Wall Street Journal διαπιστώνει πως και η τελευταία λύση που επιλέχθηκε είναι ξανά σε λάθος κατεύθυνση που οδηγεί, σύμφωνα με τους συντάκτες του άρθρου, με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία.
"Η εμπιστοσύνη των επενδυτών κλονίστηκε και κατέστη σαφές ότι η συμβιβαστική λύση της Ευρώπης ήταν η χειρότερη που θα μπορούσε να υπάρξει.
Η Ελλάδα ωθείται σε μια ιστορική χρεοκοπία και θα είναι πρώτη φορά μετά από σχεδόν 60 χρόνια που μια αναπτυγμένη δυτική χώρα δεν θα πληρώσει τα χρέη της", επισημαίνεται

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Η Ελλάδα οδεύει με μαθηματική ακρίβεια στη χρεοκοπία""

Τουρκικά μαχητικά σκότωσαν "κατα λάθος" Κούρδους αμάχους

Το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε σήμερα ότι χθες τη νύχτα πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, κοντά στα τουρκικά σύνορα και πως διεξάγει έρευνα για το επεισόδιο, μετά τις δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων ότι 35 χωρικοί έχασαν τη ζωή τους κατά το βομβαρδισμό.


Το γενικό επιτελείο ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν εντοπίσει ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ χθες βράδυ, ύστερα από προειδοποίηση ότι οι αντάρτες σχεδίαζαν επιθέσεις σε τουρκικές βάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας στην νοτιοανατολική Τουρκία. «Τα αεροσκάφη στόχευσαν εναντίον τους και βομβάρδισαν την περιοχή, όπου δεν υπήρχε άμαχος πληθυσμός», προσθέτει στην ανακοίνωση.


Την ίδια ώρα, ο τοπικός κυβερνήτης Βαχντετίν Οτζκάν ανακοίνωνε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην επαρχία Σιρνάκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που βρίσκεται κοντά στα ιρακινά σύνορα. Ο κυβερνήτης δεν ανέφερε υπό ποιές συνθήκες οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τη ζωή τους.


Σύμφωνα με φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης και Κούρδους τοπικούς βουλευτές, τα θύματα ήταν χωρικοί που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή, ίσως από στρατιωτικό λάθος.

Σύμφωνα με το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat και το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά στην αεροπορική επιδρομή, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι.

epikaira.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τουρκικά μαχητικά σκότωσαν "κατα λάθος" Κούρδους αμάχους"

“Προς το συμφέρον της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα”

Το συμφέρον της Γερμανίας είναι να διαθέσει περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της Ελλάδας, αντί να την οδηγήσει εκτός της Ευρωζώνης, εκτιμά ο επικεφαλής του Ινστιτούτου του Αμβούργου για την παγκόσμια οικονομία (HWWI), καθηγητής Τόμας Στράουμπχααρ.

Σε συνέντευξη του στη στη γερμανική εφημερίδα Hamburger Abendblatt, ο κ. Στράουμπχααρ χαρακτήρισε “οικονομική αυτοκτονία” την αποχώρηση της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα και προσέθεσε: “από κάποια άλλη πλευρά στην ΕΕ, μία έξοδος της Ελλάδας φαίνεται ως βατή και σχετικά άνετη διέξοδος. Θέλουμε, όμως, πραγματικά να έχουμε στο άκρο της Ε.Ε. μια νέα ζώνη φτώχειας, όπως θα γινόταν τότε η Ελλάδα;”.

Ο επικεφαλής του HWWI ανέφερε: “σε μία περιοχή στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, η οποία θα έπρεπε κατά το δυνατόν να θωρακισθεί με συνοριακές οχυρώσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών; Θα προτιμούσα ως φορολογούμενος να πληρώσω κάτι περισσότερο για να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί η Ελλάδα”.

