facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Απειλεί να αποσύρει τους υπουργούς του ο Καρατζαφέρης

Ο κ. Καρατζαφέρης άφησε ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο αποχώρησής του από την κυβέρνηση Παπαδήμου, τονίζοντας ότι δεν πρόκειται να σωθεί ο τόπος με το να παίζουν κάποιοι το «κρυφτούλι».

«Εάν δεν βγουν μπροστά οι άλλοι δύο εταίροι, πολύ φοβούμαι ότι "ναρκοθετείται" η όλη προσπάθεια. Αυτό θα με προβληματίσει πολύ κατά πόσο θα συμμετέχω πλέον», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης έστρεψε τα βέλη της και κατά της ΝΔ, ζητώντας να ξεκαθαρίσει τη θέση της.
«Η ΝΔ ή πρέπει να μπει και να συμμετέχει ενεργά στη κυβέρνηση, ή να είναι απ΄ έξω και να "παίζει" την αντιπολίτευση. Δεν μπορεί να είναι και τα δύο όμως ταυτόχρονα», είπε, εκτιμώντας ότι δεν μπορούν να γίνουν εκλογές τώρα γιατί δεν θα έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις για την νέα συμφωνία και το PSI.

Ερωτηθείς για το θέμα της προφυλάκισης του ηγούμενου Εφραιμ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είπε ότι η Επιτροπή της Βουλής συνεδρίασε για την υπόθεση αυτή δύο φορές και δεν βρήκε τίποτα, και, γι΄ αυτό το λόγο, δεν έστειλε κανέναν στο Ειδικό Δικαστήριο.

«Κατά τη Βουλή δεν υπήρξε σκάνδαλο. Όταν αρχικά αποκαλύφτηκε η υπόθεση, ήμουν εξαιρετικά επιθετικός για να ξεκαθαρίσει και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αλλά όμως, μελετώντας και διαβάζοντας, διαπίστωσα ότι έχουμε να κάνουμε με μια εσωτερική υπόθεση του Δημοσίου», είπε, προσθέτοντας ότι ο κ. Εφραίμ δεν μπορεί να ήταν ύποπτος φυγής, αφού μετέβη στη Ρωσία και επέστρεψε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο κοινοβουλευτισμός δεν βρήκε τίποτα στο θέμα του Βατοπεδίου, και γι΄ αυτό αθώωσε τους αντισυμβαλλόμενους. Ενώ ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου «που δεν είχε τα ευεργετήματα της Βουλής, πήγε στη Δικαιοσύνη και είναι κατηγορούμενος. Σε ένα σκάνδαλο, ο ένας μπαίνει μέσα, και ο άλλος που είναι η Πολιτεία με τους πολιτικούς μένει έξω".

Αναφερόμενος στα προβλήματα των δημοσιογράφων, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ τάχθηκε κατά της υπαλληλοποίησής τους λέγοντας «ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι υπάλληλοι, δουλεύουν όλο το 24ωρο. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται ως υπάλληλοι. Είναι τεράστιο λάθος».

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλεί να αποσύρει τους υπουργούς του ο Καρατζαφέρης"

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ALTER:ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!





  Ζήλεψε τον… Όμηρο ο μεγαλομέτοχος του ALTER και συνέγραψε με πάθος την δική του… «Κουριάδα», για να αποδείξει (;) ότι αυτός πλήρωνε συνεπέστατα στα 11 χρόνια λειτουργίας του σταθμού και όλοι οι άλλοι –μεταξύ αυτών και οι …εργαζόμενοι- «τσέπωναν»!

    Αρχικά, λοιπόν, απαντάμε:

  • Είναι τουλάχιστον ανήθικη η έκφραση «οι εργαζόμενοι τσέπωσαν», όταν αναφέρεται σε νόμιμα προσληφθέντες υπαλλήλους ανεξαρτήτως ειδικότητας, που παρήγαγαν έργο και γι’ αυτό αμείβονταν με συμφωνημένη αμοιβή.
  • Είναι οι ίδιοι εργαζόμενοι που εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο έχουν «τσεπώσει» -κατά τον κ Κουρή- τρεις ως τρεισήμισι μισθούς και τα παιδιά τους πέρασαν τα Χριστούγεννα νηστικά!
  • Όταν ο μεγαλομέτοχος κάνει την «σούμα» (σε… δραχμές για να φαίνονται μεγαλύτερα τα ποσά!) ξεχνάει ότι μπορεί αυτή τη στιγμή να εργάζονται στοALTER 650 άνθρωποι, αλλά στα 11 χρόνια της λειτουργίας του σταθμού πέρασαν… χιλιάδες εργαζόμενοι, οι περισσότεροι από τους οποίους αποζημιώθηκαν όταν αποχώρησαν.

   ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ, ΛΟΙΠΟΝ, Ο Γ. ΚΟΥΡΗΣ:

  • Από πότε οι ΝΟΜΙΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ μιας εταιρείας (φόροι, ΙΚΑ, μισθοδοσίες κλπ) θεωρούνται… «τσέπωμα»;
  • Πόσο «αστρονομικές» μπορεί να θεωρούνται οι συνολικές αμοιβές ύψους 15.288.587 ευρώ για 650 (και παραπάνω) εργαζόμενους για τους 14 μισθούς του 2010; Μια απλή διαίρεση είναι αρκετή!

