facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Κανείς δεν φταίει για το ΗΛΙΟΣ - Αθώοι και για τις 1.190 κατηγορίες!

Αθώους έκρινε σήμερα, κατά πλειοψηφία, το Κακουργιοδικείο τους κατηγορούμενους για τη συντριβή αεροσκάφους της εταιρείας «ΗΛΙΟΣ», στις 14 Αυγούστου του 2005 στο Γραμματικό Αττικής, με 121 θύματα.Το Κακουργιοδικείο έκρινε ότι το κατηγορητήριο για τον εκτελεστικό πρόεδρο της εταιρείας Ανδρέα Δράκο, την εταιρεία «ΗΛΙΟΣ» ως νομικό πρόσωπο, τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Δημήτρη Πανταζή, τον διευθυντή Πτητικών Προτύπων, Γιώργο Κικκίδη και τον Βούλγαρο αρχιπιλότο της εταιρείας, Γιάνκο Στοϊμένοφ, «είναι ατεκμηρίωτο, αφού δεν υπάρχει μαρτυρία, η οποία να τους συνδέει με την τραγωδία».

Οι κατηγορούμενοι αντιμετώπιζαν 1.190 κατηγορίες για αδικήματα, που αφορούν ανθρωποκτονία και πρόκληση θανάτου εξ αμελείας και η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης είχε αρχίσει τον Σεπτέμβριο του 2009.

Η απόφαση είναι ενδιάμεση, με την έννοια ότι το Κακουργιοδικείο θεώρησε ότι δεν υπάρχει, εκ πρώτης όψεως, υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων και δεν θα τους καλέσει σε απολογία. Αυτό σημαίνει ότι στην τελική απόφασή του, το Δικαστήριο θα κηρύξει τους κατηγορουμένους αθώους και θα τους απαλλάξει των κατηγοριών.

Στο άκουσμα της απόφασης, συγγενείς των θυμάτων σηκώθηκαν από τα καθίσματα και φώναζαν «αίσχος». Αρκετοί ξέσπασαν σε λυγμούς. Ο πατέρας ενός από τα θύματα της τραγωδίας φώναζε «πείτε μας ποιος σκότωσε τα παιδιά μας».

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κανείς δεν φταίει για το ΗΛΙΟΣ - Αθώοι και για τις 1.190 κατηγορίες!"

Reuters: Ισπανικό fund αποχώρησε από το PSI

Το ισπανικό hedge fund Vega Asset Management φέρεται, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Reuters, να αποχώρησε από τη διοικούσα επιτροπή ιδιωτών επενδυτών υπό τον επικεφαλής του IIF για το PSI στα ελληνικά ομόλογα.

Το πρακτορείο κάνει λόγο για διαφωνίες για τους όρους υπό τους οποίους θα γίνει η εθελοντική ανταλλαγή ομολόγων.

Η ίδια η Vega αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα. Το hedge fund, με έδρα τη Μαδρίτη, ήταν ένα από τα μέλη της επιτροπής που είχε συσταθεί τον περασμένο μήνα με στόχο την επίσπευση των διαβουλεύσεων.

Την επιτροπή συνιστούσαν 30 χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που κατέχουν το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού χρέους και, σύμφωνα με το Reuters, η Vega ήταν ο μοναδικός εκπρόσωπος fund.

Στην επιτροπή παραμένουν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Alpha Bank, της Eurobank, της Εθνικής Τράπεζας, της AXA, της BNP Paribas, της CNP Assurances, της Commerzbank, της Deutsche Bank, της ING, της Intesa San Paolo και της LBBW.

Πάντως την Τρίτη, ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος, δήλωσε ότι "είμαστε κοντά σε συμφωνία για το PSI", αν και οι εταίροι ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Reuters: Ισπανικό fund αποχώρησε από το PSI"

Οι Βρυξέλλες πίνουν... ρακόμελο!

Να μια ευχάριστη είδηση που μας έρχεται από το εξωτερικό! Μπορεί οι Βρυξέλλες να γκρινιάζουν για τα τερτίπια στην Ελλάδα, το ρακόμελο ωστόσο το τιμούν δεόντως...

Φέτος, η Ελλάδα είναι η τιμώμενη χώρα στη Χριστουγεννιάτικη Αγορά των Βρυξελλών και φρόντισε να μυήσει τους Βρυξελλιώτες στις γαστριμαργικές απολαύσεις της χώρας.

Στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό, που έχει στηθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης, υπάρχουν περίπτερα, τα οποία προωθούν ελληνικά προϊόντα.

Μεταξύ αυτών και το ρακόμελο βέβαια, το οποίο φαίνεται ότι έχει μεγάλη επιτυχία!

Η Χριστουγεννιάτικη Αγορά βρίσκεται στο κέντρο των Βρυξελλών. Ξεκίνησε από τις 25 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 2 Ιανουαρίου.

Εκτός από το παζάρι, έχουν προγραμματιστεί και πλήθος εορταστικών εκδηλώσεων.

Υπολογίζεται ότι πάνω από ένα εκατομμύριο επισκέπτες θα παρευρεθούν στο χώρο της Αγοράς φέτος.

nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Βρυξέλλες πίνουν... ρακόμελο!"

Απόφαση - βόμβα! Ναυαγεί η εφεδρεία; Το διοικητικό εφετείο εξαίρεσε εργαζόμενο από προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα

- Ήταν να βγεί στην σύνταξη το 2013
- Αναμένεται να γίνει σωρεία προσφυγών
- Πανικός στο κυβερνητικό επιτελείο
- Τυχαία η διαφοροποίηση Ρέππα;

Μια απόφαση του Διοικητικού Εφετείου της Αθήνας απειλεί να τινάξει στον αέρα το μέτρο της εφεδρείας το οποίο ούτως ή άλλως δεν έχει εφαρμοστεί όπως είχε εξαγγελθεί.

Σύμφωνα με την Ημερησία, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών εξέδωσε προσωρινή διαταγή με την οποία δικαιώνει υπάλληλο που υπηρετούσε σε Υπηρεσία Δημοσιονομικών Ελέγχων και ο οποίος ετέθη σε καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας.

Στην αίτηση ακύρωσης της απόφασης που κατετέθη στο δικαστήριο, ο υπάλληλος υποστηρίζει, μεταξύ άλλων, ότι παραβιάστηκε το δικαίωμά του να εξελιχθεί μισθολογικά κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας του μέχρι τη νόμιμη συνταξιοδότησή του, το 2013. Παράλληλα σημειώνει ότι δεν διασφαλίστηκε η ίση μεταχείρισή του σε σχέση με τους υπόλοιπους υπαλλήλους της υπηρεσίας, αφού δεν υπήρξε προηγούμενη συγκριτική αξιολόγηση των προσόντων τους με αντικειμενικά κριτήρια.
Υποστηρίζει, εξάλλου, ότι η αιφνίδια απόφαση ανέτρεψε τον οικογενειακό του προγραμματισμό, με αποτέλεσμα να μη δύναται πλέον να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.
Μετά την εξέλιξη αυτή αναμένεται να γίνουν και άλλες προσφυγές από εργαζόμενους που θα ζητήσουν να εξαιρεθούν από το καθεστώς της εφεδρείας.

Κάποιοι δεν θεωρούν τυχαίο το γεγονός ότι μόλις τη Τρίτη, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δ. Ρέππας δήλωνε κατηγορηματικά αντίθετος στο μέτρο των απολύσεων.

Αντίθετα, ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Γιαννίτσης εμφανίστηκε επιφυλακτικός κατά πόσο η μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 μπορεί να επιτευχθεί χωρίς απολύσεις. «Δεν νομίζω ότι βγαίνει μόνο με συνταξιοδοτήσεις», υποστήριξε με δηλώσεις του χθες στη ΝΕΤ, ενώ εξέφρασε και την αντίθεσή του και με την εφεδρεία, την οποία χαρακτήρισε ως «υποκατάστατο για τις απολύσεις, προκειμένου να αποφύγουμε ένα πιο σκληρό μέτρο».

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απόφαση - βόμβα! Ναυαγεί η εφεδρεία; Το διοικητικό εφετείο εξαίρεσε εργαζόμενο από προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα"

Έχουν οι βουλευτές λεφτά στην Ελβετία;

Θα μας τρελλάνουν αυτοί! Παντού γράφεται και ακούγεται σήμερα ότι:
"Χωρίς καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών"
Εμείς πήραμε στην τύχη τη δήλωση της σοσιαλίστριας Άννας Νταλάρα, η οποία έχει
πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ σε αμοιβαία και καταθέσεις στην Ελβετική τράπεζα JULIUS BAER (http://www.juliusbaer.com/htm/302/en/Homepage.htm).
Εμείς δεν βλέπουμε καλά ή αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται;
Θα μου πείτε, εντάξει, σοσιαλίστρια είναι η γυναίκα, να μην έχει λεφτά έξω;
Σωστό, σοσιαλιστές σημαίνει χοντρά φράγκα την σήμερον ημέρα, αλλά μη μας δουλεύουν κιόλας...

Y.Γ. Πρέπει να συγχαρούμε την κ.Νταλάρα για την ειλικρίνια της. Άλλοι ...σοσιαλιστές έχουν τα δεκαπλάσια στην Ελβετία αλλά το κρύβουν. Αυτή τουλάχιστον τα έγραψε στη δήλωσή της. Το πρόβλημά μας δεν είναι η κ.Νταλάρα (καλά κάνει και έχει όσα λεφτά έχει), αλλά η παραπληροφόρηση και η σοσιαλιστική φλυαρία. Παραδεχθείτε τουλάχιστον ότι είστε καπιταλιστές του κερατά και μη δυσφημείτε την ιερή λέξη "σοσιαλισμός" για την οποία πέθανε κόσμος και κοσμάκης. Και βγάλτε αμέσως από το ακροδεξιό ΠΑΣΟΚ, τη λέξη σοσιαλισμός. Βαφτίστε το όπως θέλετε το δεξιό σας κόμμα, όχι όμως να τολμάτε όλοι εσείς οι χοντροβολεμένοι εκατομμυριούχοι να πιάνετε στο στόμα σας τη λέξη σοσιαλισμός.

taxalia.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Έχουν οι βουλευτές λεφτά στην Ελβετία;"

Πάγκαλος: "Πόθεν έσχες δεν σημαίνει πού τα έφαγες"

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος, με τον οποίο "μαζί τα φάγαμε", αρνήθηκε να απαντήσει για τη "μαύρη" τρύπα στον τραπεζικό λογαριασμό του.

