facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Όχι» σε Ευρώπη «πολλών ταχυτήτων»

Την αντίθεσή τους εξέφρασαν Πολωνία και Ρουμανία

Ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα αντίθετος σε μια «Ευρώπη πολλών ταχυτήτων», σημειώνοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «αποτελείται από 27 κράτη μέλη, όχι από 17 ή 17 συν», όπως την οραματίζονται η Γαλλία και η Γερμανία.


«Η κρίση θα σφραγίσει το φέρετρό μας αν επιλέξουμε να αποξενώσουμε την Ευρώπη των 27», δήλωσε ο Τουσκ στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασαλία, στη νοτιοανατολική Γαλλία, μερικές ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Δεν αρκεί να επαναλαμβάνουμε διαρκώς ότι η ευρωπαϊκή κοινότητα θα πρέπει να παραμείνει ενωμένη. Αυτό θα πρέπει να συνοδεύεται από αποφάσεις που δεν αποκλείουν κανέναν και δεν δημιουργούν μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων», υπογράμμισε.

«Οποιαδήποτε εναλλακτική λύση σε μια ΕΕ των 27 θα είναι μοιραία για την Ευρώπη», επισήμανε ο Τουσκ, η χώρα του οποίου δεν είναι μέλος της ευρωζώνης.

«Αυτοί που θέλουν να δημιουργήσουν ένα κλειστό κλαμπ ξεχνούν όλες τις ευκαιρίες μιας πιο ευρείας Ευρώπης. Θα διαφυλάξουμε τα εθνικά συμφέροντα ενισχύοντας την Ένωση των 27. Αυτό είναι το κλειδί», κατέληξε.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Ρουμάνος πρόεδρος Τράιαν Μπασέσκου δήλωσε επίσης από τη Μασσαλία ότι η Ρουμανία «δεν μπορεί να αποδεχθεί μια Ευρωπαϊκή Ένωση με δύο κατηγορίες κρατών μελών», αναφερόμενος στα σχέδια που εξετάζουν η Γαλλία και η Γερμανία για την ευρωζώνη.

«Οποιαδήποτε απόφαση της ευρωζώνης επηρεάζει τη ζωή των Ρουμάνων πολιτών», σημείωσε και αυτός στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μασσαλία, μερικές ώρες πριν από την έναρξη της συνόδου κορυφής της ΕΕ.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news