facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Το παραλήρημα του κ. Βενιζέλου, θέτει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς τη Δικαιοσύνη

Ως απαράδεκτο ολίσθημα του Υπουργού των Οικονομικών, ή ακόμη και ως παραλήρημα μίας ολοκληρωτικής αντίληψης για την κοινωνία και το δικό του ρόλο στη λειτουργία της, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα, αναφορικά με την απόφαση του Πρωτοδικείου Καλαμάτας, που έκανε δεκτή την αίτηση πολίτη για την έκδοση προσωρινής διαταγής κατά της ΔΕΗ,
Διαβάστε Περισσότερα » "Το παραλήρημα του κ. Βενιζέλου, θέτει σε κίνδυνο την εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς τη Δικαιοσύνη"

ΔΣΑ: Δήλωση του Προέδρου Δ.Σ.Α. για την αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών σε έκδοση απόφασης για το τέλος ακινήτων

Η έκδοση της προσωρινής διαταγής από το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας αναφορικά με την απαγόρευση (μέχρι τη συζήτηση της κατατεθείσας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων) της διακοπής της ηλεκτροδότησης ακινήτου για την περίπτωση μη εξόφλησης λογαριασμού της ΔΕΗ, που περιέχει - κατά τους αιτούντες - πρόδηλα σφάλματα κατά τον υπολογισμό του καταβλητέου Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών, αποτέλεσε μία
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΣΑ: Δήλωση του Προέδρου Δ.Σ.Α. για την αντίδραση του Υπουργείου Οικονομικών σε έκδοση απόφασης για το τέλος ακινήτων"

Κ. Μαργέλης: “Στην Καλαμάτα εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι και όχι το αγγλικό δίκαιο”

Την αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών προκάλεσε η απόφαση (προσωρινή διαταγή) του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Καλαμάτας. Συγκεκριμένα το ΥΠΟΙΚ, ισχυρίζεται ότι η ανωτέρω έχει εκδοθεί καθ΄ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων σε σχέση με ζητήματα βεβαίωσης και είσπραξης φόρων και τελών. Γι’ αυτό το λόγο ζήτησε και τη σχετική συνδρομή του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Μαργέλης: “Στην Καλαμάτα εφαρμόζονται οι ελληνικοί νόμοι και όχι το αγγλικό δίκαιο”"

Έρχεται ο "πράσινος δακτύλιος"

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να εκδοθεί από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και το Υπουργείο Υποδομών μία κοινή υπουργική απόφαση για τον «πράσινο δακτύλιο».

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε χθεσινές του δηλώσεις ανέφερε ότι σε όσες περιοχές ισχύει ο «πράσινος δακτύλιος» θα
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται ο "πράσινος δακτύλιος""

Μεταφέρουν διαθέσιμα του ΟΤΕ οι Γερμανοί;

Μεταφέρει διαθέσιμα του ΟΤΕ σε ξένες τράπεζες ο βασικός μέτοχος του Οργανισμού ή όχι;

Καίριο το ερώτημα, ύστερα από όσα διημείφθησαν σε δύο μέτωπα, καθότι αφορούν στην πολιτική, που ασκείται σε έναν φορέα (μέχρι πρότινος δημόσιο) όπου η ελληνική πλευρά ακόμη διατηρεί μικρή μετοχική συμμετοχή.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεταφέρουν διαθέσιμα του ΟΤΕ οι Γερμανοί;"

Νόμιμη η εφεδρεία στις ΔΕΚΟ έκρινε το ΣτΕ

Νόμιμο κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κων. Ρόβλια.

Το σχέδιο αυτό αφορά τον καθορισμό των κριτηρίων και της διαδικασίας κατάρτισης των πινάκων κατάταξης του πλεονάζοντος προσωπικού στις ΔΕΚΟ, δηλαδή στις επιχειρήσεις που λειτουργούν
Διαβάστε Περισσότερα » "Νόμιμη η εφεδρεία στις ΔΕΚΟ έκρινε το ΣτΕ"

Ιρλανδία: Περισσότεροι από 23.000 δημόσιοι υπάλληλοι στον δρόμο

Μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια θα καταργηθούν 23.500 θέσεις εργασίας στον δημόσιο τομέα προκειμένου να εξοικονομηθούν 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ έως το 2015 σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η ιρλανδική κυβέρνηση.