   Στο αν κάποιοι «έτρωγαν με χρυσά κουτάλια», απαντάμε:

  • Σίγουρα αυτό δεν αφορά το σύνολο των εργαζομένων, που αμείβονταν με όσα προβλέπει η σύμβασή τους και σε πολλές περιπτώσεις με λιγότερα, καθώς κάποιοι φρόντιζαν να εμφανίζουν μέρος των μισθών τους ως «εταιρικές παροχές» που ποτέ δεν αυξάνονταν!
  • Τους μισθούς «ως 120.000 ευρώ το μήνα» -αν υπήρξαν- δεν τους έδιναν οι εργαζόμενοι, αλλά η ίδια η εταιρεία υπό την διαχείριση του Κ. Γιαννίκου. Αν διαφωνούσε με αυτά τα ποσά ο κ Κουρής, θα έθετε θέμα στη Γ.Σ. των μετόχων ή στο ΔΣ της εταιρείας. Όχι μόνο δεν το έκανε ποτέ, όμως, αλλά αντίθετα συναινούσε.

    ΡΩΤΑΜΕ, ΛΟΙΠΟΝ:

  • Ο ίδιος δεν αναφέρει στα στοιχεία που παραθέτει ότι οι «αμοιβές συνεργατών προγράμματος» ξεπέρασαν τα 38 εκ. ευρώ τα τελευταία τέσσερα χρόνια; Ποιοι ήταν αυτοί που πήραν τόσο χρήμα χωρίς σύμβαση εργασίας με το κανάλι; Ας πει ο κ Κουρής τα ονόματα…
  • Πού και σε ποιους έδωσε η οικογένεια Κουρή 10 εκ. ευρώ κατά την διάρκεια του τελευταίου 12μηνου, όπως ισχυρίζεται; ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, πάντως, που παραμένουν απλήρωτοι!  

   ΑΣ ΕΠΕΜΒΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ…

  • … για να δούμε αν οι εργαζόμενοι «τσέπωναν» ή όχι, κάτι που φαίνεται άλλωστε από τα εκκαθαριστικά τα οποία η ίδια η εταιρεία εξέδιδε, από τις φορολογικές τους δηλώσεις και –όσον αφορά τους δημοσιογράφους- από τις δηλώσεις πόθεν έσχες
  • … για να δούμε αν «τα λαμόγια του καναλιού παρέα με πολλές διαφημιστικές εταιρείες λεηλάτησαν τον σταθμό» (βάσει του κ. Κουρή) και κυρίως ΠΟΙΑ ήταν αυτά!
  • … για να διαπιστώσουμε αν ο ισχυρισμός της οικογένειας Κουρή ότι «δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για το κατάντημα του καναλιού» ισχύει ή όχι.

  ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ:

  • Σε καμιά περίπτωση δεν ξεχνάμε ότι την διαχείριση της εταιρείας «Ελεύθερη Τηλεόραση ΑΕ» την είχε ο Κώστας Γιαννίκος που είναι συνεργάτης του Γ. Κουρή και μέτοχος του σταθμού
  • Ο ίδιος δεν τον επέλεξε; Τι μας λέει τώρα; Ότι δεν ήξερε πώς έκανε διαχείριση; Τι ρόλο έπαιζε το ΔΣ της εταιρείας, αν όχι να ελέγχει τον διευθύνοντα σύμβουλο;
  • Δεν ήξερε ο κ . Κουρής για τα τεράστια δάνεια που έπαιρνε το ALTER και πού ξοδεύονταν αυτά; Ή μήπως ήξερε και δεν μιλούσε;
  • Όμως, δεν θα εμπλακούμε στον πόλεμο μεταξύ Κουρή- Γιαννίκου, παρά τις προσπάθειές τους να μας παρασύρουν σε αυτόν. Υπάρχουν νόμοι και δικαστήρια στα οποία κάποτε θα φτάσουν και οι δυο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο…

   ΩΣΤΟΣΟ:
 
  • ο Κουρής είναι αυτός που ισχυρίζεται ότι «καλείται να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά» και κάνει «την ύστατη προσπάθεια διάσωσης του ALTER»

    Ο ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ALTER ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΥΠΕΒΑΛΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.

  • Η πρόταση «εξυγίανσης» είναι να μοιράσει 5 εκ. ευρώ σε 260 από τους εργαζόμενους για να… απολυθούν!
  • Το ποσό αυτό δεν φτάνει ούτε για τις αποζημιώσεις, πόσο μάλλον για τα δεδουλευμένα που ήδη έχουν φτάσει τα 10 εκ. ευρώ για όλους τους εργαζόμενους για το 2011 και θα αγγίξουν τα 11 εκ. μόλις μπει το 2012 καθώς η μηνιαία μισθοδοσία των 650 εργαζομένων είναι περίπου 1,1 εκ. ευρώ
  • Όσοι παραμείνουν, σύμφωνα με τον Κουρή, όχι μόνο δεν θα εισπράξουν τα δεδουλευμένα, αλλά και θα δουλεύουν… δωρεάν ώσπου να αποκτήσει έσοδα ο σταθμός!!!

   ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΙ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

  • Δεν πρόκειται να τον ακολουθήσουμε.
  • Σ’ αυτό το κανάλι, όσο υπάρχει ακόμη, δεν υπάρχουν «εργατοπατέρες» και «πρόβατα» που τους ακολουθούν

ΕΙΜΑΣΤΕ 650 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΑΝ ΓΡΟΘΙΑ

  • Αν ο Κουρής θελήσει να καθίσουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, να ξέρει ότι θα πρέπει να βάλει πρώτα το χέρι στην τσέπη
  • Λύση μπορεί να υπάρξει μόνο ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ τις οφειλές προς τους εργαζόμενους

   ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΡΟΪΔΑ…

  • …για να πιστέψουμε ότι σε… δυο χρόνια θα έχουν αποπληρωθεί όσα οφείλει από τις αρχές του 2011!