Ο κ. Στράουμπχααρ, προβλέπει “επτά χρόνια ισχνών αγελάδων για την Ευρωζώνη”, καθώς οι χώρες της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα του Νότου, βρίσκονται μπροστά σε βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Χώρες, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, προσθέτει, πρέπει να εκσυγχρονίσουν εκ βάθρων την οικονομία και τα κοινωνικά συστήματά τους, εν μέρει με πολύ σκληρά μέτρα. Αντίθετα, θεωρεί ότι η Γερμανία έχει κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και γι' αυτό τώρα βρίσκεται στη φάση της σοδιάς: Το HHWI προβλέπει ότι η Γερμανία θα έχει ανάπτυξη 1,5% το 2012.

24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "“Προς το συμφέρον της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα”"

Δεν αποκλείει άρση της εμπιστοσύνης της στην Κυβέρνηση η ΝΔ

Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει γρήγορα το PSI. Στενός συνεργάτης του Α. Σαμαρά μιλώντας στο newsbomb.gr αναφέρει ότι πριν το Πάσχα όλα πρέπει να έχεουν τελειώσει


Στη διεξαγωγή των εκλογών πριν από το Πάσχα επιμένει η ΝΔ, με τα στελέχη που πρόσκεινται στον Αντώνη Σαμαρά, να μη φαίνονται πρόθυμα να «βάλουν νερό στο κρασί τους», υιοθετώντας την τοποθέτηση Βενιζέλου πως ο χρόνος των εκλογών έχει αποσαφηνιστεί για μετά το Πάσχα, στα τέλη Απριλίου.

Πηγές της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως υπενθυμίζουν πως η 19η Φεβρουαρίου ορίστηκε ως ο επικρατέστερος χρόνος προσφυγής στις κάλπες, μετά από συμφωνία και έπειτα από εκτιμήσεις τις οποίες έκανε και ο ίδιος ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης.

«Ο κος Βενιζέλος έπεσε έξω σε όλες του τις εκτιμήσεις. Έπεσε έξω και στη 19η Φλεβάρη, ως το χρόνο ολοκλήρωσης των διαδικασιών.

Σε κάθε περίπτωση όμως, η ολοκλήρωση του PSI δεν μπορεί να τραβήξει πολύ περισσότερο. Πριν το Πάσχα πρέπει να έχουν όλα τελειώσει», δηλώνει στο newsbomb στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, σημειώνοντας πως ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα καθώς το 2012 αναμένεται ύφεση σε όλη της Ευρώπη και άρα τα περιθώρια θα στενέψουν για τη χώρα μας.

«Αν χρειαστεί πράγματι περισσότερο χρόνος τότε κάτι δεν θα πηγαίνει καλά με το έργο της μεταβατικής. Όσο περνά ο καιρός, τόσο το χειρότερο. Αν μέχρι το Πάσχα δεν έχει ολοκληρωθεί το έργο της μεταβατικής τότε η λαϊκή ετυμηγορία, είναι η μόνη λύση», σημειώνει η ίδια πηγή, υπονοώντας εμμέσως πως η ΝΔ είναι έτοιμη να αποσύρει τη στήριξή της στο μεταβατικό σχήμα αν διαπιστώσει ολιγωρία.

Την ίδια ώρα, στελέχη της ΝΔ, επισημαίνουν σε όλους τους τόνους πως θα συνεχίσουν να στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις το έργο της κυβέρνησης αφού το «κούρεμα», είναι η μοναδική «αναπόφευκτη», λύση εδώ που οδήγησε τα πράγματα η κυβέρνηση Παπανδρέου.

Ενόχληση και για τον Καρατζαφέρη

Ενοχλημένη φαίνεται η Συγγρού και από τους τακτικισμούς Καρατζαφέρη. Οι συνεχής δηλώσεις του προέδρου της Καλλιρρόης και οι προτάσεις του για παράταση τη διάρκεια και το έργο της μεταβατικής κυβέρνησης έχουν μεγεθύνει την έλλειψη εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο πλευρών, με τη συνεργασία να «μπάζει νερά».

