facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Άρχισε η «δίκη των υποβρυχίων»

Άρχισε σήμερα στο Μόναχο η δίκη δύο πρώην στελεχών της Ferrostaal που κατηγορούνται για δωροδοκίες αξιωματούχων στην Ελλάδα και την Πορτογαλία προκειμένου αυτοί να προωθήσουν την πώληση γερμανικών υποβρυχίων.
Ένα μέλος του ΔΣ και ένας πρώην εντεταλμένος της Ferrostaal αντιμετωπίζουν την κατηγορία της δωροδοκίας ξένων αξιωματούχων για λογαριασμό της εταιρίας προκειμένου η τελευταία να διασφαλίσει παραγγελίες για την παράδοση υποβρυχίων προς την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Σύμφωνα με την εισαγγελία του Μονάχου, μεταξύ 2000 – 2007 δαπανήθηκαν συνολικά πάνω από 62 εκατ. ευρώ για μίζες. Προκειμένου να επηρεάσουν την ανάθεση της παραγγελίας «οι κατηγορούμενοι εξυπηρετήθηκαν από διάφορους μεσάζοντες και «συμβούλους», οι οποίοι ήταν εξοικειωμένοι με τις τοπικές συνήθειες και διέθεταν την απαραίτητη πρόσβαση στους αρμόδιους υψηλόβαθμους φορείς αποφάσεων για τις αναθέσεις παραγγελιών», ανέφερε η ανακοίνωση της Εισαγγελίας τον περασμένο Απρίλιο. Κατά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας ο πρόεδρος του δικαστηρίου Γιόαχιμ Έκερτ πρότεινε δημοσίως στους κατηγορουμένους ένα "ντηλ" που προβλέπει ποινές φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ.

Στα 149 εκατ. ευρώ τα βρήκαν εισαγγελία και Ferrostaal
Η υπόθεση των δωροδοκιών εκδικάζεται στο ΜόναχοΗ υπόθεση των δωροδοκιών εκδικάζεται στο ΜόναχοΗ δίκη αναμένεται να έχει μικρή διάρκεια. Η ακροαματική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Οι κατηγορίες αφορούν και την ίδια την Ferrostaal, η οποία την εποχή που έγινε το "ντηλ" με τα υποβρύχια ανήκε στην MAN. Στο μεταξύ, όμως, η Ferrostaal έχει έλθει σε συμβιβασμό με τη γερμανική δικαιοσύνη, αποδεχόμενη να καταβάλει πρόστιμο ύψους 149 εκατομμυρίων ευρώ. Η υπόθεση είχε προκαλέσει το 2009 μια διαμάχη διαρκείας μεταξύ της μητρικής τότε εταιρείας ΜΑΝ και του αραβικού επενδυτικού ομίλου IPIC, που ήθελε να εξαγοράσει τη Ferrostaal, αλλά στη συνέχεια απέσυρε το ενδιαφέρον της και τα λεφτά της. Στο μεταξύ η εταιρεία έχει πουληθεί στον εμπορικό όμιλο MPC με έδρα το Αμβούργο.

Σταμάτης Ασημένιος, dpa
Υπεύθ. Σύνταξης: Ειρήνη Αναστασοπούλου
dw-world.de
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρχισε η «δίκη των υποβρυχίων»"

Σε… γάμο κατέληξε το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ-Σακοράφα

Οι δυο πλευρές ανακοίνωσαν την πολιτική τους συνεργασία
Σε… γάμο κατέληξε το φλερτ του ΣΥΡΙΖΑ με τη Σοφία Σακοράφα. Σε κοινή συνέντευξη τύπου που έδωσαν σήμερα η βουλευτής και ο Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσαν και επίσημα την πολιτική τους συνεργασία.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε την αναγκαιότητα συγκρότησης ενός συνασπισμού εξουσίας στη βάση μιας αντιμνημονιακής πολιτικής.

Από την πλευρά της, η κ. Σακοράφα ξεκαθάρισε ότι παραμένει ανεξάρτητη βουλευτής.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε… γάμο κατέληξε το φλερτ ΣΥΡΙΖΑ-Σακοράφα"

Σε πλήρη πολεμική έγερση το Π.Ν. - Όλος ο Στόλος βγήκε στο Αιγαίο

Σε πλήρη πολεμική έγερση βρίσκεται ο Στόλος και γενικότερα το Π.Ν. από την ερχή της βδομάδας, καθώς στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, πραγματοποιούνται τρεις συνδυασμένες ασκήσεις-επιχειρήσεις του ΠΝ που περιλαμβάνουν το σύνολο σχεδόν των πλωτών και εναέριων του μέσων του σε μία σπάνια - πλέον - επίδειξη δύναμης και ετοιμότητας.

Οι τρεις αυτές ασκήσεις είναι η «Αστραπή» της διοίκησης Φρεγατών, η «Ορμή» της διοίκησης Ταχέων Σκαφών και η άσκηση «Βροντή» της διοίκησης Κανονιοφόρων.

Για την πραγματοποίησή των παραπάνω ασκήσεων στο Αιγαίο η διοίκηση Φρεγατών έχει στη διάθεσή της τουλάχιστον 12 φρεγάτες από τις 14 συνολικά που διαθέτει το ΠΝ, η διοίκηση Ταχέων Σκαφών έχει κινητοποιήσει τουλάχιστον 10 πυραυλακάτους και αντίστοιχα η διοίκηση κανονιοφόρων έχει βγάλει στο Αιγαίο 8 κανονιοφόρους.

