facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

Θερμό επεισόδιο Πάγκαλου-Κολυμβήτριας με φόντο τη λίμνη Βουλιαγμένης

Του Βασίλη Γραμμένου

Ένα απίστευτο περιστατικό διαδραματίσθηκε χθες το μεσημέρι, στην «αμαρτωλή» λίμνη της Βουλιαγμένης! Πρωταγωνιστές αυτού του επεισοδίου ήταν (για ακόμη μια φορά…) ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, κ. Θ. Πάγκαλος και μια ηλικιωμένη κυρία.
Διαβάστε Περισσότερα » "Θερμό επεισόδιο Πάγκαλου-Κολυμβήτριας με φόντο τη λίμνη Βουλιαγμένης"

Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν εκλογές ή κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και υπουργοί ζητούν δημοψήφισμα

- Σύσκεψη υπο τον Παπανδρέου για την υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής
- Την Τρίτη προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών
- Καζάνι που βράζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ - Αφόρητη η πίεση στον Πρωθυπουργό
- Τα ονόματα υπουργών και βουλευτών που βάζουν ''βόμβα'' στο πολιτικό σκηνικό
- Τρόμος στο ΠΑΣΟΚ απο γκάλοπ που τους δίνει 14,7%
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζητούν εκλογές ή κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης και υπουργοί ζητούν δημοψήφισμα"

Ποιοι και πότε μπαίνουν σε εφεδρεία και προσυνταξιοδοτικό καθεστώς


Διαβάστε τι αναφέρει η εγκύκλιος που αποστέλλεται τη Δευτέρα στις δημόσιες υπηρεσίες.



Στη δημοσιότητα δίνει τη Δευτέρα το υπουργείο διοικητικής μεταρρύθμισης την εγκύκλιο για την εφεδρεία και το προσυνταξιοδοτικό καθεστώς που θα εφαρμοστεί για δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι και πότε μπαίνουν σε εφεδρεία και προσυνταξιοδοτικό καθεστώς"

Kατάσχεση καταθέσεων ή φόρος 30% για όσους έβγαλαν λεφτά στην Ελβετία

Στο “δόκανο” οι καταθέσεις Ελλήνων στην Ελβετία. Η συμφωνία για τη φορολόγησή τους φαίνεται πως είναι την τελική ευθεία μετά τη συνάντηση που είχαν στη Ζυρίχη ο ΓΓ του υπουργείου Η. Πλασκοβίτης με τον ομόλογό του Μ. Αμπούλ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Kατάσχεση καταθέσεων ή φόρος 30% για όσους έβγαλαν λεφτά στην Ελβετία"

Πάμπλουτοι σε φτώχεια...

Οταν έφτασαν οι Καίσαρες από τις Βρυξέλλες και παραμάζωξαν τον κόσμο στις γυάλινες αρένες έκλεισα τα μάτια και τ' αυτιά μου για λίγο. Να περισωθώ. Να σκεφτώ σαν άνθρωπος, ανθρώπους γύρω μου. Γνωστούς κι αγνώστους. Ολους αυτούς που υποχρεωθήκαμε ν' ακούμε πόσο πάμπλουτοι σε θεσμοθετημένη φτώχεια είμαστε, πόσο περισσότερα από μας θα συνεισφέρουν εθελοντικά οι τραπεζίτες στο θηριώδη βωμό, στο θυσιαστήριο της ανθρώπινης υπόστασης.
Εκλεισα για να μην ακούω πόσο θα τρέχουμε τώρα ελεύθεροι σαν υβριδιακά ελαφάκια στο οικολογικό πάρκο της μοδέρνας κερδοσκοπίας με περασμένους χαλκάδες στα τέσσερα πόδια μας, βάρους ενός τόνου σίδερο αλαφρυμένους κατά μερικά κιλά.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάμπλουτοι σε φτώχεια..."

