facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«Αποβολή» των αυτοκινήτων απ' το κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στα σχέδια του δήμου η αποσυμφόρηση της πόλης

Την απαγόρευση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, συνολικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, φαίνεται ότι δεν αποκλείει ο δήμος, όπως
προέκυψε από σημερινές δηλώσεις του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων. Σύμφωνα με τον κ. Μπουτάρη, «κάποια στιγμή θα απαγορευτεί η κυκλοφορία στο κέντρο» και μάλιστα «για το σκοπό αυτό θα γίνει κυκλοφοριακή μελέτη από το δήμο».

Η «αποβολή» των αυτοκινήτων θα αφορά την ζώνη του κέντρου, η οποία μελλοντικά δεν αποκλείεται να είναι ανοιχτή μόνο για τα μέσα μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και ταξί), τα επαγγελματικά αυτοκίνητα και τα οχήματα των κατοίκων του κέντρου.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Μπουτάρης γνωστοποίησε ακόμη πως ο δήμος Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει από το υπουργείο Μεταφορών τη σύνταξη μελέτης και την υλοποίηση πέντε νέων λεωφορειόδρομων, αλλά το υπουργείο αδιαφόρησε: «Μας κούνησαν το μαντήλι από το υπουργείο [...]Δεν πήραμε απάντηση».

Ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε ακόμη την ενόχλησή του για τα διπλοπαρκαρισμένα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια που καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι αν είχε ένα μπαζούκας θα στόχευε και θα έριχνε».

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news