Παράλληλα η διοίκηση υποβρυχίων συμμετέχει με 5 υποβρύχια μεταξύ αυτών και το S 120 «Παπανικολής» το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες έχει δημιουργήσει νέα στάνταρντ στον ανθυποβρυχιακό αγώνα στο Αιγαίο, στα οποία πρέπει να προσαρμοστεί το συντομότερο το Π.Ν. καθώς μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχει να αντιμετωπίσει 6 τουρκικά όμοια με τον "Παπανικολή", σκάφη.

Η δύναμη των Φρεγατών χωρισμένη σε Μοίρες την Α και Β χτενίζει πρακτικά όλο το κεντρικό και νότιο Αιγαίο, αντιμετωπίζοντας «επιθέσεις» από τις πυραυλακάτους και τα υποβρύχια, ενώ σήμερα διεξήχθη και μεγάλη αεροπορική επίθεση από τουλάχιστον 50 μαχητικά της ΠΑ τα οποία πραγματοποίησαν συνδυασμένες επιθέσεις κορεσμού εναντίον των πολεμικών σκαφών.

Σε «συναγερμό» βρίσκεται και η διοίκηση Ελικοπτέρων Ναυτικού έχοντας αποσπάσει 10 τουλάχιστον ελικόπτερα S-70-B6 Seahawk σε φρεγάτες συνθέτοντας ουσιαστικά μια κινητοποίηση που λίγο διαφέρει από τις συνθήκες μιας γενικευμένης κρίσης.

Οι συνδυασμένες αυτές ασκήσεις περιλαμβάνουν το σύνολο των σεναρίων που προβλέπονται σε αντίστοιχες καταστάσεις, από ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, αγώνα κατά σκαφών επιφανείας, αντιαεροπορική άμυνα, βολές πυροβόλων, πετρέλευση, μεταφορά εφοδίων, επείγουσες αερομεταφορές κ.α.

Η δραστηριότητα όλων των μέσων κινείται σε 24ωρη βάση, με την κίνηση τις πτήσεις και τις αποπροσνειώσεις των ελικοπτέρων να μην σταματούν ούτε στιγμή. Τα πάντα κινούνται σε προγραμματισμένες βάρδιες και τα σενάρια εκτελούνται και αυτά σε 24ωρη βάση. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τεστ αντοχής, πληρωμάτων, υλικού αλλά και της ηγεσίας του Στόλου.

Είναι αναμφίβολα μια τεράστια προσπάθεια του ΠΝ που παρά τις αντιξοότητες και την ανασφάλεια των καιρών στέλνει το δικό του μήνυμα σε εχθρούς και φίλους: Αυτό της Ελλάδας που δεν υποτάσσεται.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε πλήρη πολεμική έγερση το Π.Ν. - Όλος ο Στόλος βγήκε στο Αιγαίο"

Απάντηση εφοριακών στις καταγγελίες Σπινέλλη

«Δεν κρύβουμε το κεφάλι στην άμμο. Υπάρχει διαφθορά στο δημόσιο», τόνισε στην εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ Πρώτη Γραμμή, ο Τρύφων Αλεξιάδης αντιπρόεδρος εφοριακών.

Σημείωσε ότι η διαφθορά αφορά όλο το ελληνικό δημόσιο και φτάνει από τους υπουργούς ως τους κλητήρες, ενώ με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην ΓΓ Πληροφοριακών Συστημάτων Διομήδη Σπινέλλη για διαφθορά του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, παραδέχτηκε ότι υφίσταται η διαφθορά σε μία μικρή μειοψηφία των εφοριακών, ωστόσο υπογράμμισε ότι υπάρχουν και πολιτικές παρεμβάσεις.

«Αυτοί που κάνανε τις δηλώσεις τώρα ανακάλυψαν την Αμερική;» αναρωτήθηκε ο κ. Αλεξιάδης με αφορμή τις δηλώσεις Σπινέλλη και υπογράμμισε ότι «τελειώνει για μας η περίοδος σιωπής, θα φωνάζουμε για την αξιοπρέπεια μας. Θα πάρουμε το κείμενο των δηλώσεων και θα ασκήσουμε κάθε ένδικο μέσο. Για το κύρος και την αξιοπρέπειά μας δεν θα αφήσουμε κανέναν να παίξει παιχνίδια στην πλάτη μας».

Αναφερόμενος στους εφοριακούς, είπε ότι έχουν την ευθύνη γιατί δεν μίλησαν όταν έπρεπε και στο βαθμό που έπρεπε, «τώρα πλέον μιλάμε».

Ο κ. Αλεξιάδης σημείωσε ότι οι εφοριακοί δεν είναι το πρόβλημα, ενώ χαρακτηριστικά ανέφερε «δε φταίμε εμείς αν η πολιτική ηγεσία δεν ήθελε να αντιμετωπίσει τη φοροδιαφυγή». Εκτίμησε παράλληλα, ότι για να παταχθεί η φοροδιαφυγή και η διαφθορά χρειάζονται θεσμικά μέτρα και πολιτική βούληση και «να μας δοθούν τα κατάλληλα εργαλεία για να κάνουμε τη δουλειά μας».

