facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αναβάλλεται το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ

Για την Τρίτη 27 Δεκεμβρίου, στις 3.00 μ.μ., αναβάλλεται η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή και των υπουργών, λόγω των διαδοχικών συνεδριάσεων, Τετάρτη και Πέμπτη, του υπουργικού συμβουλίου.

Αναβάλαμε τη συνεδρίαση γιατί δεν θέλαμε να δημιουργήσουμε πρακτικά προβλήματα στους συναδέλφους μας που συμμετέχουν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, εξήγησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό Βήμα FM.

«Σεβόμενοι», συνέχισε, «την κυβέρνηση Παπαδήμου, με ενδιαφέρον για να προχωρήσει αποτελεσματικά κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ των οποίων το ασφαλιστικό και οι επικουρικές συντάξεις, αποφασίσαμε ότι μπορούμε να συγκαλέσουμε τη δική μας συνάντηση την επόμενη Τρίτη, έτσι ώστε να δοθεί στα στελέχη μας και μέλη του υπουργικού συμβουλίου η δυνατότητα συμμετοχής» και γνωστοποίησε ότι στη συνεδρίαση θα συμμετάσχουν επίσης ο πρόεδρος της Βουλής, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι και ο γραμματέας της Κ.Ο., καθώς επίσης οι 40 υπουργοί που είναι ταυτόχρονα στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Στην κυβέρνηση Παπαδήμου συμμετέχουμε ως κόμμα, ως κυβερνητικός εταίρος. Δεν είναι η κυβέρνηση ένα αριθμητικό άθροισμα αυτόνομων πολιτικών προσωπικοτήτων. Οι υπουργοί μας έχουν ευθύνη απέναντι στην παράταξή μας και άρα η συζήτηση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα της επόμενης περιόδου αφορά και τα στελέχη μας που συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο», παρατήρησε για να επαναλάβει στη συνέχεια της συνέντευξής του: «Τα στελέχη μας που συμμετέχουν στην κυβέρνηση δεν συμμετέχουν ως αυτόνομες πολιτικές προσωπικότητες. Μετέχουν ως στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γιατί το ΠΑΣΟΚ μετέχει στην κυβέρνηση Παπαδήμου».

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του Κινήματος, τρία είναι τα μεγάλα ζητήματα γύρω από τα οποία θα επικεντρωθεί η συζήτηση: «Το πρώτο είναι να γίνει μια ανάλυση σε βάθος των οικονομικών εξελίξεων τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ε.Ε. Το δεύτερο είναι η αξιολόγηση της πορείας της κυβέρνησης Παπαδήμου και κυρίως η δική μας ευθύνη και ο δικός μας στόχος να υποστηρίξουμε την κυβέρνηση με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα για να ολοκληρώσει με θετικό αποτέλεσμα την αποστολή της. Το τρίτο μείζον θέμα είναι η πορεία του ΠΑΣΟΚ».

Κατά τον κ. Μπεγλίτη, η συνάντηση της Τρίτης είναι μια αφετηρία για να ανοίξουν όλα τα θέματα «και όχι για να ανοίγουν μέσω των ΜΜΕ ή δι’ επιστολών και άρθρων». «Πρέπει να σεβόμαστε όλοι τις καταστατικές αρχές του Κινήματός μας και τουλάχιστον να ανοίξει αυτή η συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Όλα τα θέματα που συνδέονται με το πρόσφατο παρελθόν και αφορούν την παράταξή μας θα τεθούν επί τάπητος και θα συζητηθούν με ειλικρίνεια», υποστήριξε.

Μιλώντας νωρίτερα στο ραδιοσταθμό Σκάι, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε σύντομες και καθαρές λύσεις για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ και σημείωσε ότι η όποια ανάμιξή του στις εξελίξεις θα γίνει με τον πιο λιτό τρόπο που δεν θα καθυστερεί το έργο της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Περιμένω το συντομότερο δυνατό να μπούμε σε ένα κανάλι, γιατί οι εκκρεμότητες δημιουργούν καθυστερήσεις», δήλωσε και πρόσθεσε ότι αν οι διαδικασίες γίνουν προ των εκλογών, όπως έχει προτείνει, τότε δεν θα τεθεί ζήτημα καθυστέρησης του έργου της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Όσοι λένε ότι το να συζητάει κανείς για την επόμενη μέρα σε ένα κυβερνητικό κόμμα είναι έξω από τις ανάγκες της χώρας δεν μιλάνε σωστά», επισήμανε.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν ισχύουν τα περί διαφωνίας του με την κ. Διαμαντοπούλου σε ό,τι αφορά το χρόνο των εκλογών.

Αίσθηση προκάλεσε η νέα παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο οποίος αναφερόμενος στα πεπραγμένα της κυβέρνησης Παπανδρέου, υποστήριξε ότι έπρεπε να αποφευχθεί το μνημόνιο.

«Από τη στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο, δε διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει», ανέφερε σε συνέντευξή του χθες στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναγνώρισε ότι χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα κατά του Γ. Παπανδρέου, ενώ για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε ότι «με τον έναν ή τον άλλο τρόπο η παράταξη θα αλλάξει».

«Πρέπει να απευθυνθούμε στην ευρύτερη δημοκρατική παράταξη. Πρέπει να επανιδρύσουμε το ΠΑΣΟΚ. Είχα κάνει μια πρόταση πριν από 10 χρόνια, να τα αλλάξουμε όλα. Εάν το κάναμε τότε, σήμερα το ΠΑΣΟΚ θα ήταν και πάλι στην εξουσία», υπογράμμισε.

Υπέρ της αλλαγής ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ τάχθηε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος, Χρήστος Πρωτόπαπας, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Καλό θα ήταν να είχαμε και αλλαγή προέδρου. Αυτό είναι σημαντικό και αναγκαίο για την παράταξη. Αυτή όμως η αλλαγή δεν μπορεί να γίνει ούτε με όρους ανθρωποφαγίας, ούτε με όρους απαξίωσης, ούτε με όρους μιας ξαφνικής αμνησίας για την πορεία της διετίας, λες και δεν ήμασταν εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Έκανε ακόμη λόγο για κίνδυνο απαξίωσης του ΠΑΣΟΚ και απέκλεισε κατηγορηματικά τα σενάρια περί διαρχίας: «Όταν είναι ένας αρχηγός, είναι φουλ αρχηγός, είναι με όλη την ευθύνη. Δεν είναι ώρα για κόλπα, συμφωνίες κορυφής και δαχτυλίδια. Είναι ώρα για καθαρές λύσεις όπως και στο παρελθόν έχουν γίνει».

Νέα πρωτοβουλία πρώην στελεχών του ΠΑΣΟΚ

Εν τω μεταξύ, πέντε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, οι κ.κ. Γιώργος Θωμάς, Βαγγέλης Μαλέσιος, Στέφανος Μανίκας, Γιάννης Νικολάου και Μηνάς Σταυρακάκης, οι οποίοι προ μηνός παραιτήθηκαν από μέλη του Εθνικού Συμβουλίου, συγκρότησαν κίνηση για μια «Νέα σοσιαλδημοκρατική Συμφωνία». «Το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πια εδώ», αναφέρουν χαρακτηριστικά σε κείμενο που έδωσαν στη δημοσιότητα, κρίνοντας πως το Κίνημα «έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο». Τα πέντε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ αποδίδουν την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη στον Γιώργο Παπανδρέου, από τον οποίο ζητούν να αποχωρήσει, θεωρώντας ότι αυτό αποτελεί «αναγκαία συνθήκη για τη μετεξέλιξη του χώρου», αλλά «όχι και αρκετή».

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβάλλεται το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ"

Αποστάσεις Βενιζέλου από Παπανδρέου

Σε ομιλία του στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ο Ευάγγελος Βενιζέλος επανέλαβε την πρόταση που είχε κάνει το Μνημόνιο να ψηφιστεί από την Βουλή με ευρεία πλειοψηφία. «Θα έπρεπε να έχουμε άλλες προϋποθέσεις πολιτικής συναίνεσης από την αρχή. Και δεν το λέω αυτό γιατί είχα ταχθεί υπέρ της ανάγκης ο πρώτος νόμος για την εισαγωγή του Μνημονίου να ψηφιστεί με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών, αλλά γιατί αυτό είναι το αυτονόητο, γιατί έτσι πορεύονται τα έθνη όταν αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλες κρίσεις».

Ο υπουργός Οικονομικών πήρε αποστάσεις ακόμα και για τον τρόπο που η κυβέρνηση Παπανδρέου αρχικά διαχειρίστηκε την οικονομική κρίση. «Θα μπορούσε πράγματι να είχε διαμορφωθεί μια άλλη διαδρομή, αν το ζήτημα της δραστικής μείωσης του δημοσίου χρέους είχε τεθεί, είχε ωριμάσει στις αντιλήψεις των εταίρων μας εξαρχής. Αλλά την περίοδο που ξεκίνησε αυτή η πολύ μεγάλη προσπάθεια, αυτή η πορεία θυσιών για την διάσωση της χώρας δεν είχε δυστυχώς ωριμάσει αυτή η αντίληψη».

Παράλληλα ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξέφρασε την άποψη ότι το φορολογικό σύστημα θα έπρεπε να είχε αλλάξει. «Θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η εξέλιξη αν η χώρα διέθετε ή μπορούσε να αποκτήσει εύκολα ένα πραγματικό φορολογικό σύστημα ως απάντηση σε μία χύμα φορολογική κατάσταση γεμάτη αποσπασματικές ρυθμίσεις, αντιφάσεις, ανακολουθίες και αδικίες οι οποίες λειτουργούν τελικά και αντικοινωνικά και αντιαναπτυξιακά».

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποστάσεις Βενιζέλου από Παπανδρέου"

Πρόστιμο-«μαμούθ» για τις μίζες σε Ελλάδα - Πορτογαλία

Στην επιβολή ενός προστίμου-«μαμούθ», ύψους 140 εκατ. ευρώ, στην εταιρεία Ferrostaal AG, προχώρησε δικαστήριο του Μονάχου, στο πλαίσιο υπόθεσης δωροδοκίας που συνδέεται με δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας και σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, το πρόστιμο, παρά το δυσθεώρητο ύψος του, δεν παύει να αποτελεί συμβιβασμό της εταιρείας με τις εισαγγελικές αρχές και το δικαστήριο.

H υπόθεση αφορά στη δράση του πρώην διευθυντή της Ferrostaal Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν και του πρώην δικηγόρου Χανς Πέτερ Μούχλενμπεκ.

Οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν ότι προέβησαν σε δωροδοκίες αξιωματούχων σε Ελλάδα και Πορτογαλία, προκειμένου να διασφαλίσουν τις πωλήσεις υποβρυχίων στις χώρες αυτές και μάλιστα εκτιμάται ότι μόνο στην Ελλάδα καταβλήθηκαν μίζες περίπου 60 εκατ. ευρώ για την παραγγελία υποβρυχίων αξίας 1,6 δισ. ευρώ από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η Ferrostaal είχε ανακοινώσει, στην έναρξη της δίκης στις 15 Δεκεμβρίου, ότι ήταν έτοιμη να πληρώσει το πρόστιμο, το οποίο ήταν αποτέλεσμα "εντατικών διαπραγματεύσεων". Η εταιρεία σήμερα επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι θα υποστεί τις συνέπειες και θα πληρώσει το πρόστιμο.