Αναλυτικά το πόθεν έσχες του.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, όταν ερωτώμενος από δημοσιογράφους έξω από τη Βουλή, για το πού πήγαν 435.000 ευρώ που λείπουν από τις καταθέσεις του, ο ίδιος απάντησε: "Δεν είναι υποχρεωμένος να σας πω πού τα έφαγα".
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξήγησε πιο συγκεκριμένα ότι "κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να πει που έχει φάει τα λεφτά του. Φανταστείτε να έχει δώσει μεγάλα χρηματικά ποσά – ενδεχομένως για τον αδερφό του που είναι βαριά άρρωστος ή για τα μεταπτυχιακά των παιδιών του".
Και κατέληξε ότι "το πόθεν έσχες σημαίνει που βρήκες τα λεφτά και όχι που τα έφαγες".
Μάλιστα έκανε και ένα βήμα παραπάνω αφήνοντας αιχμές εναντίον του Προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, του Ευάγγελου Αργύρη τονίζοντας πως "Αν κάποιος μπορεί να έχει τα λεφτά κάτω από το μαξιλάρι του, μπορεί ο κ. Αργύρης να λέει ότι τα έβγαλε στην Ελβετία;".
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρουσιάζει μαύρη τρύπα στις καταθέσεις του, καθώς απουσιάζουν εισοδήματα περίπου 435.000 ευρώ, τα οποία προέκυψαν από την εκποίηση τεσσάρων ακινήτων σε Σαρωνίδα και Εύβοια.
Το πόθεν έσχες του αντιπροέδρου
Κάτοχος 53 ακινήτων εμφανίζεται ο Θ. Πάγκαλος, σύμφωνα με το πόθεν έσχες του για το 2009.
Τα έσοδα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από τη βουλευτική αποζημίωση είναι 111.948 ευρώ.
Ο κ. Πάγκαλος έχει την επικαρπία σε 4 διαμερίσματα στην Αθήνα, το 50% σε 1 διαμέρισμα στην Αθήνα καθώς και το 50% σε 1 οικόπεδο στην Αθήνα.
Παράλληλα έχει την πλήρη κυριότητα σε 4 γραφεία στην Αθήνα, διαθέτει το 25% σε 4 αγροτεμάχια στην Ελευσίνα, το 16% σε 2 ακόμα αγροτεμάχια στην Ελευσίνα, το 50% σε ένα οικόπεδο στου Παπάγου.
Επίσης διαθέτει 1 οικόπεδο στη Σαρωνίδα, 1 στην Εύβοια και το 50% σε ένα άλλο οικόπεδο στην Εύβοια ενώ στην κατοχή του είναι το 30% 2 διαμερισμάτων στην Χαλκίδα.
Διαθέτει επίσης ποσοστά από 25% έως 50% σε οικόπεδα , βοσκοτόπια, αγροτεμάχια και σε 3 διαμερίσματα στη Χαλκίδα καθώς και 6 αγροτεμάχια στην Τζιά.
Πούλησε 1 οικόπεδο στη Σαρωνίδα και εισέπραξε το ποσό των 348.916 ευρώ και 3 διαμερίσματα στην Εύβοια από την πώληση των οποίων εισέπραξε 100.000 ευρώ. Η σύζυγος του κυρία Χριστίνα Χριστοφάκη έχει στην κατοχή της 4 διαμερίσματα, 1 γραφείο, 2 πάρκινγκ, 5 οικόπεδα στα Καλύβια καθώς και 1 αγροτεμάχιο στη Τζιά.
Η σύζυγος του εκποίησε μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων της εθνικής τράπεζας και εισέπραξε 55.340 ευρώ. Ο κύριος Πάγκαλος διαθέτει 15.536 καταθέσεις στην εθνική και 426 ευρώ στην αλφα, ενώ η σύζυγος του διαθέτει καταθέσεις ύψους 51.835 ευρώ στην εθνική τράπεζα. Η σύζυγος του διαθέτει και 1 αυτοκίνητο.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάγκαλος: "Πόθεν έσχες δεν σημαίνει πού τα έφαγες""

Κενό 435.000 ευρώ στις καταθέσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου

Ερωτήματα προκαλεί το «κενό» ύψους 435.000 ευρώ στις καταθέσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, όπως προέκυψε από την δημοσιοποίηση της δήλωσης «πόθεν έσχες».

Όπως αναφέρει το «Έθνος» σε σχετικό ρεπορτάζ, «σύμφωνα με τη δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, τα έσοδα από πώληση ενός οικοπέδου 854 τ.μ. με ακίνητο 91 τ.μ. στη Σαρωνίδα και τριών διαμερισμάτων στη Χαλκίδα Ευβοίας 122, 120 και 89 τ.μ. από τα οποία εισέπραξε 348.916 ευρώ και 100.000 αντίστοιχα, δεν εμφανίζονται στις καταθέσεις του που είναι περίπου 16.000 ευρώ( της συζύγου του 51.835 ευρώ). Ο κ. Πάγκαλός δηλώνει εισοδήματα 111.948 ευρώ και 44.915 από λοιπά εισοδήματα ενώ η σύζυγος του 80.251 ευρώ από λοιπά εισοδήματα. Διαθέτει δε πολλά ακίνητα στην Αττική, τη Σαρωνίδα, τη Χαλκίδα και την Κέα, ενώ η σύζυγος του στα Καλύβια Αττικής»

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κενό 435.000 ευρώ στις καταθέσεις του Θεόδωρου Πάγκαλου"

Διαψεύδεται η αισιοδοξία Βενιζέλου για το PSI

Του ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Ουάσινγκτον, Θάνου Δημάδη

Την αισιοδοξία που εξέφρασε ο Έλληνας Υπουργός Οικονομικών χθες στη Βουλή λέγοντας "ότι η Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για το πρόγραμμα PSI", διαψεύδει κατηγορηματικά ανώτατη πηγή του IIF (Διεθνές Χρηματοπιστωτικό Ινστιτούτο), η οποία έχει απόλυτη γνώση των διαπραγματεύσεων που διεξάγονται μεταξύ ελληνικών αρχών και ιδιωτών πιστωτών.

Στον αντίποδα της δήλωσης Βενιζέλου από την Αθήνα, το ανώτατο στέλεχος του IIF με το οποίο συνομίλησε ο ΣΚΑΪ στην Ουάσινγκτον αρνήθηκε ότι υπάρχει "οποιοδήποτε περιθώριο τέτοιου είδους αισιοδοξίας. Θα έλεγα ότι είναι μία παρακινδυνευμένη εκτίμηση για ένα αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων που κανείς δε μπορεί να προεξοφλήσει. "Όλα είναι κυριολεκτικά στον αέρα τόσο προς την κατάληξη των διαπραγματεύσεων όσο και ως προς το ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα" τόνισε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες που έχει ο ΣΚΑΪ στη διάθεσή του, ο κ. Νταλάρα εμφανίζεται σε κατ' ιδίαν συζητήσεις ιδιαίτερα προβληματισμένος για το νέο πρόγραμμα PSI της 27ης Οκτωβρίου. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που έχουν εκλείψει οι εμφανίσεις του σε ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης αρνούμενος να παραχωρήσει προς στιγμήν οποιαδήποτε συνέντευξη ή να κάνει το οποιοδήποτε δημόσιο σχόλιο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ η επιφυλακτικότητα για την εξέλιξη των διαπραγματεύσεων από πλευράς του IIF και οικονομικών κύκλων στην Ουάσινγκτον έχει να κάνει με το γεγονός ότι "τα βήματα είναι αργόσυρτα". Η πηγή με την οποία συνομίλησε ο ΣΚΑΪ είπε ότι "εκτός από το αποτέλεσμα, ουδείς μπορεί να προβλέψει και την ημερομηνία χρονικής αποπεράτωσης των διαπραγματεύσεων".

"Είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν το τέλος Ιανουαρίου εξακολουθεί να αποτελεί μία ρεαλιστική ημερομηνία, όπως αρχικά είχε εκτιμηθεί" σημείωσε. Δεν είναι τυχαίο ότι, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει ο ΣΚΑΪ, δεν προβλέπεται να προγραμματιστεί στο άμεσο μέλλον καμία νέα επίσημη συνάντηση στο πλαίσιο αυτών των διαπραγματεύσεων, αντίστοιχη με τις δύο προηγούμενες που ηδη έγιναν σε Αθήνα και Παρίσι.

Το ρεπορτάζ λέει ότι αυτή τη στιγμή δίνεται μία κυριολεκτική μάχη με το χρόνο αλλά και με την ουσία των διαπραγματεύσεων ώστε "να υπερβληθούν εμπόδια που είναι δύσκολο να ξεπεραστούν". Έως ότου οι παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις δεν καταφέρουν να βρουν μία συμβιβαστική φόρμουλα για την επίλυση αυτών των εμποδίων, "καμία άλλη επίσημη συνάντηση δεν θα γίνει" υπό το φόβο- σύμφωνα με πληροφορίες- ενός "φιάσκου" στις διαπραγματεύσεις που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στο μέλλον από αυτά που το πρόγραμμα PSI επιχειρεί να επιλύσει.\

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία, ο ΣΚΑΪ γνωρίζει ότι το μόνο που υπάρχει ως δεδομένο είναι η υπαγωγή των νέων ομολόγων στο βρετανικό δίκαιο και όχι στο ελληνικό, όπως συμβαίνει με τα τωρινά ομόλογα, κάτι που ούτως ή άλλως είχε τεθεί ως απαράβατος όρος εκ μέρους του IIF στη σύνοδο κορυφής της 27ης Οκτωβρίου. Ανώτατη πηγή της δικηγορικής εταιρίας White & Case- με έδρα το Μανχάταν της Νέας Υόρκης- που έχει οριστεί από το IIF μαζί με άλλες τη νομική διαχείριση της συμφωνίας για το PSI ανέφερε στον ΣΚΑΪ ότι "αυτή η αδιαπραγμάτευτη προϋπόθεση έχει σκοπό να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ιδιωτών πιστωτών κατόχων νέων ομολόγων ότι θα πάρουν πίσω πάση θυσία τα χρήματά τους από την Ελλάδα ακόμα και σε περίπτωση αδυναμίας της να αποπληρώσει τα χρέη της στο μέλλον".

Το βρετανικό δίκαιο είναι πολύ σκληρό επιβάλλοντας ακόμα και κατάσχεση δημόσιας περιουσίας σε αντίστοιχες περιπτώσεις, όπως εξηγούσε στέλεχος της συγκεκριμένης νομικής εταιρείας.
Τα εμπόδια που υπάρχουν στις διαπραγματεύσεις για το PSI γίνονται επίπονες προσπάθειες να ξεπεραστούν με πολύ τακτές τηλεφωνικές συνδιασκέψεις μεταξύ των εμπλεκόμενων μερών.

Ανώτατη πηγή του IIF εκμυστηρεύτηκε στον ΣΚΑΪ ότι ακόμα δεν υπάρχει κανένα πράσινο φως που θα μπορούσε να προκύψει από τη συμφωνία σε μείζονα θέματα όπως είναι η χρονική διάρκεια αποπληρωμής των νέων ομολόγων, το επιτόκιό τους, η αξία τους ενώ, σε ένα δεύτερο επίπεδο, απαιτούνται περισσότερες εγγυήσεις για τα ευρωπαϊκά χρήματα που θα δεσμευτούν από την ευρωζώνη για την επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που θα πληγούν από το 50% του ελληνικού κουρέματος.

Όσο η κατάληξη των διαπραγματεύσεων καθίσταται καθυστερημένη και αβέβαιη, παρά τις συνήθεις καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις των κυβερνητικών παραγόντων- που μέχρι σήμερα ελάχιστες φορές έχουν επιβεβαιωθεί- τόσο ο χρόνος μετράει εις βάρος της Ελλάδας, με το κίνδυνο ακόμα και το περιεχόμενο της συμφωνίας να της 27ης Οκτωβρίου να θεωρηθεί ξεπερασμένο από τις εξελίξεις. Αν αυτό δεν έχει ήδη συμβεί, όπως εκτιμάται από πολλούς εντός και, κυρίως, εκτός των ελληνικών συνόρων.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδεται η αισιοδοξία Βενιζέλου για το PSI"

Έχουν ασυλία κάποιοι στο Δημαρχείο Πειραιά;

Αναστάτωση επικρατεί ανάμεσα στους υπαλλήλους του Δήμου Πειραιά με τα σχέδια του Δημάρχου.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει θεσπιστεί το ηλεκτρονικό σύστημα εισόδου – εξόδου των υπαλλήλων με κάρτα παρουσίας.
Έλα ντε που μερικοί έχουν «Μπάρμπα στην Κορώνη» και έχουν εξαιρεθεί του μέτρου! Αποτέλεσμα οι μισοί υπάλληλοι να χτυπούν κάρτα παρουσίας και άλλοι μισοί όχι.
Λέγεται ότι οι γνωστοί θαμώνες της πλατείας Κοραή έχουν παρέμβει ώστε οι φιλικά προσκείμενοι προς το Δήμαρχο να έχουν διαφορετική μεταχείριση...

Κύριε Δήμαρχε ή εφαρμόζεις το μέτρο για όλους ή για κανέναν.

pireasnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έχουν ασυλία κάποιοι στο Δημαρχείο Πειραιά;"

ΓΕΝΟΠ: Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της ΔΕΗ

Την αντίθεσή της στην αύξηση των τιμολογίων της ΔΕΗ, που αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των ημερών, εκφράζει η ΓΕΝΟΠ.