«Δε φταίμε για τα χάλια των φορολογικών υπηρεσιών», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, με αφορμή όσα είπε ο Διομήδης Σπινέλλης στο ΕΛΙΑΜΕΠ ο οποίος ανέφερε ότι σε έναν φορολογικό έλεγχο συνήθως μόνο το 20% καταλήγει στο ταμείο του κράτους, ενώ το υπόλοιπο 80% μοιράζονται ο ελεγχόμενος και ο φορο-ελεγκτής.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση εφοριακών στις καταγγελίες Σπινέλλη"

Έρχονται 1.000 “λουκέτα” σε πρατήρια καυσίμων

Χίλια νέα λουκέτα πρατηρίων θα προστεθούν στην αγορά καυσίμων το 2012 προέβλεψε χθες η ομοσπονδία πρατηριούχων ΠΟΠΕΚ.

Αν και κανείς σήμερα δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό των πρατηρίων που συνεχίζουν να λειτουργούν μετά το πρώτο κύμα λουκέτων που ξεκίνησε από το 2010, η ΠΟΠΕΚ εκτιμά ότι ο αριθμός των ανοιχτών πρατηρίων στην ελληνική αγορά κυμαίνεται σήμερα μεταξύ 6.500 και 6.700, όταν προ διετίας ήταν 7.500 με 8.000.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των πρατηριούχων σήμερα το μεγαλύτερο πρόβλημα του κλάδου εντοπίζεται στον αθέμιτο ανταγωνισμό αλλά και στην εξάρτηση των πρατηρίων από τις διαθέσεις των εταιρειών να γίνουν εκπτώσεις επί των τιμολογίων προμήθειας.

24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται 1.000 “λουκέτα” σε πρατήρια καυσίμων"

Άλλος ένας οδοντίατρος στη «φάκα» της Οικονομικής Αστυνομίας

Από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος ενός ιατρού - οδοντιάτρου, για τη μη καταχώρηση επίσκεψης ασθενή στο ιατρείο του στο αντίστοιχο Βιβλίο Ασθενών.

Ειδικότερα, έπειτα από τηλεφωνική καταγγελία στην Ειδική Γραμμή Καταγγελιών Πολιτών 11012, πραγματοποιήθηκε χθες από κλιμάκιο του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος στο οδοντιατρείο του στη N. Σμύρνη, όπου διαπιστώθηκε ότι ο οδοντίατρος δεν είχε καταχωρήσει έναν επισκέπτη ασθενή στο ιατρείο του στο αντίστοιχο Βιβλίο Ασθενών.

Η παράβαση αυτής της υποχρέωσης προβλέπεται στον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων της Φορολογικής Νομοθεσίας.

Διενεργείται προανάκριση, στο πλαίσιο της οποίας εξετάζεται η τέλεση και άλλων διοικητικών ή ποινικών παραβάσεων.

Η δικογραφία που σχηματίζεται, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Παράλληλα θα ενημερωθεί και η αρμόδια Δ.Ο.Υ., ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας, για την επιβολή των σχετικών προστίμων και αναλογούντων φόρων.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Άλλος ένας οδοντίατρος στη «φάκα» της Οικονομικής Αστυνομίας"

Παίζοντας ποδόσφαιρο στηρίζουν τη «Φλόγα»

Παίζουν ποδόσφαιρο για τα παιδιά της «Φλόγας», προκειμένου να ενισχύσουν τον Ξενώνα του συλλόγου του Συλλόγου Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική ασθένεια.

Ο λόγος για την ποδοσφαιρική ομάδα που έχουν οργανώσει γονείς-μέλη και φίλοι της «Φλόγας» και πάιζουν πολλές φορές το χρόνο με ερασιτεχνικές ομάδες επιχειρήσεων, παλαίμαχων ποδοσφαιριστών, βουλευτών κ.α. με τα έσοδα από τα εισιτήρια και κυρίως από τους εράνους να πηγαίνουν στον Ξενώνα.

Την Τετάρτη έγινε ένας πολύ ωραίος ποδοσφαιρικός αγώνας στο γήπεδο «Παντελής Νικολαίδης», στο χώρο της Άρσης Βαρών στη Νίκαια: από την μια η ένωση Παλαιμάχων Πειραιά και Εθελοντών Αχαρνών Θρακομακεδόνων και από την άλλη οι φίλοι της «Φλόγας». Για την ιστορία το ματς τελείωσε με σκορ 1-1.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του Δεκεμβρίου για τους ποδοσφαιρικούς αγώνες της Φλόγας έχει ως εξής:

- Στις 6/12, ώρα 20.00: αγώνας με Ερμή Ηρακλείου στο Ηράκλειο, δημοτικό γήπεδο στην οδό Πρασίνου Λόφου.
-Στις 18-12-2011, ημέρα Κυριακή θα γίνει αιμοδοσία στα γραφεία του Ερμή Πράσινου Λόφου στο Ηράκλειο για την προώθηση των σκοπών της Φλόγας.
- Στις 21/12 ώρα 18:00 με ομάδα Intracom στο γήπεδο τέρμα Αγ. Τριάδος, Παιανία
- Στις 23/12, ώρα 20:30 με την ομάδα της Ηλιούπολης, στο γήπεδο Ηλιούπολης Λ. Εθνάρχου Μακαρίου και Κωνσ/ντοπούλου.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παίζοντας ποδόσφαιρο στηρίζουν τη «Φλόγα»"

Σε απεργία πείνας τέσσερις ούγγροι δημοσιογράφοι

Για τον έλεγχο που ασκεί η κυβέρνηση στα ΜΜΕ.

