facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Πρόστιμο-«μαμούθ» για τις μίζες σε Ελλάδα - Πορτογαλία

Στην επιβολή ενός προστίμου-«μαμούθ», ύψους 140 εκατ. ευρώ, στην εταιρεία Ferrostaal AG, προχώρησε δικαστήριο του Μονάχου, στο πλαίσιο υπόθεσης δωροδοκίας που συνδέεται με δύο πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας και σε Ελλάδα και Πορτογαλία.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, το πρόστιμο, παρά το δυσθεώρητο ύψος του, δεν παύει να αποτελεί συμβιβασμό της εταιρείας με τις εισαγγελικές αρχές και το δικαστήριο.

H υπόθεση αφορά στη δράση του πρώην διευθυντή της Ferrostaal Γιόχαν Φρίντριχ Χάουν και του πρώην δικηγόρου Χανς Πέτερ Μούχλενμπεκ.

Οι κατηγορούμενοι ομολόγησαν ότι προέβησαν σε δωροδοκίες αξιωματούχων σε Ελλάδα και Πορτογαλία, προκειμένου να διασφαλίσουν τις πωλήσεις υποβρυχίων στις χώρες αυτές και μάλιστα εκτιμάται ότι μόνο στην Ελλάδα καταβλήθηκαν μίζες περίπου 60 εκατ. ευρώ για την παραγγελία υποβρυχίων αξίας 1,6 δισ. ευρώ από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό.

Η Ferrostaal είχε ανακοινώσει, στην έναρξη της δίκης στις 15 Δεκεμβρίου, ότι ήταν έτοιμη να πληρώσει το πρόστιμο, το οποίο ήταν αποτέλεσμα "εντατικών διαπραγματεύσεων". Η εταιρεία σήμερα επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι θα υποστεί τις συνέπειες και θα πληρώσει το πρόστιμο.

Τα δύο στελέχη της εταιρείας καταδικάστηκαν και σε ποινές φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news