ΚΑΙ ΡΩΤΑΜΕ:

  • Ποιος θα τα πληρώσει; Ο «σοβαρός και αξιόπιστος επενδυτής» τον οποίο ο Κουρής δεν παρουσιάζει;
  • Οι οφειλές προς τους εργαζόμενους βαρύνουν την υπάρχουσα διοίκηση του καναλιού και αυτή πρέπει να τις καταβάλλει…

…ΑΝ ΘΕΛΕΙ (ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ!!!) ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ALTER!

  • Τελειώνουμε επισημαίνοντας ότι…

…δεν «ΥΒΡΙΖΟΥΜΕ» ούτε «ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ» τον μεγαλομέτοχο του καναλιού. Όμως, το μόνο που έχουμε «εισπράξει» εδώ και ένα χρόνο, είναι ΨΕΜΑΤΑ, ΑΠΕΙΛΕΣ και ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ! Ας το καταλάβει, λοιπόν, ο κ Κουρής ότι…

ΔΕΝ ΔΕΙΧΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ!

   Εδώ κρατάει απλήρωτους τους ελάχιστους εργαζόμενους της «ΑΥΡΙΑΝΗΣ» και του «ΦΙΛΑΘΛΟΥ»!

ΔΕΝ ΥΠΟΚΥΠΤΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΕΙΛΕΣ ΚΑΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ!

   Θέλουμε περισσότερο από τον ίδιο να γυρίσουμε στις δουλειές μας, αλλά…

…ΝΗΣΤΙΚΟ ΑΡΚΟΥΔΙ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΕΙ, ΚΥΡΙΕ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΕ!

ergazomenoialter.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ALTER:ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ!"

Συγκρατημένες οι προβλέψεις της Noble Energy στην Κύπρο

Μεταξύ 5-8 τρισ. κυβικών ποδών τα αποθέματα φυσικού αερίου στο «Οικόπεδο 12»

Πιο συγκρατημένες από τις αρχικές είναι τελικά οι προβλέψεις της Noble Εnergy για το φυσικό αέριο στην Κύπρο. Σύμφωνα και με όσα απεκάλυψε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δ. Χριστόφιας, τα αποθέματα φυσικού αερίου στο «Οικόπεδο 12» υπολογίζονται μεταξύ 5 - 8 τρισεκατομμυρίων κυβικών ποδών.

Ο κ. Χριστόφιας, που αναφέρθηκε σε «μεγάλη ευκαιρία» για την Κύπρο, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις προκαταρτικές έρευνες της αμερικανοεβραϊκής εταιρείας εντοπίστηκε φυσικό αέριο καθαρού πάχους περίπου 100 μέτρων, ενώ το βάθος της γεώτρησης έφτασε στα 5.861 μέτρα, σε βάθος νερού 1.689 μέτρα.

Τα αρχικά δεδομένα που έχουν προκύψει από την ερευνητική γεώτρηση και τους ελέγχους αξιολόγησης που διενεργήθηκαν δείχνουν την ύπαρξη κοιτάσματος φυσικού αερίου σε όγκο που εκτιμάται ότι κυμαίνεται μεταξύ των 5 με 8 τρισ. κυβ. ποδών με μέσο όρο τα 7 τρισ. κυβ. πόδια.

Βάσει και της επίσημης ανακοίνωσης της Noble Energy, υπάρχουν πιθανότητες 75% το τελικό νούμερο να κινείται κοντά στα 5 τρισ. κυβ. πόδια και 25% κοντά στα 8 τρισ. κυβ. πόδια. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας Τσαρλς Ντέιβινσον, θα χρειαστούν και περαιτέρω έρευνες πριν αρχίσει η εκμετάλλευση του κοιτάσματος.

Αν και χαμηλότερες από τις αρχικές υπεραισιόδοξες προσδοκίες, οι προβλέψεις της αμερικανοεβραϊκής εταιρείας αποτελούν μεγάλη ευκαιρία για την Κύπρο. Μέχρι τις τελευταίες ημέρες πάντως υπήρχαν προβλέψεις για ανακοινώσεις αποθεμάτων μεταξύ 8-13 τρισ. κυβ. ποδών, παρά τις προηγούμενες πληροφορίες εκ μέρους της Noble Energy για 3-9 τρισ. κυβ, πόδια.

Ορισμένοι είχαν φθάσει στο σημείο να συγκρίνουν τα αποθέματα της «Αφροδίτης» με αυτά του ισραηλινού «Λεβιάθαν», χωρίς σαφή στοιχεία. Πάντως, πολλές φορές πετρελαϊκές εταιρείες ανακοινώνουν χαμηλότερα αρχικά αποτελέσματα ώστε να πολλαπλασιάσουν αργότερα τα κέρδη τους στα χρηματιστήρια.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκρατημένες οι προβλέψεις της Noble Energy στην Κύπρο"

Παραίτηση-βόμβα των οικονομικών εισαγγελέων

Μείζον πολιτικό ζήτημα ανακύπτει από την ηχηρή υποβολή παραίτησης των οικονομικών εισαγγελέων Σπύρου Μουζακίτη και Γρηγόρη Πεπόνη, οι οποίοι καταγγέλλουν σε σκληρή γλώσσα παρεμβάσεις στο έργο τους από οικονομικά συμφέροντα και τους εκπροσώπους.
Οι δύο εισαγγελείς, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν χειριστεί μεγάλες υποθέσεις, όσον αφορά στο οικονομικό έγκλημα, και είχαν πρωταγωνιστήσει στη σύλληψη οικονομικών παραγόντων για χρέη στο Δημόσιο, έλαβαν εσχάτως την πρωτοβουλία διεξαγωγής έρευνας για το ύψος δανειοδότησης από τράπεζες των δύο κομμάτων εξουσίας, της Ν.Δ. και του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Επίσης, τις τελευταίες ημέρες, οι δύο εισαγγελείς ανέμεναν να τους μεταβιβαστεί ολοκληρωμένη δικογραφία που αφορά πρωταγωνιστή στο μείζον οικονομικό σκάνδαλο των υποβρυχίων.