Για τέταρτη μέρα απέχουν από τη σίτιση τέσσερις δημοσιογράφοι στην Ουγγαρία ως ένδειξη διαμαρτυρίας στον έλεγχο που ασκεί η κυβέρνηση στα Μέσα Ενημέρωσης της χώρας.

Μεταξύ των τεσσάρων δημοσιογράφων είναι και ο Μπαλαζς Νάγκι Ναβάρο, επικεφαλής του συνδικάτου που εκπροσωπεί τους εργαζομένους στην τηλεόραση.

«Θα συνεχίσουμε την απεργία μας μέχρι ότου ο κόσμος συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει στην Ουγγαρία κάτω από την ταμπέλα της ελευθερίας του Τύπου: οι εργαζόμενοι τρομοκρατούνται και τα προγράμματα χειραγωγούνται ή παραποιούνται», δήλωσε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε απεργία πείνας τέσσερις ούγγροι δημοσιογράφοι"

Έφθασε στην Ελλάδα το νέο φάρμακο για τον σακχαρώδη διαβήτη

Το νέο ιδιοσκεύασμα σιταγλιπτίνης, για την αντιμετώπιση του σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ, είναι πλέον διαθέσιμο στη χώρα μας.

Η συγκεκριμένη θεραπεία αποσκοπεί στη βελτίωση του ελέγχου των επιπέδων γλυκόζης των ασθενών, σε συνδυασμό με τη δίαιτα και την άσκηση.

Μάλιστα ενδείκνυται ως μονοθεραπεία σε ασθενείς που δεν ελέγχονται επαρκώς με δίαιτα και άσκηση και για τους οποίους άλλες θεραπείες, λόγω αντενδείξεων ή μη ανεκτικότητας, δεν είναι κατάλληλες.

Ο διαβήτης είναι μία χρόνια πάθηση, της οποίας οι επιπλοκές μπορεί να αποβούν ακόμη και μοιραίες για τον ασθενή. Εμφανίζεται όταν το πάγκρεας δεν παράγει αρκετή ινσουλίνη (Τύπου Ι) ή όταν ο οργανισμός δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει αποτελεσματικά την παραγόμενη ινσουλίνη (Τύπου ΙΙ).

Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που επιτρέπει στα κύτταρα να πάρουν τη γλυκόζη (σάκχαρο) από το αίμα και να τη χρησιμοποιήσουν ως πηγή ενέργειας.

Όταν η ινσουλίνη στον οργανισμό είναι μειωμένη ή δεν είναι αρκετά δραστική, τότε η γλυκόζη δεν μπορεί να εισέλθει στα κύτταρα και έτσι παρατηρείται υπεργλυκαιμία (αυξημένο σάκχαρο στο αίμα).

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες, η πρόληψη, σε συνδυασμό με τη σωστή διατροφή, την άσκηση, αλλά και οι φαρμακευτικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στη ρύθμιση του σακχαρώδους διαβήτη.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έφθασε στην Ελλάδα το νέο φάρμακο για τον σακχαρώδη διαβήτη"

Ετοιμάζουν αύξηση του φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις

- Δύο τα επικρατέστερα σενάρια: είτε θα αυξηθεί απ΄ ευθείας ο συντελεστής φορολόγησης στους τόκους των καταθέσεων είτε οι τόκοι θα φορολογούνται πλέον με βάση την εισοδηματική κλίμακα
- Διαβάστε αναλυτικά παραδείγματα
- Οι τραπεζικές καταθέσεις ήταν εως τώρα ανέγγιχτες από τη φορο-καταιγίδα
Το μοναδικό εως τώρα ασφαλές καταφύγιο από τις φοροεπιδρομές ήταν οι τραπεζικές καταθέσεις, για όσους τουλάχιστον έχουν ακόμη τη δυνατότητα να τις διατηρούν.

Όμως η εφιαλτική κατάσταση των άδειων δημόσιων ταμείων φαίνεται να οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών στην απόφαση για φορολόγηση στους τόκους.

Τα δύο επικρατέστερα σενάρια:

- Με βάση την κλίμακα φορολογίας εισοδήματος
- Άμεση αύξηση του συντελεστή φορολόγησης των τόκων στις καταθέσεις


Εαν καταλήξουν στο πρώτο σενάριο, που είναι και το επικρατέστερο σύμφωνα με δημοσίευμα στον Capital, οι τόκοι των καταθέσεων θα υπόκεινται σε φόρο εως και 45% για ετήσιο εισόδημα πάνω από 100.000 ευρώ.

Μάλιστα θα συνεχιστεί η παρακράτηση του φόρου από τις τράπεζες ακόμα και για όσους έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ.
Βέβαια σε αυτές τις περιπτώσεις θα επιστρέφεται ο φόρος των τόκων.
Ουσιαστικά με τον τρόπο αυτό θα θιγούν όσοι έχουν ετήσιο εισόδημα υψηλότερο από 12.000 ευρώ, αφού αυτοί θα πληρώσουν παραπάνω φόρο για τους τόκους των καταθέσεων τους.
Γιατί πολύ απλά ο συντελεστής φορολόγησης για ετήσια εισοδήματα από 5.000 εως 12.000 ευρώ είναι στο 10%, όσο ακριβώς είναι σήμερα ο συντελεστής φορολόγησης στους τόκους των καταθέσεων.