Στον εισαγγελέα 18 νεφροπαθείς για υπόθεση απάτης που διερευνά το ΣΔΟΕ

Κύκλωμα το οποίο υπερχρέωνε το ΙΚΑ Ηρακλείου για τη μεταφορά νεφροπαθών, υποστηρίζει ότι αποκάλυψε η διοίκηση του Ιδρύματος, κάνοντας λόγο για ζημιά άνω των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει το ΙΚΑ Ηρακλείου ιδιοκτήτες ταξί και 18 ασφαλισμένοι νεφροπαθείς παραποιούσαν παραστατικά με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να αποδίδει στους δικαιούχους μεγαλύτερα ποσά απ’ό,τι έπρεπε.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα 18 νεφροπαθείς για υπόθεση απάτης που διερευνά το ΣΔΟΕ"

Απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι - Έρχεται νέο κύμα εφεδρείας

- Διαβάστε το σχέδιο "ανεργίας" δημοσίων υπαλλήλων με βάση το νομοσχέδιο για τη ριζική αναμόρφωση του κράτους
- Δραματική περικοπή συντάξεων έως και 40% απαιτεί η τρόικα
- 1.700 φορολογούμενοι με μεγάλη ακίνητη περιουσία θα κληθούν άμεσα για έλεγχο απο Δευτέρα
- Απαθής η κυβέρνηση στις απειλές Σόιμπλε για ανεξέλεγκτη ελληνική χρεοκοπία
Διαβάστε Περισσότερα » "Απολύονται χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι - Έρχεται νέο κύμα εφεδρείας"

Επιστολή Μπαρόζο – Ρομπάι στα μέλη της G20

H Κομισιόν ανακοίνωσε σήμερα πως ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι και ο πρόεδρος της Ευρωπαικής Επιτροπής , Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο απέστειλαν κοινή επιστολή προς τους εταίρους τους της G20, ζητώντας τους να συμβάλουν στις προσπάθειες των Ευρωπαίων για την επίλυση της κρίσης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Μπαρόζο – Ρομπάι στα μέλη της G20"

Προειδοποιεί για κινητοποιήσεις σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις η ΠΝΟ

Για νέες κινητοποιήσεις από αύριο όσον αφορά στην τήρηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας (ΣΣΕ) για 2010 και το 2011 προειδοποιεί Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), για όσους δεν εφαρμόζουν το νόμο.
Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της που εξέδωσε στις 27 Οκτωβρίου ανέφερε ότι σημαντικός αριθμός ακτοπλοϊκών εταιρειών,
Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποιεί για κινητοποιήσεις σχετικά με τις συλλογικές συμβάσεις η ΠΝΟ"

«Οπλοστάσιο» κατά της φοροδιαφυγής μια συμφωνία με Ελβετία

«Η Ελλάδα θα εισπράξει σημαντικούς διαφεύγοντες φόρους πολλών ετών ή θα πληροφορηθεί στοιχεία, που θα της επιτρέψουν να εντοπίσει κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι διατηρούνται ενεργές τυχόν ποινικές ευθύνες, π.χ. λόγω ξεπλύματος μαύρου χρήματος».
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οπλοστάσιο» κατά της φοροδιαφυγής μια συμφωνία με Ελβετία"

Λάθος σε ομιλία Γ.Παπανδρέου ή έχουμε θέμα ... ανεξάρτητης Κρήτης;

Και μέσα σε όλα όσα συμβαίνουν στην χώρα από τον Δεκέμβριο του 2008, ήρθε και το «κερασάκι στην τούρτα». Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας στην διάσκεψη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που πραγματοποιείται στον Αγ. Νικόλαο Λασιθίου, με αντικείμενο τις εξελίξεις στον αραβικό κόσμο μετά την Αραβική Άνοιξη, έδωσε υπόσταση σε μία φημολογία που οργιάζει τα τελευταία δύο χρόνια σε πολλά διπλωματικά σαλόνια των Αθηνών: Ότι επίκειται δημοψήφισμα στο νησί με θέμα την ανεξαρτησία της
Διαβάστε Περισσότερα » "Λάθος σε ομιλία Γ.Παπανδρέου ή έχουμε θέμα ... ανεξάρτητης Κρήτης;"