Τα δύο στελέχη της εταιρείας καταδικάστηκαν και σε ποινές φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμο-«μαμούθ» για τις μίζες σε Ελλάδα - Πορτογαλία"

Καθαρές διαδικασίες για τη διαδοχή ζήτησε ο Λοβέρδος

«Μη σοβαρή» η συζήτηση για ανασχηματισμό.

Σύντομες και καθαρές διαδικασίες για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ, ζήτησε ο Ανδρέας Λοβέρδος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε «μη σοβαρή» τη συζήτηση για ανασχηματισμό και πρόσθεσε πως «το πρόβλημα είναι στις εφαρμοζόμενες και ασκούμενες πολιτικές οι οποίες, επειδή ακριβώς η περίοδος είναι έκτακτης ανάγκης, πρέπει να είναι γρήγορες και άμεσες».

Ο κ. Λοβέρδος, υπογράμμισε πως το 2012 θα είναι ο τελευταίος χρόνος που η Ελλάδα περικόπτει και «μετά από αυτό τον χρόνο φτάνουμε στο κόκαλο», ενώ αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπανδρέου σημείωσε ότι έκανε πολλά, αλλά, όπως συμπλήρωσε, εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν είχε επιτυχίες.


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθαρές διαδικασίες για τη διαδοχή ζήτησε ο Λοβέρδος"

Αφαίρεση εμφυτευμάτων στήθους λόγω φόβων για καρκίνο!

Τριάντα χιλιάδες γυναίκες θα πρέπει να υποβληθούν σε επέμβαση.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας θα ζητήσουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας από 30.000 γυναίκες να αφαιρέσουν τα εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη της μάρκας PIP, μετά την εμφάνιση αρκετών περιπτώσεων καρκίνου, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Libération.

Πριν από το τέλος της εβδομάδας, οι αρχές θα ζητήσουν από όλες τις γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους της μάρκας PIP να τα αφαιρέσουν: τα εμφυτεύματα αυτά από μη εγκεκριμένο υλικό είναι πιθανό να προκαλέσουν εκτός από φλεγμονές και καρκίνο.

Μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί οκτώ περιπτώσεις καρκίνου σε ασθενείς που είχαν τα ελαττωματικά αυτά εμφυτεύματα, ανακοίνωσε στις 15 Δεκεμβρίου ο καθηγητής Ζαν-Ιβ Γκραλ, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας.

Από τις οκτώ περιπτώσεις, οι πέντε ήταν αδενοκαρκινώματα, και ένα λέμφωμα των αμυγδαλών, ένα σπάνιο λέμφωμα μαστού-η γυναίκα πέθανε-και μια περίπτωση λευχαιμίας, διευκρίνισε ο Δρ Γκραλ.

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα ανακοινώσει το σχέδιο δράσης για την υπόθεση αυτή.

«Όλες οι γυναίκες που έχουν κάνει προσθετική στήθους με εμφυτεύματα PIP πρέπει να επισκεφτούν επειγόντως τους γιατρούς τους», δήλωσε η εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Βαλερί Πεκρές και πρόσθεσε πως επειδή πρόκειται για μια επείγουσα υγειονομική κατάσταση, το κόστος της επέμβασης (αφαίρεσης των εμφυτευμάτων) θα επιβαρύνει τις υπηρεσίες Κοινωνικής Ασφάλισης.

Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί 2.000 αγωγές από γυναίκες που χρησιμοποίησαν εμφυτεύματα αυτής της μάρκας και η γαλλική δικαιοσύνη έχει αρχίσει δικαστική έρευνα για «τραυματισμό και ανθρωποκτονία από αμέλεια».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αφαίρεση εμφυτευμάτων στήθους λόγω φόβων για καρκίνο!"

Έξι εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό του Σταύρου Ψωμιάδη

Περιουσιακά στοιχεία ιδιαίτερης μεγάλης αξίας της οικογένειας Ψωμιάδη έχουν δεσμευτεί, έπειτα από αυτεπάγγελτη έρευνα του Σ.Δ.Ο.Ε., το οποίο ήλεγξε τον μεγαλοπαράγοντα αλλά και την οικογένειά του για υπόθεσης φοροδιαφυγής και «ξεπλύματος» βρόμικου χρήματος την περίοδο 2000-2010.

Η είδηση, που μεταδόθηκε πρώτη από την εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio, δίνει άλλες προεκτάσεις και στην υπόθεση των στημένων αγώνων του ελληνικού ποδοσφαίρου, για την οποία ο Big Μak κρατείται στις φυλακές των Σκοπίων.

Αποτελεί, ωστόσο, αυτοτελή έρευνα, η οποία όλο αυτό το διάστημα παρέμενε μυστική για ευνόητους λόγους.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία των ελέγχων των ανδρών του Σ.Δ.Ο.Ε. που έχει στη διάθεσή της η zougla.gr, μέχρι στιγμής έχουν δεσμευτεί όλα τα περιουσιακά στοιχεία τόσο του Μάκη Ψωμιάδη όσο του γιου του, Σταύρου, καθώς και ακόμα δύο μελών της οικογένειάς του. Ωστόσο, η έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι το προσεχές διάστημα θα «παγώσουν» τα περιουσιακά στοιχεία και άλλων προσώπων που βρίσκονται στο οικογενειακό και επαγγελματικό περιβάλλον του Μάκη Ψωμιάδη.

Τα ευρήματα

Εντύπωση προκαλούν τα ευρήματα των ανδρών του Σ.Δ.Ο.Ε. που διενήργησαν ελέγχους σε εταιρείες συμφερόντων Ψωμιάδη, στις περισσότερες εκ των οποίων φαίνεται ως εκπρόσωπος ο γιος του, Σταύρος. Μέχρι στιγμής έχουν δεσμευτεί εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς, 10 υπερπολυτελή αυτοκίνητα καθώς και πολυτελείς κατοικίες της οικογένειας.

Ειδικότερα, σε λογαριασμό του Σταύρου Ψωμιάδη βρέθηκαν και δεσμεύθηκαν έξι εκατομμύρια ευρώ (!), τα οποία προέρχονταν από έσοδα εταιρείας όπου ο 26χρονος άνδρας φερόταν ως εκπρόσωπος. Παράλληλα, κατασχέθηκαν όλα τα πολυτελή αυτοκίνητα της οικογένειας (10 το σύνολο), μεταξύ των οποίων Mercedes, Porsche, κ.τ.λ.. Επίσης δημεύθηκε η ακίνητη περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη, μεταξύ άλλων και η πολυτελή κατοικία στα νότια προάστια της Αθήνας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον έλεγχο του Σ.Δ.Ο.Ε. έχει προκύψει ότι ο Μάκης Ψωμιάδης είναι ενεργό μέλος σε τουλάχιστον μία εταιρεία.


zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξι εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμό του Σταύρου Ψωμιάδη"

Απέκτησε παιδί μετά από 8 αποβολές και μετά πέθανε

Σε καλή κατάσταση το «μωρό-θαύμα»

Η 30χρονη Sarah Bradbury από το Πόρτλαντ, η οποία κατάφερε να αποκτήσει παιδί μετά από οχτώ αποβολές, άφησε τελικά την τελευταία της πνοή κατά τη διάρκεια εξομολόγησης.

Ένας γιατρός που βρισκόταν στην εκκλησία προσπάθησε να την επαναφέρει, μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο, αλλά η 30χρονη κατέληξε από εσωτερική αιμορραγία στο στομάχι, η αιτία της οποίας παραμένει άγνωστη.

Η Sarah είχε καταφέρει να αποκτήσει το πρώτο της παιδί πρόωρα, όταν αυτό ήταν πέντε μηνών, μετά από 8 αποτυχημένες εγκυμοσύνες. Ενάντια σε όλα τα προγνωστικά, που έδιναν στο «παιδί-θαύμα» 10% πιθανότητες επιβίωσης, ο Joseph κατάφερε να επιζήσει. Το μωρό έκανε οχτώ μεταγγίσεις αίματος και στην ηλικία των έξι εβδομάδων κατάφερε να επιβιώσει από εγχείρηση για αλλαγή βαλβίδας στην καρδιά του.


«Το μόνο που ήθελε η Sarah ήταν να γίνει μαμά. Ήταν γενναιόδωρη και στοργική και νοιαζόταν περισσότερο για τους άλλους παρά για τον εαυτό της» λέει συγκλονισμένος ο 36χρονος άντρας της. «Μόνο ο γιος μου ο Joseph με βοηθάει τώρα να προχωρήσω τη ζωή μου» προσθέτει.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απέκτησε παιδί μετά από 8 αποβολές και μετά πέθανε"

Γερουλάνος: Αρνήθηκα να παραλάβω το κινητό όταν έμαθα πόσο κόστιζε

Για να μην υπάρξει «καμία δυνατότητα εκμετάλλευσης ή παρερμηνείας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, ο Παύλος Γερουλάνος απάντησε στα δημοσιεύματα σχετικά με το υπηρεσιακό κινητό του.
Όλα ξεκίνησαν από μια απόφαση που δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια από τις 8 Δεκεμβρίου και αφορά στην προμήθεια από το υπουργό Πολιτισμού ενός κινητού τηλεφώνου iPhone 4S.

Το γεγονός προκάλεσε σχόλια, κυρίως εξαιτίας του ποσού που κοστίζει το συγκεκριμένο τηλέφωνο. Γι’ αυτό και την Τρίτη, σε δήλωση από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρεται πως «ο υπουργός μόλις πληροφορήθηκε το ακριβές κόστος της υπηρεσιακής συσκευής, αρνήθηκε την παραλαβή της και την επαναπροώθησε στην υπηρεσία, ώστε να επιστραφεί».

Και σημειώνεται ότι παρότι ο κ. Γερουλάνος, ως Υπουργός, δικαιούται σύμφωνα με το νόμο να χρησιμοποιεί υπηρεσιακή συσκευή, μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας. Χρησιμοποιεί το προσωπικό του κινητό τηλέφωνο τόσο για τις δημόσιες όσο και για τις ιδιωτικές του υποθέσεις, οπότε δεν έχει κοστίσει ούτε ένα ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο».

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γερουλάνος: Αρνήθηκα να παραλάβω το κινητό όταν έμαθα πόσο κόστιζε"

Βάζει όρους «απειλώντας» με κυβέρνηση τεχνοκρατών

Ο Λ. Παπαδήμος ζήτησε την αναβολή του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Λ. Παπαδήμος ένα μήνα μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας μπροστά στην απραξία του κυβερνητικού σχήματος βάζει όρους και στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ που αποτελεί όχι μόνο τον κύριο αλλά και τον προβληματικότερο πυρήνα της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ευθέως από τον Γ. Παπανδρέου να αναβάλει το αυριανό πολιτικό συμβούλιο τονίζοντας ότι η επίσημη έναρξη της κούρσας διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ θα σημάνει και την διάλυση της κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαμήνυσε στο ΠΑΣΟΚ ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό με ενδεικτική παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ και θα αναθέσει κρίσιμα υπουργεία σε τεχνοκράτες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες αναβάλετε πιθανότατα το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ καθώς ο Γ. Παπανδρέου δεν επιθυμεί να χαρακτηριστεί «σαμποτέρ» της κυβέρνησης συνεργασίας. Άλλωστε η αναβολή της κούρσας μάλλον ευνοεί και τους δικού του σχεδιασμούς.