Απλούστερος μα πιο επώδυνος είναι ο δεύτερος τρόπος, που φέρεται να ανεβάζει οριζόντια ανεξαρτήτως εισοδήματος τον φορολογικό συντελεστή των τόκων από καταθέσεις στο 15% από 10% που είναι σήμερα.


Το μεγάλο πρόβλημα που ενδέχεται να προκύψει δεν είναι άλλο από έκρηξη των αναλήψεων και συνάμα μεταφοράς χρημάτων στο εξωτερικό, όπου όμως ο τόκος είναι μεγαλύτερος.Και όλα αυτά βέβαια, και ας ακούγεται ως μονότονη επανάληψη, υπό την μεγάλη αίρεση πως υπάρχει κόσμος με τραπεζικές καταθέσεις αλώβητες.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ετοιμάζουν αύξηση του φόρου στις τραπεζικές καταθέσεις"

«Έθαψαν» τη μήνυση κατά του Γ. Παπανδρέου!

Την ώρα που η προσφυγή των κ.κ. Όλγας και Τάνυας Γεριτσίδου κατά του Γιώργου Παπανδρέου εξετάζεται στη Χάγη και τον ΟΗΕ, η ελληνική δικαιοσύνη την έβαλε στο αρχείο!


Πρόκειται για την υπόθεση που ανέδειξε το newsbomb, με τις δύο θαρραλέες Ελληνίδες, μητέρα και κόρη, οι οποίες κατήγγειλαν τον πρώην πρωθυπουργό για εσχάτη προδοσία.

Συγκεκριμένα, στις 11 Οκτωβρίου του 2011 ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αθανάσιος Κατσιρώδης επέστρεψε τη συνημμένη δικογραφία προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και ζήτησε την αρχειοθέτησή της, διότι «α) είναι πολιτική κριτική του Πρωθυπουργού τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και μετά την ανακάλυψη της εξουσίας από αυτόν


β) είναι γνωστά στη Βουλή των Ελλήνων που είναι αρμόδια για τον έλεγχό του
γ) είναι πολιτική κριτική των υπολοίπων μελών της Κυβερνήσεως
και δ) είναι γνωστά στην ίδια Βουλή».

Ο Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου δηλώνει ευθαρσώς και μάλιστα δύο φορές, ότι τα όσα καταγγέλλουν οι κ.κ. Γεριτσίδου, δηλαδή το σύνολο των εγκληματικών ενεργειών και πράξεων της κυβέρνησης του Παπανδρέου, είναι γνωστά στη Βουλή, ενώ πρόκειται απλώς για πολιτική κριτική. Μάλιστα, στο κείμενο της παραγγελίας δεν αναφέρεται ούτε ένας νόμος, στοιχείο που είναι απαραίτητο για να είναι νόμιμη η όποια πράξη αρχειοθέτησης.

Οι Όλγα και Τάνυα Γεριτσίδου δηλώνουν, ότι «παρ' όλη την εξόφθαλμη προσπάθεια συγκάλυψης / θαψίματος της μηνύσεως, η μήνυση αυτή δεν πρόκειται να παραμείνει στο αρχείο, διότι θα προβούμε στα ανάλογα βήματα για να προκαλέσουμε ανάσυρσή της από εκεί. Αλλά η όλη απόπειρα του αρεοπαγίτη, στην οποία ομολογουμένως είχαμε ποντάρει, μας έδωσε ανέλπιστα δυνατά όπλα για τις διαδικασίες που έχουμε ήδη κινήσει στην Χάγη και στον ΟΗΕ».

newsbomb.gr
ΣΧΕΤΙΚΟ:Μητέρα και κόρη μήνυσαν τον Παπανδρέου για εσχάτη προδοσία
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έθαψαν» τη μήνυση κατά του Γ. Παπανδρέου!"

Υποβάθμισε 5 ευρωπαϊκές τράπεζες ο Οίκος Fitch

«Δέχονται τις αρνητικές συνέπειες της κρίσης της Ευρωζώνης»

Σε υποβάθμιση πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών προχώρησε ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings. Πρόκειται για τις τράπεζες Banque Federative du Credit Mutuel, Credit Agricole, Danske Bank, OP Pohjola Group και Rabobank Group. Στην έκθεση αναφέρεται ότι η Ευρώπη δεν προχώρησε σε ουσιαστικές αλλαγές σχετικά με την κρίση χρέους αλλά σε μικρές βελτιώσεις.

Συγκεκριμένα για την Credit Agricole ο αμερικανικός οίκος αξιολογεί τη μακροχρόνια πιστοληπτική ικανότητά της με A+ από ΑΑ-, ενώ χαρακτηρίζει τις προοπτικές «σταθερές». Η Banque Federative du Credit Mutuel (BFCM) υποβαθμίζεται σε A+ από AA-, η Danske Bank σε A από A+, η OP Pohjola Group σε A+ από AA- και η Rabobank Group σε AA από AA+.