Αποκαλυπτική απόφαση Ραγκούση για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Αποκαλυπτική για τις πιέσεις των εταιρειών είναι η απόφαση του υπουργού Υποδομών κ.Γιάννη Ραγκούση με την οποία δίδεται εντολή για τροποποίηση των όρων και επαναδημοπράτηση του έργου που αφορά στο νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα με την απόφαση που υπέγραψε στις 19/10 ο υπουργός Υποδομών, αφενός εγκρίνει το πρακτικό της επιτροπής με το οποίο κηρύχτηκε άγονος ο διαγωνισμός της 18/10 και αφετέρου δίνει εντολή στην ΕΥΔΕ/Μ-Κ ΕΠΠ
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαλυπτική απόφαση Ραγκούση για το νέο αεροδρόμιο Ηρακλείου"

Χρήστης Κωδικός Είσοδος Εγγραφή Ξεχάσατε τον κωδικό σας; ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ρίτσαρντ Γουλφ, καθηγητής του Γ. Παπανδρέου: "Είστε το πείραμα της Ευρώπης"! Ρίτσαρντ Γουλφ, καθηγητής του Γ. Παπανδρέου: "Είστε το πείραμα της Ευρώπης"!

Ο Αμερικανός οικονομολόγος Ρίτσαρντ Γουλφ, καθηγητής του Γ. Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Realnews εκτιμά ότι η Ελλάδα αποτελεί «πείραμα» των Ευρωπαίων ηγετών!
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρήστης Κωδικός Είσοδος Εγγραφή Ξεχάσατε τον κωδικό σας; ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ρίτσαρντ Γουλφ, καθηγητής του Γ. Παπανδρέου: "Είστε το πείραμα της Ευρώπης"! Ρίτσαρντ Γουλφ, καθηγητής του Γ. Παπανδρέου: "Είστε το πείραμα της Ευρώπης"!"

Νέος ξεριζωμός Έλληνες επιστρέφουν στην Πόλη για δουλειά

Ένας νέος -αντίστροφος- ξεριζωμός βρίσκεται σε εξέλιξη, με Έλληνες Κωνσταντινουπολίτες, οι οικογένειες των οποίων είχαν φύγει από την Πόλη με τις απελάσεις του 1964, να επιστρέφουν στα πάτρια εδάφη εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει την Ελλάδα. Από κοντά και Έλληνες που μπορεί να μην έχουν κανένα δεσμό με την Πόλη, βλέπουν όμως στη γειτονική χώρα ένα καλύτερο μέλλον.
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος ξεριζωμός Έλληνες επιστρέφουν στην Πόλη για δουλειά"

Handelsblatt: Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές!

Ακόμη και οι ίδιοι οι Γερμανοί, που έχουν σύρει τα εξ’ αμάξης στους Έλληνες, αναγνωρίζουν πλέον το βάρος που καλούμαστε να σηκώσουμε τα ερχόμενα χρόνια. Αποκαλυπτικό είναι ένα άρθρο που φιλοξενεί η εφημερίδα Handelsblatt και στο οποίο οι συντάκτες δηλώνουν ότι αν ήταν Έλληνες θα έκαναν… μήνυση στους δανειστές!

«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές μου για σωματική βλάβη» αναφέρουν οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι βρέθηκαν στην Αθήνα στη διάρκεια των πρόσφατων κινητοποιήσεων και έγιναν μάρτυρες των επεισοδίων στο κέντρο της πόλης.

«Τα αποτελέσματα δεν μπορούν να είναι πιο αποκαρδιωτικά. Η οικονομική ζωή σβήνει, η ανεργία αυξάνεται, οι νέοι άνθρωποι ονειρεύονται να φύγουν στο εξωτερικό. Και το χρέος ανεβαίνει συνεχώς χωρίς τα μέτρα να φέρνουν αποτέλεσμα», γράφουν.

