facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ρήγμα στην κυβέρνηση Παπαδήμου

Με μία σκληρή δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη, η ΝΔ απορρίπτει την περικοπή των επικουρικών συντάξεων που προωθεί ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης και καταφέρεται εναντίον των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ την τελευταία διετία για «καταλήστευση των επικουρικών ταμείων».

Ο κ. Κουτρουμάνης συζήτησε το θέμα των επικουρικών συντάξεων με τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο στη συνάντηση που είχαν προ ημερών, ενώ το θέμα είναι ένα από τα «αγκάθια» εν όψει του αυριανού υπουργικού συμβούλιου.

Ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ, κ. Νίκος Νικολόπουλος, κατηγορεί τον κ. Κουτρουμάνη ότι «εντελώς αιφνιδιαστικά, αναγγέλλει από τηλεοράσεως μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις, που θα εξαθλιώσουν ακόμη περισσότερο τον Έλληνα συνταξιούχο και εξαγγέλλει συγχωνεύσεις επικουρικών ταμείων χωρίς μελέτη, τεκμηρίωση και σχέδιο, με πρόσχημα τη μείωση λειτουργικών δαπανών, αποκρύπτοντας την καταλήστευση των αποθεματικών τους τα τελευταία δύο χρόνια από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ».

Ο κ. Νικολόπουλος υπενθυμίζει ότι τα αποθεματικά έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών χωρίς κρατικές επιχορηγήσεις και δεν επηρεάζουν τον προϋπολογισμό και το έλλειμμά του και προσθέτει ότι «η χρησιμοποίησή τους για χρηματοδότηση της κύριας σύνταξης, συνιστά κρυφό έλλειμμα της κυβέρνησης, για το οποίο οι υπεύθυνοι πρέπει απολογηθούν, δίνοντας στοιχεία και εξηγήσεις».

Ακολούθως, ο κ. Νικολόπουλος θέτει τα εξής ερωτήματα:

- Γιατί η πολιτική των περικοπών και της συνένωσης αποφασίζεται τώρα και μάλιστα στο γόνατο από τον κ. Κουτρουμάνη, ενώ δεν αποτελεί δέσμευση της χώρας μας με βάση το Μεσοπρόθεσμο και το πολυνομοσχέδιο, αλλά ούτε αποτελεί πρόβλεψη του προϋπολογισμού που μόλις ψηφίσαμε;

- Γιατί ο κ. Κουτρουμάνης φέρνει άρον-άρον νέα βάρη, παρά τις αντίθετες δεσμεύσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου;

- Πόσο είναι, τελικά, το έλλειμμα της επικουρικής ασφάλισης από την κτήση ή την πρόσφατη αγορά ομολόγων και τη χρηματοδότηση της κύριας ασφάλισης;

- Η χωρίς σχέδιο ενοποίηση επικουρικών ταμείων και η τρίτη κατά σειρά περικοπή των επικουρικών δυντάξεων είναι ικανή να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος ή θα είναι μια ακόμα θυσία χωρίς αποτέλεσμα;

Καταλήγει δε, τονίζοντας ότι η ΝΔ δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων και ότι η διαχείριση του «κουμπαρά» της επικουρικής ασφάλισης, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών, «απαιτεί διαφάνεια, ορθολογισμό και κυρίως σεβασμό».

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news