Ωστόσο, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά, επιμένουν πως η ΝΔ παραμένει πιστή στα όσα αρχικά συμφωνήθηκαν και τονίζουν πως θα στηρίξουν αυτές τις αποφάσεις ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο σκοπός σχηματισμού της κυβέρνησης.

newsbomb.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν αποκλείει άρση της εμπιστοσύνης της στην Κυβέρνηση η ΝΔ"

Δημιουργείται η Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεων

Με πρωτοβουλία του υπουργείου Ανάπτυξης

Ελληνική τράπεζα επενδύσεων στα πρότυπα της KfW δημιουργεί η ελληνική κυβέρνηση. Σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και τη γερμανική κυβέρνηση, το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προχωρήσει τις διαδικασίες του νέου χρηματοδοτικού μηχανισμού, που όχι μόνο θα χορηγεί χαμηλότοκα δάνεια στις επιχειρήσεις, αλλά θα παρέχει και εγγυήσεις.

Το εγχείρημα από την ελληνική πλευρά συντονίζουν η κα Γεωργία Ζεμπιλιάδου, Ειδική Γραμματέας ΕΣΠΑ και ο κ. Αντώνης Μπαρτζώκας, Καθηγητής τους Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ την γενικότερη εποπτεία έχει ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Η γερμανική κρατική τράπεζα, KfW, και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βοηθούν την Ελλάδα στην ίδρυση της τράπεζας επενδύσεων, με τελικό στόχο να δοθεί εκ νέου η δυνατότητα στην ελληνική οικονομία για την πραγματοποίηση επενδύσεων, για όσο χρόνο η χώρα θα απέχει από τις χρηματαγορές.

Αν και οι τεχνικές λεπτομέρειες για την ίδρυση της τράπεζας δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, από τη στιγμή που δημοσιευθεί στο φύλο της εφημερίδας των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων η απόφαση για τη δέσμευση των αδιάθετων χρημάτων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ, ως ιδρυτικού κεφαλαίου του νέου χρηματοδοτικού μηχανισμού, οι διαδικασίες θα δρομολογηθούν άμεσα.

Οι διαπραγματεύσεις των τελευταίων μηνών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή οδήγησαν στην απόφαση να δεσμευθούν κονδύλια ύψους 1 δισ. ευρώ στο χρηματοδοτικό μηχανισμό, τα οποία εν συνέχεια θα δοθούν είτε απευθείας ως δάνεια, είτε ως εγγυήσεις, με στόχο να μοχλευτούν για να στηρίξουν με ρευστότητα 3 δισ. ευρώ έργα υποδομών και επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή, με πρωτοβουλία του Επιτρόπου Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γιοχάνες Χαν, και του επικεφαλής της Taskforce για την Ελλάδα, κ. Χορστ Ράϊχενμπαχ, εξετάζεται η δυνατότητα μεταφοράς σε ένα νέο ξεχωριστό ταμείο των κεφαλαίων, που δεν έχουν αντληθεί από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία, με στόχο την τόνωση της ανάπτυξης στις υπερχρεωμένες χώρες.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες δεν απορροφούν τα κεφάλαια των διαρθρωτικών ταμείων, γιατί δεν μπορούν να βρουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση. Στόχος είναι τα χρήματα αυτά να μην επιστρέφονται, αλλά να κατευθύνονται σε ένα νέο ταμείο αρμοδιότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που θα εξυπηρετεί μόνο τις χώρες που έχουν εισαχθεί σε προγράμματα διάσωσης, δηλαδή την Πορτογαλία, την Ιρλανδία και την Ελλάδα.

Αυτό θα μπορούσε να τονώσει πρόσθετα τη χρηματοδότηση της χώρας μας , ενώ θα διασφάλιζε πως ακόμη και στην περίπτωση που οι στόχοι απορρόφησης πόρων του ΕΣΠΑ δεν θα επιτυγχάνονταν, θα μπορούσε να δοθεί μια «δεύτερη ευκαιρία» στην ελληνική οικονομία.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημιουργείται η Ελληνική Τράπεζα Επενδύσεων"

Ζητάνε Ε-9 για κατάθεση πινακίδων!

Μπορεί οι εφορίες όλης της χώρας να έχουν βάλει λουκέτο από σήμερα και για 48 ώρες, με την παράταση, όμως, της προθεσμίας για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας να θεωρείται δεδομένη μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχουν ακόμα 6 εργάσιμες ημέρες στη διάθεσή τους για να καταθέσουν - αν το επιθυμούν – τις πινακίδες των οχημάτων τους.

