facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Σε εφαρμογή οι κανόνες για δημοσιονομική πειθαρχία

Το πακέτο κανόνων παρουσίασε ο Όλι Ρεν

Το ενισχυμένο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, γνωστό και ως «πακέτο των έξι», που προβλέπει νέους αυστηρούς κανόνες για την οικονομική και δημοσιονομική εποπτεία, τίθεται σε εφαρμογή από αύριο, 13 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για θέματα Οικονομίας, Όλι Ρεν.

«Από αύριο όλες οι χώρες που βρίσκονται στη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος, καλούνται να συμμορφωθούν με τις συστάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, προκειμένου να διορθώσουν τα δημοσιονομικά τους ελλείμματα», υπογράμμισε ο Όλι Ρεν, προειδοποιώντας ότι για τις χώρες της ευρωζώνης, προβλέπονται οικονομικές κυρώσεις, σε περίπτωση μη συμμόρφωσής τους.

Ερωτηθείς, αν η Επιτροπή προτίθεται να προτείνει κυρώσεις για την Κύπρο, το Βέλγιο, την Ουγγαρία, την Πολωνία και τη Μάλτα, οι οποίες έλαβαν το Νοέμβριο προειδοποιητικές επιστολές για διόρθωση των υπερβολικών ελλειμμάτων τους, ο Όλι Ρεν απάντησε ότι αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί τον Ιανουάριο, δεδομένου ότι η Επιτροπή έλαβε πριν από λίγες ημέρες τις απαντήσεις των χωρών αυτών.

«Θα πρέπει να περιμένουμε ως τον Ιανουάριο, προκειμένου οι απαντήσεις να εξεταστούν και να αντλήσουμε τα συμπεράσματά μας», ανέφερε ο Επίτροπος, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η Επιτροπή θα χρησιμοποιήσει από την πρώτη κιόλας ημέρα όλα τα «εργαλεία» που διαθέτει, στο πλαίσιο της ενισχυμένης δημοσιονομικής εποπτείας που συμφωνήθηκε.

Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το πακέτο των έξι νομοθετικών ρυθμίσεων για την οικονομική διακυβέρνηση, σε συνδυασμό με το δημοσιονομικό σύμφωνο, που υιοθετήθηκε από τις 26 χώρες της ΕΕ, έχει στόχο να αποτραπούν μελλοντικές οικονομικές κρίσεις στην ΕΕ.

Ο Όλι Ρεν εξέφρασε την απογοήτευσή του που δεν κατέστη, τελικώς, δυνατό να συμφωνήσουν οι «27» σε αλλαγή της Συνθήκης και διευκρίνισε ότι η πλειοψηφία των μέτρων για τη δημοσιονομική πειθαρχία που αποφασίστηκαν στη Σύνοδο Κορυφής μπορούν να εισαχθούν στα εθνικά δίκαια, μέσω παράγωγου δικαίου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εφαρμογή οι κανόνες για δημοσιονομική πειθαρχία"

«Ευχόμαστε στην Ελλάδα καλή νέα... χρεοκοπία»

Πανό με προσβλητικό περιεχόμενο από τους Σκοπιανούς

Τις «πρωτοχρονιάτικες ευχές»τους... φρόντισαν να στείλουν «προκαταβολικά» στην Ελλάδα οι οπαδοί της γνωστότερης και μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής ομάδας των Σκοπίων «Βαρντάρ» (Vardar), οι οποίοι σε χθεσινό αγώνα του πρωταθλήματος α' εθνικής μεταξύ των ομάδων Βαρντάρ και Μπρεγκάλνιτσα, που διεξήχθη σε γήπεδο των Σκοπίων, ανήρτησαν ένα μεγάλο πανό, που έγραφε:«Ευχόμαστε στην Ελλάδα καλή νέα ... χρεοκοπία» (Greece, We Wish You Happy New ... Bankruptcy).
















Η εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» (Utrinski Vesnik), αναφερόμενη στο προκλητικό αυτό πανό, σχολιάζει: «Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες όλο και πιο βαρέων πολιτικών δηλώσεων, οι οποίες μεταφέρονται στα γήπεδα, καθώς κάποιοι ελπίζουν ότι εκεί δεν θα ληφθούν σοβαρά υπόψη, όμως θα έχουν την κατάλληλη απήχηση. Έτσι και χθες, στον ποδοσφαιρικό αγώνα Βάρνταρ-Μπρεγκάλνιτσα που διεξήχθη στα Σκόπια, οι οπαδοί της Βαρντάρ, γνωστοί με την επωνυμία "Κομιτατζήδες", έστειλαν μήνυμα στην Ελλάδα.Για το περιεχόμενο του μηνύματος δεν χρειάζονται περαιτέρω σχολιασμοί. Ωστόσο, είναι σαφές τι μπορεί να σημαίνουν τα μηνύματα αυτού του τύπου για τις σχέσεις καλής γειτονίας». 

newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "«Ευχόμαστε στην Ελλάδα καλή νέα... χρεοκοπία»"

Κηδεύεται αύριο η Σώτια Τσώτου

Τίτλοι τέλους για μία σπουδαία στιχουργό.

Κηδεύεται αύριο στις 14.30 από το 'Α Νεκροταφείο, η στιχουργός Σώτια Τσώτου, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο στα 69 της χρόνια, έπειτα από διετή μάχη με τον καρκίνο.

Η γνωστή στιχουργός γεννήθηκε το 1942 στην Λιβαδιά και μετακόμισε στην Αθήνα με την οικογένειά της, σε πολύ μικρή ηλικία. Παράλληλα με τις σπουδές της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στις δραματικές σχολές του Πέλου Κατσέλη και Κωστή Μιχαηλίδη, εργάσθηκε από τα 18 της χρόνια σαν δημοσιογράφος. Η καριέρα της στο επάγγελμα τερματίστηκε από την απριλιανή δικτατορία, όταν έκλεισε η εφημερίδα «Ελευθερία», στην οποία έγραφε.

Η χούντα τη συνέλαβε αρκετές φορές. Στην απομόνωση και τα κρατητήρια οφείλει την ενασχόληση της με τη στιχουργική, είχε εξομολογηθεί η ίδια σε συνέντευξή της, διευκρινίζοντας χαρακτηριστικά «σε δύο Παπαδόπουλους, τον δικτάτορα και τον στιχουργό - ποιητή Λευτέρη Παπαδόπουλο. Ο Λευτέρης ήταν αυτός που με ενθάρυνε στη στιχουργική».

Η οικογένεια της Σώτιας Τσώτου ζήτησε αντί στεφάνων, τα χρήματα να κατατεθούν στην οργάνωση «Χαμόγελο του Παιδιού».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κηδεύεται αύριο η Σώτια Τσώτου"

Γιούχαραν πολιτικούς στη λιτανεία του Αγ. Σπυρίδωνα

«Φύγετε, είστε ανεπιθύμητοι» φώναζαν οι πιστοί.

Ούτε στην εκκλησία δε μπορούν να πάνε πια οι πολιτικοί δίχως να έρθουν αντιμέτωποι με την οργή του κόσμου η οποία είναι τόσο μεγάλη που δεν διαχωρίζει τόπο και χρόνο.

«Φύγετε, είστε ανεπιθύμητοι, δε σας θέλουμε εδώ» φώναζαν μεταξύ άλλων οι πιστοί που ακολούθησαν την λιτανεία του Αγίου Σπυρίδωνα στον Πειραιά. Μεταξύ αυτών ήταν ο κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, ο κ. Δημήτρης Καρύδης βουλευτής ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παναγιώτης Μελλάς βουλευτής Ν.Δ., ο κ. Ιωάννης Τραγάκης βουλευτής Ν.Δ. και ο δήμαρχος Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούχαραν πολιτικούς στη λιτανεία του Αγ. Σπυρίδωνα"

Έληξε το θρίλερ στον Κορυδαλλό

Καμία ανθρώπινη ζωή δεν κινδύνεψε

Αναίμακτα έληξε η ομηρία στις φυλακές Κορυδαλλού πριν από λίγο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα. Ένα όπλο και τρία μαχαίρια κουζίνας ήταν τα όπλα που παραδόθηκαν στις αρχές.

Ο Παναγιώτης Βλαστός ισχυρίστηκε ότι προέβη σε αυτή την πράξη εξαιτίας του άδικου τρόπου που τον αντιμετωπίζει η Δικαιοσύνη. Συνεργοί του ήταν ο Χρήστος Τσάκαλος, ο Μιχάλης Νικολόπουλος και ο Γιώργος Πολύδωρος από τους Πυρήνες της Φωτιάς.

Μάλιστα, την Τετάρτη δικάζονται ο Χρήστος Τσάκαλος και ο Μιχάλης Νικολόπουλος μαζί με τον Γιώργο Νικολόπουλο και τον Νταμιάνο Μπολάνο για την υπόθεση των «Πυρήνων της Φωτιάς».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έληξε το θρίλερ στον Κορυδαλλό"

Mόνιμο το... χαράτσι στα ακίνητα!

Στην πέμπτη αναθεώρηση του Μνημονίου προβλέπεται ρητά ότι θα επανεξεταστεί μακρά λίστα δαπανών έως το τέλος του Ιουνίου, ώστε να προσδιοριστούν πρόσθετα μέτρα περίπου 3% του ΑΕΠ και να διασφαλιστεί πως το έλλειμμα θα μειωθεί κάτω από το 3% μέχρι το 2014.

Μεταξύ των μέτρων αυτών, όπως επισημαίνει η «Ημερησία», είναι:

1) μόνιμο τέλος ακινήτων μέσω των λογαριασμών της Δ.Ε.Η., με στόχο την είσπραξη 1,667 δισ. ευρώ φέτος και αυξανόμενα έσοδα τα επόμενα χρόνια

2) εξάλειψη όλων των φορολογικών εξαιρέσεων και ειδικών καθεστώτων φορολόγησης επιχειρήσεων και Φ.Π.Α..

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Mόνιμο το... χαράτσι στα ακίνητα!"

Ποιος είναι ο κακοποιός Παναγιώτης Βλαστός

Η σύλληψή του τον Ιούνιο του 1998, μετά την αιματηρή συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοσχάτο, ήταν για εκείνον «λύτρωση», όπως εξομολογείται στον ανακριτή.

Η... αιχμαλωσία της ελευθερίας, που αναγκάζεται να βιώνει ένας δραπέτης, τον κούρασε. Ψύχραιμος ο 28χρονος τότε Παναγιώτης Βλαστός ακούει τις αμέτρητες κατηγορίες που τον βαρύνουν. Δολοφονίες, απόπειρες, εκβιασμοί, σύσταση συμμορίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ληστείες, διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση είναι το απαύγασμα των κακουργηματικών ενεργειών στις οποίες ενέχεται. Ο εγκέφαλος της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, στα 39 του χρόνια θεωρείται από τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς διεθνώς.