Η ΝΔ με τη σειρά της δηλώνει ότι ο Λ. Παπαδήμος αν το επιθυμεί μπορεί να προχωρήσει σε ανασχηματισμό υποβοηθώντας έτσι την άσκηση πίεσης που επιχειρεί ο πρωθυπουργός αν και δεν επιθυμεί διόλου ανασχηματισμό .Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι και από την ΝΔ ο Λ. Παπαδήμος ζήτησε χαμηλότερους τόνους.

Γιατί αν το ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμο να μπει στην κούρσα διαδοχής η ΝΔ έχει μπει ήδη στην κούρσα των εκλογών με ότι σημαίνει αυτό για το γενικό κλίμα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βάζει όρους «απειλώντας» με κυβέρνηση τεχνοκρατών"

Απελευθέρωση-εξπρές για φορτηγά, βυτιοφόρα

Από 1η Ιανουαρίου του νέου έτους

Στην απελευθέρωση του κλάδου των φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ από την 1η Ιανουαρίου 2012 προχωρεί η κυβέρνηση.

Με τροπολογία που κατέθεσε χθες ο υπουργός Υποδομών, Μάκης Βορίδης, ορίζεται ότι η μεταβατική περίοδος για την απελευθέρωση των φορτηγών και βυτιοφόρων ΔΧ λήγει την 1η Ιανουαρίου 2012, αντί της 30ής Ιουνίου 2013 που προέβλεπε ο σχετικός νόμος.

Παράλληλα, με δεδομένη την επίσπευση της μεταβατικής περιόδου καταργείται και η διάταξη που προβλέπει τη σταδιακή απομείωση της αξίας των αδειών έως τις 30 Ιουνίου.

Ωστόσο δεν αποσαφηνίζεται το ποσό το οποίο θα πρέπει να καταβάλουν οι μεταφορικές εταιρείες προκειμένου να λάβουν νέα άδεια ΦΔΧ ή βυτιοφόρου ΔΧ.

Το ύψος του παραβόλου για την απόκτηση άδειας αποδεσμεύεται από τον νόμο, καθώς η ειδική εισφορά προς το Δημόσιο πρόκειται να καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απελευθέρωση-εξπρές για φορτηγά, βυτιοφόρα"

Στα 1,6 εκατ. τα άστεγα παιδιά στις ΗΠΑ

Αύξηση 38% σε σχέση με πέρσι

Αυξήθηκαν κατά 38% τα άστεγα παιδιά που ζουν σε καταυλισμούς, αυτοκίνητα, πάρκα και εγκαταλειμμένα κτίρια στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να εκτοξευτεί στα 1,6 εκατομμύρια, σύμφωνα με έκθεση αμερικανικής οργάνωσης.

Η έκθεση του Εθνικού Κέντρου για τις άστεγες οικογένειες κάνει έκκληση για άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος που πλήττει σήμερα ένα παιδί στα 45.

«Ο κίνδυνος για ένα παιδί να μείνει χωρίς στέγη είναι μεγαλύτερος εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αν και τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αυξηθεί κατά 15.000 οι διαθέσιμες κατοικίες», επισημαίνεται στην έκθεση.

Ένα άστεγο παιδί στα δύο κατοικεί σε έξι νοτιοανατολικές πολιτείες των ΗΠΑ, όπως η Τζόρτζια και η Αλαμπάμα και σε δυτικές, όπως η Καλιφόρνια.

Το 42% των παιδιών αυτών είναι μικρότερα των έξι χρόνων και το ένα τρίτο εξαρτάται μόνο από τις μητέρες τους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Τα παιδιά αυτά είναι εκτεθειμένα στην πείνα, στην έλλειψη σχολικής εκπαίδευσης, στο άγχος και τις ασθένειες και το μέλλον τους είναι αμφίβολο, επισημαίνεται στην έκθεση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 1,6 εκατ. τα άστεγα παιδιά στις ΗΠΑ"

Απεργία στις εφορίες στις 29 και 30 Δεκεμβρίου

«Αυλαία» με απεργίες για φέτος στις εφορίες, καθώς η ΠΟΕ-ΔΟΥ ανακοίνωσε πως βάζει απεργιακό «λουκέτο» στις 29 και 30 Δεκεμβρίου.

Σε ανακοίνωσή της, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας των υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών αιτιολογεί την κινητοποίηση επικαλούμενη τα οξυμένα προβλήματα που απασχολούν τον εφοριακό κλάδο, τα οποία έχουν επιδεινωθεί «μετά τις επιθέσεις, τη συκοφάντηση και τη στοχοποίηση» που δέχεται.

Υποστηρίζουν πως η κακή πορεία στα έσοδα του προϋπολογισμού και στην εξυπηρέτηση του πολίτη δεν είναι δική τους ευθύνη και δεν θα δεχθούν άλλη μείωση του κύρους και της αξιοπρέπειάς τους, ως κλάδος και ως πολίτες.

Παράλληλα η ΠΟΕ-ΔΟΥ, με αφορμή το θέμα που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) δηλώνει ότι :

- Δεν θα δεχθούν να γίνουν οι Εφοριακοί, οι αποδέκτες της κοινωνικής δυσαρέσκειας για το χαράτσι και δεν θα επιτρέψουν να μετατραπούν οι Εφορίες, σε στόχους των επιθέσεων που θα προκληθούν .

- Δεν αποδέχονται τη στοχοποίηση του κλάδου, μέσω αδιαφανών υποκειμενικών κρίσεων και πιθανών προβλημάτων που θα δημιουργηθούν, από αυτές τις κρίσεις.

- Προτείνουν να δημιουργηθεί ειδικό έντυπο αίτησης εξαίρεσης, που θα αναγράφονται συγκεκριμένα οι λόγοι εξαίρεσης από το (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) και να αποστέλλεται στην Γ.Γ.Π.Σ., είτε ηλεκτρονικά απευθείας από το φορολογούμενο, είτε από τα Κ.Ε.Π., είτε μέσω της αρμόδιας Δ.Ο.Υ. και να λαμβάνει απάντηση από την Γ.Γ.Π.Σ. (μετά την διασταύρωση των ηλεκτρονικών αρχείων που διαθέτει) στο σπίτι του ο κάθε πολίτης.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργία στις εφορίες στις 29 και 30 Δεκεμβρίου"

Ρήγμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Με μία σκληρή δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη, η ΝΔ απορρίπτει την περικοπή των επικουρικών συντάξεων που προωθεί ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης και καταφέρεται εναντίον των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία για «καταλήστευση των επικουρικών ταμείων».

Ο κ. Κουτρουμάνης συζήτησε το θέμα των επικουρικών συντάξεων με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο στη συνάντηση που είχαν προ ημερών, ενώ το θέμα είναι ένα από τα «αγκάθια» εν όψει του αυριανού υπουργικού συμβούλιου.

Ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ, κ. Νίκος Νικολόπουλος, κατηγορεί τον κ. Κουτρουμάνη ότι «εντελώς αιφνιδιαστικά, αναγγέλλει από τηλεοράσεως μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα συνταξιούχο και εξαγγέλλει συγχωνεύσεις επικουρικών ταμείων χωρίς μελέτη, τεκμηρίωση και σχέδιο, με πρόσχημα τη μείωση λειτουργικών δαπανών, αποκρύπτοντας την καταλήστευση των αποθεματικών τους τα τελευταία δύο χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Νικολόπουλος υπενθυμίζει ότι τα αποθεματικά έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις και δεν επηρεάζουν τον προϋπολογισμό και το έλλειμμά του και προσθέτει ότι «η χρησιμοποίησή τους για χρηματοδότηση της κύριας σύνταξης, συνιστά κρυφό έλλειμμα της κυβέρνησης, για το οποίο οι υπεύθυνοι πρέπει απολογηθούν, δίνοντας στοιχεία και εξηγήσεις».

Ακολούθως, ο κ. Νικολόπουλος θέτει τα εξής ερωτήματα:

- Γιατί η πολιτική των περικοπών και της συνένωσης αποφασίζεται τώρα και μάλιστα στο γόνατο από τον κ. Κουτρουμάνη, ενώ δεν αποτελεί δέσμευση της χώρας μας με βάση το Μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο, αλλά ούτε αποτελεί πρόβλεψη του προϋπολογισμού που μόλις ψηφίσαμε;

- Γιατί ο κ. Κουτρουμάνης φέρνει άρον-άρον νέα βάρη, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου;

- Πόσο είναι, τελικά, το έλλειμμα της επικουρικής ασφάλισης από την κτήση ή την πρόσφατη αγορά ομολόγων και τη χρηματοδότηση της κύριας ασφάλισης;

- Η χωρίς σχέδιο ενοποίηση επικουρικών ταμείων και η τρίτη κατά σειρά περικοπή των επικουρικών δυντάξεων είναι ικανή να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ή θα είναι μια ακόμα θυσία χωρίς αποτέλεσμα;

Καταλήγει δε, τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και ότι η διαχείριση του «κουμπαρά» της επικουρικής ασφάλισης, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, «απαιτεί διαφάνεια, ορθολογισμό και κυρίως σεβασμό».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρήγμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου"

Προσοχή: κίνδυνος κατάρρευσης α λα Lehman Brothers

Η ΕΚΤ προειδοποιεί για το ενδεχόμενο η δημοσιονομική κρίση να λάβει χαρακτηριστικά συστημικής κρίσης. Οι κίνδυνοι για τη δημοσιονομική σταθερότητα στην ευρωζώνη έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό, όσο ποτέ άλλοτε από την κατάρρευση της Lehman Brothers, το φθινόπωρο του 2008.

Εκρηκτικό μείγμα

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η εξαμηνιαία έκθεση της Τράπεζας για τη δημοσιονομική σταθερότητα. «Οι πιθανότητες κατάρρευσης μεγάλων τραπεζών είναι πλέον περισσότερο από ορατές» αναφέρεται σχετικά.
Ως αιτίες οι κεντρικοί τραπεζίτες αναφέρουν ένα επικίνδυνο μείγμα τεσσάρων παραγόντων:

• Ο "ιός" της δημοσιονομικής κρίσης μεταδίδεται σε όλο και περισσότερες χώρες, την ίδια ώρα που οι αγορές δεν εμπιστεύονται πλέον τους εθνικούς προϋπολογισμούς

• Η ανακεφαλαιοποίηση ιδιωτικών κυρίως τραπεζών γίνεται όλο και πιο δύσκολη.

• Οι προοπτικές βελτίωσης της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας χειροτερεύουν, τη στιγμή που τα ασφάλιστρα κινδύνου των τραπεζών αυξάνουν

• Η ανισότητα μεταξύ των μεγάλων οικονομιών και ο κίνδυνος παγκόσμιας ύφεσης

Το ανάθεμα στην πολιτική

O αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάντσιο Αυτό το μείγμα παραγόντων είναι ιδιαίτερα εκρηκτικό», αναφέρεται στη έκθεση της ΕΚΤ. «Εν κατακλείδι», επισημαίνεται, «η μετάδοση των εντάσεων ανάμεσα στις χώρες μέσω του τραπεζικού συστήματος έχουν αυξηθεί για πρώτη φορά σε τέτοιο βαθμό από την κατάρρευσης της Lehman Brothers».