Η σχετική διαδικασία, για όσους θέλουν να αποφύγουν τέλη και τεκμήρια, προβλέπει την παράδοση των πινακίδων στη ΔΟΥ, όπου υπάγεται ο ιδιοκτήτης, ο οποίος υποχρεούται να γνωστοποιήσει στην εφορία και το χώρο, που το αυτοκίνητο θα μείνει ακινητοποιημένο. Αυτό γίνεται με την αναγραφή της τοποθεσίας στη γνωστή υπεύθυνη δήλωση, που υποβάλλουμε σε κάθε συναλλαγή μας με το Δημόσιο. Αυτό προβλέπεται τόσο στο νόμο 2992 του 2002, όσο και στην ερμηνευτική εγκύκλιο 1253 της ίδιας χρονιάς.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ο ιδιοκτήτης, που επιθυμεί να καταθέσει στην εφορία άδεια κυκλοφορίας και πινακίδες, πρέπει “να υποβάλει υπεύθυνη δήλωση του νόμου N. 1599/86, στην οποία αναγράφεται υποχρεωτικά η διεύθυνση του χώρου φύλαξης και τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του χώρου αυτού. Σημειώνεται ότι στην έννοια του ιδιωτικού κλειστού χώρου περιλαμβάνεται και ο ιδιωτικός περιφραγμένος χώρος.”

Παρά το γεγονός αυτό, σε πολλές εφορίες, οι υπάλληλοι, είτε από άγνοια, είτε από… “υπερβάλλοντα ζήλο”, δεν αρκούνται στην υπεύθυνη δήλωση, αλλά ζητούν από τους ιδιοκτήτες των οχημάτων το… Ε9 τους ! Μάλιστα, δεν ψάχνουν οι ίδιοι να το τυπώσουν μέσω του TAXIS, αλλά απαιτούν αυτό να τους υποβληθεί ιδιοχείρως. Δηλαδή, να αναζητήσουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι το έντυπο δήλωσης ακινήτων (που ήδη έχει υποβληθεί και είναι στην κατοχή της εφορίας) και να το προσκομίσουν στη ΔΟΥ.

Με δεδομένο, μάλιστα, ότι οι φορολογούμενοι δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του νόμου και της εγκυκλίου, υφίστανται απίστευτη ταλαιπωρία, αναζητώντας τα – μη αναγκαία – δικαιολογητικά και αναγκαζόμενοι να στηθούν στις ουρές της εφορίας πάνω από μία φορά.

24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητάνε Ε-9 για κατάθεση πινακίδων!"

Εφοριακοί: αν φορολογούσαν το Κεφάλαιο με 12% δεν θα είχαμε ανάγκη το Μνημόνιο!

Χρόνια τώρα ακούγονται πολλά κατά των εφοριακών και των εφοριών που κατηγορούνται ως εστίες διαφθοράς στο ελληνικό κράτος. Αν και οι γενικεύσεις κάνουν πάντα κακό, πολλές από τις κατηγορίες είναι ορθές και κάποιος πρέπει να τους μαζέψει τους εφοριακούς. Μέχρι στιγμής, όμως, δεν το έκανε το ΠΑΣΟΚ διότι οι περισσότεροι εφοριακοί ήταν βγαλμένοι από τα σπλάχνα του.

Αυτό είναι άλλο θέμα κι άλλο οι καταγγελίες που έκαναν χθες οι εφοριακοί, επειδή χρήζουν τόσο δικαστικής όσο και πολιτικής έρευνας.

Οι εφοριακοί εξαπέλυσαν βολές κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης λέγοντας ότι τα μέτρα που ελήφθησαν δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα και τα φορολογικά έσοδα θα μειωθούν το 2012. Όπως είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΔΟΥ Χαράλαμπος Νικολακόπουλος για την κατάρρευση των φορολογικών εσόδων δεν ευθύνεται ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση αλλά η ύφεση και τα «λουκέτα».