Αρχηγός σε μία από τις «οικογένειες» του οργανωμένου εγκλήματος, που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας, μοίραζε τους ρόλους ιεραρχικά και με βάση το φύλο. Η ομερτά στους κόλπους της «οικογένειας» ήταν νόμος απαράβατος. Αντίπαλη «οικογένεια», εκείνη των αδελφών Ναστούλη. Και οι δύο μετρούν θύματα στον μεταξύ τους πόλεμο. Ο αδελφός του Παναγιώτη, Κώστας Βλαστός, σκοτώθηκε το 1998 στην αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στην Καλλιθέα, ενώ ο τρίτος γιος της οικογένειας Βλαστού, Μάρκος, σκοτώθηκε σε συμπλοκή με την αντίπαλη οικογένεια. Ενας εκ των τριών αδελφών Ναστούλη, ο Γεράσιμος, δολοφονήθηκε επίσης από τους αδελφούς Βλαστού.

Ο Παναγιώτης Βλαστός από τα χρόνια της εφηβείας ακόμα διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής. Κατά την αστυνομία, μετά την εξόντωση των «οικογενειών» Καλαποθαράκου και Γρηγοράκου, εκείνος έδινε πάντα το «σύνθημα» για την εκτέλεση των νονών των αντιπάλων της ομάδας Στεφανάκου. Εκτός από βόμβες σε κέντρα διασκέδασης και καφετέριες καθώς και λαθρεμπόριο όπλων και πετρελαιοειδών, ο Π. Βλαστός φέρεται από το 2000 να είχε συστήσει μέσα από τη φυλακή, εταιρείες είσπραξης οφειλών. Σε όποια φυλακή κι αν μεταφέρεται, διαθέτει προσωπική «φρουρά» αποτελούμενη από τέσσερις έως οκτώ συγκρατούμενους του, κινητά τηλέφωνα και τηλεόραση στο κελί του.

Ο Βλαστός καταδικάστηκε για δύο φόνους το 1994. Τέσσερα χρόνια αργότερα, εκμεταλλευόμενος πενθήμερη άδεια απέδρασε έως τη δεύτερη σύλληψή του, το 1998. Για να αποδράσει και πάλι. Το 2007 συνελήφθη για τελευταία φορά στην Κόρινθο, όπου είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έμπορο μοτοσικλετών.

Ο Παναγιώτης Βλαστός παντρεύτηκε στην ηλικία των 19 ετών την Ντίνα Παπαδοπούλου, μια γυναίκα μεγαλύτερή του, από τα Τρίκαλα. Απέκτησαν έναν γιο, τον Αντώνη, ο οποίος σήμερα είναι 17 ετών.

Ο χωρισμός του με τη Ντίνα ήταν επώδυνος, καθώς εκείνη τον απάτησε με έναν από τους αδελφούς του, που σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή. Ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι σε μια έντονη σχέση με μια εξαρτημένη από το αλκοόλ σύζυγο.

Ο 15χρονος Αντώνης Βλαστός μεγάλωσε με τον παππού και τη γιαγιά του, τους γονείς της πρώην γυναίκας του βαρυποινίτη, καθώς οι σχέσεις των πρώην συζύγων δεν είναι ούτε καν τυπικές.

Μετά τον χωρισμό του ο Παναγιώτης Βλαστός παντρεύτηκε την Γιάννα Χήρα, την οποία γνώρισε πριν από 10 χρόνια. Αλλοτε την αποκαλεί Γερμανίδα κι άλλοτε χαϊδευτικά «τζιτζίκα». «Μόλις πάρω, τζιτζίκα μου, την πρώτη άδεια, εξαφανιστήκαμε...», της λέει προετοιμάζοντας εξωτική απόδραση στις Σεϋχέλλες. Φαίνεται όμως ότι το όνειρο που είδε ένα βράδυ πριν από την εξάρθρωση της σπείρας στάθηκε... προφητικό. Της περιγράφει ότι στον ύπνο του είδε τους δύο πεθαμένους αδελφούς του, Κώστα και Μάρκο. Προσπαθούσαν να καταθέσουν σε τράπεζα ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ που προερχόταν από την απαγωγή, αλλά τους είπαν ότι ήταν... πλαστό.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιος είναι ο κακοποιός Παναγιώτης Βλαστός"

Ολονύχτιο θρίλερ στις φυλακές Κορυδαλλού - Ο οπλισμένος Βλαστός και οι "Πυρήνες" κρατούν ομήρους

- Είχε προηγηθεί απόπειρα απόδρασης από ομάδα κρατουμένων
- Τι δηλώνει ένας από τους πρωταγωνιστές της ομηρίας για το πώς βρήκαν το όπλο
- Συναγερμός σε όλη την περιοχή και με την ομάδα της ΕΚΑΜ να είναι έτοιμη να επέμβει
- Ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο για τις συνθήκες στις φυλακές

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις με τη διεύθυνση των φυλακών, παράγοντες του υπουργείου Δικαιοσύνης με τον περιβόητο βαρυποινίτη, Παναγιώτη Βλαστό και καταδικασθέντες για συμμετοχή στην οργάνωση Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς, οι οποίοι νωρίτερα προσπάθησαν να αποδράσουν και πλέον κρατούν ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Αργότερα το βράδυ βγήκαν από τις φυλακές Κορυδαλλού εμφανώς ανακουφισμένοι τρεις με τέσσερις από τους 25 επισκέπτες που είχαν εγκλωβιστεί μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα την ώρα που έγινε αποτροπή της απόδρασης και ξεκίνησε η ομηρία για τους τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αρμόδιων αξιωματούχων, στο επόμενο διάστημα αναμένεται να βγουν και οι υπόλοιποι, καθώς για όλους όσοι πρωτοστατούν στις εξελίξεις, το θέμα τους ή το διακύβευμα τους δεν είναι οι επισκέπτες, αλλά η προώθηση και η δημοσιοποίηση των αιτημάτων τους.

Ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και και οι καταδικασθέντες για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», Χρήστος Τσάκαλος, Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος, κρατούν ως ομήρους τρεις σωφρονιστικούς υπάλληλους, ενώ άλλοι 25 συγγενείς κρατουμένων που βρίσκονταν την ώρα της προσπάθειας για απόδραση στον χώρο του επισκεπτηρίου, παραμένουν εγκλωβισμένοι εκεί.

Όπως έγινε γνωστό οι κρατούμενοι επιθυμούν να δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο με τα αιτήματά τους αναφορικά με τις άθλιες συνθήκες κράτησης όπως τις χαρακτηρίζουν.

ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΑΠΟΠΕΙΡΑΣ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΜΗΡΙΑΣ

Το απόγευμα της Δευτέρας ο περιβόητος βαρυποινίτης και κατηγορούμενος για την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου επιχείρησε να αποδράσει μαζί με άλλους κρατούμενους, αλλά όταν αυτή η προσπάθεια απέτυχε λόγω των σωφρονιστικών υπαλλήλων, τότε αυτή με την απειλή όπλου κατάφεραν να τους κρατήσουην ομήρους.

Εκεί την ώρα όμως μόλις είχε τελειώσει το επισκεπτήριο και έτσι λόγω της αναστάτωσης και του συναγερμού εγκλωβίστηκαν όλοι οι επισκέπτες των φυλακών που είχαν πάει να δουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Όσον αφορά στο όπλο που βρέθηκε υπάρχουν πολλά ερωτήματα για την ασφάλεια των φυλακών. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως το όπλο μπήκε μέσα στη φυλακή από μητέρα κρατούμενου την ώρα του επισκεπτηρίου που σημαίνει ότι οι φυλακές είναι στην ουσία ξέφραγο αμπέλι. Φυσικά εγείρονται και ερωτήματα για το κατά πόσο η επιχείρηση απόδρασης είχε και εσωτερική βοήθεια.

Ωστόσο, σύμφωνα με ένα εκ των πρωταγωνιστών της ομηρίας τον Μιχάλη Νικολόπουλο που μίλησε στον ΑΝΤ1, εκείνος ισχυρίστηκε ότι το όπλο δεν το έφερε κανείς συγγενής μέσα στη φυλακή, αλλά το βρήκαν όπως ακριβως βρίσκουν πχ και κινητά όταν το θέλουν.

ΕΧΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΕΡΙΟΧΗ

Έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού τα μέτρα είναι δρακόντεια και οι αστυνομικές δυνάμεις πολύ ισχυρές με άνδρες των ΕΜΑΚ να είναι σε πλήρη ετοιμότητα για ενδεχόμενη επέμβαση στις φυλακές. Έχουν αποκλειστεί όλοι οι γύρω δρόμοι και έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολονύχτιο θρίλερ στις φυλακές Κορυδαλλού - Ο οπλισμένος Βλαστός και οι "Πυρήνες" κρατούν ομήρους"

ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡ. ΤΣΙΓΑΡΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΝΟΗ, FAME LAB
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΚΑΡΙΕΣ, 42100 ΤΡΙΚΑΛΑ WWW.FAMELAB.GR
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ FAME LAB
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΝΟΗ – ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡ. ΤΣΙΓΑΡΟΥ ΣΤΟ ΑΝΑΠΕΥΣΤΙΚΟ
ΑΝΔΡΕΑΣ Δ. ΦΛΟΥΡΗΣ
12.12.2011
Σε σχετικά πρόσφατη οδηγία, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας υπογράμμισε την ανάγκη για περισσότερη έρευνα, προκειμένου να διευκρινιστεί η ποιότητα, ασφάλεια και δραστικότητα των λεγόμενων «ηλεκτρονικών τσιγάρων».
Ανταποκρινόμενα στην έκκληση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το Μάρτιο του 2011, το FAME Lab, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Κέντρο Έρευνας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας συμπεριέλαβαν το ηλεκτρονικό τσιγάρο στο ερευνητικό πρόγραμμα «Πνοή», το οποίο αφορά σε καινοτόμες μελέτες σχετικά με τις άμεσες επιπτώσεις του καπνίσματος στην υγεία.
Από το ξεκίνημά του τον Ιούνιο του 2004, το πρόγραμμα «Πνοή» έχει ολοκληρώσει τέσσερις μεγάλες μελέτες που έχουν οδηγήσει σε πλήθος δημοσιεύσεων στα εγκυρότερα παγκοσμίως επιστημονικά περιοδικά, τα οποία απευθύνονται σε κλινικούς γιατρούς και ειδικούς
πνευμονολογίας, καρδιολογίας, ανοσολογίας και του ενδοκρινολογίας.
Τους τελευταίους μήνες, οι φορείς που συνεργάζονται στο πρόγραμμα «Πνοή» διεξήγαγαν μια μελέτη για τις άμεσες επιδράσεις του ενεργητικού και του παθητικού καπνίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου στην υγεία του ανθρώπου.
Για πρώτη φορά στον Κόσμο, οι επιδράσεις αυτές συγκρίθηκαν με εκείνες που προκαλεί το ενεργητικό και το παθητικό κάπνισμα του κοινού
τσιγάρου.
Οι υπεύθυνοι της επιστημονικής ομάδας ήταν ο Δρ. Ανδρέας Φλουρής, ο Αναπλ. Καθηγητής Αθανάσιος Τζιαμούρτας και ο Καθηγητής Γιάννης Κουτεντάκης.
Το ηλεκτρονικό τσιγάρο που επιλέχθηκε ήταν από τα πιο διαδεδομένα στην ελληνική αγορά, το δε υγρό γεμίσματος φίλτρων είχε γεύση καπνού και περιεκτικότητα νικοτίνης 11mg/ml.
Αυτή είναι μια μέτρια περιεκτικότητα, καθώς τα υγρά γεμίσματος φίλτρων των ηλεκτρονικών τσιγάρων περιέχουν νικοτίνη από 0 έως 36 mg/ml.
Στη μελέτη συμμετείχαν 15 καπνιστές και 15 μη‐ καπνιστές άνδρες και γυναίκες.
Όσον αφορά το ενεργητικό κάπνισμα, μελετήθηκαν οι επιπτώσεις καπνίσματος δύο τσιγάρων σε σχέση με την αντίστοιχη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Σχετικά με το παθητικό κάπνισμα, μελετήθηκαν οι επιπτώσεις της έκθεσης για μια ώρα σε συνθήκες παθητικού καπνίσματος κοινού τσιγάρου και ηλεκτρονικού τσιγάρου.
Χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο στο οποίο αναπαράχθηκαν οι συνθήκες που συνήθως απαντώνται σε κοινά μπαρ/εστιατόρια της χώρας.
Τα αποτελέσματα της μελέτης σχετικά με το ενεργητικό κάπνισμα έδειξαν ότι το κοινό τσιγάρο προκαλεί εμφανή απόφραξη των αεραγωγών.
Αντίθετα, η χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου έδειξε μια μικρή αλλά στατιστικά και κλινικά ασήμαντη αποφρακτική τάση.
Μια ώρα μετά το πέρας του ενεργητικού καπνίσματος και των δύο ειδών τσιγάρου, η λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος είχε επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.
Σχετικά με το παθητικό κάπνισμα, τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν προηγούμενες μελέτες της ερευνητικής μας ομάδας.
Συγκεκριμένα, βρέθηκε ότι ακόμη και μια ώρα έκθεσης σε παθητικό κάπνισμα κοινού τσιγάρου προκαλεί σοβαρές βλάβες στην λειτουργία της αναπνοής, αφού η πλειονότητα των δεικτών που εξετάστηκαν είχαν επηρεαστεί αρνητικά.
Η έκθεση σε παθητικό κάπνισμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου προκάλεσε εμφανείς αλλαγές σε δύο από τους 12 αναπνευστικούς δείκτες οι οποίοι μελετήθηκαν, υποδηλώνοντας έτσι μικρής έκτασης απόφραξη.
Μια ώρα μετά το παθητικό κάπνισμα και των δύο ειδών τσιγάρου, η λειτουργία του αναπνευστικού συστήματος είχε επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΝΟΗ, FAME LAB
ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΚΑΡΙΕΣ, 42100 ΤΡΙΚΑΛΑ WWW.FAMELAB.GR
Με βάση τα δεδομένα της συγκεκριμένης μελέτης, συμπεραίνεται ότι το ενεργητικό και το παθητικό κάπνισμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου συνοδεύονται από μια μικρή αλλά, κατά πάσα πιθανότητα, κλινικά ασήμαντη αποφρακτική τάση.
Αντίθετα, το ενεργητικό και το παθητικό κάπνισμα του κοινού τσιγάρου προκαλούν εμφανή απόφραξη των αεραγωγών, η οποία κρίνεται κλινικά σημαντική.
Τα ευρήματα της μελέτης αυτής παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος που διεξήχθη υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Κάρολου Παπούλια και θα δημοσιευτούν στο άμεσο μέλλον σε έγκυρο διεθνές επιστημονικό περιοδικό.
Δεδομένου ότι η μελέτη αυτή εστιάστηκε αποκλειστικά στις άμεσες συνέπειες του ενεργητικού και του παθητικού καπνίσματος ηλεκτρονικού τσιγάρου στην πνευμονική λειτουργία, είναι απαραίτητο να μελετηθούν εις βάθος πιθανές επιπτώσεις σε άλλα συστήματα του ανθρώπινου οργανισμού (π.χ., καρδιαγγειακό, ανοσοποιητικό, ενδοκρινικό) καθώς και οι συνέπειες μακροχρόνιας χρήσης αυτού του προϊόντος ή υψηλότερων συγκεντρώσεων νικοτίνης στο υγρό αναπλήρωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το: www.famelab.gr
Το Πρόγραμμα Πνοή του FAME Lab, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Κέντρου Έρευνας,
Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Θεσσαλίας ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2004 και αποτελεί την πρώτη
συστηματική μελέτη των άμεσων επιπτώσεων του καπνίσματος στην υγεία του ανθρώπου.

ΔΕΙΤΕ : Επιστημονικές έρευνες και άρθρα για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΙ ΑΜΕΣΕΣ ΕΠΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡ. ΤΣΙΓΑΡΟΥ"

Συνελήφθη επιχειρηματίας για χρέη άνω των 7 εκατ. ευρώ

Για χρέη προς το δημόσιο που ξεπερνούν τα επτά εκατομμύρια ευρώ συνελήφθη σήμερα το πρωί στην Αθήνα ένας 47χρονος επιχειρηματίας.

Ο 47χρονος Σπ. Γερόλυμος, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, είναι διαχειριστής εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στην εμπορία ειδών διατροφής, με εκκρεμή χρέη προς το Δημόσιο, συνολικού ύψους 7.090.324,88 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά τη τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ.1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη επιχειρηματίας για χρέη άνω των 7 εκατ. ευρώ"

Εκρηκτικός μηχανισμός στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι. Η πρεσβεία εκκενώθηκε για περίπου 40 λεπτά και ο μηχανισμός απενεργοποιήθηκε από τη γαλλική αστυνομία.

Το ύποπτο πακέτο εντοπίστηκε στους χώρους της ελληνικής πρεσβείας στην οδό Auguste-Vaquerie στο 16ο διαμέρισμα των Παρισίων στις 15.30 τοπική ώρα. Το πακέτο που πέρασε αμέσως από έλεγχο εμπεριείχε μαύρη πυρίτιδα και έναν πυροκροτητή.

Επί τόπου έφθασε ειδικό κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της αστυνομίας των Παρισίων. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν η σύνθεση του εκρηκτικού μηχανισμού θα μπορούσε να προκαλέσει σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με πληροφορίες την ευθύνη για την τοποθέτηση του μηχανισμού ανέλαβε μία ιταλική τρομοκρατική οργάνωση.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκρηκτικός μηχανισμός στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι"

«Καπνός» η απαγόρευση τσιγάρου στους δημόσιους χώρους

Τι δείχνει πανελλαδική έρευνα

Σε «μαύρη τρύπα» της αντικαπνιστικής προσπάθειας εξελίσσεται το κάπνισμα στους δημόσιους κλειστούς χώρους.

Το ποσοστό των καπνιστών στην Ελλάδα έχει περιοριστεί στο 35,6% των ενηλίκων. Οι μισοί αναφέρουν, ωστόσο, ότι υφίστανται το παθητικό κάπνισμα στον χώρο της εργασίας. Μόλις το 5,9% δηλώνουν ότι δεν έχουν δει ποτέ κάποιον να καπνίζει σε καφέ, μπαρ ή εστιατόριο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από την πρόσφατη πανελλαδική έρευνα που διενεργήθηκε για λογαριασμό του Ινστιτούτου Κοινωνικής και Προληπτικής Ιατρικής (ΙΚΠΙ). Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο, σε δείγμα 1.008 ατόμων, ηλικίας άνω των 18 ετών.

Όπως αναφέρει το Έθνος, Οι επιστήμονες προτάσσουν δύο σημαντικά συμπεράσματα: το πρώτο είναι ότι η χώρα μας πλησιάζει στα ποσοστά καπνιστών των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών. Το ποσοστό των ανδρών που καπνίζουν ήταν 49,9% το 2006 και περιορίστηκε φέτος στο 43,8%. Μικρότερη είναι η μείωση στις γυναίκες (από 30,8% στο 28,1%).

Αξιόλογη είναι η μείωση στις ηλικίες 18 έως 24 ετών, στις οποίες το ποσοστό των καθημερινών καπνιστών έχει μειωθεί από 44,3% σε 31,7% μέσα σε μία πενταετία. Το στοιχείο αυτό δείχνει πως όλο και λιγότεροι νέοι ξεκινούν το κάπνισμα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καπνός» η απαγόρευση τσιγάρου στους δημόσιους χώρους"

Standard & Poor's: Ο χρόνος εξαντλείται για την Ευρωζώνη

Εντείνονται οι πιέσεις των οίκων αξιολόγησης στις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης, λίγες ημέρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Standard & Poor's Ζαν-Μισέλ Σιξ να τονίζει ότι «ο χρόνος εξαντλείται» για την επίλυση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κρίση χρέους και ίσως χρειάζεται «ένα ακόμη σοκ» ώστε να προχωρήσει στη λήψη των αναγκαίων μέτρων.

Σε ομιλία του σε επιχειρηματικό συνέδριο στο Τελ Αβίβ, ο κ. Σιξ τόνισε πως τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στη Σύνοδο Κορυφής σηματοδοτούν μια σημαντική κίνηση για την επίλυση των προβλημάτων, ωστόσο εκτιμά πως μπορεί να συμβεί ακόμα ένα σοκ στην αγορά.

«Ένα παράδειγμα θα ήταν ενδεχόμενες δυσκολίες που θα αντιμετώπισε κάποια μεγάλη τράπεζα της Γερμανίας, κάτι που θα φανέρωνε σε όλους ότι η Γερμανία δεν έχει ανοσία στη μετάδοση της κρίσης».

Η Σύνοδος Κορυφής ήταν ένα αξιοσημείωτο βήμα εμπρός, αλλά όχι αρκετό, εκτίμησε.

Όσον αφορά την κίνηση της S&P την περασμένη εβδομάδα, να θέσει σε creditwatch 15 χώρες της Ευρωζώνης, επισήμανε πως επιθυμία του οίκου ήταν να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα για τους κινδύνους ύφεσης που αντιμετωπίζει η Νομισματική Ένωση.

Η S&P συνήθως κάνει τρεις μήνες να ανακοινώσει την απόφαση της μετά από μία προειδοποίηση, ωστόσο έχει πει ότι στην περίπτωση της ζώνης του ευρώ ίσως η διαδικασία θα είναι αρκετά ταχύτερη.