«Αν ήμουν Έλληνας θα είχα μηνύσει τους δανειστές μου και το βράδυ θα κατέβαινα στο Σύνταγμα για να διαδηλώσω μπροστά στο Κοινοβούλιο, ώστε να εκφράσω την διαμαρτυρία μου για μια πολιτική της κρίσης που το μόνο που κάνει είναι να την επιδεινώνει» προσθέτουν.

«Πιο επικίνδυνα όμως είναι όσα δεν φαίνονται. Αν ήμουν από την Ελλάδα θα ήμουν μεταξύ αυτών που θα έβλεπαν με ανησυχία και με επαγρύπνηση την στρατιωτική μηχανή που κυβερνούσε από το 1967 ως το 1974 και που μπορεί να ψάχνει την ευκαιρία να δράσει. Το ξέρουμε από πολλές χώρες: οι θεραπείες – σοκ είναι εχθροί της Δημοκρατίας. Ένα τέτοιο βουνό χρέους δεν μπορεί να μειωθεί συρρικνώνοντας την οικονομική δύναμη. Αν και η χώρα έχει λάβει τα σκληρότερα μέτρα που έχει πάρει δυτική χώρα εκτός πολέμου, το χρέος έχει μεγαλώσει κατά 67 δισεκατομμύρια ευρώ, σε σχέση με το ΑΕΠ έχει φτάσει από το 127% στο 157%. Δεν μπορεί κανείς να κάνει μυς όταν πεινάει. Το σπιράλ της κρίσης τρέχει όλο και πιο γρήγορα. Η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής θα επιβραδύνει την αποσύνθεση της χώρας αλλά δεν θα τη σταματήσει. Όλα άργησαν κατά ενάμιση χρόνο. Αν τότε είχε γίνει διαπραγμάτευση του χρέους σήμερα θα ήταν κάτω από 100% του ΑΕΠ. Όπως έχουν τα πράγματα η χώρα θα μείνει αποκλεισμένη από τις αγορές για πολύ καιρό», καταλήγει το άρθρο.

onair24
Διαβάστε Περισσότερα » "Handelsblatt: Αν ήμουν Έλληνας θα είχα κάνει μήνυση στους δανειστές!"

«Δεν είμαστε σωτήρες, αλλά θα σας βοηθήσουμε»

Το μήνυμα του Πεκίνου προς την Ευρώπη

«Η Κίνα δεν είναι ο σωτήρας της Ευρώπης, αλλά θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει ένα φίλο σε ανάγκη». Αυτό τονίζει η κινεζική κυβέρνηση, τη στιγμή που η Ευρώπη, διαμέσου του επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλινγκ, αναζητά κεφάλαια στην Κίνα.
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν είμαστε σωτήρες, αλλά θα σας βοηθήσουμε»"

Ξεπουλάνε ύπουλα τα "Κρατικά Λαχεία" παρουσιάζοντας ψευδός μηδενικά κέρδη

Της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ

Τη μεθοδευμένη εκποίηση των κρατικών λαχείων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Κρατικών Λαχείων. Παραθέτοντας τα οικονομικά στοιχεία της υπηρεσίας, που λειτουργεί επί 82 χρόνια στηρίζοντας κοινωνικές ανάγκες, ενώ συμμετέχει στα δημόσια έσοδα, ζητούν την απόσυρση της τροπολογίας για την αποκρατικοποίησή τους.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπουλάνε ύπουλα τα "Κρατικά Λαχεία" παρουσιάζοντας ψευδός μηδενικά κέρδη"

Αμφισβητούν τον Λοβέρδο καρδιοχειρουργοί του «Αγ. Σοφία»