Οι κεντρικοί τραπεζίτες ρίχνουν το ανάθεμα στην πολιτική. «Με την καθυστερημένη και διστακτική της απάντηση στην κρίση, έκανε το πρόβλημα οξύτερο. Στην ανασφάλεια των αγορών συνέβαλε και η μετ΄ εμποδίων διαδικασία επικύρωσης αποφάσεων προηγούμενων συνόδων κορυφής.

Κατά την παρουσίαση της έκθεσης ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Βίτορ Κονστάντσιο κάλεσε τις χώρες της Ε.Ε. να εφαρμόσουν τάχιστα τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής του Δεκεμβρίου. Ο Πορτογάλος τραπεζίτης αναφέρεται κυρίως στη διακρατική συμφωνία για το φρένο χρέους και την επιβολή αυτόματων κυρώσεων σε χώρες δημοσιονομικά απείθαρχες.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή: κίνδυνος κατάρρευσης α λα Lehman Brothers"

Απολογούνται στο ΣΔΟΕ

Πάνω από 700 άτομα καλεί σε απολογία το ΣΔΟΕ τις επόμενες ημέρες, τα οποία φέρονται να έχουν φυγαδεύσει στο εξω­τερικό μεταξύ 2009 και 2011 πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ έκαστο, ενώ...
μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι διάφο­ρες περιπτώσεις, γιατί μπορεί να αποκα­λύψουν σκάνδαλα με δημόσιο χρήμα. Αναμένεται να ανοίξουν και λογαριασμοί πρώην νομαρχών και δημάρχων, που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το ΣΔΟΕ έχει λάβει 4.000 αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών, ενώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γ.Γ. Πληροφοριακών Συ­στημάτων, χιλιάδες πολίτες έβγαλαν έξω μέσω τραπεζικών εμβασμάτων περίπου 80 δισ. ευρώ από το 2009, οπότε ξεκίνη­σε η κρίση, μέχρι και σήμερα. Οι 720 που θα κληθούν πρώτοι είναι αυτοί που ανήκουν σε περιπτώσεις που «βγά­ζουν μάτι».

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση επι­χειρηματία μικρής επαρχιακής πόλης που φαίνεται να έχει βγάλει 50 εκατ. ευρώ στο εξωτερικό. Επίσης υπάρχουν ώς 20 άτομα που σήκωσαν από ελληνικές τρά­πεζες 1 εκατ. ευρώ και τα μετέφεραν στο εξωτερικό, δηλαδή σε Ελβετία, Κύπρο, Μ. Βρετανία κ.α.

Καταγγελίες

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ βρίσκονται και οι περίφημοι 20 άνεργοι - εισπράττουν και επίδομα - που έχουν εκατομμύρια στο εξωτερικό και εξετάζεται αν είναι οι πραγματικοί καταθέτες ή αν πρόκειται για παρένθετα πρόσωπα με τη βοήθεια των οποίων ξεπλένονται κονδύλια. Όσον αφορά τους δημοτικούς άρχοντες, το ΣΔΟΕ έχει δεχτεί καταγγελίες για πρώ­ην δημάρχους και νομάρχες που ξαφνικά έγιναν πλούσιοι και σχεδιάζει να ζητήσει άνοιγμα λογαριασμών για να ελεγχθεί το «πριν» και το «μετά» και να δοθούν και εδώ οι απαραίτητες εξηγήσεις. Σε κάθε περίπτωση, αυτό που σχεδιά­ζεται είναι όσοι δεν μπορούν να δικαιο­λογήσουν τα ποσά που έβγαλαν έξω, να κληθούν να πληρώσουν τους φόρους που αναλογούν σε αυτά. Η φορολόγηση θα γίνει με βάση την κλίμακα φορολογίας ει­σοδήματος και συντελεστές που φτάνουν και το 45%.

topontiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απολογούνται στο ΣΔΟΕ"

Κραυγή αγωνίας από μια γυναίκα που έζησε στην Ελλάδα

Τη συγκλονιστική ιστορία μίας γυναίκας που εργάστηκε, αρρώστησε, έμεινε παραπληγική - ενώ πάσχει και από καρκίνο - στην Ελλάδα παρουσιάζει το βρετανικό πρακτορείο, BBC, στο πλαίσιο έρευνας για το ελληνικό σύστημα υγείας, εν μέσω οικονομικής κρίσης.

H Marina Derdevian δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα πλούσια, όμως είχε καταφέρει με την εργασία της, να ζει αξιοπρεπώς. Για δεκαετίες είχε ένα μικρό μαγαζί στη Σάμο με παραδοσιακά γλυκά, από το οποίο κατάφερε να εξοικονομήσει κάποια χρήματα.

Μέχρι που όλα άλλαξαν, όπως λέει και η ίδια στο BBC, το 2009, που λόγω ακάλυπτων επιταγών η τράπεζα της έκλεισε την επιχείρηση.

Όλες οι οικονομίες της, περίπου 30.000 ευρώ πήγαν σε δικηγόρους, ενώ τα χρέη της βάθαιναν και μέσα στην ατυχία και την αγωνία της, έπαθε εγκεφαλικό, που την άφησε παραπληγική σε αναπηρικό καροτσάκι για το υπόλοιπο της ζωής της.

Ένα χρόνο αργότερα, οι γιατροί της διέγνωσαν και καρκίνο ωοθηκών, με το Εθνικό Σύστημα Υγείας να μην μπορεί να αναλάβει τη νοσηλεία της, καθώς δεν έχει ιατρική ασφάλιση. Το ίδιο και με τους γιατρούς που την παρακολουθούσαν μετά το εγκεφαλικό, που τώρα αρνούνται να της χορηγήσουν φάρμακα.

Τελικά και ευτυχώς, οι κοινωνικές υπηρεσίες ανέλαβαν και παρά την επιμονή της να παραμείνει στη Σάμο, την έφεραν στην Αθήνα, όπου ζει πλέον σε οίκο ευγηρίας.

Η "τιμωρία" του να είσαι φτωχός

"Δεν φαντάστηκα ποτέ μου, ότι θα κατέληγα έτσι. Αλλά, αξίζω να πεθάνω, επειδή η χώρα μου έχει καταστραφεί οικονομικά και το σύστημα υγείας έχει αποτύχει να εξυπηρετεί ανθρώπους σαν εμένα;", διερωτάται.

Εν μέσω οικονομικής κρίσης, η μεσαία τάξη στην Ελλάδα χάνει το δικαίωμα στην υγεία.

"Αν τα οικονομικά ανακάμψουν, τότε η υγεία θα αναχθεί και πάλι σε προτεραιότητα. Προς το παρόν όμως, όταν πολεμάς να επιζήσεις, θα παραλείψεις ακόμα και να πας στον γιατρό ή ακόμα να κάνεις χημειοθεραπεία, όταν απλά δεν έχεις να πληρώσεις 2.000 ευρώ για το φάρμακό σου", δηλώνει ο Νικήτας Κανάκης, από τους Γιατρούς του Κόσμου στην Ελλάδα.

"Το σύστημα υγείας απέχει κατά πολύ από την τελειότητα και πρέπει να γίνει σοβαρή δουλειά για να επαναλειτουργήσει", σημειώνει.

Η Ελληνίδα αρθρογράφος στέκεται ακόμη στην έξαρση ασθενειών εξαφανισμένων εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και στην δραματική αύξηση των κρουσμάτων AIDS μεταξύ χρηστών ναρκωτικών και ιερόδουλων.

"Κανείς δεν μπορεί να ξέρει, ποιες θα είναι οι μακροπρόθεσμες αλλαγές στην υγεία. Αυτό που είναι σίγουρο, είναι ότι περισσότεροι από το 20% των Ελλήνων θα οδηγηθούν σε συνθήκες εξαθλίωσης τα επόμενα χρόνια", προσθέτει ο κ. Κανάκης.

Πηγή: BBC
nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κραυγή αγωνίας από μια γυναίκα που έζησε στην Ελλάδα"

Παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για τη ρύθμιση οφειλών

Η πολιτεία οφείλει να προσφέρει οικονομική βοήθεια σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά, που επιχειρούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τις τράπεζες, όχι στο στάδιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, αλλά κατά τη δικαστική διαδικασία.

Αυτό τονίζει ο Συνήγορος του Καταναλωτή, απαντώντας σε ερώτημα καταναλωτικών ενώσεων.

Η ανεξάρτητη αρχή ανέφερε ότι ο εξωδικαστικός συμβιβασμός είναι μεν χρήσιμος και οφείλει να αποτελεί προκαταρκτικό στάδιο της διαδικασίας, έχει όμως αποδειχτεί ατελέσφορος, εξαιτίας της άρνησης των τραπεζών να συναινέσουν στη ρύθμιση των οφειλών.

"Ο Συνήγορος του Καταναλωτή δεν προτείνει τη διακοπή της διαδικασίας του εξωδικαστικού συμβιβασμού, στην πραγματικότητα η πρότασή του αφορά στη διακοπή της χρηματοδότησης της διαδικασίας και μόνο" καταλήγει στην ανακοίνωσή της.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή για τη ρύθμιση οφειλών"

Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των βουλευτών

15 εμφανίζουν σημαντικές μειώσεις στις καταθέσεις τους.

Στο δικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων αναρτήθηκαν οι δηλώσεις «πόθεν έσχες» των 300 βουλευτών, των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών, των Ελλήνων ευρωβουλευτών, καθώς και των τέως βουλευτών, τ. ευρωβουλευτών, τ. υπουργών και υπευθύνων οικονομικών των κομμάτων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Βουλής, η ανάρτηση των στοιχείων στο διαδίκτυο γίνεται φέτος για πρώτη φορά μετά από τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ελέγχου (άρθρο 21, Ν. 3023/2002) και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Σημειώνεται επίσης, ότι οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αφορούν στη χρήση του 2009 (οικονομικό έτος 2010), δηλαδή πριν από τις περικοπές στις συνολικές αποδοχές των βουλευτών που έγιναν κατά τη τελευταία διετία και οι οποίες έχουν υποστεί μειώσεις που υπερβαίνουν το 45% ετησίως.

Πιο συγκεκριμένα, δήλωση υπέβαλαν οι 300 εν ενεργεία βουλευτές, οι 22 ευρωβουλευτές, 189 τέως βουλευτές, οκτώ εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, 13 τέως ευρωβουλευτές, 27 υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων και 13 τέως υπεύθυνοι οικονομικών των κομμάτων.

Αναλυτικά η λίστα στo link: http://www.hellenicparliament.gr/Organosi-kai-Leitourgia/epiropi-elegxou-ton-oikonomikon-ton-komaton-kai-ton-vouleftwn/Diloseis-Periousiakis-Katastasis-Oikonomikou-Etous-2010-Chrisi-2009/


Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Επιτροπής Ελέγχου πόθεν έσχες της Βουλής, κανένας πολιτικός δεν εμφανίζεται να έχει καταθέσεις σε ελβετική τράπεζα και δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλα ποσά κατατεθειμένα σε ξένες τράπεζες. «Αν βρεθεί κάποιος να έχει έστω και 100 ευρώ σε ελβετική τράπεζα και δεν το έχει δηλώσει, έχει παρανομήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Βαγγέλης Αργύρης που πρόσθεσε για το θέμα των καταθέσεων στην Ελβετία:

«Υπάρχει μια διαδικασία που είναι σε εξέλιξη και περιμένουμε τα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν βουλευτές που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία. Όλα τα "πόθεν έσχες" για την Επιτροπή Ελέγχου είναι ανοικτά και κανένα δεν θα κλείσει αν δεν γίνει πλήρης διασταύρωση στοιχείων». Μάλιστα όπως είπε, έστειλε επιστολή στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ζητώντας να ενημερωθεί η Επιτροπή αν υπάρχουν εμβάσματα στην Ελβετία Ελλήνων πολιτικών από το 2009 και μετά.