«Ίσως απαιτείται ένα ακόμη σοκ πριν όλοι στην Ευρωζώνη διαβάσουν από την ίδια σελίδα ότι για παράδειγμα κάποια μεγάλη γερμανική τράπεζα αντιμετωπίζει ορισμένες πραγματικές δυσκολίες στις αγορές, πιθανότητα η οποία είναι υψηλή βραχυπρόθεσμα», σημείωσε.

«Ο χρόνος εξαντλείται και απαιτείται δράση και στις δύο πλευρές της εξίσωσης, τη δημοσιονομική και τη νομισματική πλευρά», προσέθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, η Moody's, στην εβδομαδιαία της έκθεση, είπε ότι η Σύνοδος Κορυφής δεν συνέβαλε σημαντικά στην επίλυση της κρίσης χρέους καιεπαναδιατύπωσε την την προειδοποίησή της ότι ενδέχεται μέσα στους επόμενους μήνες να υποβαθμίσει την πιστοληπτική αξιολόγηση όλων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Στην ουσία, πάντως, το ανακοινωθέν δεν περιέχει νέα μέτρα και δεν αλλάζει την άποψή μας ότι συνεχίζει να εντείνεται ο κίνδυνος για την συνοχή της ευρωζώνης», ανέφερε.

«Όπως ανακοινώσαμε το Νοέμβριο, θα χρειαστεί να επανεξεταστούν οι αξιολογήσεις όλων των κρατών της ΕΕ, εκτός και αν σταθεροποιηθούν στο εγγύς μέλλον οι συνθήκες στις πιστωτικές αγορές. Το ανακοινωθέν (της ΕΕ) δεν μεταβάλλει αυτήν μας την άποψη και συνεχίζουμε να αναμένουμε την ολοκλήρωση της επανεξέτασης αυτής κατά το πρώτο τρίμηνο του 2012», συμπλήρωσε.

Όσο καθυστερούν τα μέτρα, τόσο αυξάνεται ο κίνδυνος να συμβούν γεγονότα όπως οι πολλαπλές πτωχεύσεις και η ενδεχόμενη έξοδος κάποιας χώρας από το ευρώ, τόνισε.

onair24.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Standard & Poor's: Ο χρόνος εξαντλείται για την Ευρωζώνη"

Ξυλοκόπησαν και λήστεψαν τον βουλευτή του ΠαΣοΚ Σ. Κουβέλη σύμφωνα με ομάδα αναρχικών

Φωτογραφίες και ένα κείμενο «ανάληψης ευθύνης» αποκαλύπτει επίθεση εναντίον του Βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Σπύρου Κουβέλη, από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Η είδηση μεταφέρεται με κάθε επιφύλαξη και είναι από το indymedia

Γράφει η ανακοίνωση....
Το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου εντοπίσαμε τον βουλευτή του Μπατσόκ Σ. Κουβέλη να μπαίνει σε ένα υπερπολυτελές Lexus, πιθανόν το αυτοκίνητο του.

Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίσαμε να του επιτεθούμε.

Τον γροθοκοπήσαμε και τον ληστέψαμε, όπως άλλωστε γινεται και και από την μεριά των πολιτικών.

Στην τσάντα που του κατασχέσαμε υπήρχαν : ένα laptop, έγγραφα του Μπατσόκ, πανάκριβα στυλό, πιστωτικές με υπόλοιπο 90.000 ευρώ (!!!) και η βουλευτική του ταυτότητα.
Επίσης εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός οτι η τσάντα ήταν γεμάτη προφυλακτικά, τι μπορεί να τα χρειαζόταν ο σκατόγερος;;;


Η πράξη αυτή ήταν μια αντίδραση στην καθημερινή βία που δεχόμαστε.
Λευτεριά στους συντρόφους μας.

Αγωνιστικούς χαιρετισμούς στα φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ.

Βία στη βία της εξουσίας.

Άγνωστοι αναρχικοί.



Διαβάστε Περισσότερα » "Ξυλοκόπησαν και λήστεψαν τον βουλευτή του ΠαΣοΚ Σ. Κουβέλη σύμφωνα με ομάδα αναρχικών"

«Ποιος κινεί… τα χρήματα;»

Επίθεση του γερμανικού Spiegel στους ηγέτες των χωρών

Σφοδρή επίθεση εναντίον των ηγετών των ισχυρότερων κρατών του κόσμου εξαπολύει το γερμανικό περιοδικό Spiegel.

Ενδεικτικό είναι το εξώφυλλό του, στο οποίο απεικονίζονται οι Μπαράκ Ομπάμα, Άνγκελα Μέρκελ, Νικολά Σαρκοζί και Χου Τζιντάο με τη μορφή... μαριονετών μπροστά στην είσοδο κτιρίου με την επιγραφή «Παγκόσμιο Χρηματιστήριο Μετοχών».

Το τεύχος του γερμανικού περιοδικού κυκλοφορεί με τίτλο «Τα χρήματα γεννούν χρήματα. Ποιος όμως διακινεί τα χρήματα; Μια αποστολή στα κέντρα εξουσίας των χρηματοπιστωτικών αγορών».


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ποιος κινεί… τα χρήματα;»"

Στις 21/12 το δώρο Χριστουγέννων- Προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας

Στις 21.12.2011 θα αποδοθεί από τον ΟΑΕΔ το δώρο των Χριστουγέννων προς τους ανέργους, ενώ προβλέπεται ότι θα προπληρωθούν και τα επιδόματα ανεργίας, από 21.12.2011 έως και 01.01.2012.

Επίσης, προπληρώνονται τα επιδόματα που έχουν εγκριθεί για τους μακροχρόνια ανέργους, τα οποία θα καταβάλλονταν κανονικά μέχρι και 01.01.2012. Στις 21.12.2011 αναμένεται να καταβληθεί ακόμη το δώρο Χριστουγέννων των δικαιούχων της ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας.

Δεν απαιτείται η προσέλευση των δικαιούχων στις Υπηρεσίες του Οργανισμού για τις παραπάνω παροχές, καθόσον οι πιστώσεις θα γίνουν από τη Διοίκηση του Οργανισμού στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 21/12 το δώρο Χριστουγέννων- Προπληρώνονται τα επιδόματα ανεργίας"

Φοροδιαφεύγει και το ίδιο το ΔΝΤ;

ΘΕΜΑ: «Απέδωσαν τον προβλεπόμενο Φ.Π.Α. οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. κατά τον εκτελωνισμό του θωρακισμένου αυτοκινήτου τους ;»
Ο Βουλευτής Β΄ Πειραιώς του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργος Ανατολάκης, επανήλθε στο θέμα των παρατυπιών του αυτοκινήτου των εκπροσώπων του Δ.Ν.Τ. στην χώρα μας και κατέθεσε την παρακάτω νέα Ερώτηση στην Βουλή προς τους Υπουργούς Υποδομών, Περιβάλλοντος και Οικονομικών:......

Το δημόσιο αίσθημα προκαλεί η ασυλία που απολαμβάνουν οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. απέναντι στην Ελληνική νομοθεσία και μάλιστα επί φορολογικών υποχρεώσεων. Σε συνέχεια της υπ’ αριθμόν 568/13-10-2011 Ερώτησής μου σχετικά με την έκδοση αθηναϊκών πινακίδων στο θωρακισμένο πετρελαιοκίνητο αυτοκίνητο μάρκας ΤΟΥΟΤΑ – Land Cruiser ενώ αυτό απαγορευόταν, έρχονται να προστεθούν επί πλέον στοιχεία. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εκτελωνίστηκε ως συμβατικό αυτοκίνητο και όχι ως θωρακισμένο, με συνέπεια το Κράτος να μην εισπράξει το αντίστοιχο ΦΠΑ. Συγκεκριμένα, η TOYOTA δεν κατασκευάζει εργοστασιακά θωρακισμένα μοντέλα και δεν μπορεί να εκδώσει κανένα πιστοποιητικό για την αξία της θωράκισης. Κατά συνέπεια, η μετατροπή του Land Cruiser σε θωρακισμένο όχημα αναλήφθηκε από εξειδικευμένη εταιρεία. Σε μια τέτοια περίπτωση ο ιδιοκτήτης του θωρακισμένου αυτοκινήτου, το Δ.Ν.Τ. δηλαδή, οφείλει κατά τον εκτελωνισμό του στην Ελλάδα να προσκομίσει και το αντίστοιχο τιμολόγιο της εταιρείας που πραγματοποίησε τον θωρακισμό του οχήματος. Η διαδικασία αυτή όμως, δεν ακολουθήθηκε για το Land Cruiser, το οποίο εκτελωνίστηκε ως συμβατικό μοντέλο. Αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι οι εργασίες θωράκισης κοστίζουν τουλάχιστον 100.000 €, διαπιστώνει κανείς ότι το Ελληνικό Δημόσιο απώλεσε έσοδα από 23.000 ως και 92.000€. Το παραπάνω γεγονός είναι εξοργιστικό απέναντι στον Ελληνικό Λαό, όταν αυτοί που μας ζητάνε δημοσιονομική πειθαρχεία, περικοπή των εισοδημάτων και καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, είναι οι πρώτοι που διαφεύγουν των υποχρεώσεων τους.

Συνεπώς ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:
Είναι αληθές το γεγονός ότι το ΤΟΥΟΤΑ – Land Cruiser του ΔΝΤ δεν εκτελωνίστηκε ως θωρακισμένο όχημα, αλλά ως ένα συμβατικό αυτοκίνητο;
Ποιο είναι το επίπεδο θωράκισης που φέρει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο; Έχει αποδοθεί στο Κράτος ο προβλεπόμενος ΦΠΑ για το επίπεδο θωράκισης και ποιος είναι αυτός;
Εάν δεν έχει αποδοθεί, σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε έστω και τώρα για να τον εισπράξετε και να τηρήσετε τις νόμιμες διαδικασίες;
Το συγκεκριμένο όχημα, λόγω του εκτός εργοστασίου θωρακισμό του, φέρει έγκριση τύπου για την υπαγωγή του στον αντίστοιχο συντελεστή τέλους ταξινόμησης; Εάν όχι θεωρείται νόμιμη η ταξινόμηση του;
Αποτελεί ή όχι πρόκληση για τους δοκιμαζόμενους Έλληνες πολίτες το παράλογο οι εκπρόσωποι του Δ.Ν.Τ. που η παρουσία τους στην Πατρίδα μας στοχεύει στην εξυγίανση της Ελληνικής οικονομίας να καταφεύγουν σε μεθόδους αποφυγής απόδοσης του Φ.Π.Α.;

Ο Ερωτών Βουλευτής:
Ανατολάκης Γεώργιος, Β΄ Πειραιώς ΛΑ.Ο.Σ.

