facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη, 1 Δεκεμβρίου 2011

Προσοχή στο χοιρινό κρέας από τη Βουλγαρία

Μόνιμη κατάσταση τείνει να γίνει για τους κατοίκους του βορείου Έβρου η καταναλωτική μετανάστευση προς τις γειτονικές πόλεις της Βουλγαρίας, καθώς όσο βαθαίνει η οικονομική κρίση, τόσο η αναζήτηση καλύτερων τιμών οδηγεί στις αγορές της γειτονικής χώρας.


«Μόνο που απαιτείται προσοχή» λένε οι αρχές, σε σχέση με ορισμένες καταναλωτικές συνήθειες όπως αυτές των τροφίμων. Στα καύσιμα και στα είδη σούπερ μάρκετ, πολλές φορές προστίθενται και οι αγορές των κρεατικών, της οικογένειας, «κάτι το οποίο ενέχει κινδύνους» σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Ορεστιάδας.

Ο κ. Δαδούσης, εφιστά την προσοχή των καταναλωτών σε σχέση με την αγορά χοιρινού κρέατος από τη γειτονική Βουλγαρία και εξηγεί: «η Βουλγαρία έχει σοβαρό πρόβλημα με ασθένεια που λέγεται «τριχινιάση» στο χοιρινό της, και αυτό πρέπει ο κόσμος να το γνωρίζει όταν αποφασίζει να κάνει αγορές. Αυτή τη στιγμή έλεγχος δεν υπάρχει, και οι καταναλωτές, για ατομική χρήση, πολλές φορές επιλέγουν να αγοράζουν το κρέας τους από τη γειτονική μας χώρα. Κανονικά, με βάση την κοινοτική νομοθεσία απαγορεύεται να έρθει χοιρινό κρέας από τη Βουλγαρία, αλλά μπορεί να υπάρξει αγορά για προσωπική χρήση, κάτι το οποίο δεν ελέγχεται.

Η απαγόρευση εισαγωγής για εμπορικούς λόγους, έχει γίνει εξ’ αιτίας της «πανώλης των χοίρων» που μεταδίδεται γρήγορα, και γι’ αυτό δεν επιτρέπεται εδώ και δέκα χρόνια περίπου» υπογραμμίζει ο κ Δαδούσης και προσθέτει «Μιλάμε για μια σοβαρή ασθένεια που μεταδίδεται γρήγορα. Οι καταναλωτές πρέπει να προσέχουν. Το κρέας που παίρνουν πρέπει να είναι ελεγμένο γιατί υπάρχει ο κίνδυνος. Κάνουμε την έκκληση αυτή γιατί εάν δεν υπάρχει ο απαραίτητος έλεγχος υπάρχει σοβαρός κίνδυνος, γιατί στην Ελλάδα είχαμε κρούσμα πέρυσι στην περιοχή της Καβάλας. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τις επιλογές μας στο κρέας» καταλήγει.

Τι είναι η Τριχινίαση

Ασθένεια που προσβάλλει τον άνθρωπο και τα ζώα και που, αν δεν προσεχθεί και δε θεραπευτεί έγκαιρα, μπορεί να έχει βαριές επιπτώσεις για την υγεία και τη ζωή. Προκαλείται από την είσοδο μέσα στον οργανισμό μικρών σπειροειδών σκουληκιών και ζει ως παράσιτο σ’ αυτόν, για πολύ καιρό. Θα τα βρούμε στην αρχή στα τοιχώματα του εντέρου, όπου εισέρχονται με την τροφή. Εκεί γεννούν τα έμβρυά τους που με την κυκλοφορία του αίματος μεταφέρονται σ’ ολόκληρο το σώμα και κύρια στα άκρα. Τα έμβρυα προσαρμόζονται εύκολα εκεί κι αναπτύσσονται κανονικά.

Τα συμπτώματα της τριχινίασης είναι υψηλός πυρετός, πρήξιμο, στο πρόσωπο και κύρια στα μάτια, κοκκινίλα, φωτοφοβία και δυνατοί μυϊκοί πόνοι. Πιο εύκολα προσβάλλονται από τριχινίαση τα μικρά παιδιά. Προκαλείται η αρρώστια αυτή από το νωπό κρέας ή το όχι καλά ψημένο που μπορεί να έχει μέσα του τριχίνες, καθώς επίσης κι από την επαφή με κατοικίδια ζώα που τρώνε ωμά κρέατα.
Προληπτικά μέτρα που πρέπει να παίρνονται είναι το καλό βράσιμο των κρεάτων και ο υγειονομικός έλεγχος σ’ αυτά.Θεραπεία: Κορτιζόνη και παρασιτοκτόνα φάρμακα.

zougla.gr
Γνωρίζατε ότι υπάρχουν περισσότερα από 2.5 εκατομμύρια Έλληνες που ροχαλίζουν? Το Snore Defense είναι μία από τις λίγες αγωγές κατά του ροχαλητού, οι οποίες πραγματικά δουλεύουν! Πατήστε εδώ

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news