Ως εκ τούτου, η υποβολή παραίτησης από τους δύο δικαστικούς λειτουργούς προσλαμβάνει πολιτικές
 διαστάσεις και προκαλεί ερωτήματα, για τα οποία απαιτούνται άμεσα απαντήσεις. Επισημαίνεται ότι προ μηνός εκλήθη να καταθέσει στη Δικαιοσύνη ο γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών Κ. Καπελέρης και μάλιστα ως ύποπτος σχετικά με κωλυσιεργία στην επιβολή προστίμων σε εταιρείες οι οποίες αποδεδειγμένα δραστηριοποιούνταν στο λαθρεμπόριο καυσίμων. 

Επίσης, προ ημερών ο πρώην γ.γ. Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλλης σε δημόσια καταγγελία του, κατά τη διάρκεια ημερίδας για τη φοροδιαφυγή, αποκάλυψε πως εξακολουθεί να ισχύει η διαφθορά στις εφορίες και πως το σύστημα «λαδώματος» των εφοριακών είναι της τάξεως του (4-4-2). Δηλαδή το 40% στους εφοριακούς, το 40% στον ιδιώτη φορολογούμενο και μόλις το 20% στο κράτος. Κατόπιν τούτου, διετάχθη πάραυτα δικαστική έρευνα σχετική με τις καταγγελίες του ειδικού γραμματέα.

Τι καταγγέλλουν οι εισαγγελείς
Την παραίτησή τους υπέβαλαν αιφνιδίως το μεσημέρι της Τετάρτης στον αντιεισαγγελέα Α.Π. Νίκο Παντελή οι οικονομικοί εισαγγελείς Σπύρος Μουζακίτης και Γρηγόρης Πεπόνης, καταγγέλλοντας πολιτικές και προσκόμματα στο έργο τους.

Ζητούν, μάλιστα, να αντικατασταθούν από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. 

Στην επιστολή τους οι δύο εισαγγελείς τονίζουν ότι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, «παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και του εν Ελλάδει οικονομικού εγκλήματος». Όπως επισημαίνουν «αποδεχτήκαμε ασμένως τον διορισμό μας, εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση, προσφορά και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας. Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί ούτε να εξασφαλίσουμε τις ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων, έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα πάντα τη νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη».

Ωστόσο, τονίζουν ότι με σχέδιο νόμου που πρόκειται να κατατεθεί και ήδη τους κοινοποιήθηκε «όλως προφασιστικά και με δήθεν επιχειρήματα ως αιτιολογία επιχειρείται η αντικατάστασή μας και η απαλλαγή από την παρουσία μας.

Οι δύο εισαγγελείς υπογραμμίζουν ότι ουδέποτε διεκδίκησαν θέσεις και αξιώματα ως αυτοσκοπό.

«Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ’ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».

Να θυμίσουμε ότι οι δύο εισαγγελείς εξέταζαν επίσης τις υποθέσεις των CDS του αδελφού του Γιώργου Παπανδρέου, την ΕΛΣΤΑΤ, τις καταγγελίες Κουσελά για τη λίστα των φοροφυγάδων.
Για τους λόγους αυτούς υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στον Α.Π..

Το θεσμικό παρασκήνιο

Ο θεσμός του οικονομικού εισαγγελέα δημιουργήθηκε τον περασμένο Ιούνιο, κατόπιν νομοθετικής ρύθμισης που προήλθε από το Υπουργείο Οικονομικών. Ήταν μια αιφνίδια απόφαση που ελήφθη από την πρώην ηγεσία του υπουργείου και προκάλεσε πολλά ερωτήματα στον νομικό κόσμο της χώρας, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή το γραφείο Οικονομικού Εγκλήματος, που λειτουργούσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών υπό την εποπτεία της κυρίας Ελένης Ράικου, είχε καταφέρει να περατώσει ορισμένες πολύ σημαντικές υποθέσεις.

Κατόπιν της νομοθετικής ρύθμισης και απόφασης του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου, ο κ. Γρηγόρης Πεπόνης ορίστηκε ως οικονομικός εισαγγελέας, ενώ το τμήμα απαρτίστηκε από τους κ.κ. Σπύρο Μουζακίτη, Άρη Κορέα, Πόπη Παπανδρέου και Ελένη Σίσκου. Ως εποπτεύων ορίστηκε ο κ. Νίκος Παντελής, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου.

Μέχρι σήμερα το εν λόγω τμήμα χειρίστηκε ουκ ολίγες δικογραφίες και διέταξε αρκετές προκαταρκτικές. Κατά πληροφορίες, οι δύο εισαγγελείς «θορυβήθηκαν» με το σχέδιο νόμου, το οποίο τους κοινοποιήθηκε και αναμένεται να έρθει προς ψήφιση στη Βουλή το προσεχές διάστημα. Βάσει αυτού, ο θεσμός του «οικονομικού εισαγγελέα» ουσιαστικά θα καταργούνταν, καθώς θα οριζόταν ανώτατος (αεροπαγίτης) εισαγγελικός λειτουργός, ο οποίος ουσιαστικά θα επόπτευε τις δικογραφίες και τις διώξεις που θα ασκούσαν οι εισαγγελείς πρωτοδικών.

