facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Εφεδρεία… γιoκ για τους δικαστικούς υπαλλήλους

Στον αέρα η εργασιακή εφεδρεία για τους δικαστικούς υπαλλήλους μετά την απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε ότι δεν μπορούν να καταργηθούν οι κενές οργανικές τους θέσεις. 


Η απόφαση αυτή εκτιμάται ότι θ’ ανοίξει το δρόμο σε εκατοντάδες άλλους εργαζόμενους του Δημοσίου, των ΟΤΑ και των άλλων ΝΠΔΔ που θα μπουν σε καθεστώς εφεδρείας να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Σύμφωνα με το υπηρεσιακό συμβούλιο του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, από καμία διάταξη του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δεν προκύπτει ότι στις καταργούμενες κενές οργανικές θέσεις θα είναι και αυτές των δικαστικών υπαλλήλων. Άλλωστε, όπως τονίζεται στην απόφαση, ο επίμαχος ν. 4024/2011 κάνει λόγο για «μόνιμους και δόκιμους πολιτικούς υπαλλήλους» και δεν ξεκαθαρίζει ότι αφορά και «τις λοιπές κατηγορίες υπαλλήλων». 

Πολύ περισσότερο δε, σύμφωνα με το ΣτΕ, δεν κάνει ρητή αναφορά στους δικαστικούς υπαλλήλους. 

Επιπλέον, όπως σημειώνει η απόφαση η καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης δεν δικαιολογεί κάτι τέτοιο. «Η μη υπαγωγή δε των δικαστικών υπαλλήλων στις ρυθμίσεις περί καταργήσεως οργανικών θέσεων του άρθρου 33 του νέου αυτού νόμου δικαιολογείται πλήρως από το γεγονός ότι ο ίδιος ο νομοθέτης έχει ήδη διαπιστώσει μεγάλη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, λόγω της συσσώρευσης μεγάλου όγκου υποθέσεων και έχει λάβει με προγενέστερους νόμους διάφορα μέτρα για να επιτύχει την επιτάχυνση της απονομής της.

Η θέσπιση, όμως, μέτρων, όπως η κατάργηση των (ήδη πολλών) κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, θα δυσχέραινε πολύ, αν δεν ματαίωνε, την επίτευξη του παραπάνω σκοπού του νομοθέτη», τονίζεται χαρακτηριστικά. Σήμερα εξάλλου με προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Πρωτοδικείου Πειραιά, «πάγωσε προσωρινά, η προσυνταξιοδοτική εφεδρεία δικαστικού υπαλλήλου, έως ότου συζητηθεί η αίτηση του. 

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news