Μόνο οι μεταβολές από το 2010

Όπως εξάλλου έκανε γνωστό, από το 2010 στα πόθεν έσχες των πολιτικών, θα υπάρχει μια καινοτομία, καθώς θα καταγράφονται μόνο οι μεταβολές στην περιουσιακή τους κατάσταση. «Αυτή τη στιγμή υπάρχει η Τράπεζα Δεδομένων με τα οικονομικά στοιχεία όλων των υπόχρεων πολιτικών, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά. Από εδώ και πέρα θα καταγράφονται μόνο οι μεταβολές οι οποίες και πρέπει να δικαιολογούνται», εξήγησε ο κ. Αργύρης.

15 εμφανίζουν μειώσεις στις καταθέσεις τους, μόνο τέσσερις τις δικαιολογούν

Από τους ελέγχους των πόθεν έσχες προκύπτουν μεταξύ άλλων τα εξής:

- Δεν υπάρχει κανένας λογαριασμός σε ελβετική τράπεζα

- Δεν υπάρχουν μεγάλα ποσά που να εμφανίζονται ότι έχουν κατατεθεί σε ξένες τράπεζες

- Εννέα βουλευτές αγόρασαν διαμερίσματα εκ των οποίων οι έξι με δάνειο

- Πέντε βουλευτές ανήγειραν κατοικία

- Ενας βουλευτής αγόρασε οικόπεδο

- Έξι βουλευτές αγόρασαν αγροτεμάχιο, οι πέντε εξ αυτών μικρής αξίας και ο ένας αγροτεμάχιο αξίας 100.000 ευρώ.

- Τρεις ευρωβουλευτές αγόρασαν διαμέρισμα στις Βρυξέλες με χρήση δανείου

- Πέντε ευρωβουλευτές δείχνουν να έχουν μικρές μειώσεις εισοδημάτων, ενώ 17 παρουσιάζουν μικρή αύξηση εισοδημάτων

- 15 βουλευτές εμφανίζονται να έχουν σημαντικές μειώσεις στις καταθέσεις τους. Εξ αυτών, τέσσερις δικαιολογούν τη μείωση αυτή, καθώς ο ένας αγόρασε οικόπεδο, ένας γραφείο, ένας αγροτεμάχιο και ένας μια μονοκατοικία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής, θα ζητηθεί να αιτιολογήσουν τη μείωση των καταθέσεων τους. «Κανένα πόθεν έσχες δεν έχει κλείσει μέχρι να γίνει η διασταύρωση των στοιχείων. Πολύ μεγαλύτερη αξία έχει να γίνει διασταύρωση στοιχείων αυτών που εμφανίζουν μειώσεις στις καταθέσεις τους παρά αυξήσεις», σημείωσε.

Παράλληλα, ο κ. Αργύρης επεσήμανε την ανάγκη τροποποίησης του νόμου καθώς όπως είπε τα «πόθεν έσχες» ελέγχονται, με ένα όμως δεδομένο. Βάσει της δήλωση του υπόχρεου και σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις αγοράς ακινήτου για παράδειγμα, ποτέ δεν δηλώνεται η πραγματική αντικειμενική του αξία.

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη δημοσιότητα τα πόθεν έσχες των βουλευτών"

Επίδεσμος βοηθά την ανάπτυξη νέων αγγείων σε πληγές

Περιέχει ζωντανά κύτταρα

Ερευνητές ανέπτυξαν επίδεσμο που ενισχύει και καθοδηγεί την ανάπτυξη αγγείων στην επιφάνεια μιας πληγής. Ο επίδεσμος περιέχει ζωντανά κύτταρα που παρέχουν παράγοντες ανάπτυξης σε ιστούς που υπέστησαν βλάβη με προκαθορισμένο τρόπο. Μετά από μια εβδομάδα, η δομή του επιδέσμου καταγράφεται στα αγγεία, αναφέρουν οι ερευνητές.

Ο Hyunjoon Kong, του Πανεπιστημίου του Ιλινόις και ο Rashid Bashir, δήλωσαν ότι οποιοδήποτε είδος ιστού που θέλει κάποιος να ανακατασκευάσει, όπως οστού, μυός ή δέρματος, είναι σε μεγάλο βαθμό αγγειοποιημένο. Μια από τις μεγάλες προκλήσεις στην αναπαραγωγή αγγειακών δικτύων είναι το πώς μπορούμε να ελέγξουμε την ανάπτυξη και τη χωροθέτηση των νέων αγγείων.

Η νέα μέθοδος είναι η πρώτη που ενσωματώνει ζωντανά κύτταρα σε επίδεσμο. Τα συγκεκριμένα κύτταρα απελευθερώνουν παράγοντες ανάπτυξης με περισσότερο συστηματικό και στοχευμένο τρόπο σε σύγκριση με άλλες μεθόδους.

Ο επίδεσμος είναι πορώδης και επιτρέπει τη διαφυγή μικρών μορίων, ενώ περιέχει κανάλια διαφόρων μεγεθών που καθοδηγούν τη ροή μεγαλύτερων μορίων όπως αναπτυξιακών παραγόντων.

Οι ερευνητές δοκίμασαν τον επίδεσμο στην επιφάνεια ενός εμβρύου κοτόπουλου. Μετά από μια εβδομάδα αφαιρέθηκε αποκαλύπτοντας ένα δίκτυο νέων αγγείων που αντικατόπτριζαν τη δομή των καναλιών στον επίδεσμο.

Ο Kong δήλωσε ότι πρόκειται για την πρώτη απόδειξη ότι τα αγγεία ελέγχονται από τα βιο-υλικά.

Οι ερευνητές βλέπουν πολλές δυνητικές εφαρμογές για το νέο επίδεσμο, από την καθοδήγηση της ανάπτυξης ενός αγγείου γύρω από μια μπλοκαρισμένη αρτηρία έως την αύξηση της αγγειοποίησης των ιστών με φτωχή ροή αίματος και τη φυσιολογικοποίηση αγγείων που τρέφουν έναν όγκο για τη βελτίωση της παροχής των φαρμάκων κατά του καρκίνου.

Η ενίσχυση της ανάπτυξης νέων αγγείων σε συντονισμένο τρόπο μετά την εγχείρηση μπορεί πιθανόν να μειώσει το χρόνο ανάρρωσης και την ποσότητα του τραυματικού ιστού, δήλωσαν οι ερευνητές.

Η έρευνα θα δημοσιευτεί στο περιοδικό Advanced Materials τον Ιανουάριο.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίδεσμος βοηθά την ανάπτυξη νέων αγγείων σε πληγές"

Το θερινό ανάκτορο του τέως

Ενα νέο... Τατόι φέρεται να οραματίζεται ο τέως στην περιοχή Γκιάλεζα, ακριβώς πάνω από το κοσμικό Πόρτο Χέλι. Ωστόσο, ιδιαίτερο ενδια­φέρον παρουσιάζει το γεγο­νός ότι στις αγοραπωλησίες των αγροτεμαχίων, συνολικής έκτασης 207 στρεμμάτων, πρωταγωνιστούν δύο υπεράκτιες εταιρείες...
Δύο εταιρείες από τη λίστα των περιβόητων «200 offshore του Κρανιδίου», τις οποίες ήδη κάνει φύλλο και φτερό το ΣΔΟΕ, πρωταγωνιστούν στις αγορές αγροτεμαχίων, που ενωμένα αποτελούν το περιφραγμένο «κτήμα της Γκιάλεζας», συνολικής έκτασης 207 στρεμμάτων. Εκεί η τέως βασιλική οικογένεια ετοιμάζεται να κτίσει σειρά κατοικιών, κάνοντας «ένα όνειρο πραγματικότητα», αφού η επιθυμία των μελών της για «εγκατάσταση» στην περιοχή είναι από χρόνια γνωστή.