Σύμφωνα με την έκθεση του οίκου «οι εν λόγω τράπεζες έχουν και συνεχίζουν να βελτιώνουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια και ρευστότητα, κάτι που κρίνεται ως θετικό από τον οίκο».

Ωστόσο, σημειώνει η Fitch «οι αρνητικές προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας και η έλλειψη εμπιστοσύνης των αγορών στον τραπεζικό κλάδο οδήγησε στη σημερινή υποβάθμιση» και προσθέτει πως «η αβεβαιότητα για το πως η ευρωπαϊκή κρίση θα ξεπεραστεί και τι μέτρα θα λάβουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες έχουν άμεσες επιπτώσεις στην επίδοση των εμπορικών τραπεζών».

Ο βασικός λόγος υποβάθμισης της Danske Bank και της Credit Agricole σύμφωνα με τον Οίκο, είναι το γεγονός ότι «διαθέτουν θυγατρικές σε προβληματικές χώρες της Ευρωζώνης».

Για τις υπόλοιπες τράπεζες η Fitch αναφέρει ότι «δέχονται τις έμμεσες αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης της Ευρωζώνης».


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υποβάθμισε 5 ευρωπαϊκές τράπεζες ο Οίκος Fitch"

Δεκάχρονος ομολόγησε ότι στραγγάλισε τετράχρονο

Το πτώμα του είχε βρεθεί σε ένα πάρκο

Την ενοχή του παραδέχτηκε ένας δεκάχρονος σχετικά με το στραγγαλισμό ενός τετράχρονου αγοριού στη Σουηδία, χωρίς, όμως, να αποκαλύψει το κίνητρό του πίσω από τη δολοφονία.

Η υπόθεση, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 35 αστυνομικοί, συγκλονίζει τη χώρα. Ο 4χρονος είχε εξαφανιστεί από την αυλή του σπιτιού του στις 16 Οκτωβρίου και το πτώμα του είχε βρεθεί μετά από 59 μέρες σε ένα πάρκο.

Οι αστυνομικοί είχαν ανακρίνει περισσότερα από 65 παιδιά, ηλικίας 5-15 ετών, αν και από την αρχή τα βλέμματα είχαν στραφεί στον 10χρονο και τελικά δεν διαψεύστηκαν.

Σύμφωνα με τη σουηδική νομοθεσία παιδιά κάτω των 15 ετών δεν διώκονται ποινικά, όποιο και να είναι το αδίκημα. Έτσι το θέμα του 10χρονου θα αναλάβουν, πλέον, οι υπηρεσίες πρόνοιας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεκάχρονος ομολόγησε ότι στραγγάλισε τετράχρονο"

To YouTube αποκτά εκπαιδευτικό χαρακτήρα(vid)

Χαρά και γνώση για τους μαθητές
Στο YouTube, μπορούμε να βρούμε τα πάντα, από μουσικά βίντεο, μέχρι πειράματα φυσικής και από χαριτωμένα και αστεία σκανταλιάρικα γατάκια, μέχρι συνεντεύξεις εξεχουσών προσωπικοτήτων.

Με λίγα λόγια υπάρχει αρκετό υλικό το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για εκπαιδευτικούς σκοπούς, ωστόσο χάνεται μέσα σε όλα τα υπόλοιπα και έτσι η προσοχή ενός παιδιού όταν αναζητά πληροφορίες στο δίκτυο, είναι εύκολο να διασπαστεί. Η Google, εντόπισε αυτό το ζήτημα και λάνσαρε μία λύση που ονομάζεται «YouTube for Schools».
To «YouTube for Schools» πρόκειται για μία ρύθμιση δικτύου, την οποία οι υπεύθυνοι των σχολείων, μπορούν να ενεργοποιήσουν, ώστε να δώσουν πρόσβαση μόνο στο περιεχόμενο του YouTube EDU, το οποίο μεταφράζεται σε βίντεο από τους περισσότερους των 600 συνεργατών του ιστότοπου, μεταξύ των οποίων είναι και οι Smithsonian, TED, Steve Spangler Science και Numberphile.

Εκτός από τον περιορισμό της πρόσβασης σε συγκεκριμένα βίντεο, η Google έχει επίσης εργαστεί μαζί με εκπαιδευτικούς, για να συγκεντρώσει πάνω από 300 playlists με συγκεκριμένο αντικείμενο και ανάλογα με το επίπεδο δυσκολίας.


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "To YouTube αποκτά εκπαιδευτικό χαρακτήρα(vid)"

Χειροπέδες σε 79χρονη για οφειλές προς το Δημόσιο

Σε βάρος της εκκρεμούσαν χρέη ύψους 169.000 ευρώ Συνεχίζονται οι συλλήψεις σε όλη την Ελλάδα για όσους έχουν οφειλές προς το Δημόσιο. Σήμερα, άλλη μία 79χρονη γυναίκα συνελήφθη στην Κοζάνη για οφειλές προς το Δημόσιο συνολικού ύψους 169.012,37 ευρώ. Οι κατηγορίες που την βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο». Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης.

 newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χειροπέδες σε 79χρονη για οφειλές προς το Δημόσιο"

Για να μη ξεχνιόμαστε: α) Ποιός χρηματοδοτεί τα Σκόπια? και β) Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού...