«Οι καταναλωτές ως εύκολα θύματα καλούνται πληρώσουν μία ακόμη δυσβάστακτη αύξηση (την 11η μέσα σε δύο χρόνια) εξαιτίας των απαράδεκτων και καταστροφικών αποφάσεων της κυβέρνησης σε βάρος της ΔΕΗ», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει ότι ακόμη και αν η κυβέρνηση εγκρίνει τις αυξήσεις που ζητά η ΔΕΗ, σε λίγους μήνες η διοίκηση της επιχείρησης θα αναγκαστεί και πάλι να ζητήσει αυξήσεις «γιατί η χρεοκοπία της ΔΕΗ είναι αναπόφευκτη» και ότι οι καταναλωτές ρεύματος από το 2013 θα πληρώνουν 600 εκατ. ευρώ έως 1,2 δισ. ευρώ ετησίως επιπλέον σε εφαρμογή της Κοινοτικής οδηγίας για τον περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται η Ομοσπονδία, το 2011 1,6 εκατ. νοικοκυριά με μικρές καταναλώσεις (έως 800 κιλοβατώρες) το τετράμηνο πλήρωσαν αυξήσεις 11,1% καθώς δεν εντάχθηκαν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΕΝΟΠ: Αναπόφευκτη η χρεοκοπία της ΔΕΗ"

Οι Ιταλοί επιστρατεύουν υπερ-υπολογιστή ονόματι "Serpico" στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής

Από το νέο έτος, η φορολογική υπηρεσία του ιταλικού υπουργείου Οικονομικών θα βασιστεί στην πολύτιμη συμβολή ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή τελευταίας τεχνολογίας, τον οποίο έχει ονομάσει "Σέρπικο" και σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί, θα παίξει καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό των φοροφυγάδων.

Η μνήμη του υπολογιστή ξεπερνά τα 1 εκατομμύριο δισεκατομμύρια μπάιτς και η επεξεργασία των διαφόρων στοιχείων θα είναι συνεχής, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Από την 1η Ιανουαρίου στην Ιταλία, πρόκειται να αρθεί οριστικά το τραπεζικό απόρρητο και θα αναλάβει δράση το Serpico (το αρκτικόλεξο προέρχεται από τη φράση Servizi per i Contribuenti, [Υπηρεσίες για τους Φορολογούμενους], και παραπέμπει στην γνωστή αστυνομική κινηματογραφική ταινία του 1973, σε σκηνοθεσία Σίντνεϊ Λιούμετ, με πρωταγωνιστή τον Αλ Πατσίνο και μουσική του Μίκη Θεοδωράκη).

Μέχρι τώρα είχε συμβάλλει στην καταπολέμηση της παραοικονομίας, αλλά δεν επιτρεπόταν η χρήση του για έρευνες σε τραπεζικούς λογαριασμούς.

Από την αρχή του νέου έτους, θα διασταυρώνονται στοιχεία που αφορούν τις καταθέσεις, φορολογικές δηλώσεις, ακίνητη περιουσία, αλλά ακόμη και εκείνα που σχετίζονται με λογαριασμούς του φωτός και του υγραερίου, ή με τις εγγραφές σε γυμναστήρια και πισίνες.

Κάθε δευτερόλεπτο ο ηλεκτρονικός υπολογιστής θα μπορεί να επεξεργάζεται 22.000 πληροφορίες, με στόχο τον εντοπισμό των ποσών που θα έπρεπε να καταλήγουν στα ταμεία του υπουργείου Οικονομικών της Ρώμης αλλά παραμένουν αδήλωτα.

Το σύνολο της ετήσιας φοροδιαφυγής, στην Ιταλίας, υπολογίζεται στα 120 δισ. ευρώ. Η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι, μαζί με τη νέα δέσμη οικονομικών μέτρων επέβαλε την κατάργηση του φορολογικού απορρήτου και την δυνατότητα να μπορούν να ελέγχονται χωρίς καμία ειδική άδεια όλα τα εμβάσματα και οι οικονομικές συναλλαγές άνω των 1.000 ευρώ.

Πρώτος «στόχος» του Serpico θα είναι τα 15 εκατομμύρια Ιταλών (το 25% των κατοίκων της χώρας) που δηλώνουν μηδενικό ετήσιο εισόδημα.
Ο φάκελος που πρέπει ακόμη να ανοίξει αφορά τις καταθέσεις Ιταλών πολιτών στην Ελβετία, οι οποίες, σύμφωνα με τον Τύπο, ξεπερνούν τα 150 δισ. ευρώ.


defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Ιταλοί επιστρατεύουν υπερ-υπολογιστή ονόματι "Serpico" στον πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής"

"Δεν υπάρχει συμφωνία για την ημερομηνία των εκλογών"

Κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση θα έχει ο Λουκάς Παπαδήμος, με θέμα την ημερομηνία των εκλογών. Την Παρασκευή βλέπει Σαμαρά. Αναβολή στην κατάθεση του νόμου για τις επικουρικές λόγω ΝΔ.

Η πρώτη σοβαρή πολιτική κρίση της κυβέρνησης Παπαδήμου αντιμετωπίστηκε, με παραπομπή του προβλήματος στο μέλλον (απόφαση για τις επικουρικές), ωστόσο το υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης είχε αρκετές ειδήσεις.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος υπενθύμισε ότι στη συμφωνία των αρχηγών για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας, υπό τον ίδιο, δεν είχε αναφερθεί συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών, κάτι που θα συζητηθεί σε κατ' ιδίαν συναντήσεις του με τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Συγγρού, ο Λουκάς Παπαδήμος θα έχει στις 18:30 την Παρασκευή συνάντηση με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά.

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης έθεσε θέμα ευέλικτου σχήματος, προκειμένου να λαμβάνονται άμεσα οι αποφάσεις και πρόσθεσε ότι σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να πάμε σε εκλογές.

Η απάντηση του κ. Παπαδήμου ήταν ότι η ημερομηνία των εκλογών είναι ανοιχτή.

Τον Ιανουάριο οι αποφάσεις για τις επικουρικές

Κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου, αποφασίστηκε να αναβληθεί η κατάθεση του νομοσχεδίου για την περικοπή των επικουρικών λόγω της σφοδρής αντίδρασης της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρωθυπουργός πάντως ξεκαθάρισε ότι αυτό σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Η αναβολή ήρθε ως αποτέλεσμα διαρροών και δηλώσεων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, σύμφωνα με τις οποίες το κόμμα δεν επρόκειτο να ψηφίσει υπέρ της μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

Ο κ. Παπαδήμος, απαντώντας και στις αμφιβολίες του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου αν η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση εμπίπτει στις αρμοδιότητες της παρούσης κυβέρνησης, ανέφερε ότι "αποτελεί προϋπόθεση για τη σύναψη της νέας δανειακής σύμβασης".

Η λύση που βρέθηκε ήταν να γίνει διάλογος, μέχρι να κατατεθεί η τελική πρόταση, που θα πρέπει να εγκρίνει η τρόικα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν τίθεται θέμα μη επίλυσης του ζητήματος των επικουρικών συντάξεων καθώς, όπως τόνισαν, η μεταρρύθμιση αυτή εμπεριέχεται στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα.

sigmalive.com
Διαβάστε Περισσότερα » ""Δεν υπάρχει συμφωνία για την ημερομηνία των εκλογών""

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Προς τον υπουργό Υγείας, Βουλευτές Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμο Ρόδου...


Κύριε Υπουργέ.

Η ακριτική Δωδεκάνησος στο νοτιότερο τμήμα του Αιγαίου, εδώ και αρκετούς μήνες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Υπουργού Τουρισμού Κου Γιώργου Νικητιάδη, για να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στη πατρίδα μας, έχει μπει σε πορεία Οικονομικού μαρασμού. Η κοινωνίες πλήγονται από τα δεινά της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει σαν άμεση συνέπεια την ερήμωση των μικρών νησιών.

Όπως γνωρίζετε τα περισσότερα απομακρυσμένα νησιά της Δωδεκανήσου, στερούνται πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ή οποία καλύπτεται συνήθως από έναν αγροτικό ιατρό, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να έχει τις γνώσεις όλων των ειδικοτήτων και τα μέσα για να προσφέρει τις επιθυμητές υπηρεσίες.

Στα μεγαλύτερα νησιά της Κω, Κάρπαθο, Κάλυμνο, η κατάσταση των νοσοκομείων έχει ξεφύγει από τα ανεκτά όρια παροχής νοσοκομειακής περίθαλψης. Οι κάτοικοι, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, αφού δεν μπορούν να έχουν άμεση ιατρική φροντίδα.

Οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν εξαντλητικές μάχες, χωρίς να υπολογίζουν τον χρόνο, πέραν του ωραρίου τους, και της αμοιβής τους, αφού οι περισσότεροι δεν λαμβάνουν αμοιβή εδώ και μήνες.

Αυτή η τραγική τριτοκοσμική κατάσταση οδήγησε πολλούς κατοίκους των μικρών νησιών να μετοικίσουν, για μεγαλύτερη ασφάλεια, στη Ρόδο, γιατί το Νοσοκομείο της Ρόδου είναι μεγαλύτερο.

Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες ακραίων περιστατικών ασθενών, οι οποίοι στερούνται του δικαιώματος περίθαλψης, που θα είχαν σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα. Πέραν τούτων επειδή ή «κρίση» απλώθηκε σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, σαν επιδημία, ο αριθμός των ασθενών που θέλουν να τύχουν περίθαλψης από τα Δημόσια νοσοκομεία, αυξήθηκε υπερβολικά.

Οι ηρωισμοί τέλειωσαν. Οι ιατροί παραδίδουν σώμα και ψυχή στον ωκεανό των περιστατικών που αντιμετωπίζουν. Τα λάθη είναι ανθρωπίνως αναπόφευκτα.

Ουσιαστικά επιλέγουν ποιοι θα ζήσουν και ποιοι όχι!

Γνωρίζουμε την δυσχερή κατάσταση της Πατρίδας μας και ότι η κρίση θα είχε συνέπειες σε όλους τους τομείς της Κρατικής ευθύνης.

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες, υπηρετώντας το λειτούργημα τους και τον Δωδεκανήσιο Πολίτη. Όμως υπάρχουν κάποια όρια, που όταν ξεπεραστούν υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθούν οι υπεύθυνοι για παράβαση καθήκοντος προς το κοινωνικό σύνολο. Αυτά τα όρια έχουν εδώ και καιρό ξεπεραστεί. Η ανθρώπινη ζωή δεν διαπραγματεύεται με τα μέτρα λιτότητας και των εντολών της κατευθυνόμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Ας γίνουν λιγότερα έργα, ας μην γίνουν καθόλου έργα! Οι ζωές δεν διαπραγματεύονται!

Η Δωδεκάνησος, η Ρόδος, πολλές δεκαετίες προσφέρει τα μέγιστα στο Εθνικό προϊόν της Πατρίδας μας και δεν αξίζει να τυγχάνει αυτής της εγκατάλειψης.

Η Ομοσπονδία των Παροικιακών συλλόγων Ρόδου, η οποία εκπροσωπεί όλες τις Παροικίες των νησιών της Δωδεκανήσου, εκφράζει την αγανάκτηση της για την αδιαφορία της Πολιτείας, για την «μη επίλυση» των λειτουργικών προβλημάτων των νοσοκομείων και της πλημμελούς στελέχωσης τους με νοσηλευτικό προσωπικό, ιδιαίτερα του νοσοκομείου Ρόδου, το οποίο εξυπηρετεί «εν κατακλείδι» όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και περισσότερους από δύο εκατομμύρια επισκέπτες στο νησί μας!

Ως θιγόμενοι πολίτες, ζητούμε να πάρετε άμεσα μέτρα αντιμετώπισης αυτής της εκρηκτικής κατάστασης, η οποία απειλεί την ίδια μας τη ζωή.

Μη λησμονάτε, ότι ο Δωδεκανησιακός λαός, μέχρι σήμερα στήριξε τις κρατικές προσπάθειες και έμεινε μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις.

Κυρίως να λάβετε υπ’ όψη, ότι η Ομοσπονδία μας δεν παρακινείται από μικρο – πολιτικά κίνητρα, γιατί δεν εκφράζει κανένα πολιτικό χώρο, ούτε κομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες πιθανόν να παρεξηγούν το ύφος της διαμαρτυρίας μας.