Τα συνολικά οκτώ κύρια κτίρια -οι οικοδομικές άδειες των οποίων έχουν ήδη εκδοθεί- προορίζονται να καλύψουν τις στεγαστικές ανάγκες τόσο του ζεύγους Γκλίξμπουργκ και των οικείων τους.
Ωστόσο, ξεχωριστό ενδιαφέρον προκαλεί η εμπλοκή των δύο offshore στις αγοραπωλησίες των 17 αρχικών αγροτεμαχίων που απαρτίζουν τη συνολική έκταση. Πρόκειται για τη Vestricia Properties Limited, με έδρα τη Μονρόβια της Λιβερίας, που δραστηριοποιείται από τις 21/11/2007 στο Κρανίδι Αργολίδας και δηλώνει γραφεία στο Κολωνάκι, καθώς και την Aspiring Services Limited, με έδρα τη Λευκωσία της Κύπρου, που δραστηριοποιείται στο Κρανίδι από τις 17/11/2010. Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία έχει δηλωθεί με την εξόχως κατατοπιστική διεύθυνση... οδός Σεσιγκλιάτι, αριθ. 0!
Σχέση με το συγκεκριμένο κτήμα εμφανίζεται να έχει και μια τρίτη εταιρεία, η Γκιάλιζα Ανώνυμος Κτηματική και Εμπορική, με έδρα στην Ακτή Μιαούλη του Πειραιά, που φέρεται να εκπροσωπείται από γνωστό δικηγόρο των Αθηνών.
Το θερινό ανάκτορο του τέως
Η διαδρομή των αγροτεμαχίων που εν τη ενώσει τους προορίζονται να φιλοξενήσουν τα νέα «θερινά ανάκτορα» είχε δύο? στάσεις. Αρχικά η Vestricia αγόρασε από τους κληρονόμους των Νίκου Τουτουντζή και Αναστάσιου Στανατιώτη, αλλά και μερικών ακόμη μικρο-ιδιοκτητών, τα 17 αγροτεμάχια που συγκροτούν το 207 στρεμμάτων «κτήμα της Γκιάλεζας», όπως το αποκαλούν οι ντόπιοι. Η περιοχή είναι ακόμη γνωστή ως Φλάμπουρο, πλαγιά Πετροθάλασσας και Εξαδάκτυλος.
Η αγορά ολοκληρώθηκε σε έξι φάσεις από τις 21/12/2007 μέχρι τις 30/9/2008, με βάση τις εγγραφές στο υποθηκοφυλακείο Κρανιδίου. Στη συνέχεια, στις 27/7/2011, η υπεράκτια εταιρεία μεταβίβασε έξι αγροτεμάχια μαζί με τις οικοδομικές τους άδειες στην Aspiring. Νωρίτερα, στις 22/12/2010 είχε πωλήσει στη Γκιάλιζα ΑΕ τα υπόλοιπα αγροτεμάχια της έκτασης.
Το θερινό ανάκτορο του τέως
Ενδεικτικό της «διασύνδεσης» των εταιρειών είναι ότι ο εκπρόσωπος που ενεργεί σε μια σειρά συναλλαγές, τόσο για λογαριασμό της Γκιάλιζα ΑΕ όσο και της Aspiring, εμφανίζεται να είναι ο ίδιος δικηγόρος του Ναυπλίου.
Τα «μυστικά» της Γκιάλεζας
Τους τελευταίους μήνες οι εμφανίσεις της τέως βασιλικής οικογένειας στην περιοχή έχουν πυκνώσει. Ορισμένες φορές καταφθάνουν συνοδεία επιβλητικού... κομβόι από 5-6 πολυτελή τζιπ που τραβούν τα βλέμματα και προκαλούν σχόλια, ενώ κάποιες άλλες, το ζεύγος Γκλίξμπουργκ επισκέπτεται το κτήμα επιβαίνοντας σε παλιό στρατιωτικό τζιπ τύπου Μερσεντές.
Το θερινό ανάκτορο του τέως
Ηδη στην περιοχή λέγεται ότι βολιδοσκοπούνται ειδικοί και συνεργεία για να κάνουν αρδευτικές γεωτρήσεις, δεξαμενές, δίκτυα κ.λπ., ενώ επόμενο βήμα λέγεται ότι θα είναι να διαμορφώσουν τον τεράστιο χώρο του κτήματος σε πάρκο τύπου «Τατοΐου», με ζωολογικό κήπο, άλση και ανθόκηπους και εκτάσεις με γκαζόν.
Αλλωστε, το μεγαλεπήβολο σχέδιο του «τέως» για την Γκιάλεζα προδίδουν και οι συζητήσεις του στις κοσμικές συναντήσεις της περιοχής, όπου φέρεται κατ' επανάληψη να έχει εκφράσει την επιθυμία ο «κάθε φίλος που θα επισκέπτεται το κτήμα να φυτεύει και ένα δένδρο». Σημειώνεται ότι η είδηση της εγκατάστασης του «τέως» στην περιοχή απασχολεί συχνά τον τοπικό Τύπο. Ωστόσο, η περιφραγμένη έκταση, στην πλαγιά του Πόρτο Χελιού, περικλείει ένα -άλυτο για την ώρα- μυστήριο.
Το θερινό ανάκτορο του τέως
Το κτήμα πουθενά δεν φαίνεται ότι αγοράστηκε από τον «τέως», αντίθετα σε όλα τα χαρτιά εμφανίζονται οι τρεις εταιρείες. Οι τιμές στη συγκεκριμένη περιοχή κυμαίνονται μεταξύ 30 και 40.000 ευρώ το στρέμμα, ενώ και από τα συμβόλαια των αγοραπωλησιών προκύπτει ότι το συνολικό τίμημα του κτήματος αγγίζει τα 8 εκατ. ευρώ!
Από την τοπική πολεοδομία έχουν εκδοθεί άδειες, που ήδη διαβίβασε η αρχική κάτοχος offshore Vestricia στην Aspiring, τόσο για τις πέντε μονοκατοικίες στη θέση Σεσιγκλιάτη ή Γκιάλεζα οι οποίες λέγεται ότι θα έχουν όλα τα... κομφόρ, όσο και για έναν ξενώνα και δύο ακόμη ανεξάρτητες κατοικίες, ενώ προβλέπονται και άλλα μικρότερα οικήματα, αποθηκευτικοί χώροι, γκαράζ, δωμάτια προσωπικού κλπ.
Αγνωστο παραμένει ποια από τα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τις συγκεκριμένες εταιρείες, που εμπλέκονται στις αγοραπωλησίες τεμαχίων της μεγάλης έκτασης και κατά πόσο συμμετέχουν οι... πλούσιοι συμπέθεροι του «τέως» ή ακόμη και στενοί φίλοι του από τον εφοπλιστικό χώρο.
Οι αγοραπωλησίες
Η διαδρομή των συμβολαίων
  • Στις 21 Δεκεμβρίου του 2007 η offshore Vestricia αγοράζει αγροτεμάχιο 9.934,11 τ.μ. στη θέση Σεσιγκλιάτη (ή Γκιάλεζα) του Δήμου Κρανιδίου.
  • Στις 11 Ιανουαρίου του 2008 , αγροτεμάχιο στη θέση Σεσιγκλιά­τη ή Γκιάλεζα 4.000,6 τ.μ.
  • Στις 20 Μαρτίου του 2008 κάνει δύο αγορές στην ίδια περιοχή, 4.776 τ.μ. και 12.076 τ.μ.
  • Στις 20 Μαΐου του 2008 κάνει διαδοχικά 9 αγορές αγροτεμαχίων στην ίδια περιοχή, μεταξύ των οποίων είναι και τα μεγαλύτερα σε έκταση, 32.710 τ.μ., 30.499 τ.μ., 11.598 τ.μ. , 24.038 τ.μ., 12.006 τ.μ., 22.484 τ.μ. (συν 31 τ.μ.), 18.902 τ.μ., 2.991 τ.μ. και 6.159 τ.μ. ? Την 6η Αυγούστου του 2008, η Vestricia κάνει δύο ακόμα αγορές στην Γκιάλεζα ή Βαρελά 5.160 τ.μ. και 5.161 τ.μ.
  • Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2008 κάνει την τελευταία αγορά στην Γκιάλεζα, 4.013 τ.μ.
  • Στις 22 Δεκεμβρίου του 2010 η Vestricia μεταπωλεί τα αγροτεμάχια 32.710 τ.μ., 30.499 τ.μ., 11.598 τ.μ., 24.038 τ.μ., 12.006 τ.μ., 22.484 τ.μ. + 31 τ.μ., 18.902 τ.μ., 2.991 τ.μ., 6.159 τ.μ. και 4.013, όλα στη θέση Σεσιγκλιάτι ή Γκιάλεζα, στην ΓΚΙΑΛΙΖΑ ΑΕ.
  • Στη συνέχεια, στις 27 Ιουλίου του 2011 η Vestricia μεταπωλεί τα αγροτεμάχια 5.160 τ.μ., 5.160 τ.μ., 4.000,6 τ.μ., 4.776 τ.μ., 12.076 τ.μ. και 9.934,11 τ.μ., όλα στη θέση Σεσιγκλιάτι ή Γκιάλεζα, στην κυπριακή Aspiring, καθώς και όλες τις οικοδομικές άδειες.
200 οffshore στο Κρανίδι
«Λαβράκια» του ΣΔΟΕ στο ελληνικό Λιχτενστάιν
Τα «μυστικά» του ελληνικού «Λιχτενστάιν», όπως αποκαλείται το Κρανίδι, με τις 200 και πλέον offshore εταιρείες, τις δραστηριότητες των οποίων αποκάλυψε με σειρά δημοσιευμάτων το «Εθνος της Κυριακής», αποκρυπτογραφούν με λεπτομέρειες οι ελεγκτικοί μηχανισμοί. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παράγοντες του ΣΔΟΕ βρίσκονται μπροστά σε ένα «όργιο παρανομιών».
Ηδη από τους πρώτες διασταυρώσεις στοιχείων, σε 80 κατ' αρχάς απενεργοποιημένες offshore, έχουν εντοπισθεί μεγάλες οφειλές, που κυμαίνονται για καθεμία απο τις ελεγχόμερνες εταιρείες από μερικές δεκάδες χιλιάδες ευρώ μέχρι και 1,5 εκατ. ευρώ! Οι εκπλήξεις για τους ελεγκτές είναι διαδοχικές, καθώς διαπιστώνονται, στις περισσότερες περιπτώσεις, τεράστιες αποκλίσεις των δηλωθέντων σε σχέση με τα πραγματικά στοιχεία.
Φόροι και πρόστιμαΣε δύο περιπτώσεις αγοραπωλησίας ακινήτων μέσω offshore εταιρειών, με τιμές 6 εκατ. και 5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, δεν καταβλήθηκαν από τους πωλητές οι αναλογούντες φόροι και καλούνται να τους καταβάλουν τώρα μαζί με τα πρόστιμα. Αλλη ομάδα υποθέσεων αφορά σε 11 μεταβιβάσεις ακινήτων αξίας 16 εκατ. ευρώ σε τρεις ανώνυμες εταιρείες, που υπάρχουν ενδείξεις ότι δεν έχουν δηλωθεί, συνεπώς οι συμβαλλόμενοι ενδέχεται να κληθούν να πληρώσουν, ανάλογα με τις παραβάσεις που θα διαπιστωθεί ότι διέπραξαν, από 40 έως 45% της αξίας!
Στο μεταξύ, άλλες 15 υποθέσεις από τις offshore του Κρανιδίου έχουν παραπεμφθεί από το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου στις οικείες ΔΟΥ των περιοχών όπου ζουν οι ιδιοκτήτες τους, κυρίως της Κηφισιάς και της Γλυφάδας, επειδή οι αξίες των ακινήτων που αναφέρονταν στα χαρτιά τους παρουσιάζουν μεγάλη απόκλιση από τις πραγματικές τιμές.
Καθώς οι έλεγχοι είναι σε εξέλιξη, εκτιμάται ότι υπάρχουν και θα εντοπισθούν και άλλες τέτοιες «χοντρές» υποθέσεις φοροδιαφυγής.
Ωστόσο, η κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών φαίνεται ότι έχει φέρει αποτέλεσμα. Μέχρι πέρσι δεν ξεπερνούσαν τις 50.000 ευρώ ετησίως οι πληρωμές φόρων απ' όλες τις offshore του Κρανιδίου, ενώ φέτος έχουν βεβαιωθεί, μόνο από τους έως τώρα ελέγχους και είναι άμεσα απαιτητά, περίπου 6 εκατ. ευρώ!
Τα καλοκαΊρια των Γκλίξμπουργκ
«Βασιλικές» διακοπές στο Πόρτο Χέλι
Στο πλαίσιο της τουριστικής ανάπτυξης και του ολοένα αυξανόμενου ενδιαφέροντος για αγορά γης στην περιοχή, οι ντόπιοι δεν φαίνεται να βλέπουν αρνητικά τα σχέδια του «τέως». Αλλωστε η αγάπη του για το Πόρτο Χέλι θεωρείται δεδομένη, αφού, χρόνια τώρα, νοικιάζει, για τις θερινές διακοπές της πολυμελούς οικογενείας του, πανάκριβες βίλες στη Χινίτσα και την Κόστα. Αλλες φορές, πάλι, φιλοξενείται στα σπίτια φίλων από τον εφοπλιστικό χώρο, ενώ σε μια από αυτές τις βίλες, στη θέση Κουνούπι, του έχουν διαθέσει ειδική σουίτα, με διακόσμηση που κυριαρχείται από... κορώνες, ακόμα και στα κλινοσκεπάσματα, θυρεούς και άλλα αναμνηστικά από το παρελθόν της βασιλείας στην Ελλάδα. Η δε τέλεση των γάμων του γιου του Νικόλαου με την Τατιάνα Μπλάτνικ στις Σπέτσες, τον Αύγουστο το 2010, είχε δημιουργήσει τουριστική «έκρηξη» στην περιοχή και είχε εκτιμηθεί δεόντως από τους ντόπιους επιχειρηματίες.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ
jkritikos@pegasus.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Το θερινό ανάκτορο του τέως"

Η Δανία στην προεδρία της ΕΕ από 1η Ιανουαρίου

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητές της.  
Με τη Δανία να αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ αναμένεται να ξεκινήσει το νέο έτος.

Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, η χώρα παρουσίασε τους στόχους και τις προτεραιότητές της για τους έξι μήνες που θα βρίσκεται στην προεδρία, τονίζοντας ότι θα εργασθεί σκληρά για τη διαμόρφωση μίας πιο υπεύθυνης, δυναμικής, «πράσινης» και σίγουρης Ευρώπης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του έντυπου δελτίου για θέματα ΕΕ «Agence Europe», ο Δανός Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νικολάι Γουαμέν, δήλωσε τα εξής: «Οι Ευρωπαίοι πολίτες μας ανέθεσαν το δύσκολο έργο της προεδρίας και επιθυμούν να βρούμε λύσεις για τα καθημερινά τους προβλήματα. Σας διαβεβαιώνω ότι θα πορευτούμε με αυτό το στόχο κατά την εξάμηνη διάρκεια της προεδρίας μας».

Ο Δανός Υπουργός ανακοίνωσε ότι η αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης κρίσης χρέους, η γενικότερη οικονομική κατάσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι διαπραγματεύσεις για τον προϋπολογισμό, θα βρίσκονται στον πυρήνα των συζητήσεων κατά τη διάρκεια της προεδρίας. Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους, δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Στόχος είναι η προστασία των Ευρωπαίων πολιτών. Η Δανία θα αποτελεί τη γέφυρα μεταξύ των χωρών μελών εντός και εκτός ευρωζώνης». Και συνέχισε: «Η χώρα θα ακολουθήσει μια όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική γραμμή διαπραγματεύσεων, με στόχο την ορθή εφαρμογή της δημοσιονομικής συμφωνίας μέσα στο 2012.

Η εν λόγω συμφωνία είναι σημαντική για να προετοιμάσει την Ευρώπη για τις δυσκολίες του "αύριο", καθώς και να την καταστήσει περισσότερο ανταγωνιστική στους τομείς της εκπαίδευσης, της καινοτομίας, της έρευνας και ανάπτυξης και απασχόλησης».

Στον τομέα της Ενιαίας Αγοράς, συνεχίζει το δημοσίευμα, η χώρα σχεδιάζει να ενισχύσει την ανάπτυξη, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις. Επιπλέον, προετοιμάζει την ενδυνάμωση της «πράσινης» ανάπτυξης, στοχεύοντας στην εντατικότερη προστασία του περιβάλλοντος, καθώς και σε μια πιο αποτελεσματική ενεργειακή πολιτική.

Όσον αφορά τις Εσωτερικές Υποθέσεις, η δανέζικη προεδρία θα συνεχίσει το Πρόγραμμα της Στοκχόλμης, εστιάζοντας στους τομείς της δικαιοσύνης, της ελευθερίας και της ασφάλειας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Δανός Υπουργός, «λόγω των ολοένα και αυξανόμενων μεταναστευτικών πιέσεων στον ευρωπαϊκό χώρο, είναι απαραίτητη η οριστικοποίηση ενός ενιαίου ευρωπαϊκού προγράμματος για όσους αναζητούν άσυλο σε ευρωπαϊκό έδαφος».

Τέλος, στον τομέα των Εξωτερικών Σχέσεων, η διαδικασία διεύρυνσης αποτελεί επίσης μια σημαντική προτεραιότητα της προεδρίας. Κατά τη διάρκεια των έξι μηνών, το Μαυροβούνιο ενδέχεται να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για πιθανή μελλοντική ένταξη στην ΕΕ, ενώ η Σερβία να αποκτήσει το καθεστώς της υποψήφιας για ένταξη χώρας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Δανία στην προεδρία της ΕΕ από 1η Ιανουαρίου"

Το '19 έτοιμος ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας

Η κατασκευή της μονάδας στο Ακούγιου θα ολοκληρωθεί ανεξαρτήτως κρίσης.

Η κατασκευή της πρώτης μονάδας πυρηνικού σταθμού στην Τουρκία για την παραγωγή ενέργειας αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2019 και η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν αναμένεται να επηρεάσει το κόστος του έργου, όπως ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία που ανέλαβε την κατασκευή του σταθμού.

Τον τελευταίο χρόνο η Τουρκία ανέθεσε στη ρωσική εταιρεία Atomstroyexport τη σύμβαση για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Ακούγιου, που βρίσκεται στις μεσογειακές ακτές της χώρας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το '19 έτοιμος ο πρώτος πυρηνικός σταθμός της Τουρκίας"

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Αθ. Πάπιστας

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πάπιστας μετά την απολογία του στην ειδική ανακρίτρια για την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Ο επιχειρηματίας είχε κληθεί ως κατηγορούμενος από την ειδική ανακρίτρια, με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συγκεκριμένα το κατηγορητήριο αναφέρει ότι η νομιμοποίηση αυτή έγινε με την αγορά από τη Μονή Βατοπαιδίου 64 οικοπέδων, προερχόμενων από τις γνωστές ανταλλαγές του Δημοσίου και ευρισκόμενων σε περιφερειακούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας επικαλούμενος έγγραφα στοιχεία, κατέθεσε ότι όλες οι κινήσεις του είχαν καθαρά επιχειρηματικό χαρακτήρα και δεν είχε καμία γνώση ότι τα κεφάλαια των κυπριακών εταιρειών «Rasadel» και «Mandeus» είχαν σχέση με τη Μονή Βατοπαιδίου.

Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους καθώς κατά την ανάκριση του προσκόμισε όλα τα οικονομικά στοιχεία για τις συναλλαγές με τις εταιρείες και τις πληρωμές που έγιναν με τα χρήματα αυτά, προς υποστήριξη του ισχυρισμού ότι όλες οι πληρωμές αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο επενδυτικές εργασίες και όχι πράξεις για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελεύθερος χωρίς όρους ο Αθ. Πάπιστας"

Όλες οι τελικές αλλαγές για το χαράτσι στα ακίνητα - Ποιοί θα εξαιρεθούν και πώς

- Στις 31 Μαρτίου θα υπολογιστούν τα λάθη στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και μετά θα γίνει συμψηφισμός
- Εξαιρούνται από το τέλος οι κοινόχρηστοι χώροι ξενοδοχείων και κάμπινγκ
- Μειωμένο τέλος εφαρμόζεται για τα επαγγελματικά ακίνητα μεγάλου εμβαδού
- Ο έφορος θα αποφασίζει τη διακοπή ή όχι του ρεύματοςΜε εντολή των εφοριών θα γίνεται η απαιτούμενη μείωση στο χαράτσι των ακινήτων για τις ευπαθείς ομάδες, ενώ η πληρωμή του φόρου για το 2012 θα πραγματοποιηθεί σε πέντε ισόποσες δόσεις μέσω και πάλι της ΔΕΗ, όπως προβλέπει η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Μάλιστα, σε περίπτωση που υπάρχουν λάθη στο χαράτσι για τα ακίνητα, αυτά θα πρέπει να πληρωθούν κανονικά και στις 31 Μαρτίου του νέου έτους θα γίνει ο απαραίτητος συμψηφισμός έτσι ώστε η διαφορά να επιστραφεί στον φορολογούμενο με τον επόμενο λογαριασμό.

Πάντως, για τη μείωση του ειδικού τέλος αναμένεται να υπάρξει υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις ειδικές επιτροπές που θα συσταθούν στις εφορίες και οι οποίες θα εισηγούνται στον προϊστάμενο της εφορίας εάν κάποιος ιδιοκτήτης ακινήτων πρέπει να έχει μείωση φόρου ή πλήρη απαλλαγή.

Σε αυτές μάλιστα τις επιτροπές θα υπάρχουν κατά πάσα πιθανότητα εφοριακοί και υπάλληλοι του δήμου και όχι αστυνομικοί όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Το τέλος του 2012 επιβάλλεται στα ακίνητα που θα ηλεκτροδοτούνται την 31η Μαρτίου του 2012 αντί στις 28 Απριλίου του 2012 που προέβλεπε αρχικά ο νόμος και βαρύνει τον κύριο ή τον επικαρπωτή.

Εξαιρούνται από το τέλος οι κοινόχρηστοι χώροι ξενοδοχείων και κάμπινγκ που αφορούν στους χώρους προσέλευσης, υποδοχής και υγιεινής, οι οποίοι προσδιορίζονται στο 35% της συνολικής επιφάνειας της επιχείρησης.

Μειωμένο τέλος εφαρμόζεται για τα επαγγελματικά ακίνητα μεγάλου εμβαδού. Για ακίνητα με εμβαδόν άνω των 1.000 τ.μ. το τέλος υπολογίζεται με μειωμένο συντελεστή κατά 30% για το άνω των 1.000 τ.μ. τμήμα και κατά 60% για το άνω των 2.000 τ.μ. τμήμα του ακινήτου.

Σε περισσότερες δόσεις θα έχουν τη δυνατότητα να εξοφλήσουν το ειδικό τέλος ακινήτων τα νοικοκυριά που έχουν ήδη προχωρήσει σε διακανονισμό με τη ΔΕΗ ή τους εναλλακτικούς παρόχους και πληρώνουν σε δόσεις το ρεύμα. Εάν το τέλος δεν πληρωθεί εντός 4 μηνών από τη λήξη της προθεσμίας εξόφλησης του λογαριασμού, οι ΔΟΥ αναλαμβάνουν να εισπράξουν τις οφειλές επιβάλλοντας στους ιδιοκτήτες ακινήτων τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης (κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, μισθωμάτων).

ΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ

Διευρύνεται ο αριθμός των ευπαθών ομάδων που καταβάλλουν μειωμένο τέλος ακινήτων (0,5 ευρώ/τ.μ.). Εντάσσονται και:

Πρόσωπα που παρουσιάζουν αναπηρία από 80% και άνω. Πρόσωπα που πάσχουν από εγκεφαλική παράλυση, νοητική αναπηρία, αυτισμό ή σύνδρομο DOWN από 67% και άνω.

Ο μειωμένος συντελεστής του τέλους εφαρμόζεται και στην περίπτωση που η κύρια και ιδιοκατοικούμενη κατοικία ανήκει κατά πλήρη κυριότητα ή κατά συγκυριότητα στον/στη σύζυγό του ή της δικαιούχου, καθώς και όταν το ποσοστό συνιδιοκτησίας επί της κύριας ιδιοκατοικούμενης κατοικίας κατανέμεται μεταξύ των συζύγων.

Για τους πολύτεκνους, ο μειωμένος συντελεστής εφαρμόζεται και όταν κύριος ή επικαρπωτής της κύριας και ιδιοκατοικούμενης κατοικίας κατά πλήρη κυριότητα ή κατά συγκυριότητα είναι ένα ή περισσότερα από τα προστατευόμενα τέκνα, λόγω θανάτου του ενός εκ των γονέων.

ΤΙ ΘΑ ΙΣΧΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Η έκδοση εντολής διακοπής του ρεύματος και η εκτέλεση της εντολής διακοπής μπορεί να αναστέλλονται με πράξη του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ., η οποία είναι αρμόδια για τη φορολογία του εισοδήματος, στις εξής περιπτώσεις:

- Αν συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας του χρήστη του ακινήτου για το οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος ή προσώπου που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους.
- Αν ο κύριος του ακινήτου για το οποίο επιβλήθηκε το τέλος είναι και χρήστης του και διαβιεί υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και λοιπών περιουσιακών στοιχείων, πλην του ακινήτου για το οποίο ζητείται η εξαίρεση και κρίνεται ότι η καταβολή του τέλους στις προθεσμίες που προβλέπονται θα θέσει, ενόψει των συνθηκών υπό τις οποίες διαβιεί, σε προφανή άμεσο κίνδυνο τη στοιχειώδη διαβίωση του ιδίου ή προσώπου που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά.