Διαβάστε Περισσότερα » "Φοροδιαφεύγει και το ίδιο το ΔΝΤ;"

Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού

Ο βαρυποινίτης Π. Βλαστός κρατάει ομήρους σωφρονιστικούς υπαλλήλους - Απειλεί να τους σκοτώσει
Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές Κορυδαλλού και σε ολόκληρη την Ελληνική Αστυνομία από την υπόθεση θρίλερ με ομήρους που διαδραματίζεται τα τελευταία λεπτά στο σωφρονιστικό κατάστημα.,

Πρωταγωνιστής είναι ο Παναγιώτης Βλαστός ο γνωστός βαρυποινίτης με άγνωστο μέχρι τώρα τρόπο κατάφερε να ακινητοποιήσει άγνωστο αριθμό σωφρονιστικών υπαλλήλων και αυτή τη στιγμή να τους κρατάει ομήρους.

Οι πληροφορίες μέχρι τώρα είναι συγκεχυμένες και κανείς δεν έχει σαφή εικόνα για τον αριθμό των υπαλλήλων που βρίσκονται στα χέρια του. Σκοπός του βαρυποινίτη είναι να αποδράσει και αυτό ζητάει από τις αρχές γιατί σε διαφορετική περίπτωση απειλεί πως τους σκοτώσει όλους.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, μαζί με τον Παναγιώτη Βλαστό είναι κι άλλοι βαρυποινίτες που επίσης θέλουν να αποδράσουν από τις φυλακές.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού"

Συμπονετικοί αρουραίοι απελευθερώνουν τους συντρόφους τους από το κλουβί

Οι ερευνητές βιντεοσκόπησαν αρουραίους που άνοιγαν τα κλουβιά στα οποία είχαν φυλακιστεί οι φίλοι τους (Φωτογραφία: Associated Press)
Associated Press

Ουάσινγκτον
Αν και ο περισσότερος κόσμος πιστεύει ότι είναι από τα πιο κακά όντα στον πλανήτη, όπως αποδεικνύεται, οι αρουραίοι έχουν μια πολύ καλή πλευρά που θα ζήλευαν πολλοί άνθρωποι: διαθέτουν αλτρουιστική συμπεριφορά και μάλιστα ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Πειράματα που έγιναν στις ΗΠΑ έδειξαν ότι οι αρουραίοι σπεύδουν να βοηθήσουν άλλα ποντίκια που βρίσκονται σε κίνδυνο ενώ επίσης μοιράζονται μαζί τους την τροφή τους.

Τα πειράματα διεξήγαγαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγου οι οποίοι φυλάκισαν κάποιους αρουραίους σε κλουβιά και κοντά τους άφησαν άλλους αρουραίους στους οποίους παρείχαν πλήρη ελευθερία. Είδαν ότι οι «ελεύθεροι» αρουραίοι πήγαιναν και έβγαζαν από το κλουβί τους τα φυλακισμένα.

Οι ερευνητές έμειναν έκπληκτοι όταν απέτυχαν να αποσπάσουν την προσοχή των ελεύθερων αρουραίων προσφέροντας τους τροφή. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι αρουραίοι δεν δελεάστηκαν και πήγαν να απελευθερώσουν τους άλλους φυλακισμένους αρουραίους πριν ασχοληθούν με την τροφή.

Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις κάποιοι αρουραίοι επέδειξαν ακόμη πιο αλτρουιστική συμπεριφορά «καπαρώνοντας» πρώτα την τροφή που τους προσφέρθηκε και πηγαίνοντας στη συνέχεια να ελευθερώσουν τους φυλακισμένους αρουραίους και να μοιραστούν μαζί τους την τροφή τους.

«Η δήλωση που κάνουν οι αρουραίοι είναι ότι η ελευθερία τους είναι το ίδιο σημαντική με την απόκτηση τροφής. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ανακάλυψη» αναφέρει η Πέγκι Μέισον, επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Science.

pathfinder.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμπονετικοί αρουραίοι απελευθερώνουν τους συντρόφους τους από το κλουβί"

Λέιζερ που τυφλώνει τους διαδηλωτές θα χρησιμοποιεί η αστυνομία

Μπορεί να ακινητοποιήσει τους στόχους του ακόμη και σε απόσταση 500 μέτρων

Χρήση λέιζερ που τυφλώνει τους διαδηλωτές θα κάνει η αστυνομία στη Βρετανία. Το λέιζερ βγάζει ένα εκτυφλωτικό φως, ικανό να απωθεί τους διαδηλωτές και σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία, η χρήση του έχει ως στόχο να αποτρέψει γεγονότα λεηλασίας και εμπρησμού, παρόμοια με αυτά του καλοκαιριού στη Βρετανία.

Η τεχνολογία, αναπτύχθηκε από έναν πρώην πεζοναύτη του Βασιλικού Ναυτικού. Ο κατασκευαστής του σχεδίαζε η ανακάλυψή του να αξιοποιηθεί από ναυτιλιακές εταιρείες για να αποτρέψει τη δράση των πειρατών. Παρόμοιες συσκευές έχουν χρησιμοποιηθεί από στρατεύματα του ISAF, στο Αφγανιστάν.

Το λέιζερ, που μοιάζει με τουφέκι και είναι γνωστό ως SMU 100 μπορεί να θαμπώσει και να ακινητοποιήσει τους στόχους του, σε απόσταση μέχρι και 500 μέτρα. Η έντονη ακτίνα του προκαλεί στο μάτι την ίδια αντίδραση που προκαλεί και η μια σύντομη έκθεση του ματιού απευθείας στο ηλιακό φως. Το κόστος κάθε συσκευής ανέρχεται σε 25.000 €.

«Εάν δεν μπορείτε να δείτε κάτι, δεν μπορείτε να του επιτεθείτε», δήλωσε ο Paul Kerr, ο διευθυντής της εταιρείας παραγωγής του λέιζερ στην εφημερίδα «Sunday Times».

.newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Λέιζερ που τυφλώνει τους διαδηλωτές θα χρησιμοποιεί η αστυνομία"

Επιστρέφουν τα συσσίτια στα σχολεία

«Ξεχείλισε το ποτήρι» με τις λιποθυμίες μαθητών.

Στην αρχή θεωρήθηκε λαϊκισµός. Στη συνέχεια δηµοσιογραφική υπερβολή. Τα στοιχεία ωστόσο είναι πλέον αµείλικτα. Το ένα περυσινό κρούσµα ασιτίας µαθητή σε σχολείο της πρωτεύουσας δεν έµεινε εκεί. Τέσσερα νέα κρούσµατα αποδεδειγµένης ασιτίας – ένα στο Ρέθυµνο της Κρήτης και τρία σε σχολεία της Αθήνας – καταγράφηκαν εφέτος, χωρίς φυσικά να µπορεί να υπολογιστεί ο «σκοτεινός» αριθµός εκείνων που αντιµετωπίζουν το πρόβληµα αλλά δεν το έχουν ακόµη εκδηλώσει. Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγµατικότητα το υπουργείο Παιδείας αναλαµβάνει δράση. Τα «νέα συσσίτια» παίρνουν σύντοµα µορφή και φέρνουν στη µνήµη τη δεκαετία του ’60, όταν οι µαθητές έπιναν στα σχολεία τους γάλα σε σκόνη και έτρωγαν κίτρινο τυρί προκειµένου να τονωθεί η εύθραυστη υγεία τους.

Μια σύγχρονη µορφή συσσιτίων, µε τη µορφή µικρογευµάτων, θα προσφέρεται από τη νέα χρονιά στα σχολεία της χώρας, σε περιοχές όπου φοιτούν µεγάλα ποσοστά µαθητών από χαµηλότερα οικονοµικά στρώµατα, µετανάστες και Αθίγγανοι. Και βέβαια στις περιοχές του κέντρου της Αθήνας που στην πλειονότητά τους θα ενταχθούν στο σχετικό πρόγραµµα. Οι λεπτοµέρειες του προγράµµατος σχεδιάζονται αυτές τις ηµέρες.

Σύµφωνα µε τις πληροφορίες του «Βήµατος», το υπουργείο Παιδείας θα δίνει κουπόνια στους µαθητές περιοχών µε χαµηλούς οικονοµικούς και κοινωνικούς δείκτες και µε αυτά θα µπορούν να τρώνε στα κυλικεία των σχολείων. Τα κουπόνια θα είναι του επιπέδου των 2 ή 3 ευρώ, αλλά µε αυτά τα χρήµατα ένας µαθητής θα µπορεί να φάει ένα σάντουιτς και να πιει έναν χυµό ή γάλα στο σχολείο του.

Τα δεδοµένα των τελευταίων εβδοµάδων πάντως απέδειξαν ότι η επέµβαση του κράτους στο πρόβληµα είναι αναγκαία.

«Πριν από λίγες ηµέρες ένας µαθητής της Α΄ Γυµνασίου λιποθύµησε» εξοµολογείται στο «Βήµα» καθηγήτρια κεντρικού σχολείου στην περιοχή της Νίκαιας. «Δεν καταλάβαµε στην αρχή τι συµβαίνει. Νοµίζαµε ότι ήταν άρρωστος. Ωστόσο, όταν του δώσαµε µια πορτοκαλάδα, συνήλθε. Τελικά µας εξοµολογήθηκε ότι δεν είχε φάει τίποτε από το πρωί γιατί στο σπίτι δεν είχε γάλα. Ο πατέρας του µαθητή είναι από πέρυσι άνεργος αλλά δεν µπο ρέσαµε να τον ρωτήσουµε πολλά σεβόµενοι το πρόβληµά του και τη δυσκολία του να µας µιλήσει γι’ αυτό».


Η σκηνή αυτή φαίνεται να επαναλαµβάνεται συχνά και µε τραγικό τρόπο στις σχολικές αυλές. Πολλοί εκπαιδευτικοί µιλούν πια για κρούσµατα ασιτίας στα σχολεία τους. Κάποιοι µάλιστα ήδη δραστηριοποιούνται σε επιτροπές και οµάδες που συγκροτούνται για να στηρίξουν τους µαθητές τους και να τους εξασφαλίσουν ρούχα ή τρόφιµα. Ωστόσο πρώτη φορά σχεδιάζεται έλεγχος του προβλήµατος σε κεντρικό επίπεδο.

Οι δράσεις του υπουργείου Παιδείας θα ενταχθούν στα προγράµµατα των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας (ΖΕΠ) που αφορούν τη στήριξη περιοχών µε µαθητές που έχουν ανάγκη κοινωνικής και εκπαιδευτικής στήριξης. Ηδη έχουν επιλεγεί νηπιαγωγεία και δηµοτικά στις περιοχές του Ταύρου, της πλατείας Βάθης, των Εξαρχείων, των Κάτω Πατησίων, των Αχαρνών, αλλά και σχολεία σε Μοσχάτο, Νίκαια, Ασπρόπυργο, Ζεφύρι και Αυλώνα για να ενταχθούν στο πρόγραµµα.