Παρακινούμαστε από την επιτακτική αναγκαιότητα επιβίωσης των ακριτών πολιτών, η οποία απαιτεί καλύτερη νοσοκομειακή περίθαλψη και ανάλογες νοσηλευτικές υπηρεσίες.

Να είστε βέβαιοι, ότι οι πολίτες αυτή τη φορά δεν θα εγκλωβισθούν σε παραπλανητικές υποσχέσεις και στην δική του λήθη, όταν έρθει η ώρα της κρίσης του έργου που επιτελέσθηκε και των επιλογών που έγιναν.

Στη δημοκρατία, όσο περισσότερο καθυστερεί η πρακτική επίλυση των προβλημάτων, που πηγάζουν από τα αναφαίρετα δικαιώματα των πολιτών, τόσο πιο σκληρή θα είναι η απάντηση, όταν θα έρθει η ώρα να εκφραστεί η άποψή τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Νίκος Κωνσταντινίδης


Ρόδος 20/12/2011
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Πλατεία Διαγόρα – 85100 – Ρόδος Τηλ 22410-36779
Υπεύθυνος συνεννόησης: Κωνσταντινίδης Νίκος
Κιν 6977702484 email: konstfamily@hotmail.com

parapona-rodou.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ"

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ… ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟ , ΣΤΟ…ΚΟΚΚΙΝΟ

Ο Κος ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ … ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ :

-ΟΙ 4 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ
-ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ
-ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
-ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ
Η κατάσταση στον ευαίσθητο τομέα της υγείας λαμβάνει καθημερινά τραγικές διαστάσεις. Η δημόσια....
υγεία αιμορραγεί εξαιτίας της προκλητικής κυβερνητικής ανικανότητας και αδιαφορίας

Οι νησιώτες μας βιώνουν την εγκατάλειψη και την αγωνία. Η πρωτοφανής απουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δημιουργεί αβεβαιότητα και σύγχυση στους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου.

Η διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου είναι αποτέλεσμα των ανερμάτιστων πολιτικών και του λαϊκισμού που αναπτύχθηκε έντονα τα τελευταία δύο χρόνια. Η μεγαλύτερη νοσηλευτική μονάδα του Νοτίου Αιγαίου που εξυπηρετεί 220.000 Δωδεκανήσιους και 1.000.000 τουρίστες οδηγείται… στην εντατική.

Συγκεκριμένα:

-τα προβλήματα της υποστελέχωσης σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Λήγουν μέχρι το τέλος του 2011 οι 43 συμβάσεις που κάλυπταν διοικητικές και νοσηλευτικές ανάγκες.

-η μνημονιακή πολιτική προωθεί την κατάργηση 153 οργανικών θέσεων με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν ποτέ καλυφθεί και το νοσοκομείο λειτουργούσε ενώ η εφεδρεία-απόλυση πλανάται απειλητικά -παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις- πάνω από τους εργαζόμενους.

-με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου δεν εκτελούνται τακτικά χειρουργεία ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται τα έκτατα περιστατικά!

-κλινικές κλείνουν λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ άλλες δέχονται περιορισμένο αριθμό ασθενών.(π.χ. μέχρι 10 , από τον 11ο και μετά …αλίμονο στους ασθενείς)

- μετά την πρόσφατη κατακραυγή και τις μεγάλες αντιδράσεις υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλουν τις 170.000 ευρώ που οφείλονται για την υπερωριακή εργασία στους νοσηλευτές από το καλοκαίρι!!!

Είναι φανερό ότι επί ΠΑΣΟΚ και διοικητή το Μιχάλη Κόκκινο το νοσοκομείο της Ρόδου χτύπησε …κόκκινο!!!

Απαγορεύεται πλέον αυστηρά στους νησιώτες μας να ασθενήσουν!!!

Εντύπωση προκαλεί αφενός ο λαϊκισμός και η «επιδερμική» προσέγγιση του προβλήματος και αφετέρου η μη ανάληψη ευθυνών και ουσιαστικών πρωτοβουλιών από τους κυβερνητικούς παράγοντες και τους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ, αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Δεν δίνουν λύσεις και λάμπουν δια της απουσίας τους:

- Ο κος Λοβέρδος , υπουργός υγείας και οι τέσσερις(4) δωδεκανήσιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (μάλλον ασχολούνται με τη «διαδοχή» του Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ)

- ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης (στον Πειραιά…) Διοίκησης Νήσων Αιγαίου κος Χατζημιχάλης,

-ο Περιφερειάρχης κος Γιάννης Μαχαιρίδης (κάποτε στα «πταίσματα» έστηνε το γραφείο του στην είσοδο του νοσοκομείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τώρα στα «εγκλήματα» δηλώνει ανενημέρωτος και σιωπά),

-ο δήμαρχος Ρόδου και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κος Κουσουρνάς.

Την ώρα που:

- Οι αντοχές του ηρωικού ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου εξαντλούνται

- Το αγαθό της δημόσιας υγείας διακυβεύεται

- Οι νησιώτες μας ανησυχούν μήπως ασθενήσουν ,

ένα είναι το αίτημα: ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ – ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Φτάνουν πλέον οι αδιέξοδες και οι επικοινωνιακού τύπου συσκέψεις. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κος Πολύζος στις 2/7/2011 στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Νάξο , επέμενε ότι οι παροχές στην δημόσια υγεία για τους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου θυμίζουν Ελβετία. Μάλλον ήθελε να πει Ουγκάντα!!!

Όσον αφορά τον- συμπαθή κατά τα άλλα - διοικητή του Νοσοκομείου της Ρόδου κο Μιχάλη Κόκκινο, εάν δεν δοθεί άμεσα λύση οι νησιώτες θα αφιερώσουν σε αυτόν και το ΠΑΣΟΚ το γνωστό στίχο λαϊκού τραγουδιού «…κοίτα Μιχάλη μου , το χάλι μου…»

Χαράλαμπος Κόκκινος

naxios.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ… ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟ , ΣΤΟ…ΚΟΚΚΙΝΟ"

«Καταρρέει» το Γ. Ν. Νοσοκομείο Ρόδου

ΕΡΩΤΗΣΗ Προς τον κ. Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Το Γ.Ν.Ρόδου βρίσκεται και πάλι σε αδιέξοδο καθώς αδυνατεί πλέον να λειτουργήσει ως Νοσοκομείο και ουσιαστικά μετατρέπεται σε Κέντρο Υγείας.
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την 14.04.11 που στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης μας προς το Υπουργείο Υγείας για τα σοβαρά προβλήματα του νοσοκομείου Ρόδου τα οποία από τότε απειλούσαν την ασφαλή λειτουργία του, ο υφυπουργός Υγείας χαρακτήριζε ως μύθους και παραμύθια τις αναφορές αυτές για τα σοβαρά προβλήματά του.


Η σταδιακή όμως αποχώρηση έως 31.12.11 40 εργαζομένων με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, η αποχώρηση 23 εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις έληξαν το Σεπτέμβριο αλλά και η σταδιακή συνταξιοδότηση εργαζομένων που δεν αντικαθίστανται έχουν ως αποτέλεσμα την πλήρη αποδυνάμωση και ουσιαστικά την κατάρρευση του νοσοκομείου. Παράλληλα, ο Διοικητής του νοσοκομείου ανακοίνωσε πως δεν θα πραγματοποιούνται πλέον προγραμματισμένα χειρουργεία και τακτικές εισαγωγές παρά θα καλύπτονται μόνο τα έκτακτα, ενώ και σε κάθε πτέρυγα θα λειτουργούν το πολύ 12 κλίνες.

Οι δε εργαζόμενοι του νοσοκομείου εργάζονται χωρίς τα νόμιμα ρεπό ανάπαυσης και άδειες ενώ παραμένουν απλήρωτοι για τις υπερωρίες και εξαιρέσιμες αργίες 4 μηνών (Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου).

Επειδή όμως η πολιτική αδιαφορία της Κυβέρνησης δεν μπορεί πια να καλυφθεί από την φιλοτιμία και την υπεράνθρωπη προσπάθεια που καταβάλει μόνιμα το ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλων ειδικοτήτων προσωπικό του Νοσοκομείου Ρόδου.

Επειδή δεν έχει υλοποιηθεί καμία ενίσχυση του Νοσοκομείου με μόνιμο νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό και είναι φανερό πως η επί τόσα χρόνια αδιαφορία είναι μια καλά σχεδιασμένη προσπάθεια συρρίκνωσης, συγχώνευσης και πλήρους υποβάθμισης του νοσοκομείου Ρόδου ώστε να μην μπορεί να επιτελεί το ρόλο του ως νοσοκομείου και να μετατραπεί σε Κ.Υ.

Επειδή πλέον υπάρχουν σοβαροί κίνδυνοι και απειλές για την υγεία των πολιτών της Ρόδου.

Επειδή οι πολιτικές του μνημονίου διαλύουν το Ε.Σ.Υ.

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κε Υπουργέ:

1. Τι μέτρα θα ληφθούν από το Υ.Υ.Κ.Α. άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκτακτη αυτή κατάσταση; Σε ποιες ακριβώς ενέργειες θα προβείτε ώστε να στελεχωθεί το Γ.Ν. Ρόδου με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να δοθεί έτσι λύση στο χρόνιο πρόβλημα της υποστελέχωσης του Νοσοκομείου; Θα εξετάσετε το ενδεχόμενο να μη φύγουν οι εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις λήγουν;

2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε και εντός ποιου χρονοδιαγράμματος ώστε να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα δεδουλευμένα στους εργαζομένους του νοσοκομείου;

Ο ερωτών Βουλευτής
Κριτσωτάκης Μιχάλης

naxios.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καταρρέει» το Γ. Ν. Νοσοκομείο Ρόδου"

Έξαλλος ο Ραγκούσης για το επίδομα τριτέκνου

Την έντονη αντίδραση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Ραγκούση προκάλεσε η αναφορά δημοσιογράφου του τηλεοπτικού σταθμού ANT1 στο επίδομα τριτέκνου που λάμβανε από το 2009, όπως αυτό αποτυπώθηκε με τη σημερινή δημοσιοποίηση του πόθεν έσχες.

Ο κύριος Ραγκούσης, με ανακοίνωση που εξέδωσε το βράδυ της Τρίτης, τονίζει ότι με δικιά του πρωτοβουλία, ζητήθηκε από τον ΟΓΑ να διακόψει την παροχή επιδόματος τριτέκνου προς την οικογένεια του.

Ο κ. Ραγκούσης επίσης ζήτησε να γίνει ο υπολογισμός του συνολικού ποσού που έχει εισπράξει , όχι από τον Οκτώβριο του 2009 που συμμετέχει στην Κυβέρνηση, αλλά από το Σεπτέμβριο του 2007, που εκλέχτηκε Βουλευτής.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας, το συνολικό ποσό όπως υπολογίστηκε από τον ΟΓΑ, από το 2007, ανέρχεται στο ύψος των 12.000,00 ευρώ περίπου.

Όπως αναφέρει ο κ. Ραγκούσης, ήδη από το Σεπτέμβριο του 2011, επέστρεψε την 1η δόση ύψους 6.000,00 ευρώ, προς τον ΟΓΑ με ταχυδρομική επιταγή.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξαλλος ο Ραγκούσης για το επίδομα τριτέκνου"

"Από τις δυσκολότερες οι αποφάσεις για την Ελλάδα"

Από τις πιο δύσκολες αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει το ΔΝΤ χαρακτήρισε τις αποφάσεις για την Ελλάδα η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ουάσιγκτον Ποστ».

Ερωτηθείσα «ποια ήταν η πιο δύσκολη απόφαση που έλαβαν σε τεχνικά θέματα ή θέματα πολιτικής», η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι «οι πιο ευαίσθητες και δύσκολες αποφάσεις που λάβαμε συνδέονται πιθανώς με χώρες όπως την Ελλάδα».