α)Από χρόνια τώρα το γειτονικό κράτος που αποτελείται από Αλβανούς και Βουλγάρους και Σλάβους, ψάχνει να βρει ταυτότητα για να μην απορροφηθεί από τις γειτονικές της χώρες (Βουλγαρία και Αλβανία).

Ο μόνος τρόπος για να μην απορροφηθούν εφόσον δεν είχαν ταυτότητα ήταν να δημιουργήσουν. Όταν λέμε ταυτότητα εννοούμε ιστορία. 

Έτσι λοιπόν το μικρό κρατίδιο προσπαθεί να δημιουργήσει ιστορία κλέβοντας τον Αλέξανδρο και την Μακεδονία από εμάς. 
Δεν θα ασχοληθώ να αποδείξω τα αυτονόητα γιατί είναι αστείο, όποιος λέει ότι η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική είναι εφάμιλλος στην καλύτερη, με πίθηκο!!

Τα πράγματα όμως δεν είναι τόσο απλά, ούτε τόσο προφανή, αν εξετάσουμε τα πρόσωπα που εδώ και περίπου 100 χρόνια προσπαθούν να αποκόψουν την Μακεδονία από την Ελλάδα, θα δούμε ότι έχουν κάτι κοινό.


Το μεγάλο και εύλογο ερώτημα είναι το ΠΩΣ, αυτό το μικρό και οικονομικά εξαθλιωμένο κρατίδιο, ενώ δεν έχει μαντίλι να κλάψει, βρίσκει πακτωλό χρημάτων για να διαθέσει στην προπαγάνδα του;


Η ρητορική ερώτηση έχει και την ρητορική απάντηση: κάποιος τo χρηματοδοτεί (με το αζημίωτο φυσικά). Για να δούμε λοιπόν τα στοιχεία και να εκτυλίξουμε σιγά σιγά το κουβάρι :


1. Το παρόν σαιτ (εικόνα) όπως βλέπετε, είναι προπαγάνδα υπέρ των Σκοπίων: soros.org.mk

Παρατηρήστε μέσα στο κόκκινο κουτάκι τις υπογραμμίσεις. Το ίδρυμα του Εβραίου Τζ. Σόρος, είναι ο χρηματοδότης των σκοπίων, ο οποίος κατοχύρωσε, όπως βλέπουμε στην δεύτερη κόκκινη γραμμούλα, την κατάληξη .mk, δηλαδή ΜaKedonski (Μακεδονία), το αντίστοιχο δηλαδή .gr (greece). Βλέπουμε δηλαδή έναν Εβραίο που χρηματοδοτεί την προπαγάνδα των Σκοπίων για να πάρει από την Ελλάδα τι; Μόνο το όνομα ή το όνομα και σιγά σιγά τα εδάφη;

Στο παρακάτω βίντεο λέγονται κάποια πράγματα ενδιαφέροντα:

 




2. Η ΦΕΝΤΕΡΑΣΙΟΝ (μετέπειτα ΚΚΕ) ιδρύθηκε από τον Εβραίο Αβραάμ Μπεναρόγια. Στο πλευρό του Μπεναρόγια ήταν βουλευτές και ανώτατα στελέχη του ΚΚΕ, οι επίσης εβραίοι Βεντούρα Κοέν, Αρντιττι, Πινχάς, Σουλάμ κτλ. 


Το πρώτο πράγμα που έφεραν για ψήφισμα στην βουλή ήταν η απόσχιση της Μακεδονίας από την Ελλάδα ...



"Όταν απελευθερώθηκε η Θεσσαλονίκη από τον Ελληνικό στρατό τον Οκτώβριο του 1912, υπήρχε και ο φόβος των αντιποίνων, καθώς η εβραϊκή κοινότητα, όχι μόνο είχαν ενισχύσει οικονομικά τον πόλεμο των Τούρκων, εναντίον των Ελλήνων (πραγματοποιώντας έρανο), με το τεράστιο ποσό των 650. 000.000 χρυσών λιρών (δημοσίευμα Εφημερίδας «Εστία», 9 Οκτωβρίου 1912), αλλά μέλη της, είχαν δημιουργήσει στρατιωτικό σώμα εθελοντών, οι οποίοι πολέμησαν στο πλευρό των Τούρκων κι εναντίον των Ελλήνων."

Kάντε κλικ ΕΔΩ για να δείτε το ντοκουμέντο σε μεγέθυνση (εφημερίδα Εμπρός 29-4-1913)

Kάντε κλικ ΕΔΩ για να ανοίξει το ντοκουμέντο σε PDF (Ριζοσπάστης 14-12-1924)
3. Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ διαδήλωσε στην κεντρική πλατεία των Σκοπίωνη οποία ονομάζεται "Μακεδονία" με κεντρικό σύνθημα: "ΒΕΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ". 

Με δούρειο Ίππο την "ειρηνική συνύπαρξη των λαών" με αγάπες και λουλούδια, αποκαλούν τα Σκόπια Δημοκρατία της Μακεδονίας. 

Αποκαλούν "Εθνικισμό"... την αντίδραση του Έλληνα, όταν του κλέβουν κάτι που του ανήκει εδώ και 2.500 χρόνια (το όνομα και την ιστορία της Μακεδονίας), ενώ δεν είναι οι Σκοπιανοί, που προσπαθούν να πάρουν κάτι που δεν τους ανήκει, κάτι εντελώς ξένο ως προς αυτούς. 
Με άλλα λόγια "φωνάζει ο Κλέφτης"....