Έτσι λοιπόν οι δύο λειτουργοί προτίμησαν, όπως λέγεται, να προχωρήσουν σε μια «ηρωική έξοδο». Εντύπωση, πάντως,  προκαλεί το γεγονός ότι στην επιστολή οι εισαγγελείς αποφεύγουν να κατονομάσουν συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία –ενδεχομένως- παρενέβησαν στο έργο τους αλλά και ποια υπόθεση αφορούσε η παρέμβασή τους. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα για τις υποθέσεις που αφορούσαν σε οικονομικά εγκλήματα ακολουθούνταν η εξής διαδικασία: Ανεξάρτητα από το εάν η προκαταρκτική είχε διαταχθεί από τον κ. Πεπόνη ή όχι, οι εισαγγελείς που διενεργούσαν την έρευνα ήταν υποχρεωμένοι (μετά το πέρας της προκαταρκτικής) να συντάξουν πόρισμα που απέστελλαν στον κ. Πεπόνη. Ο πρώην οικονομικός εισαγγελέας ήταν εκείνος που είχε τον λόγο για την άσκηση ή όχι ποινικών διώξεων. 

Ακέφαλο το τμήμα

Η παραίτηση των δύο εισαγγελέων αφήνει ένα κενό στο Τμήμα, ενώ δημιουργεί και ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι με τις δικογραφίες που εκκρεμούν. Το νέο νομοσχέδιο που καταργεί τον θεσμό του «οικονομικού εισαγγελέα» δεν έχει έρθει προς ψήφιση ακόμα και τυπικά προϊστάμενος του Τμήματος είναι ο κ. Νίκος Παντελής. Ωστόσο, το τοπίο εξακολουθεί και παραμένει «θολό».



 zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραίτηση-βόμβα των οικονομικών εισαγγελέων"

Έκκληση του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού «Μητέρα» για είδη πρώτης ανάγκης

Έκκληση για παροχή ειδών πρώτης ανάγκης απευθύνει το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα», το οποίο στα τρία παραρτήματά του, το Αναρρωτήριο Πεντέλης, την Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» και την Παιδόπολη «Αγία Βαρβάρα», προστατεύει συνολικά 525 παιδιά.

Από αυτά τα 175 φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του και τα παραρτήματά του και τα 350 παιδιά είναι τοποθετημένα πανελλαδικά σε 307 ανάδοχες οικογένειες (τα παιδιά που τοποθετούνται σε ανάδοχες οικογένειες βρίσκονται υπό την προστασία του Κέντρου και παρακολουθούνται από διεπιστημονική ομάδα).

Όπως σημειώνει το in.gr υπάρχει μεγάλη ανάγκη σε τρόφιμα (ζυμαρικά, γάλατα, λάδι, ζάχαρη, κρέμες βρεφικές), πάνες, ηλεκτρικές συσκευές (ηλεκτρικές σκούπες, μίξερ, μπλέντερ), ρούχα, παπούτσια, καθώς και μεγάλη ανάγκη σε πετρέλαιο θέρμανσης.

Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» με τα παραρτήματά του καλύπτουν οικονομικά όλες τις ανάγκες των παιδιών.

Όσοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν στο Κέντρο μπορούν να επικοινωνούν με:

α) την Κατερίνα Ζαλπαρίνη (Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων) τηλ. 213-2015784

β) την Βρεφοκομική Υπηρεσία 213-2015779, e-mail επικοινωνίαςgram@0262.syzefxis.gov.gr.

Το Κέντρο Προστασίας του Παιδιού Αττικής «Η Μητέρα» βρίσκεται στη λεωφόρο Δημοκρατίας 65, στο Ιλιον.

e-aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκκληση του Κέντρου Προστασίας του Παιδιού «Μητέρα» για είδη πρώτης ανάγκης"

Έφυγε στα 80 της η Τσίτα του θρυλικού Ταρζάν

Ένα από τα πιο γνωστά ζωάκια του Χόλιγουντ, μια πραγματική σταρ, η Τσίτα, το χιμπατζής που πρωταγωνίστησε στο πλευρό του Τζόνι Βαϊσμίλερ έφυγε από τη ζωή την παραμονή των Χριστουγέννων.


Αιτία η νεφρική ανεπάρκεια όπως ανακοίνωσε το ίδρυμα που τον φιλοξενούσε στο Παλμ Χάρμπορ της Φλόριντα.



Το 2005 μπήκε στο Βιβλίο Γκίνες ως ο γηραιότερος ανθρωποειδής πίθηκος. Του άρεσε να καπνίζει και να πίνει. Και παρότι ο μέσος όρος ηλικίας των χιμπατζίδων είναι τα 50 χρόνια, εκείνος έζησε μέχρι τα 80 του. 

Μεταφέρθηκε στο Ίδρυμα περίπου το 1960, ενώ πρώτα έμενε στο σπίτι του Βαϊσμίλερ. 

Ήταν εξωστρεφής, του άρεσε να ζωγραφίζει, να βλέπει αμερικανικό ποδόσφαιρο και τους ανθρώπους να γελάνε, λέει η Ντεμπι Κομπ, διευθύντρια του ασύλου. 

Δε δημιουργούσε προβλήματα, αλλά όταν συνέβαινε κάτι που δεν του άρεσε, πετούσε κόπρανα, είπε ο Ρον Πριστ, εθελοντής στο Ίδρυμα.

Τον ανακάλυψε ένας εκπαιδευτής σε ένα ταξίδι του στην Αφρική τον Απρίλιο του 1932. Πρωταγωνίστησε όχι μόνο στον Ταρζάν, δίπλα στον Βαϊσμίλερ αλλά σε περίπου 50 ταινίες που είχαν σχέση με τη ζούγκλα. Έκανε την τελευταία του εμφάνιση στη «μεγάλη οθόνη» το 1967 στην ταινία Doctor Dolittle. 