«Χρειάσθηκε να αναθεωρήσουμε μέρος των αναλύσεών μας και το πλαίσιο βάσει του οποίου εγκρίθηκαν οι διάφορες δόσεις του προγράμματος. Επρόκειτο για δύσκολες αποφάσεις. Χρειάσθηκε να αναθεωρήσουμε ό,τι είχαμε κάνει πριν, να ενημερώσουμε τον κατάλογο των δράσεων που πρέπει να αναλάβει η χώρα. Κι όλα αυτά την ώρα που η Ευρωζώνη εισέρχονταν στην κρίση των κρατικών χρεών», παρατήρησε.

Σε ερώτηση για το αν υπήρχαν διαφοροποιημένες απόψεις εντός του Οργανισμού σχετικά με την ανάγκη επιβολής μεγαλύτερων απωλειών στους κατόχους των ελληνικών ομολόγων ή για το εάν θα έπρεπε να δοθούν τελικά στην Ελλάδα περισσότερα χρήματα και περισσότερος χρόνος» η κ. Λαγκάρντ παραδέχθηκε ότι υπήρχαν «διαφορετικές απόψεις».
«Το όλο θέμα ήταν να κληθούν όλοι γύρω από ένα τραπέζι, να κατατεθούν όλες οι απόψεις και να αναλυθούν, ώστε να αναδειχθεί η πιο λογική, καθώς και τα «γιατί» και τα «πως». Το πετύχαμε και θεωρώ ότι ήταν μια υγιής άσκηση, καθώς διατυπώσαμε τις τελικές απόψεις οι οποίες και έγιναν αποδεκτές. Φθάσαμε βεβαίως εκεί μέσα από διαφορετικές τοποθετήσεις», διευκρίνισε.

Αναφερόμενη στην ίδια συνέντευξη στην ευρωπαϊκή κρίση χρέους, η επικεφαλής του ΔΝΤ υπογράμμισε ότι οι Ευρωπαίοι «έχουν ήδη κάνει πάρα πολλά», προσθέτοντας ότι θα πρέπει να υλοποιήσουν και να κρατήσουν τις υποσχέσεις τους.

Επισήμανε ωστόσο ότι πρέπει να υπάρξει και διεθνής υποστήριξη και αλληλεγγύη. «Οι κίνδυνοι βρίσκονται παντού. Και καμία χώρα δεν έχει εμβολιαστεί κατά των κινδύνων αυτών», προειδοποίησε η Λαγκάρντ.

Εξέφρασε ακόμη την ελπίδα ότι οι ΗΠΑ «θα μπορέσουν να διαδραματίσουν έναν διεθνή ρόλο, να πάρουν μέρος στον πολυμερή διάλογο που χρειάζεται και θα συνεχίσουν να αναλαμβάνουν το ρόλο τους της κινητήριας δύναμης».
«Το καλύτερο μέσο (...) είναι να συμμετέχει κανείς, όχι να αποσύρεται», παρατήρησε.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Από τις δυσκολότερες οι αποφάσεις για την Ελλάδα""

Τρόμος στην Αθήνα προ του εμπάργκο στο Ιράν!

Έτοιμη να επιβάλει εμπάργκο πετρελαίου στο Ιράν είναι η Δύση, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον εφοδιασμό του ελληνικού κράτους, καθώς η Ελλάδα έχει φτάσει πλέον να προμηθεύεται πετρέλαιο από τη χώρα αυτή σε ποσοστό περίπου 50% των αναγκών της.

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα, το Ιράν είναι η μοναδική χώρα στον πλανήτη που δέχεται να εφοδιάζει τη χώρα μας με πετρέλαιο, με ανοιχτή πίστωση! Χαρακτηριστικό είναι ότι ακόμη και η Ρωσία σταμάτησε να μας στέλνει "μαύρο χρυσό", αφού τη φορτώσαμε με "φέσια" κοντά στο 1 δισ. ευρώ!

Το εν λόγω ενδεχόμενο προκαλεί ανησυχία στους κόλπους της κυβέρνησης και στον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο, ο οποίος είχε φανερά θορυβηθεί όταν ανέκυψε το θέμα για πρώτη φορά, στις αρχές Δεκεμβρίου, στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων. Τότε είχε βρεθεί μια συμβιβαστική λύση η οποία ευνοούσε την ελληνική πλευρά, καθώς απεφεύχθη η επιβολή του εμπάργκο.

Ενδεικτικό του τρόμου που προκαλεί στην Αθήνα το ενδεχόμενο του εμπάργκο στο Ιράν, είναι ότι λίγες μέρες πριν είχαν ακουστεί ακόμη και εισηγήσεις περί αγοράς λιβυκού πετρελαίου, που δεν προχώρησαν. Για τον λόγο αυτό, το θέμα της χρηματοδότησης των ελληνικών εισαγωγών πετρελαίου από χώρες του Κόλπου θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητηθούν το προσεχές διάστημα. Οι ελληνικές εισαγωγές από το Ιράν συζητήθηκαν και κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν στην Αθήνα, σημειώνουν ενημερωμένες πηγές.

Τώρα, η κατάσταση είναι ακόμη πιο περίπλοκη. Αντιρρήσεις ως προς το εμπάργκο εκφράζουν τόσο η Ιρλανδία (που ζητάει συγκεκριμένη έκθεση αξιολόγησης) όσο και η Ουγγαρία, ενώ επιφυλάξεις έχουν εκφράσει η Κύπρος και η Εσθονία. Πηγές από τις Βρυξέλλες επιμένουν πάντως ότι όταν θα έρθει η ώρα να συζητηθεί το θέμα, ακόμη και χώρες όπως η Ισπανία, που εισάγει ιρανικό πετρέλαιο, δύσκολα θα προχωρήσουν σε άσκηση βέτο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες και την Ουάσιγκτον, οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι αλλά και Ασιάτες σύμμαχοί τους εξετάζουν όλο και πιο σοβαρά την ανάγκη να επισημοποιηθεί το εμπάργκο, καθώς και τους τρόπους εκείνους με τους οποίους θα μπορέσουν να περιοριστούν οι συνέπειες μίας αύξησης των τιμών του «μαύρου χρυσού» σε μία περίοδο που η παγκόσμια -και ιδιαίτερα η ευρωπαϊκή- οικονομία δοκιμάζεται.

Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση την οποία θα έχουν στη Ρώμη, σήμερα Τρίτη 20 Δεκεμβρίου, εκπρόσωποι των χωρών της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7), μαζί με την Αυστραλία, τη Νότια Κορέα, τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ ώστε να συζητήσουν τις επιπτώσεις ενός ιρανικού εμπάργκο. Θα συζητηθούν επίσης οι κυρώσεις στην Κεντρική Τράπεζα του Ιράν (Bank Markazi).

Η Τεχεράνη ήταν η δεύτερη, με 2,6 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, εξαγωγική χώρα του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών χωρών (OPEC). Η άποψη που επικρατεί τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και στις Βρυξέλλες είναι ότι η Κίνα, η Ινδία και άλλες αναπτυσσόμενες χώρες δεν θα σταματήσουν να εισάγουν ιρανικό πετρέλαιο.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρόμος στην Αθήνα προ του εμπάργκο στο Ιράν!"

Κατά των απολύσεων στο Δημόσιο ο Δ.Ρέππας

«Είμαστε απέναντι στο μέτωπο των απολύσεων, είμαστε, όμως, υπέρμαχοι του εξορθολογισμού του δημοσίου» δήλωσε κατηγορηματικά σήμερα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας, απαντώντας σε ερώτηση για ενδεχόμενες απολύσεις στο δημόσιο, ενώ με έμφαση επισήμανε ότι «δεν θα κάνουμε πράγματα, πάντως, τα οποία οδηγούν σε απόλυση της κοινής λογικής από την πολιτική μας».

Ο κ. Ρέππας είπε ότι ο στόχος του Μεσοπρόθεσμου για μείωση των δημοσίων υπαλλήλων κατά 150.000 έως το 2015 μπορεί να προκύψει μέσω των αποχωρήσεων και των προσλήψεων, οι οποίες μπορεί ανά εξάμηνο και αναλόγως των αποχωρήσεων να γίνονται προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος.

Επανέλαβε δε ότι από το 2009 έχουν αποχωρήσει από το δημόσιο περίπου 200.000 υπάλληλοι, διευκρινίζοντας ότι αυτές προήλθαν από τις 53.336 αποχωρήσεις του 2010, τις αποχωρήσεις του 2011, που υπολογίζονται σε 35.000, των 22.000 που εργαζόντουσαν στα προγράμματα «σταζ» (stages) και τους περίπου 65.000 συμβασιούχους, κυρίως εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Σε ερώτηση για την εργασιακή εφεδρεία, απάντησε ότι δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η αποστολή στοιχείων από τους φορείς, καθώς εκκρεμούν οι συμβασιούχοι ιδιωτικού δικαίου, τόσο του δημοσίου όσο και των ΔΕΚΟ, μιλώντας πρακτικά για «Β΄ φάση του Α' σταδίου της εφεδρείας».

Παράλληλα επανέλαβε ότι «δεν τίθεται θέμα για απολύσεις από την τρόικα, με τον τρόπο τον οποίο κάποιοι θέτουν. Δεν έχει τεθεί σε εμάς επισήμως από τους εκπροσώπους του μηχανισμού στήριξης. Γνωρίζω ότι αυτό το θέμα δημοσίως αναφέρεται, -αναφέρθηκε από τον κ. Τόμσεν το θέμα των απολύσεων σε πρόσφατη ομιλία του. Νομίζω ότι αν αυτό γίνεται για να στείλουμε ένα πολιτικό μήνυμα, αυτό έγινε και με τρόπο, μάλιστα, δραστικό και άμεσο, με την εφαρμογή της πολιτικής εργασιακής εφεδρείας, που μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, πριν καν συμπληρωθούν δύο μήνες, εφαρμόστηκε ως μέτρο πολιτικής. Πιστεύω ότι έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα για το ότι δεν είναι ταμπού πλέον, το να παύει να εργάζεται στο Δημόσιο κάποιος ο οποίος είναι υπάλληλος του Δημοσίου».

Επίσης, ο κ. Ρέππας αναφέρθηκε στη συνεργασία του υπουργείου με την Task Force για θέματα που αφορούν στη διοικητική αναδιοργάνωση, σημειώνοντας ότι «συνεργαζόμαστε ιδιαίτερα με τη Γαλλία και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να υπογράψουμε ένα μνημόνιο συνεργασίας».

Για τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο στόχος είναι το επιτελικό κράτος, μάλιστα εντός του Ιανουαρίου ελπίζει ότι θα είναι έτοιμος να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο νομοσχέδιο, καθώς βρίσκεται στο στάδιο της προετοιμασίας. «Ο στόχος, όμως, δεν είναι να πάμε σε ένα μικρότερο κράτος το οποίο είναι εξίσου κακό με το μεγάλο κράτος, όπως πολύ σωστά είπε και ο κ. Γιαννίτσης στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο. Ο στόχος μας είναι να πάμε σε ένα λιτό, λειτουργικό κράτος, το οποίο όμως είναι αποτελεσματικό και είναι κράτος στην υπηρεσία του πολίτη» πρόσθεσε.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατά των απολύσεων στο Δημόσιο ο Δ.Ρέππας"

"Η Ελλάδα κρύβει ένα μεγάλο χρυσωρυχείο"

Σε συνέντευξή του στους Financial Times, ο Πολ Ράιτ, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, υπογράμμισε, πως η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να γίνει σοβαρή παραγωγός χρυσού, αλλά πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα, καθώς η έρευνα που έχει γίνει την τελευταία 20ετία ήταν πολύ λίγη.

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε μία μόλις μέρα μετά την ανακοίνωση εξαγοράς από την Eldorado Gold της μικρότερης καναδικής εταιρείας European Goldfield, που έχει λάβει άδεια από το κράτος για την εξόρυξη χρυσού στην Ολυμπιάδα και τη Χαλκιδική, από όπου η παραγωγή εκτιμάται σε 350 χιλιάδες ουγγιές ετησίως από το 2015, οπότε και εκτιμάται ότι θα τεθούν σε πλήρη λειτουργία.