Ανέφερε, για παράδειγμα, τη μείωση της κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης κατά 40% λόγω της οικονομικής ύφεσης και της αύξησης της τιμής του λόγω της αυξημένης φορολογίας.

Ζήτησαν επίσης αυτό που ζητούν όλοι οι σοβαροί πολίτες. Αλλαγή της οικονομικής πολιτικής με περιορισμό δαπανών και όχι με τη λήψη άλλων εισπρακτικών μέτρων.

Σοβαρές ήταν οι καταγγελίες και για τις επιχειρήσεις και την σημαντική επιβάρυνση που φέρνει το φορολογικό πιστοποιητικό. Πρόκειται για πιστοποιητικό που πρέπει να εκδοθεί υποχρεωτικά για τις ΑΕ και ΕΠΕ μετά από φορολογικό έλεγχο που διενεργούν οι εταιρείες ορκωτών λογιστών.

Οι εφοριακοί κατήγγειλαν ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ζητήθηκε από τις επιχειρήσεις ως αμοιβή των ελεγκτών για να διενεργήσουν τον έλεγχο και να εκδώσουν το πιστοποιητικό ποσό έως και 35.000 ευρώ. Μήπως γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει εισαγγελική έρευνα;

Υποστήριξαν επίσης ότι το προσωπικό έχει μειωθεί δραματικά καθώς οι οργανικές θέσεις έχουν ελαττωθεί την τελευταία πενταετία κατά 5.500 χιλιάδες, ενώ μόνο το 2011 αποχώρησαν από τις υπηρεσίες 1.800 εφοριακοί. Αρα πώς να γίνουν έλεγχοι;

Τέλος, προανήγγειλαν μηνύσεις κατά του Δ. Σπινέλη για τις καταγγελίες σχετικά με τη διαφθορά στο φορολογικό μηχανισμό. Ο Σπινέλλης είχε πει ότι από τα 100 ευρώ προστίμου που επιβάλλοντα για φοροδιαφυγή, τα 40 γλιτώνει ο ελεγχόμενος, τα 40 τσεπώνει ο ελεγκτής και μόνο τα 20 πηγαίνουν στο δημόσιο ταμείο.

Αλλά ακόμη πιο ενδιαφέρον είχε η ανακοίνωση των εφοριακών μετά τη συνάντηση με τον Ευ. Βενιζέλο. Όπως αναφέρουν, στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα δεν περιλαμβάνεται ούτε 1 ευρώ από την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής το 2011 και το 2012, ενώ σημειώνουν πως στην Ελλάδα φοροδιαφεύγει κατά κύριο λόγο το κεφάλαιο το οποίο (σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΟΣΑ) φορολογείται με πραγματικό συντελεστή 6%, όταν ο μέσος πραγματικός φορολογικός συντελεστής των χωρών του ΟΟΣΑ είναι 12%. Μάλιστα, αναφέρουν πως αν τα τελευταία 10 χρόνια φορολογούνταν το κεφάλαιο με 12%, τότε θα συγκεντρώνονταν ποσό 110-120 δις ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από το αρχικό μνημονιακό δάνειο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι στις εφορίες καταγγέλλουν “την φορολογική ασυλία και τα μερίσματα των πολυεθνικών, τον μηδενικό φόρο πετρελαίου ναυτιλίας, των σκαφάτων και των εφοπλιστών, το φορολογικό καθεστώς των ενδοομιλικών συναλλαγών και τις ρυθμίσεις που επιτρέπουν στος μεγαλοφοροφυγάδες και στους μεγαλοοφειλέτες να κυκλοφορούν ελεύθεροι κι ας χρωστάνε εκατομμύρια στο Δημόσιο.

Αναφερόμενοι στους μεγαλοφοροφυγάδες που “φυγάδεψαν” τα κλοπιμαία τους στην Ελβετία τους φωτογραφίζουν λέγοντας πως:

- Είναι αυτοί που έφτιαξαν τους ελληνικούς δρόμους με κόστος επταπλάσιο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

- Είναι αυτοί που πουλούσαν φάρμακα στα ελληνικά νοσοκομεία 1.000% και 2.000%, πάνω από την πραγματική τους τιμή.