Οι περικοπές θα γίνουν εξαιτίας της συμφωνίας δανεισμού της
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιρλανδία: Περισσότεροι από 23.000 δημόσιοι υπάλληλοι στον δρόμο"

Υπέρ της συγχώνευσης Vodafone-Wind ο Μιχάλης Τσαμάζ

Αισιόδοξος ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ ότι θα εγκριθεί από τις ελληνικές αρχές

Ο Μιχάλης Τσαμάζ, διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ, εμφανίζεται αισιόδοξος για την επίτευξη της συγχώνευση των εταιρειών τηλεπικοινωνίας Vodafone και Wind Hellas, υπογραμμίζοντας ότι
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπέρ της συγχώνευσης Vodafone-Wind ο Μιχάλης Τσαμάζ"

Παπαδήμος προς υπουργούς: "Να είστε ειλικρινείς προς τους πολίτες"

Συνεδρίασε σήμερα το υπουργικό συμβούλιο - για πρώτη φορά μετά την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβε η νέα κυβέρνηση από τη Βουλή - υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, με κύριο θέμα συζήτησης τον νέο προϋπολογισμό.

Ο πρωθυπουργός έδωσε έμφαση στην ανάγκη ενότητας αλλά και
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαδήμος προς υπουργούς: "Να είστε ειλικρινείς προς τους πολίτες""

Στο "κόσκινο" της τρόικα

Έπειτα από αρκετό καιρό απουσίας, ένεκα των πολιτικών εξελίξεων, καταφθάνουν σήμερα στην Αθήνα οι επικεφαλής της τρόικα, Πόουλ Τόμσεν (Δ.Ν.Τ.), Ματίας Μορς (Κομισιόν) και Κλάους Μαζούχ (E.K.T.), για την ολοκλήρωση των συζητήσεων που θα οδηγήσουν στην εκταμίευση της 6ης δόσης. Η απόβαση, όμως, συνεχίζεται.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο "κόσκινο" της τρόικα"

Μέρκελ: "Οικονομικά μετέωρη παραμένει η Ελλάδα"

Παρά την αλλαγή κυβέρνησης η Ελλάδα, η χώρα παραμένει οικονομικά μετέωρη, ξεκαθάρισε σήμερα η Άνγκελα Μέρκελ. Παράλληλα, επιτέθηκε εναντίον του Νικολά Σαρκοζί σχετικά με το μελλοντικό ρόλο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) στην αντιμετώπιση της κρίσης χρέους.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: "Οικονομικά μετέωρη παραμένει η Ελλάδα""

Ο χρόνος της άδειας μητρότητας θα μετρά ως χρόνος ασφάλισης και στο ΙΚΑ

Δικαιώθηκαν από τον Συνήγορο του Πολίτη δύο εργαζόμενες μητέρες, στις οποίες το ΙΚΑ αρνήθηκε να ανανεώσει το βιβλιάριο υγείας τους και να τους χορηγήσει επιδόματα μητρότητας και ασθένειας.

Οι δύο γυναίκες επισήμαναν ότι το ΙΚΑ εσφαλμένα δεν υπολόγισε
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο χρόνος της άδειας μητρότητας θα μετρά ως χρόνος ασφάλισης και στο ΙΚΑ"

Σαμαράς: "Δεν καταλαβαίνω από πίεση"

Επιμένει ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στο περιοδικό «Επίκαιρα», ότι δεν θα υπογράψει στο δεσμευτικό κείμενο που απαιτεί η τρόικα, παρά την εντεινόμενη πίεση από τις Βρυξέλλες. Ο πρόεδρος της ΝΔ
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: "Δεν καταλαβαίνω από πίεση""

Συνελήφθη υπάλληλος της ΔΕΗ για χρηματισμό

Επ' αυτοφώρω συνελήφθη να χρηματίζεται υπάλληλος εταιρείας στη Χίο που συνεργάζεται με τη ΔΕΗ και διακόπτει την ηλεκτροδότηση σε περιπτώσεις μη εξόφλησης λογαριασμών.