"Είναι μία ευκαιρία που θα δείξει, αν μία διεθνής μεταλλευτική εταιρία με υψηλού προφίλ θεσμικούς επενδυτές μπορεί να δουλέψει στην Ελλάδα", δήλωσε ο κ. Ράιτ.

"Έχουμε συνηθίσει να αντιμετωπίζουμε προβληματικές αρχές", είπε εκφράζοντας την πεποίθηση, ότι θα ξεπερασθούν οι όποιες νομικές δυσκολίες.

Δύο ορυχεία και νέες θέσεις εργασίας

Κατά την παρουσίαση της συμφωνίας εξαγοράς, ο κ. Ράιτ ανακοίνωσε επενδυτικά σχέδια ύψους 1,3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη των δύο ορυχείων χρυσού, από τα οποία θα δημιουργηθούν 1.800 θέσεις εργασίας.

Η χρηματοδότηση των επενδύσεων θα γίνει με κεφάλαια της Eldorado, ενώ ένα ποσό ύψους 400 εκατ. ευρώ είναι διαθέσιμο ως ταμειακό απόθεμα για να καλυφθούν τα αρχικά κόστη των επενδύσεων, τόνισε ο κ. Ράιτ στους Financial Times.

Η Eldorado, όπως και η European Goldfields, αναμένουν ότι η Ελλάδα θα στηρίξει τη συμφωνία.

"Η πολύ σημαντική επένδυση της Eldorado είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται για να σπάσει ο σημερινός αρνητικός κύκλος της λιτότητας και να φέρει μπροστά τη δημιουργία σημαντικών θέσεων εργασίας και φορολογικών εσόδων για την Ελλάδα", σημείωσε ο κ. Ράιτ κατά την παρουσίαση της συμφωνίας εξαγοράς.

Η συμφωνία αυτή πρέπει να εγκριθεί από τα δύο τρίτα των ψήφων των μετόχων της European Goldfields στη γενική συνέλευσή της που θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ πρέπει να εγκριθεί και από τη γενική συνέλευση της Eldorado.

Η τελευταία περιμένει επίσης άδεια για να λειτουργήσει ένα άλλο ορυχείο χρυσού στο Πέραμα της Θράκης με δυνατότητα παραγωγής 150 χιλιάδες ουγγιές ετησίως, αναφέρουν οι Financial Times.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που καθυστερεί επί σχεδόν τρία χρόνια, λόγω της αντίθεσης που υπάρχει από τις τοπικές αρχές και περιβαλλοντικές ομάδες.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Η Ελλάδα κρύβει ένα μεγάλο χρυσωρυχείο""

Φ. Κουβέλης: Οι εκλογές θα καθυστερήσουν τουλάχιστον δύο μήνες...

Σε συνεντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, φάνηκε απαισιόδοξος για την διεξαγωγή των εκλογών τον Φεβρουάριο (ημερομηνία που επιθυμεί δια καώς η ΝΔ) διατυπώνοντας την άποψη ότι η μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο μήνες επιπλέον θητείας για να ολοκληρώσει το έργο της.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουβέλης τόνισε μεταξύ άλλων: «Έχω την εντύπωση όσο και την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί σε κάθε περίπτωση ένα δίμηνο μετά την ορισθείσα ως καταληκτική ημερομηνία και μετά θα θα πάμε σε εκλογές».

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Φ. Κουβέλης: Οι εκλογές θα καθυστερήσουν τουλάχιστον δύο μήνες..."

Γ. Μιχελάκης: Ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ομολογούν

«Ο ένας μετά τον άλλο, οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ομολογούν κυνικά ότι ήταν καταστροφική η πολιτική των κυβερνήσεών τους», παρατήρησε ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γ. Μιχελάκης σχολιάζοντας δηλώσεις των κ.κ. Μ. Χρυσοχοΐδη και Φ. Σαχινίδη.

Ξαφνικά, τόνισε ο κ. Μιχελάκης, αναμασούν όσα έλεγε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εδώ και δυο χρόνια, «όταν οι ίδιοι προσπαθούσαν να τον λοιδορήσουν». «Τώρα», πρόσθεσε, «κάνουν μαύρο απολογισμό. Είναι, όμως, πολύ αργά για δάκρυα για όλους εκείνους που χειροκροτούσαν το μνημόνιο, στήριζαν τις πολιτικές του και συναποφάσιζαν την εγκληματική εξαγγελία δημοψηφίσματος».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο εκπρόσωπος της ΝΔ στις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη [Βλέπε άρθρο] , διερωτώμενος χαρακτηριστικά: «Μπορούν οι υπαίτιοι να εξασφαλίσουν πως δεν θα ξαναγίνει τέτοιο κακό; Δεν μετείχαν όλοι στις κρίσιμες αποφάσεις; Έχουν συναίσθηση τι σημαίνει να δηλώνουν συνένοχοι καταστροφής; Αν τα έβλεπαν τόσο καιρό, γιατί σιωπούσαν; Αν δεν τα έβλεπαν, ποιος να τους εμπιστευτεί τώρα; Ζούσαν ή ζουν σε άλλη χώρα;».

«Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιχελάκης, κάνει το σκόπιμο λάθος να θεωρεί τις δημόσιες τοποθετήσεις μου για τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο του 2009, ως επιβεβαίωση δήθεν των όσων έλεγε το κόμμα του. Ματαιοπονεί», απάντησε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Οπως είπε, «η κριτική που κάνω στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, στις οποίες και μετείχα, ξεκινά από άλλη αφετηρία, που μάλλον θέλει να αγνοεί ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ. Το επαναλαμβάνω: οφείλαμε στο ΠΑΣΟΚ να έχουμε αντιληφθεί γρηγορότερα το μέγεθος της καταστροφής που είχε προκαλέσει στην οικονομία και στον τόπο η ανεκδιήγητη διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και να δράσουμε αμέσως, χωρίς καμιά καθυστέρηση».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης σημείωσε ακόμη ότι η κατά καιρούς κριτική που έχει κάνει στη ΝΔ «για την απόλυτη ανευθυνότητα με την οποία συμπεριφέρθηκε ως αντιπολίτευση και μέχρι τον ορισμό του κ. Παπαδήμου ως Πρωθυπουργού, ισχύει απολύτως».

«Η καταστροφική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας το διάστημα 2004-2009 βρήκε την ομαλή συνέχειά της στην καταστροφική αντιπολίτευση της περιόδου 2009-2011. Ας μην επιχειρεί λοιπόν να ψαρεύει σε θολά νερά...», κατέληξε.
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Μιχελάκης: Ο ένας μετά τον άλλο οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ ομολογούν"

Δεύτερο μήνυμα Παπαδήμου

Έντονος είναι ο προβληματισμός στο μέγαρο Μαξίμου με το ενδεχόμενο, όταν ανοίξουν οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, οι βασικοί υπουργοί να θέσουν σε δεύτερη μοίρα το κυβερνητικό έργο και να ξεκινήσουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Προσηλωμένοι στο έργο τους πρέπει να είναι οι υπουργοί διαμήνυσε σήμερα, εκ νέου, μέσω συνεργατών του ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. "Στο τέλος Ιανουαρίου υπολογίζουμε να κλείσει η δανειακή σύμβαση και το PSI. Μέχρι να ολοκληρωθεί δεν μπορούν οι υπουργοί να κάνουν περιοδείες ως υποψήφιοι. Αν πουν ότι θα είναι υποψήφιοι αλλά δεν θα κάνουν περιοδείες και θα ρίξουν όλη την προσπάθειά τους στο κυβερνητικό έργο δεν θα υπάρξει πρόβλημα" τόνισαν κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η τρόικα, όπως στις συντάξεις και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί από καλύτερη βάση, όπως αναφέρουν συνεργάτες του. "Στόχος της κυβέρνησης είναι να πείσουμε την τρόικα και τους Ευρωπαίους ότι έχουμε μεταρρυθμιστική ορμή" ανέφεραν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε σαφές μήνυμα τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ότι τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και των κρίσιμων αποφάσεων, τονίζοντας πως δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις και πως τα όποια μέτρα θα αποφασισθούν από την παρούσα κυβέρνηση.

"Δεν υπάρχει τώρα διαπραγμάτευση, υπογραφή, κύρωση μιας συμφωνίας, μιας δανειακής σύμβασης και μετά το όνειρο μιας επαναδιαπραγμάτευσης. Τώρα είναι η ώρα των προτάσεων, των ιδεών, του συσχετισμού των δυνάμεων. Τώρα πρέπει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα σ' ένα σκληρό ευρωπαϊκό συσχετισμό" επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας ενώπιον των κοινωνικών εταίρων.

Μιλούν για σύντομες διαδικασίες
Εν τω μεταξύ, δυο από τα κορυφαία στελέχη, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τονίζουν πως οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ θα είναι σύντομες και δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο κυβερνητικό έργο και πως δεν υπάρχει λόγος να παραιτηθούν όσοι υπουργοί επιλέξουν να είναι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ.

"Αν γίνουν προ των εκλογών, όπως το 'χω προτείνει, γιατί αυτό πιστεύω εγώ, προ των εκλογών πρέπει να γίνουν, αλλά γίνουν σύντομες, αδάπανες χωρίς περιοδείες και παράτες, τότε δεν θα τεθεί ζήτημα καθυστέρησης του έργου της κυβέρνησης" υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Σκάι100,3".

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στην συνέντευξή του στην εκπομπή "Νέοι Φάκελοι" και τον Αλ. Παπαχελά, αναρωτήθηκε: "Φαντάζεστε ο υπουργός Οικονομικών να φύγει αύριο, ο οποίος έχει μια εμπειρία τώρα, τόσων μηνών για τη διαχείριση του PSI, του νέου πακέτου που πρέπει να διαπραγματευτούμε και να 'ρθει κάποιος, ο οποίος θα καταλάβει τι γίνεται μετά από δέκα μήνες;"

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη δείχνει κατηγορηματική, όσον αφορά το έργο των υπουργών της κυβέρνησης. "Αυτό δεν μπορεί να γίνει με υπουργούς οι οποίοι παρελαύνουν ως υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί να γίνει με την υποστήριξη κομμάτων τα οποία προσπαθούν με κάθε τρόπο να απεμπλακούν από τις ευθύνες τους. Όποιος έχει καλύτερη δουλειά να κάνει, μπορεί να πάει σπίτι του" τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Δεν θα ψηφίσουν νέα μέτρα
Ο πρωθυπουργός στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναμένεται ότι θα βρεθεί μπροστά στις έντονες αντιρρήσεις που εκφράζει ήδη η ΝΔ για το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

"Πρόχειρες" χαρακτήρισε τις συγχωνεύσεις των επικουρικών, τις οποίες δεν θα ψηφίσει, ο τομεάρχης του κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ. "Η ΝΔ συνεπής στη συμφωνία για τη δημιουργία και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων. Η διαχείριση του 'κουμπαρά' της επικουρικής ασφάλισης που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών απαιτεί διαφάνεια, ορθολογισμό και κυρίως σεβασμό" σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος.

Περί παράτασης του βίου της κυβέρνησης
Στη δημόσια συζήτηση για τον χρονικό ορίζοντα των εκλογών ο Γ. Καρατζαφέρης ζητά παράταση του χρόνου της θητείας της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας: "Εάν δεν υπάρξει επαρκής συνεννόηση ανάμεσα στα δύο κόμματα για ένα πιο σφιχτό κυβερνητικό σχήμα και μια μετάθεση των εκλογών, τότε οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα".

Ο Φώτης Κουβέλης εκτίμησε ότι θα χρειαστούν δύο μήνες παράταση, πέραν της 19ης Φεβρουαρίου, μιλώντας στο ρ/σ "ΝετFm". "Έχω την εντύπωση, όσο και την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί σε κάποια περίπτωση ένα δίμηνο μετά την ορισθείσα ως καταληκτική ημερομηνία και μετά θα πάμε σε εκλογές" σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Αλέκα Παπαρήγα επαναλαμβάνοντας ότι "εμείς ως κόμμα ζητάμε να γίνουν οι εκλογές όπως συμφωνήθηκαν, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα. Δεν πρόκειται αυτές οι εκλογές να λύσουν όλα τα προβλήματα του λαού".