- Είναι αυτοί που θησαύριζαν και θησαυρίζουν, από τα υπερτιμημένα εξοπλιστικά προγράμματα.

- Είναι αυτοί που καταλήστευσαν τα κοινοτικά πλαίσια στήριξης.

antinews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφοριακοί: αν φορολογούσαν το Κεφάλαιο με 12% δεν θα είχαμε ανάγκη το Μνημόνιο!"

"Στοπ" από την Αργεντινή σε iPhone και BlackBerry!

Η κυβέρνηση της Αργεντινής απαγορεύσε τις εισαγωγές και τις πωλήσεις των iPhone της Apple καθώς και όλων των smartphones BlackBerry της RIM.
Η απαγόρευση θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες εταιρίες οι οποίες δεν «προσφέρουν» ουσιαστικά στην οικονομία της χώρας από την Λατινική Αμερική.

Από αυτό το μέτρο, ξεφεύγει η Nokia, η Samsung, η LG και η Motorola καθώς έχουν ήδη κατασκευάσει εργοστάσια στην Αργεντινή, έτσι ώστε να ξεφύγουν από την πρόσφατη απαγόρευση της κυβέρνησης.

Apple η RIM δεν στάθηκαν τόσο τυχερές και το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να χτίσουν ένα... εργοστάσιο στην Αργεντινή.

Ήδη η RIM έχει ήδη ψάχνει έναν εταίρο για να το πράξει, ενώ άγνωστες παραμένουν οι κινήσεις που θα κάνει η Apple.

Η απαγόρευση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της καταπολέμησης της κρίσης που μαστίζει την χώρα της και είναι προσωρινή, μέχρις ότου η οικονομία της Αργεντινής θεραπευτεί.

Η Apple μαζί με τη RIM, κατέχουν περίπου το 60% της αργεντινικής αγοράς κινητών τηλεφώνων και αυτή η απαγόρευση είναι οπωσδήποτε μεγάλο πλήγμα για τις δύο εταιρίες.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Στοπ" από την Αργεντινή σε iPhone και BlackBerry!"

Αφιέρωμα του Spiegel στο «Γερμανό πρωθυπουργό»

Με τίτλο «ο επικεφαλής της Task Force καθαρίζει το σπίτι στην Ελλάδα»

Ειδικό αφιέρωμα στον 66χρονο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χορστ Ράιχενμπαχ φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό, Der Spiegel.

Μάλιστα, ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «ο επικεφαλής της Task Force καθαρίζει το σπίτι στην Ελλάδα», ενώ γίνεται αναφορά και στον όρο «Γερμανός πρωθυπουργός», τον οποίον έχουν αποδώσει στον Ράιχενμπαχ τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Η απεσταλμένη του περιοδικού στην Ελλάδα ακολούθησε για λίγες μέρες τον 66χρονο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς εκείνος, κουβαλώντας πάντα όπου πηγαίνει έναν χοντρό μπλε φάκελο, επισκεπτόταν το ένα ελληνικό υπουργείο μετά το άλλο μαζί με τη συνοδεία του.

«Εξοπλισμένος με 45 εμπειρογνώμονες και 30 χρόνια προσωπικής εμπειρίας ο Χορστ Ράιχενμπαχ βρίσκεται στην Αθήνα για να βοηθήσει τους Έλληνες να κάνουν οικονομία και να θεσμοθετήσουν μεταρρυθμίσεις», λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

«Μέλη της ολλανδικής ομάδας βοηθούν στην ανάπτυξη του εθνικού κτηματολογίου, Γάλλοι εργάζονται για την μεταρρύθμιση της υγείας. Και από τον Ιανουάριο Γερμανοί ειδικοί θα ξεκινήσουν την ανάπτυξη ενός λειτουργικού συστήματος τοπικής αυτοδιοίκησης», σημειώνει το περιοδικό, ενώ επισημαίνει ότι «η δουλειά του Ράιχενμπαχ είναι μία άσκηση ισορροπίας. Οφείλει να παρεμβαίνει για να προσφέρει την εμπειρία των ξένων, αλλά υποτίθεται ότι πρέπει να μένει εκτός πολιτικών ζητημάτων».