Του ζητούν να αναλάβει την ευθύνη των όσων λέει

Θέμα αξιοπιστίας των πληροφοριοδοτών του υπουργού Υγείας, θέτουν οι καρδιοχειρουργοί του «Αγία Σοφία», κύριοι Καλλικούρδης και Καλαβρουζιώτης, οι οποίοι σε απάντηση τους προς τη διοίκηση του νοσοκομείου και κυρίως προς τον υπουργό Υγείας ερωτούν
Διαβάστε Περισσότερα » "Αμφισβητούν τον Λοβέρδο καρδιοχειρουργοί του «Αγ. Σοφία»"

Ελαφραίνει το χρέος της Γερμανίας... εξαιτίας λογιστικού λάθος

Πλουσιότερη κατά 55,5 δισ.ευρώ η χώρα

Ο εντοπισμός και συνεπακόλουθη απάλειψη λανθασμένης λογιστικής εγγραφής ύψους 55,5 δισ. ευρώ σε προβληματική τράπεζα υπό κρατικό έλεγχο θα υποβοηθήσει στη μείωση του δημόσιου χρέους, ανακοίνωσε σήμερα, Σάββατο, το υπουργείο Οικονομικών, στο Βερολίνο.

Η αποκάλυψη του λάθους, που άφησε άναυδα τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφορά σε διπλή εγγραφή χρέους της "FMS Wertmanagement", αποκαλούμενης και "κακής τράπεζας" που δημιουργήθηκε μετά την κατάρρευση και κρατικοποίηση της "HRE Bank", το 2009.

Η απελευθέρωση των σχετικών κονδυλίων συνεπάγεται τη μείωση του δημοσίου χρέους της Γερμανίας, ως ποσοστού επί του ΑΕΠ της χώρας, στο επίπεδο του 8,1% από 83,&, ανακοίνωσε το υπουργείο.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το λάθος σημειώθηκε όταν λογιστές της τράπεζας αντί να προσθέσουν τα σχετικά κονδύλια, τα αφαίρεσαν.

Η εξέλιξη πάντως συνοδεύτηκε από κριτική εκ μέρους του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του υπουργείου Οικονομικών.

"Δεν πρόκειται για κανένα ποσό αφήνει η νοικοκυρά μέσα στη γυάλα με τα μπισκότα και στη συνέχεια το ξεχνά", σημείωσε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών Τόμας Όπερμαν.

protothema
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελαφραίνει το χρέος της Γερμανίας... εξαιτίας λογιστικού λάθος"

Προσφυγή απόστρατου στο Συνήγορο του Πολίτη,για άμεση επαναφορά του.Το σκεπτικό

Με προσφυγή του στο Συνήγορο του Πολίτη απόστρατος αξιωματικός ζητά την άμεση επιστροφή του στην ενεργό υπηρεσία. Οι λόγοι που επικαλείται ο αξιωματικός έχουν και λογική και νομική βάση,συνεπώς είναι αδύνατον να αγνοηθούν.

Το αποτέλεσμα της προσφυγής του συγεκριμένου αξιωματικού στο Συνήγορο του Πολίτη θα έχει μεγάλη σημασία για τη συνέχεια των νομικών και δικαστικών αγώνων που έχουν ηδη “βάλει μπροστά” οι απόστρατοι.

Διαβάστε την προσφυγή στον Συνήγορο του Πολίτη.Έχει μεγάλο ενδιαφέρον
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή απόστρατου στο Συνήγορο του Πολίτη,για άμεση επαναφορά του.Το σκεπτικό"

Διαγωνισμός-σκάνδαλο από τη ΔΕΗ... Λεφτά υπάρχουν!

Ένα όργιο σπατάλης και κακοδιαχείρισης στη ΔΕΗ αξίας 12.000.000 ευρώ φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας το Οnair24.gr.

Όπως προκύπτει από τη σχετική δημοσίευση διαγωνισμού, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού αναζητά...
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαγωνισμός-σκάνδαλο από τη ΔΕΗ... Λεφτά υπάρχουν!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news