facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός λιτότητας στην Κύπρο

Υπολογίζουν να περιορίσουν το έλλειμμα στο 2,5% του ΑΕΠ

Με σημαντικές αλλαγές που υπολογίζεται ότι περικόπτουν ή δεσμεύουν γύρω στο 5% των συνολικών κρατικών δαπανών εγκρίθηκε από την Κυπριακή Βουλή κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2012.

Υπέρ του προϋπολογισμού ψήφισαν οι τριάντα παρόντες βουλευτές του ΑΚΕΛ, του ΔΗΚΟ και της ΕΔΕΚ. Κατά του προϋπολογισμού ψήφισαν οι 17 παρόντες βουλευτές του ΔΗΣΥ, ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ, Δημήτρης Συλλούρης, ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας.

Σύμφωνα με μέλη της Επιτροπής Οικονομικών, που συζήτησε σε έκτακτη συνεδρία τις τροπολογίες, το ύψος των περικοπών φθάνει τα 260 εκ ευρώ. Η βουλή δέσμευσε επίσης κονδύλια που υπολογίζεται ότι φθάνουν τα 80 εκ ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά που η Βουλή επιφέρει τόσο πολλές αλλαγές στον προϋπολογισμό, που καταθέτει η εκτελεστική εξουσία, «τεστάροντας» τα όρια της νομοθετικής εξουσίας, αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας της κρατικής μηχανής.

Το υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει ότι με τον προϋπολογισμό που κατέθεσε και τα μέτρα που ψηφίστηκαν από την Βουλή το έλλειμμα θα περιοριστεί κοντά στο 2,5% του ΑΕΠ.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news