"Πυρά" κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι "οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλά ανίκανοι, είναι επικίνδυνοι. Μας οδηγούν στην καταστροφή. Και όσο γρηγορότερα ξεκουμπιστούν τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό".

megatv.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεύτερο μήνυμα Παπαδήμου"

Νέα προθεσμία για Λ. Λαυρεντιάδη

Με το νέο έτος, και συγκεκριμένα στις 10 Ιανουαρίου, θα δώσει τελικά εξηγήσεις ενώπιον του εισαγγελέα ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο οποίος ζήτησε και έλαβε σήμερα νέα προθεσμία.

Ο επιχειρηματίας και ύποπτος για το σκάνδαλο της Proton Bank δήλωσε και σήμερα ανέτοιμος να καταθέσει το γραπτό του υπόμνημα, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Ιω. Δραγάστης που χειρίζεται την υπόθεση να δώσει νέα προθεσμία.

Ήδη γραπτά σημειώματα έχουν καταθέσει στο εισαγγελικό λειτουργό η πλειοψηφία των συνολικά 31 υπόπτων.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την προκαταρκτική έρευνα διερευνάται η τέλεση κακουργηματικών αδικημάτων, όπως εγκληματική οργάνωση, απάτη με βάση τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1609/50 περί καταχραστών του Δημοσίου και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

enet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα προθεσμία για Λ. Λαυρεντιάδη"

Αλλαγή κυβέρνησης ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ

Την παραίτηση της κυβέρνησης ζητάει ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «αυτοί που ομολογούν την αποτυχία τους -και δεν είναι μόνο οι οικονομικοί υπουργοί, αλλά στο σύνολό της η κυβέρνηση- δεν έχουν τη στοιχειώδη ευθιξία να αφήσουν τις καρέκλες τους».

Ταυτόχρονα ο κ. Μίχαλος ζητάει την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών για αλλαγή κυβέρνησης.

Τέλος, με αφορμή το πάγωμα των επιστροφών φόρων προς τις επιχειρήσεις, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ τόνισε πως το δημόσιο «καταλύει κάθε έννοια δικαίου ενώ την ίδια στιγμή έχει εξαπολύσει ένα ανελέητο φοροκυνηγητό επί δικαίων και αδίκων».

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στη Βουλή δήλωσε αδυναμία να εκτιμήσει το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί το έλλειμμα του 2011.

«Οι άνθρωποι δεν είναι απλά ανίκανοι, αλλά και επικίνδυνοι», υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή τη δήλωση Σαχινίδη.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή κυβέρνησης ζητά ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ"

Fitch: Προειδοποιεί για υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του EFSF

Για ενδεχόμενο υποβάθμισης της "Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων" αλλά και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF), προειδοποίησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch.
Σύμφωνα με τον οίκο, η αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, που αυτή τη στιγμή είναι ΑΑΑ, μπορεί να υποβαθμιστεί κατά μια ή και δύο βαθμίδες στο επίπεδο "ΑΑ+" ή "ΑΑ".

Η Fitch προχώρησε στην ανακοίνωση αυτή, επισημαίνοντας ότι θέτει τη συγκεκριμένη αξιολόγηση υπό παρακολούθηση, ενώ αντίστοιχη απόφαση είχε λάβει την προηγουμένη Παρασκευή αναφορικά με τις αξιολογήσεις έξι κρατών μελών της ευρωζώνης και πιο συγκεκριμένα της Ισπανίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, της Σλοβενίας, της Κύπρου και της Ιρλανδίας.

Όπως διευκρίνισε ο οίκος, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα υποβαθμιστεί αν υπάρξει προηγουμένως υποβάθμιση της Ισπανίας η οποία κατέχει ποσοστό 9,7% της Ευρωπαϊκής Τράπεζας.

Η εν λόγω Τράπεζα είναι χρηματοπιστωτικό ίδρυμα υποστηριζόμενο από τα 27 κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συμμετέχει σε αναπτυξιακά έργα όχι μόνο στην ΕΕ, αλλά συνολικά σε 150 χώρες.
Στο στόχαστρο και το EFSF
Στο στόχαστρο του Fitch μπαίνει και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕFSF).
Η βαθμίδα ΑΑΑ που αποδίδεται στους τίτλους που εκδίδει τo EFSF και είναι η καλύτερη δυνατή, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το αν η Γαλλία και η Γερμανία που είναι οι μεγάλοι εγγυητές του EFSF θα διατηρήσουν τη αξιολόγηση ΑΑΑ, όπως εξηγεί ο Fitch σε ανακοίνωσή του.

Αλλά κυρίως η αναθεώρηση προς τα κάτω της προοπτικής της Γαλλίας σε "αρνητική" είναι αυτή που "έχει ως συνέπεια έναν αυξημένο κίνδυνο υποβάθμισης του αξιόχρεου του EFSF", σύμφωνα με τον οίκο.
Η Γαλλία και η Γερμανία είναι οι χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ που προσφέρουν το μεγαλύτερο ύψος των εγγυήσεων στο EFSF, δηλαδή σχεδόν το 80% του συνόλου τους (369,6 δισεκατομμύρια ευρώ από το σύνολο των περίπου 451,5 δισεκατομμυρίων ευρώ των εγγυήσεων που προσφέρουν οι χώρες με αξιολόγηση ΑΑΑ).
Οι εγγυήσεις αυτές δίδουν στο EFSF τη δυνατότητα να δανειστεί έως 440 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η Γαλλία, η οποία προσφέρει εγγύηση 158,5 δισεκατομμυρίων στο EFSF, είναι "η πιο εκτεθειμένη χώρα" στην επιδείνωση της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη, υπογραμμίζει ο οίκος.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Fitch: Προειδοποιεί για υποβάθμιση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και του EFSF"

Μισθολόγιο και αύξηση της θητείας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

Το μισθολόγιο και το συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, τα ναυπηγεία και η αύξηση της θητείας ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν τη σημερινή, κεκλεισμένων των θυρών, συνεδρίαση των μελών της επιτροπής Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατόπιν προσκλήσεως του υπουργού Δημήτρη Αβραμόπουλου, και διήρκεσε τρεις και πλέον ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέλη της επιτροπής, πλην των εκπροσώπων του ΚΚΕ, θεωρούν ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την εξεύρεση λύσης στο θέμα των ναυπηγείων.

Όσον αφορά το μισθολόγιο και το συνταξιοδοτικό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναμένει τις προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για να τοποθετηθεί σχετικά.

Τέλος για το θέμα της αύξησης της θητείας, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας αναμένει τις εισηγήσεις των Γενικών Επιτελείων για το ζήτημα.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μισθολόγιο και αύξηση της θητείας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας"

ΛΑΟΣ: Οι δωροδοκούντες συνελήφθησαν. Οι δωρολήπτες ..

«Οι δωροδοκούντες φυλακίστηκαν στη χώρα τους. Οι δωρολήπτες στην Ελλάδα την έβγαλαν καθαρή», σχολιάζει ο ΛΑΟΣ, με αφορμή την καταδίκη των δύο πρώην στελεχών της Ferrostaal στη Γερμανία για δωροδοκία στην υπόθεση των υποβρυχίων.

Προσθέτει επίσης ότι «επιβεβαιώθηκε η θέση του ΛΑΟΣ ότι η όλη διαδικασία των υποβρυχίων, ήταν στημένη από εκείνους που έχουν σκελετούς στις ντουλάπες τους» και επισημαίνει ότι «είναι καιρός να μάθουμε σε ποιους αξιωματούχους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας πήγαν τα 21 εκατ. ευρώ μίζα που περιγράφονται στην απόφαση του Δικαστηρίου του Μονάχου».

Καλεί τέλος τον πρωθυπουργό να ζητήσει περισσότερες διευκρινίσεις από την καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΛΑΟΣ: Οι δωροδοκούντες συνελήφθησαν. Οι δωρολήπτες .."

«Ανειλικρινές το πόθεν έσχες του Άκη Τσοχατζόπουλου»

Δεν έχει δηλώσει το σπίτι του στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Δεν διαπιστώθηκαν παραβάσεις του νόμου, πλην της δήλωσης περιουσιακής κατάστασης του τέως υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, για το έτος 2010 (χρήση 2009), από τις αναλυτικές εκθέσεις των ορκωτών λογιστών, σύμφωνα με τον Ευάγγελο Αργύρη.

Συγκεκριμένα, η δήλωση «η οποία κρίθηκε ανειλικρινής», μετά τον επανέλεγχο που διενεργήθηκε και την άρση τραπεζικού απορρήτου, φορολογικού και χρηματιστηριακού απορρήτου που αποφασίστηκε από την Επιτροπή Ελέγχου παραπέμφθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών, καθώς και στον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος έχει συνολικό εισόδημα 250.955,87 ευρώ τα 150.000 από τα οποία δικαιολογεί ως λήψη δύο δανείων (100.000 ευρώ από τη Eurobank και 50.000 ευρώ από την Τράπεζα Πειραιώς). Δεν έχει δηλώσει το σπίτι στη Διονυσίου Αεροπαγίτου και κάποια παλιότερα περιουσιακά του στοιχεία δεν δικαιολογούνται με βάση τα εισοδήματα του.

Επίσης, έχει το 50% της επικαρπίας ένος αγροτεμάχιου στην Αμάρυνθο, 1.276 και 745 τ.μ. αντίστοιχα, που αποκτήθηκαν το 1983 και 1986 , την επικαρπία του 50% σπιτιού στον Κόρφο Κορινθίας 147 τ.μ.. που αποκτήθηκε από αγορά το 1994, δύο διαμερίσματα 59 και 142 τ.μ., στην Κόμνα Τράκα, που το αγόρασε το 2004, ενώ η σύζυγος του, Βίκυ Σταμάτη, έχει από γονική παροχή ένα διαμέρισμα στο Χαλάνδρι 130 τ.μ.

Το ζεύγος δεν έχει καμία μετοχή ενώ ο ίδιος εμφανίζει να έχει μόνο 4.297 ευρώ στην Εθνική τράπεζα , 7.000 ευρώ από δάνεια που έχει πάρει από Eurobank και Πειραιώς το πρώτο επισκευαστικό και το δεύτερο καταναλωτικό. Η σύζυγος του μάλιστα φέρεται να διαθέτει όλα και όλα 225 ευρώ στην CitiBank. Το αυτοκίνητο που δηλώνει είναι ένα επιβατικό, 700 κυβικών, που αγόρασε το 2007.

«Επιστρέφω τα περί ανειλικρίνειας σε εκείνους που τα εκτόξευσαν»

Για «σήριαλ» σχετικά με τη δήλωσή του κάνει λόγο ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Με μία αιχμηρή δήλωση απάντησε ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος στον πρόεδρο της Επιτροπής Πόθεν Έσχες, Ευάγγελο Αργύρη, ο οποίος χαρακτήρισε τη δήλωση του κυρίου Τσοχατζόπουλου «ανειλικρινή».

Ο πρώην υπουργός επισημαίνει ότι επανειλημμένα έχει αποστείλει επιπρόσθετα στοιχεία για την περιουσιακή του κατάσταση και τους τραπεζικούς του λογαριασμούς, διευκρινίζει ότι το ακίνητο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου το αγόρασε το Πάσχα του 2010, για αυτό και δεν δηλώθηκε στην φορολογική δήλωση που υπέβαλλε το 2009 και σημειώνει χαρακτηριστικά «τα περί ανειλικρίνειας επιστρέφονται σε όσους τα εκτόξευσαν».