«Στόχος µας είναι να διασφαλίσουµε την ισότιµη ένταξη των µαθητών στο εκπαιδευτικό σύστηµα στις περιοχές µε χαµηλούς εκπαιδευτικούς και κοινωνικοοικονοµικούς δείκτες» λέει στο «Βήµα» η αρµόδια για θέµατα Πρωτοβάθµιας και ∆ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης υφυπουργός Παιδείας κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Στην προσπάθεια αυτή το σχολείο αναλαµβάνει ενεργό ρόλο εποικοδοµητικής συνεργασίας µε τις οικογένειες και τους φορείς εκπαίδευσης της τοπικής κοινότητας. Ο ρόλος αυτός είναι πολυσχιδής και εδώ εντάσσεται η πρωτοβουλία για τη διανοµή µικρογευµάτων στα σχολεία ΖΕΠ γι’ αυτές ακριβώς τις περιοχές που το έχουν περισσότερο ανάγκη».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστρέφουν τα συσσίτια στα σχολεία"

Π. Μπόφινγκερ: Λάθος η διάγνωση της Μέρκελ

Λανθασμένη χαρακτήρισε τη «διάγνωση» της Άγκελα Μέρκελ ο Πέτερ Μπόφινγκερ, ένας εκ των «σοφών» της γερμανικής οικονομίας.
Όπως μετέδωσε η Deutsche Welle, ο Μπόφινγκερ υποστήριξε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Rheinische Post ότι «το ευρώ θα έχει σωθεί μόνον εάν ο κίνδυνος χρεοκοπίας για την Ισπανία και την Ιταλία αποτραπεί οριστικά».

Επίσης, ο γερμανός οικονομολόγος τόνισε ότι οι θέσεις της Άγκελα Μέρκελ για δημοσιονομική ένωση, μπορεί μεν να βοηθήσουν μακροπρόθεσμα το ευρώ, αλλά όχι βραχυπρόθεσμα.

Παράλληλα, ο Μπόφινγκερ, σε συνέντευξή του σε γερμανικό ραδιόφωνο άσκησε δριμεία κριτική στη γερμανίδα καγκελάριο.

«Έχουμε το πρόβλημα ότι η κυρία Μέρκελ έχει διαγνώσει λάθος τα βασικά προβλήματα. Πιστεύει πως έχουμε ένα πρόβλημα χρεών. Δεν βλέπει πως πρόκειται για ένα πρόβλημα των αγορών. Δεν βλέπει με πόσο επικίνδυνο τρόπο αναπτύσσεται η οικονομία» δήλωσε χαρακτηριστικά, εκτιμώντας ότι η λάθος διάγνωση μπορεί να κοστίσει πολύ ακριβά τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον οικονομολόγο, η ανάληψη κοινής ευθύνης στην ευρωζώνη είναι αναπόφευκτη, για να αποφύγουν το «στόχαστρο» των αγορών Ισπανία και Ιταλία.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Μπόφινγκερ: Λάθος η διάγνωση της Μέρκελ"

«Χειρουργούν» 50% το εφάπαξ

Δίνουν το μισό στο χέρι τώρα ή ολόκληρο το 2018

Το… 2018 θα λάβουν το εφάπαξ όσοι δημόσιοι υπάλληλοι βγαίνουν τώρα, μαζικά, στη σύνταξη προκειμένου να αποφύγουν την εφεδρεία.

Έτσι, και παρά το «κούρεμα» κατά 20% της παροχής για όσους κατέθεσαν αίτηση μετά την 1/1/2010, η κυβέρνηση εξετάζει πρόταση για χορήγηση μόνο προκαταβολής εφάπαξ ίσης με το 50% του δικαιούμενου ποσού.

Όπως αναφέρει η Ελευθεροτυπία, για το υπόλοιπο ποσό οι δικαιούχοι θα παραπεμφθούν στις ελληνικές καλένδες.

Η ανακοίνωση της εν λόγω ρύθμισης (εγγύηση ουσιαστικά του 50% του εφάπαξ) καθυστερεί, αφενός για να ολοκληρωθεί η πίεση που ασκείται διά της εφεδρείας για συνταξιοδότηση (άρα μείωση των δημοσίων υπαλλήλων), σε όσους έχουν ώριμα ασφαλιστικά δικαιώματα (έχουν συμπληρώσει τα 34,5 έτη ασφάλισης και δικαιούνται πλήρη σύνταξη) και αφετέρου για να ψηφιστεί πρώτα η ενοποίηση των επικουρικών ταμείων στα οποία θα επιβληθεί και νέα μείωση των συντάξεων από 15% έως και 40%.

Νομοσχέδιο που αναμένεται εντός του μήνα, ενώ οι περικοπές θα τεθούν σε ισχύ από την 1η του νέου έτους.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Χειρουργούν» 50% το εφάπαξ"

Παραμένει ζωντανή χάρη στο βιάγκρα

Βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα της

To φάρμακο που φημίζεται για το γεγονός ότι θεραπεύει τη στυτική δυσλειτουργία είναι αυτό που κρατάει ζωντανή την δέκα μηνών Cerys Small που γεννήθηκε με ελαττωματική καρδιά, χωρίς σπλήνα και με προβλήματα στο στομάχι και το έντερο.

Η Cerys που έχει ήδη υποβληθεί σε τρεις επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς έχει σωθεί μέχρι στιγμής χάρη στο βιάγκρα καθώς αυτό βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα της. Χωρίς το φάρμακο, το σώμα της μικρής Cerys μελάνιαζε αφού μετά βίας κυκλοφορούσε το αίμα.

Η μητέρα του κοριτσιού, δήλωσε: «Όταν μας είπαν τι φάρμακο έπρεπε να παίρνει, βάλαμε τα γέλια. Πολλοί άνθρωποι, ωστόσο, δεν συνειδητοποιούν ότι το βιάγκρα αναπτύχθηκε αρχικά ως φάρμακο για την καρδιά. Κρατάει την Cerys ζωντανή, καθώς αυξάνει τη ροή του αίματος – γεγονός που αποτρέπει τα κυανικά επεισόδια».

Οι γιατροί ελπίζουν ότι η συγκεκριμένη θεραπεία θα διατηρήσει σταθερή την κατάσταση της υγείας του κοριτσιού, μέχρι να μεγαλώσει και να μπορεί να υποβληθεί σε περαιτέρω επεμβάσεις.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραμένει ζωντανή χάρη στο βιάγκρα"

Πρωτοβουλία για αλλαγή του εκλογικού νόμου

Πολιτική πρωτοβουλία για αλλαγή του εκλογικού νόμου εκδηλώθηκε από μια ομάδα στελεχών του ΠΑΣΟΚ και δη από υφυπουργούς κι έναν αναπληρωτή υπουργό.

Συγκεκριμένα, σε κείμενό τους που αναρτήθηκε και στις προσωπικές τους ιστοσελίδες, οι κύριοι Σ. Ξυνίδης, αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και οι υφυπουργοί Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Ι. Δριβελέγγας, Περιβάλλοντος, κ. Θ. Μωραΐτης, Προστασίας του Πολίτη, κ. Εμμ. Οθωνας, Δικαιοσύνης κ. Γ. Πεταλωτής, Υγείας, κ. Μ. Μπόλαρης, καθώς και ο πρώην υφυπουργός κ. Χρ. Αηδόνης, αναφέρονται στην ανάγκη ανάληψης διακομματικής πρωτοβουλίας για την αλλαγή του εκλογικού νόμου και κατάτμησης εκλογικών περιφερειών εν όψει των εκλογών που θα προκηρυχθούν σε χρόνο που – όπως λένε – θα κριθεί πρόσφορος.

Συγκεκριμένα, το κείμενο των επτά έχει ως εξής:

«Μέχρι (ή για) να σώσουμε τη χώρα ή να αλλάξουμε τα κόμματά μας, μήπως προλαβαίνουμε να κάνουμε μερικά «δευτερεύοντα» και πεζά πράγματα, όπως είναι π.χ η ανάληψη ΑΜΕΣΑ διακομματικής κοινοβουλευτικής πρωτοβουλίας για την τροποποίηση του εκλογικού νόμου ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ σε ό,τι αφορά την κατάτμηση εκείνων των εκλογικών περιφερειών στις οποίες είναι εξαιρετικά δύσκολο να εκλεγεί κάποιος, αν δεν είναι από μεγάλο πολιτικό τζάκι, lifestyle star, δεν έχει ή δεν του συνεισφέρουν «ανιδιοτελώς» πακτωλό χρημάτων;»

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοβουλία για αλλαγή του εκλογικού νόμου"

Δημοπρασία εντόκων γραμματίων την Τρίτη

Θα έχουν εξάμηνη διάρκεια

Σε δημοπρασία εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου, σε άυλη μορφή, διάρκειας 26 εβδομάδων και ποσού 1.250 εκατ. ευρώ, λήξεως στις 15 Ιουνίου 2012, προχωρά ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011.

Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, η δημοπρασία θα γίνει με ανταγωνιστικές προσφορές από τους Βασικούς Διαπραγματευτές Αγοράς στην Η.Δ.Α.Τ., σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπεται από τον Κανονισμό Λειτουργίας τους.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοπρασία εντόκων γραμματίων την Τρίτη"

Νταλάρα και τραπεζίτες στην Αθήνα για το PSI

Στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα βρίσκεται σήμερα η Αθήνα, με τους εκπροσώπους των μεγάλων ευρωπαϊκών τραπεζών και τον κ. Τσάρλς Νταλάρα του IIF να προσέρχονται στην πρώτη ουσιαστική συνάντησή τους με θέμα τους όρους εφαρμογής του PSI για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων κατά 50%.

Οι τραπεζίτες, οι οποίοι μετά από πολλές δυσκολίες και σκληρές διαπραγματεύσεις κατάφεραν το καλοκαίρι να καταλήξουν σε συμφωνία –που ποτέ δεν εφαρμόσθηκε- για το κούρεμα 21% των ελληνικών ομολόγων, σήμερα είναι εξαιρετικά απρόθυμοι να δεχθούν εθελοντικά μια τόσο μεγάλη απομείωση στο χαρτοφυλάκιο των ομολόγων που διακρατούν. Γι’ αυτό και θα προσπαθήσουν να πετύχουν σοβαρό αντιστάθμισμα έναντι της συμμετοχής τους, όπως για παράδειγμα το υψηλό επιτόκιο, της τάξεως του 7% -8%, στα νέα ομόλογα που θα αντικαταστήσουν τα υφιστάμενα.

Πολλοί θεωρούν πως το PSI δεν πρόκειται να προχωρήσει και στην πραγματικότητα καταβάλλουν προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του ευσεβούς πόθου.

