facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

Αύξηση του ΦΠΑ αλά ελληνικά τώρα και στα… Παρίσια

Σκηνικό σε στιλάκι Ελλάδας στήνει η γαλλική κυβέρνηση για το ύψος Φ.Π.Α., που θα επιβληθεί από την 1η Ιανουαρίου σε ορισμένα τρόφιμα όπως για παράδειγμα πίτσες, χάμπουργκερ και κις λορέν.

Μετά τις ανησυχίες που εξέφρασαν κυρίως οι αρτοποιοί, οι οποίοι θα πρέπει πλέον να τιμολογούν τα προϊόντα τους με τρείς διαφορετικούς τρόπους, ο υπουργός Φρανσουά Μπαρουάν εξέδωσε ανακοίνωση «αλά ελληνικά» αναφέροντας ότι: «Όσον αφορά τα τρόφιμα, η αύξηση του ΦΠΑ θα εφαρμοστεί μόνο σε όσα προορίζονται για άμεση κατανάλωση».

Εκτός από τους ΦΠΑ του 5,5% και του 7%, στις σοκολάτες και τα άλλα συσκευασμένα γλυκά θα ισχύει ΦΠΑ 19,6%. Στις μπαγκέτες, τα κρουασάν, το ψωμί με γέμιση σοκολάτας και σε άλλα γλυκά θα εξακολουθήσει να ισχύει ΦΠΑ 5,5% ενώ στα σάντουιτς, τις πίτσες, τις κις λορέν και άλλα τρόφιμα, που ζεσταίνονται στο κατάστημα, ο ΦΠΑ θα αυξηθεί στο 7%.

Οι διευκρινίσεις του υπουργείου άφησαν εμβρόντητους τους αρτοποιούς, κάποιοι από τους οποίους σπαζοκεφαλιάζουν τώρα αν θα πρέπει να χρεώνουν διαφορετικές τιμές στους πελάτες που αγοράζουν κρύα πίτσα και την ζεσταίνουν σπίτι τους… Παιδιά εκεί στη Γαλλία μην χολοσκάτε… για practice ελάτε Αθήνα, παραδίδονται σεμινάρια στο υπουργείο Οικονομικών.

star.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news