Ειδικότερα, όπως κατήγγειλε πολίτης, ο υπάλληλος τον πλησίασε
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη υπάλληλος της ΔΕΗ για χρηματισμό"

Επαφές Παπαδήμου με Γιούνκερ - Μπαρόζο - Ρομπάι την Δευτέρα

Στις Βρυξέλλες θα μεταβεί την προσεχή Δευτέρα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, όπου θα έχει συναντήσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Επαφές Παπαδήμου με Γιούνκερ - Μπαρόζο - Ρομπάι την Δευτέρα"

Μάχη στο ΠΑΣΟΚ! Οι "δελφίνοι", οι "παπανδρεϊκοί" και η τριανδρία!

Σε θέσεις μάχης συνεχίζουν να βρίσκονται στο ΠΑΣΟΚ όλες οι αντιμαχόμενες πλευρές και οι «δελφίνοι» ενόψει της μάχης για την «επόμενη ημέρα». Παρά την αποφυγή «εμπρηστικών» δηλώσεων, η κατάσταση θυμίζει σε αρκετούς το κλίμα που επικρατούσε μετά την ήττα στις εκλογές του 2007 με μία διαφορά: τα στρατόπεδα δεν είναι
Διαβάστε Περισσότερα » "Μάχη στο ΠΑΣΟΚ! Οι "δελφίνοι", οι "παπανδρεϊκοί" και η τριανδρία!"

Δικογραφία σε βάρος και άλλου γνωστού επιχειρηματία για φοροδιαφυγή

Σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σε βάρος του 74χρονου, Ιωάννης Μπετζιάς, για οφειλές προς το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, η δικογραφία που σχηματίσθηκε από το Τμήμα
Διαβάστε Περισσότερα » "Δικογραφία σε βάρος και άλλου γνωστού επιχειρηματία για φοροδιαφυγή"

Εταιρείες - αρπακτικά πάνω από μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις

Την ώρα που ένα στα δέκα επιχειρηματικά δάνεια βρίσκονται σε καθυστέρηση, ενώ ακόμη και μεγάλες εταιρείες της χώρας «φλερτάρουν» με την πτωχευτική νομοθεσία, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου εκφράζει έντονη ανησυχία για τον κίνδυνο να εξαγορασθούν μαζικά ελληνικές εταιρείες για μια… χούφτα ευρώ από ειδικές επενδυτικές εταιρείες-αρπακτικά.
Διαβάστε Περισσότερα » "Εταιρείες - αρπακτικά πάνω από μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις"

Τρεις οι διαρροές, μία η διαγραφή

Τρεις βουλευτές από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ωστόσο μόνο ένας διεγράφη χθες.

Με μια λιτή ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία έθεσε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας τον βουλευτή Β' Αθηνών Πάνο Καμμένο αμέσως μετά την ψηφοφορία, όπως αναμενόταν άλλωστε, ωστόσο ο
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις οι διαρροές, μία η διαγραφή"

Στη λίστα των μεγαλοοφειλετών ονόματα υπεράνω υποψίας!

Ηχηρά ονόματα της υψηλής κοινωνίας φιγουράρουν στη λίστα των μεγαλοοφειλετών που έχει στα χέρια της η Οικονομική Αστυνομία. Ο κατάλογος με τους ανθρώπους που δεν πλήρωσαν τις οφειλές τους στην εφορία περιέχει εννέα ονόματα-φωτιά, η σύλληψη των οποίων θα προκαλέσει σοκ στα σαλόνια της Αθήνας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη λίστα των μεγαλοοφειλετών ονόματα υπεράνω υποψίας!"

Αντιδράσεις από την συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση, όπως εκφράστηκε και στη διάρκεια της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Από την πλευρά τους, οι υπουργοί που προέρχονται από τον ΛΑΟΣ επιχειρούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδράσεις από την συμμετοχή στελεχών του ΛΑΟΣ στη νέα κυβέρνηση"

Μέρκελ: Ελλιπή "διάγνωση" της ελληνικής ασθένειας από την τρόικα

Για ελλιπή «διάγνωση» της ελληνικής ασθένειας από την τρόικα έκανε λόγο η Γερμανδία καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, σημειώνοντας πως το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας δεν ήταν μόνο πρόβλημα ρευστότητας, «όπως πίστευσε αρχικά η τρόικα», αλλά και τα επίπεδα του χρέους της -το οποίο, χωρίς κούρεμα, υποστήριξε, «δεν θα μπορούσε να ξαναγίνει βιώσιμο».
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέρκελ: Ελλιπή "διάγνωση" της ελληνικής ασθένειας από την τρόικα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news