Πάντως, ο Ράιχενμπαχ παραδέχθηκε ότι υποτίμησε το πόσο θα δυσκόλευε τη δουλειά του το γεγονός ότι είναι Γερμανός, ενώ επίσης τόνισε πως η κατάσταση που πρωτοσυναντήσαμε είναι τόσο κακή που μόνο να βελτιωθεί είναι δυνατόν.

Υπάρχει ακόμα ελπίδα για την Ελλάδα; ρωτάει η ρεπόρτερ του Spiegel. «Διαπιστώνω ότι υπάρχει ένα διαφορετικό είδος αποφασιστικότητας μεταξύ των Ελλήνων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Είναι μια αποφασιστικότητα που δεν την αισθάνθηκα την προηγούμενη φορά που βρέθηκα στην Αθήνα», απαντά ο Γερμανός τεχνοκράτης.

Μήπως όμως είναι πια πολύ αργά; επιμένει η δημοσιογράφος. «Νομίζω ότι με όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν είναι αργά».

Και καταλήγει το δημοσίευμα με την εξής επισήμανση: «Οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες. Ο Ραίχενμπαχ γνωρίζει το εξής παράδοξο: οι δύο στους τρεις Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, αν και, σε περίπου ανάλογο ποσοστό, δεν θέλουν να υποστούν τα απαραίτητα μέτρα σκληρής λιτότητας».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αφιέρωμα του Spiegel στο «Γερμανό πρωθυπουργό»"

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που απειλεί όλο τον κόσμο»

«Μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο απείλησε πάνω από επτά χώρες»

«Η Τουρκία είναι μια χώρα που απειλεί όλο τον κόσμο. Η Τουρκία μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο απείλησε πάνω από επτά χώρες: πιστεύετε ότι αυτός είναι ο κατάλληλος τρόπος συμπεριφοράς στις διεθνείς σχέσεις;», δήλωσε ο αρμενικής καταγωγής βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος UMP και πρώην υπουργός Βιομηχανίας της Γαλλίας, Πατρίκ Ντεβετζιάν.

Ο Γάλλος βουλευτής έκανε, μάλιστα, ειδική μνεία στις απειλές που δέχεται η χώρα μας, η Κύπρος, αλλά και το Ισραήλ.
«Στη χώρα μας ζητούμε να σταματήσει η Τουρκία την προπαγάνδα της άρνησης της αρμενικής γενοκτονίας», δήλωσε μιλώντας στο ραδιοσταθμό France Inter ο Ντεβετζιάν.

«Ο νόμος αυτός δεν είναι νόμος ιστορικής μνήμης. Δεν περιορίζεται στην υπενθύμιση ιστορικών γεγονότων. Είναι ένας νόμος που τιμωρεί τον κατάφωρο αρνητισμό. Η λέξη κατάφωρος έχει τη σημασία της γιατί δεν εμποδίζει τον πνευματικό διάλογο», πρόσθεσε υπερασπιζόμενος το νομοσχέδιο, το οποίο πρέπει να εγκριθεί από τη Γερουσία για να έχει ισχύ νόμου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η Τουρκία είναι μια χώρα που απειλεί όλο τον κόσμο»"

Μπρακουμάτσος: "Οι καταγγελίες των δύο εισαγγελέων θα διερευνηθούν"

Συγκρατημένη αντίδραση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας στις καταγγελίες των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη, περί παρεμβάσεων στο έργο τους. "Σοβαρές" τις χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Ένωσης, Π. Μπρακουμάτσος

