facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Αφιέρωμα του Spiegel στο «Γερμανό πρωθυπουργό»

Με τίτλο «ο επικεφαλής της Task Force καθαρίζει το σπίτι στην Ελλάδα»

Ειδικό αφιέρωμα στον 66χρονο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χορστ Ράιχενμπαχ φιλοξενεί το γερμανικό περιοδικό, Der Spiegel.

Μάλιστα, ο τίτλος του δημοσιεύματος είναι «ο επικεφαλής της Task Force καθαρίζει το σπίτι στην Ελλάδα», ενώ γίνεται αναφορά και στον όρο «Γερμανός πρωθυπουργός», τον οποίον έχουν αποδώσει στον Ράιχενμπαχ τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης.

Η απεσταλμένη του περιοδικού στην Ελλάδα ακολούθησε για λίγες μέρες τον 66χρονο επικεφαλής της Task Force της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς εκείνος, κουβαλώντας πάντα όπου πηγαίνει έναν χοντρό μπλε φάκελο, επισκεπτόταν το ένα ελληνικό υπουργείο μετά το άλλο μαζί με τη συνοδεία του.

«Εξοπλισμένος με 45 εμπειρογνώμονες και 30 χρόνια προσωπικής εμπειρίας ο Χορστ Ράιχενμπαχ βρίσκεται στην Αθήνα για να βοηθήσει τους Έλληνες να κάνουν οικονομία και να θεσμοθετήσουν μεταρρυθμίσεις», λέει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

«Μέλη της ολλανδικής ομάδας βοηθούν στην ανάπτυξη του εθνικού κτηματολογίου, Γάλλοι εργάζονται για την μεταρρύθμιση της υγείας. Και από τον Ιανουάριο Γερμανοί ειδικοί θα ξεκινήσουν την ανάπτυξη ενός λειτουργικού συστήματος τοπικής αυτοδιοίκησης», σημειώνει το περιοδικό, ενώ επισημαίνει ότι «η δουλειά του Ράιχενμπαχ είναι μία άσκηση ισορροπίας. Οφείλει να παρεμβαίνει για να προσφέρει την εμπειρία των ξένων, αλλά υποτίθεται ότι πρέπει να μένει εκτός πολιτικών ζητημάτων».

Πάντως, ο Ράιχενμπαχ παραδέχθηκε ότι υποτίμησε το πόσο θα δυσκόλευε τη δουλειά του το γεγονός ότι είναι Γερμανός, ενώ επίσης τόνισε πως η κατάσταση που πρωτοσυναντήσαμε είναι τόσο κακή που μόνο να βελτιωθεί είναι δυνατόν.

Υπάρχει ακόμα ελπίδα για την Ελλάδα; ρωτάει η ρεπόρτερ του Spiegel. «Διαπιστώνω ότι υπάρχει ένα διαφορετικό είδος αποφασιστικότητας μεταξύ των Ελλήνων προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάσταση. Είναι μια αποφασιστικότητα που δεν την αισθάνθηκα την προηγούμενη φορά που βρέθηκα στην Αθήνα», απαντά ο Γερμανός τεχνοκράτης.

Μήπως όμως είναι πια πολύ αργά; επιμένει η δημοσιογράφος. «Νομίζω ότι με όσα έχουμε πετύχει μέχρι τώρα, κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι δεν είναι αργά».

Και καταλήγει το δημοσίευμα με την εξής επισήμανση: «Οι Έλληνες έχουν κάνει μεγάλες θυσίες. Ο Ραίχενμπαχ γνωρίζει το εξής παράδοξο: οι δύο στους τρεις Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ, αν και, σε περίπου ανάλογο ποσοστό, δεν θέλουν να υποστούν τα απαραίτητα μέτρα σκληρής λιτότητας».

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news