Για τις ελληνικές τράπεζες, το μεγαλύτερο αγκάθι είναι η εύρεση των κεφαλαίων που θα απαιτηθούν για την κάλυψη των ζημιών που θα υποστούν από το κούρεμα, με στόχο να αποφύγουν την κρατικοποίηση, κάτι που δεν φαίνεται όμως να γλυτώνουν, καθώς θεωρείται αδύνατη η κάλυψη των κεφαλαίων μόνο από ιδιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε και επιβεβαίωσε την προηγούμενη Παρασκευή η ΕΒΑ, οι ελληνικές τράπεζες θα καλύψουν τις κεφαλαιακές ανάγκες τους μέσω του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που θα ενισχυθεί για το σκοπό αυτό με το ποσό των 30 δισ. ευρώ.

Η επιτυχία του PSI, εφόσον οι εμπλεκόμενες πλευρές συμφωνήσουν, θα κριθεί από τη συμμετοχή, δεδομένου ότι για να έχει θετικό αποτέλεσμα στη μείωση του χρέους, το ποσοστό των τραπεζών που θα συμμετάσχουν θα πρέπει να προσεγγίζει τουλάχιστον το 90%, ώστε η μείωση του χρέους για το δημόσιο να διαμορφωθεί στα 65-70 δισ. ευρώ περίπου. Τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν θα διέπονται από το αγγλικό και όχι το ελληνικό δίκαιο, που μπορεί να δημιουργήσει πρόσθετες υποχρεώσεις για το ελληνικό δημόσιο, δίνοντας - για παράδειγμα -τη δυνατότητα στους ομολογιούχους να απαιτήσουν σε μελλοντική αναδιάρθρωση χρέους εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Τέλος υπενθυμίζεται ότι σύμβουλοι του ελληνικού δημοσίου για το PSI και το haircut 50% είναι η Lazard και η νομική εταιρεία Cleary Gottlieb Steen and Hamilton με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία μελετούσε την περίπτωση αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους πριν από την πρόσληψή της ως συμβούλου της κυβέρνησης, ενώ μεταξύ των σεναρίων που έχει επεξεργασθεί και μελετήσει η νομική εταιρεία περιλαμβάνεται και το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδος από το ευρώ και επιστροφής της στη δραχμή.

Αντίθετα με την αμερικανική Cleary Gottlieb Steen and Hamilton, οι ευρωπαϊκές τράπεζες BNP Paribas, HSBC και Deutsche bank που τυχαίνει να διακρατούν και ελληνικά ομόλογα στα χαρτοφυλάκιά τους και είχαν προσληφθεί ως σύμβουλοι για το PSI της 21ης Ιουλίου, «απολύθηκαν» από τον κ. Βενιζέλο την τελευταία ημέρα λειτουργίας της προηγούμενης κυβέρνησης Παπανδρέου.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νταλάρα και τραπεζίτες στην Αθήνα για το PSI"

ΝΔ: Όχι στις νέες πιέσεις της τρόικας

Αρνητική θα εμφανιστεί η ΝΔ, σε περίπτωση που η τρόικα απαιτήσει, όπως αναμένεται, μειώσεις στους κατώτατους μισθούς που προβλέπει η Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

«Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα -όπως κατ’ επανάληψη έχουμε τονίσει- οι παρεμβάσεις που θα απαιτηθούν για την επίτευξη των στόχων κατά την περίοδο 2013-2015 θα εξειδικευθούν από την επόμενη κυβέρνηση, μέχρι τα μέσα του 2012. Αυτό, άλλωστε, αναφέρεται και στη δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ για την πέμπτη αποστολή αξιολόγησης», δήλωσε μάλιστα προειδοποιητικά, ήδη από την περασμένη Παρασκευή, ο εκπρόσωπος του κόμματος, Γιάννης Μιχελάκης, τονίζοντας πως σε κάθε περίπτωση, η προσαρμογή θα πρέπει να προέλθει από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής, τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την περιστολή των δαπανών -εξαιρουμένων των δημοσίων επενδύσεων- και όχι:

από την αύξηση της φορολογικής επιβάρυνσης φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων και
τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων.
«Δεν χαϊδεύουμε αυτιά»

Στη ΝΔ, αν βρεθούν απέναντι σε ένα τέτοιο αίτημα, δεν θα διστάσουν να διαχωρίσουν ηχηρά τη θέση τους.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπενθυμίζουν άλλωστε τη σταθερή διαφοροποίησή της απέναντι σε μια τέτοια εξέλιξη και τονίζουν πως η Νέα Δημοκρατία, δεν χαϊδεύει αυτιά, αφού δεν συνηθίζει να δίνει υποσχέσεις.

«Δεν δίνω εύκολες υποσχέσεις. Αλλά ό,τι υπόσχομαι το κάνω. Ουσιαστικά μόνο δύο πράγματα υποσχέθηκα: Να αποκαταστήσω τις μεγάλες αδικίες στους χαμηλοσυνταξιούχους και τους πολύτεκνους. Θα το κάνω! Έχω υποσχεθεί ότι θα αντικαταστήσω πολλά πράγματα που υπάρχουν σήμερα, με άλλα “ισοδύναμου αποτελέσματος”. Έχω τις προτάσεις για να καμφθούν οι αντιρρήσεις και να τα επιτύχουμε κι αυτά…», τόνισε μάλιστα εσχάτως, από το βήμα της βουλής, ο Αντώνης Σαμαράς.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΔ: Όχι στις νέες πιέσεις της τρόικας"

Σε στάση εργασίας αύριο οι δάσκαλοι

Μόνο όσοι ανήκουν στη δυτική Αττική

Τρίωρη στάση εργασίας κήρυξε για αύριο, από τις 11:00-14:00, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Η στάση αφορά τους εκπαιδευτικούς που ανήκουν στο σύλλογο της δυτικής Αττικής, προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις συμπαράστασης των απεργών-εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

Η ΔΟΕ προχώρησε σε αυτή την απόφαση λαμβάνοντας υπόψιν της την απόφαση του Εργατικού Κέντρου Ελευσίνας για κήρυξη Πανθριασιακής απεργίας αύριο και τη συνέχιση του αγώνα των εργαζομένων της Ελληνικής Χαλυβουργίας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε στάση εργασίας αύριο οι δάσκαλοι"

«Οι όροι της συμφωνίας πρέπει να θεσμοθετηθούν γρήγορα»

Η πόρτα παραμένει ανοιχτή για τη Βρετανία δηλώνει ο Σόιμπλε

«Οι διατάξεις της συμφωνίας που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα για την διασφάλιση της επιβίωσης του ευρώ πρέπει να θεσμοθετηθούν γρήγορα για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών», δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε σχόλιά του σε δυο δελτία ειδήσεων στα κανάλια της γερμανικής κρατικής τηλεόρασης, ο Σόιμπλε είπε ότι η γρήγορη δράση είναι το κλειδί για να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη σε παγκόσμιο επίπεδο, και ότι η γρήγορη δράση μπορεί να έχει άμεσο αντίκτυπο στις αγορές.

«Θέλουμε να αρχίσουμε να εργαζόμαστε αμέσως ώστε να προχωρήσει γρήγορα», δήλωσε στο δίκτυο ARD. «Γι 'αυτό δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε. Αντ' αυτού, πρέπει να ακολουθήσουμε τη διαδικασία που άρχισε τώρα».

Μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του δικτύου ZDF, είπε: «Δεν μπορούμε να πάμε στις διακοπές των Χριστουγέννων τώρα.
Εάν τα στοιχεία της συμφωνίας τεθούν σε εφαρμογή γρήγορα, θα υπάρξουν θετικά αποτελέσματα. Δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά ελπίζω ότι οι χρηματοπιστωτικές αγορές και ο κόσμος θα πειστούν γρήγορα ότι μπορούν να επενδύσουν στην Ευρώπη και πάλι», τόνισε ο Σόιμπλε.

Η Βρετανία, η μόνη χώρα που αρνήθηκε ειδικά να ενταχθεί (στη συμφωνία), θα μπορούσε ακόμη να το πράξει εάν το επιθυμεί, είπε ο Σόιμπλε.

«Η πόρτα παραμένει ανοικτή για τη Βρετανία», είπε στο ARD. «Ελπίζω ότι οι Βρετανοί θα διαβούν την ανοιχτή πόρτα», σημείωσε.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οι όροι της συμφωνίας πρέπει να θεσμοθετηθούν γρήγορα»"

Στη Δικαιοσύνη τα κυκλώματα που θησαυρίζουν με το Κτηματολόγιο

Το κύκλωμα των καταπατητών δημόσιας γης που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες ολόκληρων... βουνών και τεράστιων εκτάσεων λόγω της κρατικής ανικανότητας, εξετάζει η Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Αθηνών έχει βάλει στο μικροσκόπιο τα κυκλώματα που έχουν προβεί σε λεηλασία επί δημοσίων και ιδιωτικών εκτάσεων και μάλιστα με την βούλα του Κτηματολογίου, με πρόσχημα την χρησικτησία.

Όπως αναφέρουν «Τα Νέα» το κόλπο είναι πολύ απλό: πρώτα, οι επιτήδειοι μαθαίνουν μέσω των ερευνών κτηματογράφησης ποια ακίνητα έχουν μείνει αδήλωτα, δηλαδή ο πραγματικός ιδιοκτήτης τους δεν έχει υποβάλλει δήλωση ιδιοκτησίας στο Κτηματολόγιο.

Κατόπιν, καταθέτουν άμεσα αίτηση χρησικτησίας για το ακίνητο αυτό, προσκομίζουν και μερικές ένορκες βεβαιώσεις από μέλη του κυκλώματος, αλλά και αποδείξεις αμοιβών σε εργολάβους που περιέφραξαν το ακίνητο με στόχο να αποδείξουν ότι το νέμονται και το κατέχουν εδώ και 20 χρόνια όπως ορίζει ο νόμος, ώστε να καταχωρηθεί στο Κτηματολόγιο με το όνομά τους. Με τον τρόπο αυτό, και με απόλυτα «νόμιμο» τρόπο καταπατούν εκτάσεις και ακίνητα κάτω από την μύτη των πραγματικών ιδιοκτητών που δεν ξέρουν τι συνέβη.

Όλα αυτά συμβαίνουν εδώ και πολύ καιρό, παρότι οι αδυναμίες του συστήματος έχουν επισημανθεί επανειλημμένα από αρμόδιους θεσμικούς φορείς. Κι αυτό γιατί, ενώ στο Υποθηκοφυλακείο για το δικαίωμα χρησικτησίας απαιτείται συμβόλαιο και πληρωμή φόρου, στο Κτηματολόγιο αρκεί μια απλή δήλωση και μερικά δήθεν αποδεικτικά έγγραφα και μάλιστα χωρίς πληρωμή φόρου.

