facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011

Ο τρόπος φορολόγησης στην Αρχαία Ελλάδα

Εάν οι αρχαίοι Αθηναίοι δεν ήταν μάστορες στην επιβολή και την είσπραξη φόρων, σήμερα ίσως να μην υπήρχε ο Παρθενώνας. Υπερβολή; Κι όμως, χάρη στο χαράτσι που πλήρωναν οι άλλες πόλεις κατά την Α' Αθηναϊκή Συμμαχία -ειδικότερα από το 454 π.Χ., το ένα εξηκοστό του ετήσιου φόρου πήγαινε υπέρ της... θεάς Αθηνάς - ο Περικλής εξοικονόμησε τα χρήματα για να χτιστεί ο περίφημος ναός.

Πριν από 2.500 χρόνια τα κρατικά ταμεία της Αθήνας ήταν γεμάτα, χωρίς τη βοήθεια των οικονομολόγων του Χάρβαρντ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο τρόπος φορολόγησης στην Αρχαία Ελλάδα"

Σεισμός 7,2 ρίχτερ στην Τουρκία - Φόβοι για πάνω από 1.000 νεκρούς

Ισχυρός σεισμός 7,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το πρωί στη Βόρειοανατολική Τουρκία, και σύμφωνα με το δήμαρχο της Πόλης Βαν, όπου χτύπησε ο εγκέλαδος υπάρχουν πολλοί νεκροί, ο αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του τουρκικού γεωδυναμικού ινστιτούτου οι νεκροί αναμένεται να ξεπεράσουν τους 1000.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός 7,2 ρίχτερ στην Τουρκία - Φόβοι για πάνω από 1.000 νεκρούς"

«Επί της διαδικασίας» η σύνοδος

Τι αναφέρει έγγραφο που διέρρευσε από την προπαρασκευαστική

Επί της διαδικασίας αλλά όχι επί της ουσίας... κάπως έτσι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν λακωνικά οι σημερινές προτάσεις που θα κατατεθούν στη Σύνοδο Κορυφής.
Διαβάστε Περισσότερα » "«Επί της διαδικασίας» η σύνοδος"

Στην παρέλαση με μαύρα περιβραχιόνια

Οι καθηγητές μέσης εκπαίδευσης προγραμματίζουν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, φορώντας μαύρα περιβραχιόνια, ενώ την ίδια μέρα σχεδιάζουν να κυματίζουν στα σχολεία μαύρες σημαίες. 
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην παρέλαση με μαύρα περιβραχιόνια"

Καταγγελίες για μαφιόζικες μεθοδεύσεις στην υπόθεση S&B

Πρωτοφανές όργιο τρομοκράτησης μαρτύρων για το οικολογικό έγκλημα στη Μήλο καταγγέλλεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, ενόψει της δίκης της εταιρείας S&B Βιομηχανικά Ορυκτά στις 9 Νοεμβρίου στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σύρου.

Στην εν λόγω δίκη κατηγορούμενοι είναι ο πρόεδρος της εταιρείας κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος και τα στελέχη της κύριοι Αθανάσιος Κεφαλάς, Δούκας Ευσταθιάδης και Άρης Χατζηπαρασκευάς.
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταγγελίες για μαφιόζικες μεθοδεύσεις στην υπόθεση S&B"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news