facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

“Προς το συμφέρον της Γερμανίας να βοηθήσει την Ελλάδα”

Το συμφέρον της Γερμανίας είναι να διαθέσει περισσότερα χρήματα για την ενίσχυση και την ανάπτυξη της Ελλάδας, αντί να την οδηγήσει εκτός της Ευρωζώνης, εκτιμά ο επικεφαλής του Ινστιτούτου του Αμβούργου για την παγκόσμια οικονομία (HWWI), καθηγητής Τόμας Στράουμπχααρ.

Σε συνέντευξη του στη στη γερμανική εφημερίδα Hamburger Abendblatt, ο κ. Στράουμπχααρ χαρακτήρισε “οικονομική αυτοκτονία” την αποχώρηση της Ελλάδας από το κοινό νόμισμα και προσέθεσε: “από κάποια άλλη πλευρά στην ΕΕ, μία έξοδος της Ελλάδας φαίνεται ως βατή και σχετικά άνετη διέξοδος. Θέλουμε, όμως, πραγματικά να έχουμε στο άκρο της Ε.Ε. μια νέα ζώνη φτώχειας, όπως θα γινόταν τότε η Ελλάδα;”.

Ο επικεφαλής του HWWI ανέφερε: “σε μία περιοχή στο νοτιοανατολικό άκρο της Ευρώπης, η οποία θα έπρεπε κατά το δυνατόν να θωρακισθεί με συνοριακές οχυρώσεις και στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών; Θα προτιμούσα ως φορολογούμενος να πληρώσω κάτι περισσότερο για να ενισχυθεί και να αναπτυχθεί η Ελλάδα”.

Ο κ. Στράουμπχααρ, προβλέπει “επτά χρόνια ισχνών αγελάδων για την Ευρωζώνη”, καθώς οι χώρες της Ευρωζώνης, ιδιαίτερα του Νότου, βρίσκονται μπροστά σε βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Χώρες, όπως η Ελλάδα και η Πορτογαλία, προσθέτει, πρέπει να εκσυγχρονίσουν εκ βάθρων την οικονομία και τα κοινωνικά συστήματά τους, εν μέρει με πολύ σκληρά μέτρα. Αντίθετα, θεωρεί ότι η Γερμανία έχει κάνει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και γι' αυτό τώρα βρίσκεται στη φάση της σοδιάς: Το HHWI προβλέπει ότι η Γερμανία θα έχει ανάπτυξη 1,5% το 2012.

24h.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news