 



newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφυγε στα 80 της η Τσίτα του θρυλικού Ταρζάν"

Η απίστευτη ιστορία μιας Αρμένισας που γλίτωσε από τη Γενοκτονία που οι Τούρκοι αρνούνται


Η Αουρόρα Μαρντιγκανιάν κατά την αρμενική γενοκτονία του 1915 ήταν ένα μικρό κορίτσι στα 14 του χρόνια. 


Πρώτα υπήρξε μάρτυρας της σφαγής της οικογένειας της μπροστά στα μάτια της. Ακολούθως σε ένα σκλαβοπάζαρο πουλήθηκε σε έναν Αγά. 


Από εκεί διέφυγε και της πήρε περίπου ένα χρόνο για να φτάσει στις θεωρούμενες ως ασφαλείς για τους Αρμένιους ρωσικές γραμμές. 


Στις ΗΠΑ όπου κατάφερε να φτάσει,γύρισε αργότερα μια ταινία για την ιστορία διαφυγής της, ενώ σε όλη της την ζωή έλεγε πως παρέμεινε στην ζωή χάρη στους Κούρδους του Ντέρσιμ.


Η Μαρντιγκανιάν που γεννήθηκε στο χωριό Τσεμισγκεζέκ της επαρχίας Μαμερέτ-Ουλ Αζίζ ήταν κορίτσι μιας πλούσιας οικογένειας. Πρώτα έχασε την οικογένεια της κατά τις πορείες του θανάτου.


Ακολούθως πουλήθηκε ως σκλάβα σε έναν αγά. Δεν φαινόταν καμμιά ελπίδα για την μικρή Μαρντιγκανιάν. Μέχρι που ένα βράδυ της φώναξε ένας Αρμένιος γέρος τσομπάνης.



Ήταν η άνοιξη του 1916. Κλειδωμένη στο υπόγειο του σπιτιού η Μαρντιγκανιάν άκουσε από έξω έναν γνώριμο ήχο.


Ήταν ένα σφύριγμα που χρησιμοποιούσαν οι Αρμένιοι τσομπάνηδες. Την άλλη νύχτα άκουσε πάλι τον ίδιο ήχο. Αυτή την φορά ακουγόταν πιο κοντά και ανταπέδωσε. Ξανά δεν άκουσε εκείνο τον ήχο. 


Την Τρίτη νύχτα ο γέρος Βαρταπέδ στο παράθυρο την πλησίασε και λέγοντας της ¨Μικρή μου περίμενε και θα σε πάρω από εδώ¨ άρχισε έτσι μια απίστευτη ιστορία διαφυγής.


Τα κάγκελα στο παράθυρο ήταν παλιά. Ο γέρος τσομπάνης έβαλε ανάμεσα μια σιδερόβεργα και έβγαλε έτσι από μέσα την Μαργκαντανιάν. Έδειξε στο νέο κορίτσι ένα μονοπάτι. 


Πάνω στο μονοπάτι αυτό ο πρώτος οικισμός ανήκε σε μια οικογένεια Κούρδων που ο Βαρταπέδ τους γνώριζε καλά. Με βάση αυτά που ανέφερε αργότερα η Μαργκαντανιάν οι Κούρδοι αυτοί ήταν νομάδες και στενοί φίλοι του Βαρταπέδ. Η Μαργκαντανιάν για κάποιο διάστημα κρύφτηκε δίπλα τους.



Τα άσχημα νέα γρήγορα έφτασαν στην Μαργκαντανιάν. Ο Αχμέτ Αγάς είχε σκότωσε στο ξύλο τον Βαρταπέδ. Οι αστυνομικοί την έψαχναν παντού. Η Μαρντιγκανιάν πήρε ένα δοχείο με νερό και ένα σκέπασμα και άρχισε να περπατά προς την μόνη περιοχή που θεωρούνταν οδός σωτηρίας για τους Αρμένιους.


Η Μαρντιγκανιάν στο βιβλίο της περιέγραψε το Ντέρσιμ ως εξής : Πίσω από εκείνα τα βουνά υπάρχει το υπέροχο Ντέρσιμ. Κάθε πλευρά του με πράσινα λιβάδια, απόκρημνα βουνά και λόφους. Όποιος πήγαινε εκεί δεν μπορούσε να ζήσει στο δρόμο. 


Οι Ντερσιμιώτες Κούρδοι όμως ζούσαν είτε σε μικρά χωριά είτε ως νομάδες.Το Ντέρσιμ κι από τις δύο μεριές είχε γείτονες Τούρκους. Κάποτε ζούσαν εκεί και Αρμένιοι δίπλα στους Τούρκους. 


Τώρα όμως οι Αρμένιοι έφυγαν και έμειναν μόνο οι Τούρκοι¨.
Η Μαρντιγκανιάν ανέφερε ότι αυτό που την κράτησε στην ζωή ήταν ότι η επιθυμία για σκοτωμούς των Κούρδων του Ντέρσιμ ήταν πολύ μικρότερη σε σχέση με τις φυλές στον νότο.


Η 16χρονη Μαρντιγκανιάν πέρασε ακριβώς ένα χρόνο κρυβόμενη, μένοντας μερικές φορές δίπλα σε χωριά και πάντα ή δούλευε ή προχωρούσε. Οι χωρικοί την έβαζαν για δουλειά και την πλήρωναν σε φαγητό.


Η πρώτη συνάντηση με τους Κούρδους του Ντέρσιμ δεν ήταν καθόλου καλή. Η μόνη καλή της ανάμνηση από το όμορφο Ντέρσιμ ήταν ότι δεν την σκότωσαν. Μια ομάδα νομάδων την βρήκε και την έκλεισε σε μια σπηλιά. 


