facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Γερμανική έκθεση-κόλαφος για κακομεταχείριση προσφύγων στην Ελλάδα

Έκθεση, που φέρει τον τίτλο «Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια δεν είναι διαπραγματεύσιμη» και υπογράφεται από όλα τα γερμανικά κόμματα, με εξαίρεση την Αριστερά (Χριστιανοδημοκράτες, Σοσιαλδημοκράτες, Ελεύθερους Δημοκράτες και Πράσινοι) παρουσιάστηκε ήδη χθες σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

Στην έκθεση περιγράφεται η κατάσταση στην περιοχή του Έβρου, που πρόκειται να συζητηθεί και να ψηφιστεί την Πέμπτη το βράδυ στη γερμανική Βουλή. Κελιά κρατουμένων, στα οποία στριμώχνονται 30 και πλέον πρόσφυγες, έλλειψη ζεστού νερού, θέρμανσης και στρωμάτων, πλημμελής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, και, ενίοτε, βάναυση και ταπεινωτική μεταχείριση των εγκλείστων από τους αστυνομικούς είναι μερικές εικόνες που αποκόμισε μια αντιπροσωπεία βουλευτών κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 2011. Η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, το στρατόπεδο υποδοχής μεταναστών στο Φυλάκιο και τον αστυνομικό σταθμό Τυχερό στην περιοχή του Έβρου.

Ταυτόχρονα διατυπώνεται σειρά αιτημάτων τόσο προς τη γερμανική, όσο και προς την ελληνική κυβέρνηση με στόχο τη βελτίωση της κατάστασης των προσφύγων.

«Ήταν πραγματικό σοκ» δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ο χριστιανοδημοκράτης βουλευτής και επικεφαλής της αντιπροσωπείας Στέφαν Μάγιερ. «Πριν από το ταξίδι δεν φανταζόμουν ότι μπορούν να υπάρχουν τέτοιες φρικτές συνθήκες κράτησης σε μια χώρα-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και δη σε εκείνη που γέννησε τη δημοκρατία και το άσυλο».

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news