facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Συνεχίζεται το… σήριαλ «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη»

To πώς να αντιμετωπίσουν την απόφαση της βουλγαρικής κυβέρνησης να μην προχωρήσει η κατασκευή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη θα αναζητήσουν Ελλάδα και Ρωσία στη συνάντηση της Μικτής Ελληνορωσικής Επιτροπής Ενέργειας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Για τον λόγο αυτό ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γ. Μανιάτης, συναντήθηκε με τον Πρεσβευτή της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Αθήνα, Vladimir I. Chkhikvishvili.

Όπως προέκυψε, οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Ρωσίας επαναβεβαιώνουν την ισχυρή και διαχρονική υποστήριξη των δύο κυβερνήσεων στο έργο.
Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, στη συνάντηση αναλύθηκε η ασυνέχεια που εμφανίζεται από την βουλγαρική πλευρά, δεδομένου ότι πριν ένα μόλις μήνα, η τελευταία είχε αποδεχτεί την πληρότητα της Περιβαλλοντικής Μελέτης που είχε υποβάλει η Διεθνής Εταιρία του Αγωγού.

Σημειώνεται ότι το θέμα αυτό είχε συζητηθεί, επίσης, κατά την πρόσφατη ελληνοβουλγαρική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε, αποκλειστικά και μόνο για το θέμα του Αγωγού, στη Σόφια, κατά την οποία τα δύο συναρμόδια Υπουργεία, χωρίς καμία άλλη επιφύλαξη από τη βουλγαρική πλευρά, είχαν συμφωνήσει ως προς την διαδικασία με την οποία θα προχωρούσε η ταυτόχρονη δημόσια διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες σε Ελλάδα και Βουλγαρία.

Κατά τη συνεργασία, έγινε ειδική αναφορά στην πρόσφατη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας - Ρωσίας, κ.κ. Στ. Δήμα και Sergei Lavrov, όπου για άλλη μια φορά εκφράστηκε η υποστήριξη των δύο κυβερνήσεων στο έργο του Αγωγού, το οποίο αποτελεί σημαντική προτεραιότητα και για τις δύο πλευρές.

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news