Τη διερεύνηση των καταγγελιών που οδήγησαν στην παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.
Σε δηλώσεις του σήμερα Πέμπτη, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο κ. Μπρακουμάτσος εξέφρασε την πεποίθηση, ότι οι εν λόγω καταγγελίες θα διερευνηθούν από τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ι. Τέντε.
Την διερεύνηση των καταγγελιών ζήτησαν χθες και οι υπουργοί Οικονομικών και Δικαιοσύνης.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι κ.κ. Ευ. Βενιζέλος και Μιλ. Παπαϊωάννου χαρακτήρισαν "βεβιασμένη" και "υπερβολική" την παραίτηση των δύο οικονομικών εισαγγελέων,
Οι υπουργοί ζήτησαν στοιχεία για το ζήτημα της "υπαγόρευσης ή απαγόρευσης" κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σημειώνοντας πως οι πολίτες δεν αντέχουν άλλους υπαινιγμούς και αοριστίες και μάλιστα από εισαγγελικούς λειτουργούς, ταγμένους στην υπηρεσία του δημοσίου συμφέροντος.
Στην επιστολή παραίτησής τους, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ανέφεραν μεταξύ άλλων:
"Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ' υπαγόρευση", υποστηρίζουν στην επιστολή τους.
"Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί, ούτε να εξασφαλίσουμε ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία- με γνώμονα πάντα την νομιμότητα- ήταν πάντα δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη".
"Δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στη γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος".

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπρακουμάτσος: "Οι καταγγελίες των δύο εισαγγελέων θα διερευνηθούν""

Ο 5ος Στόλος δεν θα ανεχθεί κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να ανεχτούν μια ενδεχόμενη διακοπή της διέλευσης πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ, με τον αμερικάνικο 5ο στόλο να εκδίδει σήμερα ανακοίνωση για το θέμα.
«Η ελεύθερη ροή των αγαθών και των υπηρεσιών μέσω των Στενών του Ορμούζ είναι ζωτικής σημασίας για την περιφερειακή και την παγκόσμια ευημερία», ανέφερε μια εκπρόσωπος του Στόλου, απαντώντας σε ερωτήματα του Ρόιτερς σχετικά με τη δυνατότητα του Ιράν να κλείσει αυτή την πλωτή οδό.

«Όποιος απειλεί να διαταράξει την ελευθερία της ναυσιπλοΐας σε διεθνή στενά είναι σαφώς έξω από την κοινότητα των εθνών. Η οποιαδήποτε διακοπή (της κυκλοφορίας) δεν θα γίνει ανεκτή», τόνισε.

Το Ιράν απείλησε να διακόψει την κυκλοφορία στα Στενά, σε περίπτωση επιβολής κυρώσεων κατά των εξαγωγών ιρανικού πετρελαίου, με δηλώσεις ανώτατου αξιωματούχου της Τεχεράνης στο επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA.

Ο αμερικανικός 5ος Στόλος εδρεύει στο Μπαχρέιν.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο 5ος Στόλος δεν θα ανεχθεί κλείσιμο των Στενών του Ορμούζ"

Σε γαλλική... ρότα για τη γενοκτονία των Αρμενίων

Η Βοσνία - Ερζεγοβίνη φέρνει νόμο στο κοινοβούλιο.

Με τη «γαλλική γραμμή» συντάσσεται και η Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, στο θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ο πρόεδρος της χώρας, Μίλοραντ Ντόντικ, δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταθέσει σχέδιο νόμου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της χώρας με το οποίο θα απαγορεύεται η άρνηση της γενοκτονίας των Αρμενίων. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι οι Οθωμανοί Τούρκοι διέπραξαν παρόμοια γενοκτονία σε βάρος των Σέρβων στα Βαλκάνια.

«Με αυτόν τον τρόπο επιθυμούμε να συνταχθούμε με όλες τις πολιτισμένες ευρωπαϊκές και άλλες χώρες στην καταδίκη της γενοκτονίας και θα καταθέσουμε σχέδιο νόμου τις επόμενες μέρες» ανέφερε ο κ. Ντόντικ στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην κρατική τηλεόραση.

Ο πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας είπε ότι ο νόμος θα προβλέπει ποινές εναντίον εκείνων που αρνούνται τη γενοκτονία των Αρμενίων. Αναφερόμενος στην Τουρκία ο κ. Ντόντικ είπε ότι προστατεύει μόνον τα συμφέροντα των Μουσουλμάνων της Βοσνίας και ότι ο ισχυρός ρόλος της στην περιοχή δεν είναι αποδεκτός.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε γαλλική... ρότα για τη γενοκτονία των Αρμενίων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news