Την επόμενη μέρα ήρθε ένας που τον αποκαλούσαν αγά, την είδε και την πήρε δίπλα του για να δουλεύει. Εκεί άντεξε μόνο κάποιες εβδομάδες. Η Μαρντιγκανιάν ήξερε πως στο Ερζερούμ ήταν οι Ρώσοι. Ο σκοπός της ήταν να πάει εκεί.


Καθώς κρυβόταν όταν έφτασε στον ποταμό Καρασού είδε κομβόι Τούρκων. Το κομβόι αποτελούνταν από ανθρώπους που ερχόταν από τα ανατολικά και πήγαιναν στα δυτικά, κρατώντας στα χέρια τους ότι μπορούσαν να πάρουν. Η Μαρντιγκανιάν βλέποντας αυτό, αντιλήφθηκε πως οι Ρώσοι δεν ήταν μακριά. 


Κι άρχισε να περπατά προς την κατεύθυνση από την οποία ερχόταν οι άνθρωποι.



Όταν έφτασε στο Ερζερούμ διαρκούσαν ακόμη οι συγκρούσεις των Ρώσων με τους Οθωμανούς. Η Μαρντιγκανιάν είδε ανηρτημένη σε ένα κτίριο την αμερικανική σημαία που είχε ξαναδεί και στο Χάρπουτ. Και τρέχοντας κατέφυγε εκεί. 


Ο πρώτος που την είδε ήταν ο Αμερικανός πρόξενος Τυφλίδας Μακάλουμ. Ο Μακάλουμ πήγαινε στα γύρω χωριά, αγόραζε τα ορφανά κορίτσια των Αρμενίων που είχαν πουληθεί εκεί ως σκλάβες, και μετά τα έστελνε πρώτα στην Τυφλίδα, μετά στο Όσλο και εντέλει τις μετέφερε στις ΗΠΑ.


Στην Νέα Υόρκη την γνώρισε ένας νέος σεναριογράφος ο Χάρβεϊ Γκέιτς, ο οποίος συγκινήθηκε από αυτά που του περιέγραψε η Μαρντιγκανιάν.


Στα 1918 έβγαλε βιβλίο με τίτλο ¨Αουρόρα Μαρντιγκανιάν: Μια χριστιανοπούλα εν μέσω των μεγάλων σφαγών¨ και το 1919 πέτυχε την μεταφορά του στην μεγάλη οθόνη. 


Η ταινία στο Λονδίνο βγήκε με τίτλο ¨Δημοπρασία ψυχών¨ και στην Νέα Υόρκη ως ¨Ληστεμένη Αρμενία¨. Αυτή η ταινία ήταν η πρώτη δημόσια δραστηριότητα στον κινηματογράφο σχετικά με αυτά που είχαν γίνει. Η Μαρντιγκανιάν έγινε γνωστή ως η Ζαντάρκ της Αρμενίας και υπήρξε ένα από τα ονόματα σύμβολο της Αρμενικής Γενοκτονίας.


Παντρεύτηκε το 1920 και έζησε μια ήρεμη ζωή μέχρι τις 6-2-1994 οπότε άφησε την τελευταία της πνοή. 


Έμεινε στην μνήμη ως μια από τις σπάνιες ιστορίες θαύματος της Αρμενικής Γενοκτονίας.



Κουρδικό Πρακτορείο Φιράτ-tourkikanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απίστευτη ιστορία μιας Αρμένισας που γλίτωσε από τη Γενοκτονία που οι Τούρκοι αρνούνται"

Ποιος ήταν ο Τούρκος πράκτορας που συνελήφθη στην Κρήτη το 1998


Έστω και με καθυστέρηση…14 ετών, ο σάλος από τις πρόσφατες δηλώσεις των πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ περι εμπλοκής Τούρκων πρακτόρων σε εμπρησμούς δασικών περιοχών στην Ελλάδα, συνεχίζεται με την εμπλοκή μάλιστα και της Κρήτης.

Και αυτό γιατί, τον Ιούνιο του 1998 είχε συλληφθεί στην Χερσόνησο Ηρακλείου – μετά από καταγγελία για κλοπή – ένας Τούρκος ο οποίος από τότε είχε θεωρηθεί ύποπτος για εμπρησμούς, όχι στην Κρήτη, αλλά σε άλλα νησιά.



Χαρακτηριστικός ήταν ο τίτλος του δημοσιεύματος στην εφημερίδα «Τα Νέα» της 6/6/1998 :

Όπως έγραφε στο άρθρο ο ανταποκριτής της εφημερίδας Κώστας Μπογδανίδης « Στα χέρια της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών βρίσκεται ένας 50χρονος που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι άνθρωπος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών. Ο Αμπού Κατέρ Μοχάμεντ συνελήφθη τυχαία από αστυνομικούς στη Χερσόνησο Ηρακλείου έπειτα από μια καταγγελία για κλοπή από Γερμανούς τουρίστες στο τοπικό τμήμα. Οι αστυνομικοί έμειναν άναυδοι, όταν σε έρευνα που έκαναν στο δωμάτιο όπου διέμενε βρήκαν πλαστά διαβατήρια, φωτογραφίες από καμένα δάση της Κέρκυρας και φωτογραφίες του ιδίου, που πανηγυρίζει με τη σημαία των Γκρίζων Λύκων! Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, ο Αμπού Κατέρ είχε στο διαβατήριό του σφραγίδα από το τελωνείο Κέρκυρας με ημερομηνία 3 ημέρες πριν ξεσπάσουν οι μεγάλες πυρκαγιές στο νησί.