Αναλυτικά η δήλωση του κυρίου Τσοχατζόπουλου έχει ως εξής:

«Σχετικά με τα όσα ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Επιτροπής πόθεν έσχες της Βουλής, χαρακτηρίζοντας “ανειλικρινή” τη δήλωση μου πόθεν έσχες του έτους 2010, δηλώνω τα ακόλουθα:

Το “σήριαλ” με τη συγκεκριμένη δήλωση πόθεν έσχες κρατάει έναν χρόνο τώρα. Από την Επιτροπή Ελέγχου των πόθεν έσχες της Βουλής επανειλημμένα μου ζητήθηκαν και απέστειλα επιπρόσθετα στοιχεία τόσο για την περιουσιακή μου κατάσταση, όσο και για τους τραπεζικούς μου λογαριασμούς και τη διαχρονική εξέλιξή τους, ενώ τα δεδομένα ήταν εξ αρχής γνωστά και κατατεθειμένα στις φορολογικές δηλώσεις μου και τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Απέστειλα όλα τα τραπεζικά στοιχεία και τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, από το έτος 1981, όταν και εκλέχθηκα για πρώτη φορά βουλευτής.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή έρευνα από την Επιτροπή πόθεν έσχες, παράλληλα και με τον έλεγχο που επί έναν χρόνο διεξάγει το ΣΔΟΕ στα οικονομικά και περιουσιακά στοιχεία μου.

Επί των συγκεκριμένων θεμάτων που επικαλέστηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής:

Α. Καμία παράβαση στο πόθεν έσχες μου του οικονομικού έτους 2010 (χρήσης 2009), που κατατέθηκε τον Ιούνιο του 2010, δεν υπήρξε λόγω της μη δήλωσης του ακινήτου της Δ. Αρεοπαγίτου, που αγοράστηκε το Πάσχα του 2010 και το οποίο δηλώθηκε κανονικά, -όπως κατά πάγια πρακτική συμβαίνει- στη φορολογική δήλωση του επομένου έτους, δηλαδή του 2011. Παρ όλα αυτά, κατέθεσα στην Επιτροπή πόθεν έσχες ήδη από το φθινόπωρο του 2010 όλα τα οικονομικά και φορολογικά στοιχεία σε σχέση με το συγκεκριμένο ακίνητο. Έτσι ώστε, παρόλο που δεν είχα σχετική υποχρέωση, η Επιτροπή να μπορέσει να ελέγξει την αγορά του ακινήτου μέσα στην ίδια οικονομική χρήση 2010, ενώ η αγορά πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο 2010.

Β. Όσον αφορά περιουσιακά στοιχεία που δήθεν δεν δικαιολογούνται, όπως έχω δηλώσει στην Επιτροπή, το συνολικό μη αναλωθέν κεφάλαιο προς κάλυψη τεκμηρίων για τα οικονομικά έτη 2003 έως 2010 ανέρχεται στο ποσό των 719.000 ευρώ, το οποίο καλύπτει οποιαδήποτε αγορά περιουσιακών στοιχείων και τα τεκμήρια διαβίωσής μου για το εν λόγω διάστημα μέχρι και σήμερα.

Επομένως, τα περί “ανειλικρίνειας” επιστρέφονται σε όσους τα εκτόξευσαν».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ανειλικρινές το πόθεν έσχες του Άκη Τσοχατζόπουλου»"

Βρετανία: Σε περιπτώσεις εμπρησμού δικαιολογείται η χρήση πυρών από αστυνομικούς

Έκθεση του αστυνομικού επιθεωρητή στη Βρετανία αναφέρει ότι σε περιπτώσεις εμπρησμού στις οποίες τίθεται σε κίνδυνο η ζωή και η σωματική ακεραιότητα πολιτών, δικαιολογείται νομικά η χρήση πυρών από αστυνομικούς κατά των δραστών.

Η έκθεση συντάχθηκε με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια του Αυγούστου στο Λονδίνο και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής προσθέτει ότι οι αστυνομικές διευθύνσεις ανά τη χώρα πρέπει να έχουν σαφείς κανόνες για το πότε μπορούν να κάνουν χρήση πλαστικών σφαιρών και αντλιών νερού σε περιστατικά βίας.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Σε περιπτώσεις εμπρησμού δικαιολογείται η χρήση πυρών από αστυνομικούς"

Βενιζέλος: «Η διάσωση της Ελλάδας δεν έχει ολοκληρωθεί»

«Βρισκόμαστε κοντά σε συμφωνία για το PSI»

H Ελλάδα βρίσκεται κοντά στην επίτευξη συμφωνίας με τους ιδιώτες ομολογιούχους για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI), δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. «Η προσπάθεια διάσωσης της χώρας δεν έχει ολοκληρωθεί», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ζήτησε να υπάρξει «συστράτευση τώρα», καθώς «στις 16 Ιανουαρίου αρχίζει η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα». «Η χώρα ταπεινώνεται, υπάρχει πρόβλημα διεθνούς υπερηφάνειας της χώρας», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

«Είμαστε κοντά σε μια συμφωνία. Το πιστεύω αυτό γιατί έχω την προσωπική εικόνα των διαπραγματεύσεων και ξέρω ότι αυτό είναι εφικτό εφόσον οι εταίροι μας σεβαστούν την απόφαση της 26ης Οκτωβρίου», είπε ο κ. Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδας (Ο.Κ.Ε).

«Ο κάθε καταθέτης μπορεί να είναι βέβαιος ότι το τραπεζικό σύστημα είναι ασφαλές», πρόσθεσε και ζήτησε να διαμορφωθεί «ένα εθνικό κίνημα επιστροφής των καταθέσεων στη χώρα».

Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμη ότι δεν μπορεί να υπάρξει νέο εθνικό φορολογικό σύστημα, εάν δεν συμφωνήσουν και τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση.

«Η Ελλάδα κλήθηκε να απαντήσει σε δύσκολα διλήμματα τα οποία τέθηκαν με βίαιο τρόπο», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών. Το βασικό δίλημμα είναι «αν θα παραμείνουμε στη ζώνη του ευρώ με μεγάλο κόστος, με ρυθμό ύφεσης που δεν συνηθίζεται σε ειρηνικές περιόδους και δραματική αύξηση της ανεργίας».

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε, ότι «η έξοδος από το ευρώ σημαίνει πτώχευση, δραστική μείωση περιουσιών και εισοδημάτων, καθώς και συνέπειες για το κοινωνικό, το οικονομικό και ενδεχομένως για το πολιτειακό σύστημα».

«Είναι θαύμα το πώς καταφέραμε να πετύχουμε αυτά που πετύχαμε σε δημοσιονομικό επίπεδο», ανέφερε, συνδέοντας την δημοσιονομική προσπάθεια για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2012 με την ύφεση που δυσκολεύει κατά πολύ την προσπάθεια αυτή.

«Εχει διαρραγεί ο εθνικός ιστός, όχι απλά ο πολιτικός, ο οικονομικός και ο δημοσιονομικός», είπε και πρόσθεσε: «Κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν και για τίποτα». Ειδικότερα για τον τραπεζικό τομέα σημείωσε ότι «αυτό φαίνεται στις εκροές των καταθέσεων».

Ο υπουργός έκανε επίσης λόγο για έλλειμμα πειστικών και εφαρμόσιμων αποφάσεων σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης για την «αυτοπροστασία», όπως είπε, της ευρωζώνης.

«Οι πολίτες αναρωτιούνται αν οι θυσίες αυτές αξίζουν το κόπο αφού δεν γνωρίζουμε αν η Ευρώπη είναι αποφασισμένη να υποστηρίξει το κοινό νόμισμα και να δώσουν ουσιαστική απάντηση στις αγορές οι οποίες επιτίθενται όπου διαπιστώνουν θεσμικό κενό» ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών και υποστήριξε, ότι το θεσμικό και πολιτικό έλλειμμα το οποίο υπάρχει σήμερα στην Ευρώπη είναι πιο επικίνδυνο από το οικονομικό.

Αναφερόμενος στη σημερινή κατάσταση, είπε ότι «είναι το αποτέλεσμα επιπόλαιας και ρηχής αντιμετώπισης κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκαετιών» και πρόσθεσε ότι «τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά αν από την αρχή της κρίσης υπήρχε πολιτική συναίνεσης και αν το ζήτημα της μείωσης του χρέους είχε ωριμάσει νωρίτερα στους εταίρους μας».

«Θα μπορούσε να υπάρξει άλλη διαδρομή αν η κοινωνία των πολιτών ήταν ανοιχτή στο θέμα των διαρθρωτικών αλλαγών, ή αν η χώρα διέθετε ένα διαφορετικό φορολογικό σύστημα» κατέληξε ο υπουργός Οικονομικών και ανέφερε τέσσερα αναγκαία βήματα προκειμένου, όπως είπε, να αποκατασταθεί η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, αλλά και με τις αγορές.

Κατ’ αρχή, τόνισε, είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί ένα εθνικό πρόγραμμα επιστροφής των καταθέσεων και σημείωσε ότι η ανασυγκρότηση του τραπεζικού συστήματος και οι εγγυήσεις που έχουν δοθεί από το κράτος και την ΕΚΤ είναι στοιχεία ισχυρά για να επανέλθει η εμπιστοσύνη. Το δεύτερο, συνέχισε, είναι να μείνουμε στην Ελλάδα, ενώ τα υπόλοιπα δύο είναι να πειστεί η μεσαία τάξη «ότι υπάρχει και θα υπάρχει», αλλά και ο πολίτης που αντιμετωπίζει προβλήματα «ότι δεν θα μείνει μοναδικό και περιθωριοποιημένο θύμα της κρίσης».

«Πρέπει να ξεφύγουμε από την αντίληψη ότι μοχλός ανάπτυξης είναι το κράτος»

«Η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα υφίσταται την ταλαιπωρία της γραφειοκρατίας, τα βάρη της φορολογίας, τον λαβύρινθο της πολυνομίας, την αντιεπιχειρηματική νοοτροπία, τον εκτεταμένο κρατικό παρεμβατισμό» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημήτρης Δασκαλόπουλος και υποστήριξε, ότι «η μετάβαση σ' ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης, η μεταμόρφωση της οικονομίας και της κοινωνίας μας, είναι μία μάχη που πρέπει να δοθεί σε όλα τα μέτωπα και σε όλα τα επίπεδα».

«Το μέγα τείχος στο οποίο προσκρούει η ανάπτυξη είναι η κυρίαρχη στον τόπο μας νοοτροπία που αντιμετωπίζει την αναπτυξιακή διαδικασία ως ένα προϊόν κρατικής κοπής» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΕΒ και κατέληξε.

«Σύμφωνα με αυτήν, μοχλός ανάπτυξης είναι το κράτος. Ο ρόλος του ιδιώτη είναι συμπληρωματικός -αν όχι παρασιτικός. Αυτήν την αντίληψη καλλιεργούν τα μίντια, σ' αυτήν την αντίληψη έχει εθιστεί η κοινωνία, αυτή η αντίληψη διέπει ακόμη και πολλούς παράγοντες της ίδιας της ιδιωτικής οικονομίας».

Συναίνεση σε πρόγραμμα σταθερότητας με αναπτυξιακούς στόχους

Η χώρα έχει ανάγκη από ουσιαστικές συζητήσεις που να διαμορφώνουν κοινές προτάσεις, τόνισε ανοίγοντας τις εργασίες του συνεδρίου ο πρόεδρος της ΟΚΕ Γιάννης Πολυζωγόπουλος και πρόσθεσε ότι οι περικοπές στις αμοιβές με άνοδο του πληθωρισμού και ιδιωτικοποιήσεις χωρίς σχεδιασμό οδηγούν την κοινωνία σε απόγνωση και τους πολίτες σε περιθωριοποίηση.

Ο πρόεδρος της ΟΚΕ επικαλέστηκε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ σύμφωνα με τα οποία η ύφεση από 5,9% το 2011 θα φθάσει το 6,1% το 2012 ενώ η ανεργία θα εκτοξευτεί το 2012 στο 18,5% από 16,6% το 2012. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο παράδειγμα της Αργεντινής όπου η αύξηση της ανεργίας και η σκληρή λιτότητα οδήγησαν σε κατάρρευση.

Σύμφωνα με τον κ. Πολυζογώπουλο η μόνη δυνατότητα να βγει η χώρα από την κρίση είναι η υλοποίηση ενός προγράμματος δημοσιονομικής σταθερότητας με αναπτυξιακούς στόχους και η άρση των εμποδίων στην επιχειρηματική δραστηριότητα.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλος: «Η διάσωση της Ελλάδας δεν έχει ολοκληρωθεί»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news