Το βιντεάκι όμως του Γκλιγκόροφ βάζει τα πράγματα στην θέση τους και αυτόματα φανερώνει τι είναι ποιος και ποιος είναι τι:

 

4. Η σχέση του Βαλλιανάτου με τον Σόρος:
Στο παρακάτω βίντεο ο Βαλλιανάτος παραδέχεται ότι η Μ.Κ.Ο στην οποία ηγείται ("Παρατηρητήριο Ελσίνκι") χρηματοδοτείται από τον Σόρος. 

Υπενθυμίζω ότι το παρατηρητήριο του Ελσίνκι είναι ιδρυτικό μέλος ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ.Α. Παπανδρέου πράγμα που φαίνεται στην προσωπική του ιστοσελίδα και συγκεκριμένα στοβιογραφικό του.

 

5. η σχέση του Βαλλιανάτου με το Σκοπιανικό κόμμα στην Φλώρινα "Ουράνιο Τόξο:

 

6. η σχέση του Ουράνιου Τόξου με τον Τρεμόπουλο και τους Οικολόγους Πράσινους:

 

7. η σχέση του Βαλλιανάτου με το ΠΑΣΟΚ

 

8. η σχέση των οικολόγων πράσινων με το Πασόκ:



9. η σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με τους Οικολόγους Πράσινους:

 

Πηγή: .knossopolis.com

Κάποτε, υπήρχαν φωνές πολιτικών, που ξεσκέπαζαν όλο αυτό το συρφετό… 
Δυστυχώς, απ’ ότι φαίνεται, τα 30 αργύρια μπορούν, άνετα να δώσουν τη θέση τους, στο θώκο της εξουσίας… και να πάψουν οι όποιες αντιδράσεις.... 

Η συνείδηση του Έλληνα όμως, ΔΕΝ εξαγοράζεται!!!

Και το κερασάκι, για το τέλος….


β)Κυριακή, 19 Ιουνίου 2011
 ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ-ΕΛΛΑΔΑ

Σκόπια: Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού - ΤΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ "ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ" ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.... 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ.....???

«Η Αθήνα αναγνωρίζει εμμέσως την ύπαρξη της ‘μακεδονικής’ γλώσσας αφού υποστήριξε και βοήθησε στην εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονo-Ελληνικού» λεξικού.»

Το Λεξικό θα προωθηθεί από τις Βρυξέλλες και θα τυπωθεί στη Θεσσαλονίκη, με χρηματοδότηση του Centar Maurits Coppieters, Ίδρυμα Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, της οποίας μέλη είναι Έλληνες Ευρωβουλευτές.»

Τα χρήματα από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, λαμβάνει το εν λόγω ίδρυμα, το οποίο σημαίνει ότι και η Ελλάδα συμμετέχει στην οικονομική ενίσχυση...

«Αύριο, όταν θα λένε ότι η Μακεδονική Γλώσσα δεν υπάρχει, θα είμαστε σε θέση να δείξουμε το εκτυπωμένο σύγχρονο βοηθητικό λεξικό με το οποίο αναγνωρίζεται η μακεδονική γλώσσα», λέει η Γιάνα Μπάτσενα, συντονιστής του τμήματος νεολαίας της ΕΕΣ.

‘‘Το λεξικό είναι ο πρώτος τόμος της ελληνικής επανέκδοσης – «Μακεδονικό Λεξικό» που είχε κυκλοφορήσει πριν από δύο χρόνια.

Η προώθησή του, τότε, σταμάτησε στην Αθήνα μετά την εισβολή των Νεοναζί στην αίθουσα παρουσίασης του βιβλίου.
Για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών οι εμπνευστές του λεξιλογίου: το Σπίτι του Μακεδονικού Πολιτισμού της Φλώρινας, σε συνεργασία με το μακεδονικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» πρόκειται να το παρουσιάσουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στις Βρυξέλλες. ‘‘

Κάλεσαν επίσης τον Έλληνα πρωθυπουργό και τους Έλληνες ευρωβουλευτές να παραβρεθούν στην εκδήλωση των Βρυξελλών.

Το σχόλιο του «Ουράνιου Τόξου» είναι αν κάποιος Έλληνας εκπρόσωπος θα παραβρεθεί στην εκδήλωση, κάτι το οποίο θα δήλωνε μεγάλη επιτυχία, όσον αφορά την άρση των εμποδίων που θέτει η ελληνική πολιτεία.



Στην εκδήλωση θα γίνει ενημέρωση και για το ζήτημα των μειονοτήτων και θα κληθεί ακόμη μια φορά η Ελλάδα να σεβαστεί τα δικαιώματα των ‘‘μειονοτήτων‘‘.


‘‘Στο πλαίσιο της προώθησης του λεξικού θα οργανωθεί συζήτηση με θέμα «Γέφυρες Διαλόγου» όπου θα αναφερθούν ζητήματα των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων‘‘.







Διαβάστε Περισσότερα » "Για να μη ξεχνιόμαστε: α) Ποιός χρηματοδοτεί τα Σκόπια? και β) Η Ελλάδα υποστήριξε την εκτύπωση του πρώτου «Μακεδονο-Ελληνικού» λεξικού..."

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news