Χαρακτηριστική περίπτωση στη Κεφαλονιά όπου επιτήδειοι καταπάτησαν 300 στρέμματα και προσπάθησαν να τα κάνουν δικά τους μέσω της παραπάνω διαδικασίας του Κτηματολογίου.


newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη Δικαιοσύνη τα κυκλώματα που θησαυρίζουν με το Κτηματολόγιο"

«Οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος δεν με αφορά»

Η δήλωση του Γιάννη Καψή για τα αναδρομικά των βουλευτών

Την ακόλουθη δήλωση για το θέμα της διεκδίκησης των αναδρομικών των βουλευτών έκανε ο Γιάννης Καψής, πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων Ανδρέα Παπανδρέου και πρώην βουλευτής, το όνομα του οποίου περιλαμβάνεται στις προσφυγές: «Προς αποφυγή κάθε παρανόησης θέλω να σας ενημερώσω προκαταβολικά για τα εξής. Εις ανύποπτον χρόνο και αφού είχαν δικαιωθεί και οι δύο προσφυγές μου για τα αναδρομικά των βουλευτών με εξώδικό μου προς τον διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος και τον πρόεδρο της Βουλής εξεχώρησα οποιαδήποτε αναδρομική αμοιβή μου στο Ταμείον Καταπολέμησης του Δημοσίου Χρέους που έχει ανοίξει η Βουλή στην τράπεζα της Ελλάδος. Συνεπώς οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος δεν με αφορά».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οποιαδήποτε συζήτηση επί του θέματος δεν με αφορά»"

Οι αλλαγές σε ΦΠΑ και πόθεν έσχες

Το ενδεχόμενο καθιέρωσης δύο συντελεστών ΦΠΑ, 13% και 19%, από τον Μάρτιο του 2012 εξετάζουν στην κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να «ζεσταθεί» η αγορά που έχει πληγεί από τις περικοπές στους μισθούς και στις απανωτές αυξήσεις στους έμμεσους φόρους.

Την αναμόρφωση των συντελεστών του ΦΠΑ θα προβλέπει το νομοσχέδιο για το νέο Εθνικό Φορολογικό Σύστημα που θα κατατεθεί τον Ιανουάριο στη Βουλή και με το οποίο επέρχονται ριζικές αλλαγές στη φορολογία εισοδήματος, ακινήτων και του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ).

Μεταξύ αυτών είναι η αυτοτελής φορολόγηση έως 20% των εισοδημάτων από ελεύθερα επαγγέλματα και τις ατομικές επιχειρήσεις με κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, η επιβολή προστίμων στους καταναλωτές που δεν ζητούν αποδείξεις και η καθιέρωση ηλεκτρονικού «πόθεν έσχες» για όλους τους πολίτες.

Ειδικά για το ηλεκτρονικό «πόθεν έσχες», ο προσδιορισμός του διαθέσιμου δηλωμένου εισοδήματος κάθε νοικοκυριού θα γίνεται επί τη βάσει, όχι μόνο της δήλωσης αλλά και διάφορων διασταυρώσεων και αλγοριθμικών κριτηρίων.

Για τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και για όσους αποκτούν έσοδα από ατομικές επιχειρήσεις, εξετάζεται η επιβολή αυτοτελούς φορολογίας με συντελεστή 20% στα κέρδη.
Ενώ, επί τάπητος είναι και η επιβολή αυτοτελούς φορολόγησης και στα εισοδήματα από ακίνητα.

Ως προς τον ΦΠΑ η κυβέρνηση προωθεί την κατάργηση του χαμηλού κλιμακίου του φόρου 6,5% (σ.σ.: στον οποίο υπάγονται εφημερίδες, περιοδικά, κινηματογράφοι, θέατρα) αλλά και του μειωμένου κατά 30% συντελεστή που ισχύει σε ορισμένα «ακριβά» νησιά του Αιγαίου. Οπως είναι η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ρόδος κ.ά.

Ετσι θα μείνουν μόνο δύο συντελεστές. Ο υψηλός, που πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μειωθεί έως και 4 μονάδες σε 19% από 23% που είναι σήμερα, και ο μειωμένος 13%, που θα παραμείνει αμετάβλητος - το 70% των εσόδων από ΦΠΑ προέρχεται από τον χαμηλό συντελεστή, στον οποίο υπάγονται τα περισσότερα είδη διατροφής.

Στο τραπέζι έπεσε και πρόταση για ενιαίο συντελεστή ΦΠΑ μεταξύ 15% και 18%, ωστόσο επίσης απορρίφθηκε, καθώς θα προκαλούσε σαρωτικές ανατιμήσεις στις τιμές των τροφίμων.

Η μείωση του υψηλού ΦΠΑ στο 19% από το 2012 αναμένεται να οδηγήσει σε σημαντική υποχώρηση των τιμών σε μια σειρά από αγαθά που επιβαρύνονται με αυτόν τον συντελεστή. Οπως καύσιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης και οικιακής χρήσης, αλκοολούχα ποτά, λογαριασμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, αγορά αυτοκινήτου κ.ά.

Στον ίδιο συντελεστή θα βρεθεί και ο κλάδος της εστίασης, ο οποίος από φέτος τον Σεπτέμβριο δέχτηκε το «χτύπημα» της αύξησης του φόρου από το 13% στο 23%.


Μ. Χριστοδούλου dimokratianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι αλλαγές σε ΦΠΑ και πόθεν έσχες"

Ηλεκτράμαξες της Siemens με γυάλινες ρόδες

Η «αμαρτωλή» Siemens συνεχίζει να ταλαιπωρεί τους Ελληνες. Οι ηλεκτράμαξες της γερμανικής εταιρίας, σύμφωνα με εμπιστευτικό έγγραφο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που φέρνει στη δημοσιότητα η «δ», παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα στους τροχούς, με κίνδυνο στην ασφάλεια μηχανοδηγών και επιβατών!

Δύο σοβαρότατα περιστατικά σημειώθηκαν το τελευταίο διάστημα, εξαιτίας ρηγμάτων και θραύσεων σε τροχούς ηλεκτραμαξών της Siemens. To τελευταίο συμβάν σημειώθηκε στις 6 Δεκεμβρίου στην αμαξοστοιχία Intercity61. Στον σταθμό της Λάρισας διαπιστώθηκε ρήγμα σε δύο τροχούς! Εξίσου σοβαρό περιστατικό, το οποίο οδήγησε σε εκτροχιασμό πριν από τη σήραγγα των Τεμπών, συνέβη τον Οκτώβριο. Στην ηλεκτράμαξα της Siemens, με αριθμό 120 025, διαπιστώθηκε θραύση τροχού.

Τα περιστατικά αυτά θορύβησαν έντονα τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία -με το εμπιστευτικό έγγραφο- ζητεί από τους μηχανοδηγούς να κάνουν επιτόπιους ελέγχους σε όλες τις μηχανές της Siemens. H διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταφέρει τις ευθύνες αλλού, αφού για κάτι τέτοιους ελέγχους απαιτείται υπέρηχος και όχι ένα απλό ανθρώπινο μάτι. Φανταστείτε να βρίσκεστε στον σταθμό Λαρίσης και το δρομολόγιο να μην ξεκινά επειδή ο μηχανοδηγός επιβλέπει τους τροχούς με φακό!

Πάλι καλά που στα δύο προαναφερθέντα περιστατικά λειτούργησε το «μάτι» κάποιων εργαζομένων, γιατί οι αμαξοστοιχίες κυκλοφορούσαν με «σκασμένο λάστιχο». Η διοίκηση της εταιρίας κάλεσε το προσωπικό κίνησης να μη θέτει σε κυκλοφορία τις μηχανές της Siemens που φέρουν επιπεδώσεις, ακόμα κι αν αυτές είναι μικρές.

Οι συγκεκριμένες μηχανές της Siemens είχαν παραγγελθεί στο πλαίσιο των Προγραμματικών Συμφωνιών (ΠΣ) του 1997, οι οποίες ενεργοποιήθηκαν το 1999. Με τις 4 Π.Σ. που υπογράφτηκαν το 1997, ο ΟΣΕ παρήγγειλε συνολικά τροχαίο υλικό άνω των 235.000.000 ευρώ. Το οξύμωρο είναι ότι, όταν παραγγέλθηκαν οι ηλεκτράμαξες, δεν υπήρχε γραμμή ηλεκτροκίνησης στον ΟΣΕ!

Αν και υπερσύγχρονες οι μηχανές της Siemens, επειδή το δίκτυο του ΟΣΕ αποκτούσε ηλεκτροκίνηση σταδιακά και σε πολύ μικρά τμήματα, έκαναν δρομολόγια μεταξύ Θεσσαλονίκης και Ειδομένης. Εδώ και δύο χρόνια, μπήκαν στη γραμμή Θεσσαλονίκη - Λάρισα και πριν από μερικούς μήνες στη Θεσσαλονίκη - Δομοκός.

Σύμφωνα με σιδηροδρομικούς, τώρα οι ηλεκτράμαξες μπήκαν σε πραγματική λειτουργία, δηλαδή σε δρομολόγια άνω των δύο ωρών και ταχυτήτων 160 χλμ. Το γεγονός ότι παρουσιάστηκε σπάσιμο τροχού θεωρείται «μη συνηθισμένο ως και σπάνιο», πόσο μάλλον για μηχανές που δεν «ταλαιπωρήθηκαν» τα τελευταία χρόνια.


Φώτης Φωτεινός dimokratianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηλεκτράμαξες της Siemens με γυάλινες ρόδες"

Σ. Τσιτουρίδης: «Έχω παραιτηθεί από τη διεκδίκηση αναδρομικών»

Έκπληκτος δηλώνει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Σάββας Τσιτουρίδης, για την παρουσία του ονόματός του στη λίστα των βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά, υποστηρίζοντας ότι δεν τον αφορούν τέτοιες διεκδικήσεις.

Σε δήλωσή του, ο κ. Τσιτουρίδης αναφέρει ότι έχει παραιτηθεί ήδη από το Μάρτιο του 2010 από κάθε διεκδίκηση αναδρομικών από το Ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζοντας ότι οι όποιες διαρροές ονομάτων για το θέμα δεν τον αφορούν.

Αναλυτικά, ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε:

«Με έκπληξη είδα το όνομά μου να περιλαμβάνεται σε κατάλογο βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδίκησαν αναδρομικά από το ελληνικό δημόσιο. Από τον Μάρτιο του 2010 έχω παραιτηθεί από κάθε διεκδίκηση διαφοράς αποδοχών μου από την Βουλή των Ελλήνων. Συνεπώς οι όποιες διαρροές με ονόματα βουλευτών και πρώην βουλευτών που διεκδικούν αναδρομικά δεν με αφορούν.

Εις ότι φορά ειδικότερα την θέση μου για την όποια αποζημίωση και για τα όποια προνόμια πρέπει να απολαμβάνουν τα μέλη του εθνικού κοινοβουλίου, έχω καταθέσει επανειλημμένα προτάσεις για έναν ορθολογικό επανακαθορισμό τους προς τα κάτω, λαμβάνοντας υπόψη την σημερινή δημοσιονομική κατάσταση της χώρας»

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σ. Τσιτουρίδης: «Έχω παραιτηθεί από τη διεκδίκηση αναδρομικών»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news