Αποκλειστικά ο έφορος θα αποφασίζει αν θα αναστέλλεται η διακοπή του ρεύματος για τα νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν το «χαράτσι». Υστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου, ο έφορος (και όχι τριμελής επιτροπή όπως προέβλεπε η εγκύκλιος του υπουργείου) θα είναι αρμόδιος για να διαπιστώσει εάν συντρέχουν οι παραπάνω λόγοι.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλες οι τελικές αλλαγές για το χαράτσι στα ακίνητα - Ποιοί θα εξαιρεθούν και πώς"

Περικοπές στους μισθούς της ΔΕΗ προτείνει ο "Σπάρτακος"

Πρόταση σχετικά με τις περικοπές στη μισθοδοσία των εργαζομένων της ΔΕΗ κατέθεσε το σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «Σπάρτακος», τονίζοντας ότι η πρότασή του περιλαμβάνει περικοπές σε όλους τους εργαζόμενους ανάλογα με τις αποδοχές τους και «νοικοκύρεμα στις υπερβολές όπου κι αν αυτές υπάρχουν».

Ειδικότερα, ο «Σπάρτακος» προτείνει:
Κατάργηση του επιδόματος συζύγου. Με την κατάργηση του συγκεκριμένου επιδόματος διευρύνεται ο αριθμός των εργαζομένων που συμμετέχουν στις μειώσεις, όπως είναι τα υψηλόμισθα - υψηλόβαθμα στελέχη, που ξεπερνούν το ανώτατο όριο (πλαφόν) που ορίζει ο νόμος και παίρνουν επίδομα συζύγου πλέον του πλαφόν. Άλλωστε, επισημαίνει το σωματείο, μετά την ψήφιση του Νόμου, το οικογενειακό επίδομα ενσωματώνεται στο ποσό της ανώτερης σύνταξης.
Δαπάνες για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις. Οι δαπάνες για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις θα πρέπει να εξαιρεθούν από την μισθοδοσία των εργαζομένων και θα πρέπει να επιβαρύνουν τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης. Η εναρμόνιση με τον σχετικό Νόμο για την εκτός έδρας αποζημίωση είναι ασύμφορη για τον μισθωτό σε ό,τι αφορά την αποζημίωσή του (64 ευρώ) και καταστροφική για την επιχείρηση, καθώς υπάρχει παράταση στον χρόνο αποκατάστασης των βλαβών.
Αναδιοργάνωση του οργανογράμματος, περιορισμός του αριθμού των στελεχών κατ'αναλογία της συνολικής δύναμης του προσωπικού της επιχείρησης και επανεξέταση/κατάργηση των ειδικών στελεχών (Experts).
Χορήγηση αντίστοιχης ανάπαυσης σε όσα στελέχη εργάζονται υπερωριακά ή πραγματοποιούν υπερεργασία, από την στάθμη του υποτομεάρχη και πάνω.
Εργασία Σαββάτου- Κυριακής, υπερωρία, υπερεργασία. Η καταβολή αντίστοιχης αποζημίωσης που αφορά εργασίες για υπερωρία-υπερεργασία Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, να γίνεται μόνο για τις απόλυτα απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης.
Επιπρόσθετα, αν χρειαστεί, μπορεί να γίνουν παρεμβάσεις στο σύνολο των Ειδικών Επιδομάτων, καθώς και στο Ενιαίο Επίδομα, κατά το σκέλος που αφορά το Ειδικό επίδομα ΕΣΣΕ ΄95.
Όπως αναφέρει το σωματείο, στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι «να μείνει ανέπαφος και χωρίς μείωση ο υπολογισμός των μεταβλητών αποδοχών (έτσι όπως και οι Νόμοι 3385/2005 και 3863/2010 ορίζουν), που αφορούν την υποχρεωτική εργασία της βάρδιας, της υπερωρίας, της υπερεργασίας του Σαββάτου, της Κυριακής και των αργιών, έτσι ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα η Επιχείρηση».
«Είμαστε στη διάθεση της Ομοσπονδίας για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της πρόταση μας, δηλώνοντας ότι θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε - υπερασπισθούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούμε και να πείσουμε με επιχειρήματα για το δίκαιο των θέσεων μας», καταλήγει ο «Σπάρτακος» στην ανακοίνωσή του.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Περικοπές στους μισθούς της ΔΕΗ προτείνει ο "Σπάρτακος""

Ελλάδα - Ελβετία κρύβουν τους παράνομους καταθέτες

Έγινε το πρώτο βήμα για την φορολόγηση των “ κρυφών” καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία που πάντως τα στοιχεία τους θα παραμείνουν “απόρρητα¨ και θα διαβιβάζονται μόνο στις φορολογικές και δικαστικές αρχές.
Ανάμεσα στις δύο χώρες υπεγράφη Πρωτόκολλο σχετικά με την αποφυγή διπλής φορολογίας το οποίο κατατέθηκε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή.
Στην ελληνική κυβέρνηση ευελπιστούν ότι ανοίγει ο δρόμος προκειμένου πολύ σύντομα να υπογραφεί και η συμφωνία για τις “κρυφές” καταθέσεις στα πρότυπα ανάλογης συμφωνίας μεταξύ Ελβετίας και Γερμανίας.
Πιο αναλυτικά στο Πρωτόκολλο ορίζεται ότι για τις καταθέσεις που έχουν Έλληνες σε ελβετικές τράπεζες η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα φορολογίας των τόκων . Για τις ίδιες καταθέσεις το ανώτατο ποσό φόρου επί των τόκων για το ελβετικό δημόσιο μειώνεται από 10% σε 7% .
Επίσης με το Πρωτόκολλο παρέχεται η δυνατότητα για ανταλλαγή πληροφοριών αναφορικά με την ταυτότητα των καταθετών οι οποίες όμως “θεωρούνται απόρρητες δηλαδή δεν ανακοινώνονται σε άλλα πρόσωπα πλην εκείνων τα οποία είναι επιφορτισμένα με την βεβαίωση και είσπραξη των φόρων ή την εκδίκαση φορολογικών υποθέσεων”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται.
Στο πλαίσιο αυτό η Ελβετία μπορεί να δώσει στοιχεία στις φορολογικές και δικαστικές αρχές στην Ελλάδα που διευκολύνουν την ταυτοποίησή των καταθετών όπως για παράδειγμα ημερομηνία γέννησης, και Αριθμό Φορολογικού Μητρώου.
Ειδικότερα στο Πρωτόκολλο προβλέπεται ότι :
· Μπορεί να φορολογείται και στην Ελλάδα το όφελος από την πώληση μετοχών ή άλλων δικαιωμάτων συμμετοχής των οποίων άνω του 50% της αξίας τους προέρχεται άμεσα ή έμμεσα από ακίνητα.
· Τα μερίσματα που καταβάλλονται από εταιρεία με έδρα στην Ελλάδα σε κάτοικο της Ελβετίας μπορούν να φορολογούνται και στη χώρα μας με συντελεστές από 5% έως 15% .
· Στην περίπτωση εκποίησης πλοίων με ελληνική σημαία ή σημαία τρίτων Κρατών ή αεροσκαφών που ανήκουν σε ελληνικές αεροπορικές ή ναυτιλιακές επιχειρήσεις, το αποκλειστικό δικαίωμα φορολόγησης ανήκει στην Ελλάδα.
Τέλος σύμφωνα με έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η οποία συνοδεύει το Πρωτόκολλο , η εφαρμογή των ρυθμίσεων θα οδηγήσει σε αύξηση των εσόδων του Δημοσίου μετά τη φορολόγηση εισοδημάτων (από τόκους) Ελλήνων στην Ελβετία, που βέβαια θα “κλειδώσει” με την υπογραφή και της σχετικής συμφωνίας .

imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελλάδα - Ελβετία κρύβουν τους παράνομους καταθέτες"

ΟΓΑ: Στον ΕΟΠΥΥ από 1η Ιανουαρίου

Πρόσβαση στους γιατρούς όλων των Ταμείων και ιδιώτες γιατρούς συμβεβλημένους σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, θα έχουν οι ασφαλισμένοι του ΟΓΑ, μετά την υπαγωγή τους από την 1η Ιανουαρίου, στον «Ενιαίο Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας» ΕΟΠΥΥ.

Μαζί με το ενιαίο συνταγολόγιο οι ασφαλισμένοι του Οργανισμού, αποκτούν πρόσβαση και στις κοινές παροχές υγείας που ισχύουν ήδη για τους ασφαλισμένους των άλλων Ταμείων.

Σε ανακοίνωσή του ο ΟΓΑ, επισημαίνει προς τους ασφαλισμένους, ότι κατά την επίσκεψη στο γιατρό, θα πρέπει να επιδεικνύουν το βιβλιάριο υγείας, ασφαλιστικά ενήμερο.

Προκειμένου να μην παρουσιαστούν προβλήματα θα πρέπει να καταβάλουν έγκαιρα τις ασφαλιστικές εισφορές τους και όσοι έχουν καθυστερούμενες εισφορές να ενταχθούν άμεσα στην ευνοϊκή ρύθμιση του ΟΓΑ έτσι ώστε το βιβλιάριο υγείας να είναι σε ισχύ και να έχουν την απρόσκοπτη πρόσβαση στις ιατροφαρμακευτικές και νοσοκομειακές παροχές.

Ο ΕΟΠΥΥ, έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του από τον περασμένο Ιούνιο και έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτόν οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, του ΟΠΑΔ, και του ΟΑΕΕ. Με την ένταξη των ασφαλισμένων του ΟΓΑ ολοκληρώνεται η συγκρότηση του Οργανισμού, ο οποίος θα εξυπηρετεί πλέον 9,5 εκατομμύρια ασφαλισμένους.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΓΑ: Στον ΕΟΠΥΥ από 1η Ιανουαρίου"

Ποινική δίωξη εις βάρος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης εις βάρος του τέως δημάρχου της πόλης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου.

Εντολή για τη δίωξη έδωσε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Λάμπρος Τσόγκας, μετά την ολοκλήρωση σχετικής έρευνας στους τραπεζικούς λογαριασμούς και τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκόμενων προσώπων στην υπόθεση της υπεξαίρεσης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Σε σχετική του ανακοίνωση, ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάνει λόγο για «πρωτοφανή επίθεση» εις βάρος του για λόγους που, όπως λέει, «όλοι οι Θεσσαλονικείς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθετήσεως, εύκολα αντιλαμβάνονται».

«Σήμερα, ισχυρίζονται ότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν ένα εκατ. ευρώ των εισοδημάτων μου κατά τα τελευταία 12 χρόνια, όταν τα δηλωθέντα και φορολογηθέντα έσοδα εμού και της οδοντιάτρου συζύγου μου ανέρχονται στο ύψος των 2,2 εκατ. ευρώ» αναφέρει ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

«Απευθύνομαι ευθέως προς κάθε Θεσσαλονικιό, προς κάθε συμπολίτη μου, για να τον διαβεβαιώσω ξεκάθαρα, κοιτώντας τον στα μάτια, ότι τίποτα απολύτως το γκρίζο δεν υπάρχει στην υπόθεση αυτή και θα με θυμηθεί, όταν -σύντομα ελπίζω- αυτή η πλάνη τερματιστεί» προσθέτει, ενώ ζητά από τη Δικαιοσύνη «να προχωρήσει ταχύτατα η όλη διαδικασία».

opinionpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη εις βάρος του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news