Ο ίδιος εμφανίζεται ως Σουηδός έμπορος που ήρθε για διακοπές, αρνείται την τουρκική καταγωγή του, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις κατά την προανάκριση. Τις φωτογραφίες από την Κέρκυρα ισχυρίζεται ότι τις τράβηξε τυχαία, ενώ 2-3 φορές είπε διαφορετικά πράγματα όταν ερωτήθηκε για τον τόπο της γέννησής του.

Από την πρώτη στιγμή που οι αστυνομικοί κατάλαβαν πως δεν πρόκειται για απλή υπόθεση, αλλά ότι έχει σοβαρές εθνικές διαστάσεις. Ειδοποιήθηκε η ΕΥΠ, κλιμάκιο της οποίας έχει αναλάβει τις έρευνες, ενώ την ίδια ώρα η Αστυνομία δημοσιοποίησε καμουφλαρισμένα το περιστατικό μη δίνοντας στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία. Άλλωστε ο Τούρκος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία της κλοπής και γι' αυτήν κρατείται. ….»

ΕΔΕ για την διαρροή της είδησης

Τρείς ημέρες μετά, στις 9/6/1998, η ίδια εφημερίδα (Τα Νέα)  σε δημοσίευμά της επισημαίνει πως «τον πραγματικό ρόλο του 50χρονου Α. Μοχάμεντ, που συνελήφθη από αστυνομικούς στην Κρήτη, αναζητούν τα στελέχη της ΕΥΠ, που συνεχίζουν την έρευνα με απόλυτη μυστικότητα.

Την ίδια ώρα, ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας κ. Βασιλόπουλος διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διαρροή της είδησης πριν ολοκληρωθεί η προανάκριση.

Ο 50χρονος εμφανιζόταν στη Χερσόνησο ως ο άνθρωπος «με τα 1.000 πρόσωπα» και είχε... μπερδέψει τους πάντες με τις διαφορετικές εθνικότητες που δήλωνε. Κάτοικοι και έμποροι της Χερσονήσου υποστηρίζουν ότι εμφανιζόταν πότε ως Πολωνός και πότε ως Σουηδός, Άραβας και Αιγύπτιος. Μιλούσε δε αρκετές γλώσσες. Στη Χερσόνησο αρκετοί τον άκουσαν να μιλάει Τουρκικά, ενώ η ιδιοκτήτρια των ενοικιαζομένων δωματίων όπου διέμενε, κ. Μαρία Κ., δήλωσε ότι της μιλούσε με σπαστά Ελληνικά…..

…Η σύλληψή του έγινε τυχαία. Ο Αμπού Κατέρ Μοχάμεντ γνώρισε δύο νεαρούς Γερμανούς στο μπαρ «Λότους» στη Χερσόνησο τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι τους έριξε υπνωτικό στο ποτό τους και τους έκλεψε. Ενισχύονται πάντως οι υποψίες των αστυνομικών ότι αφορμή για το επεισόδιο του 50χρονου με τους νεαρούς δεν ήταν η κλοπή αλλά προσωπικά.»

Για την…ιστορία, ο 50χρονος ο οποίος κατηγορείτο για κλοπές, κατοχή ναρκωτικών ουσιών, χρήση πλαστών εγγράφων και οπλοφορία καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημελλειοδικείο Ηρακλείου για την νάρκωση με υπνοστεντόν των δύο Γερμανών σε ποινή φυλάκισης 2 μηνών, για το πλαστό διαβατήριο που είχε σε φυλάκιση 15 μηνών και πρόστιμο 200.000 δραχμών και για την κλοπή σε φυλάκιση 4 μηνών.

Οι ποινές συγχωνεύτηκαν σε φυλάκιση 18 μηνών εξαγοράσιμη προς 1.500 δραχμές την ημέρα και ο Τούρκος κάποια στιγμή αφέθηκε ελεύθερος, ενώ – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχιής, η ΕΥΠ συνέχιζε τις έρευνες για την πιθανή σχέση του με μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας.

Flashnews.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιος ήταν ο Τούρκος πράκτορας που συνελήφθη στην Κρήτη το 1998"

Υπουργούς και κρατικούς λειτουργούς «καίει» το βούλευμα για Εφραίμ

Υπουργούς, υφυπουργούς και ανώτατους κρατικούς λειτουργούς «καίει» το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών , με οποίο διατάχθηκε η προφυλάκιση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου, Εφραίμ.

Στο σκεπτικό του βουλεύματος εμπλέκονται οι κακουργηματικές πράξεις του Εφραίμ με ενέργειες και παραλείψεις των ανωτάτων πολιτικών και κρατικών λειτουργών.

Ειδικότερα αναφέρεται στο βούλευμα ότι προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής του Εφραίμ καθώς με τις πράξεις του :

Α) Εκμεταλλεύτηκε την ιδιότητα του ως καθηγούμενου Αγιορείτικης Μονής παγκόσμιας ακτινοβολίας προς επηρεασμό πολιτικών προσώπων ( υπουργών, υφυπουργών) καθώς και κρατικών λειτουργών και υπαλλήλων.

Β) Τέλεσε επί μακρόν πράξεις που δεν προσιδιάζουν στο μοναχικό σχήμα και την πνευματική του αποστολή.

Γ) Προκάλεσε ιδιαίτερα μεγάλη ζημία σε βάρος της δημόσιας περιουσίας.

Για το λόγο αυτό το Συμβούλιο Εφετών έκρινε ότι αν αφεθεί ελεύθερος είναι πολύ πιθανόν να προβεί στην διάπραξη νέων αδικημάτων.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπουργούς και κρατικούς λειτουργούς «καίει» το βούλευμα για Εφραίμ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news