facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Ο οίκος R&I υποβάθμισε σε ΑΑ+ την Ιαπωνία

Ο ιαπωνικός οίκος αξιολόγησης Rating and Investment Information υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση της Ιαπωνίας σε ΑΑ+. Είναι η πρώτη φορά που μια εγχώρια (ιαπωνική) εταιρεία δηλώνει πως το χρέος της χώρας δεν είναι επιπέδου ΑΑΑ.


Στην ανακοίνωσή της η R&I ανακοίνωσε ότι ακόμη κι αν μια προγραμματισμένη αύξηση στους φόρους των πωλήσεων προχωρήσει, τα έσοδα που θα προστεθούν δεν θα είναι αρκετά να ανακόψουν την αύξηση του ακαθάριστου χρέους της Ιαπωνίας, το οποίο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 200% του ΑΕΠ.

Προβλέπει ακόμη ότι το χρέος θα συνεχίσει να αυξάνεται για μια παρατεταμένη χρονική περίοδο.

Επίσης, ο ιαπωνικός οίκος τονίζει πως οι προοπτικές της αξιολόγησης είναι σταθερές σε χαμηλότερο επίπεδο, καθώς και ότι η δημοσιονομική ενοποίηση μπορεί να επιτευχθεί εάν αναληφθούν οι κατάλληλες κυβερνητικές τακτικές.

Στα θετικά περιλαμβάνει τις ανταγωνιστικές βιομηχανίες της Ιαπωνίας, καθώς και τα πλεονάσματα στο τρέχον ισοζύγιο.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Yoshihiko Noda προσπαθεί να πετύχει μια μεγάλη αύξηση στους φόρους επί των πωλήσεων, ώστε να μειωθεί το τρέχον έλλειμμα του προϋπολογισμού, που ανέρχεται στο 50% των ετήσιων δαπανών.

Χρηματοοικονομικοί αναλυτές και ακόμη και η BoJ έχουν δηλώσει ότι τέτοια ελλείμματα είναι μη βιώσιμα, αλλά η αγορά κρατικών ομολόγων συνεχίζει να είναι ισχυρή, υποστηριζόμενη από μεγάλες εισροές κεφαλαίου από τις πλούσιες σε ρευστό ιαπωνικές τράπεζες και ασφαλιστικές.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news