facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Τουρκικά μαχητικά σκότωσαν "κατα λάθος" Κούρδους αμάχους

Το τουρκικό γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων ανακοίνωσε σήμερα ότι χθες τη νύχτα πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές εναντίον Κούρδων ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, κοντά στα τουρκικά σύνορα και πως διεξάγει έρευνα για το επεισόδιο, μετά τις δηλώσεις τοπικών αξιωματούχων ότι 35 χωρικοί έχασαν τη ζωή τους κατά το βομβαρδισμό.


Το γενικό επιτελείο ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι μη επανδρωμένα αεροσκάφη είχαν εντοπίσει ομάδα ανταρτών του ΡΚΚ χθες βράδυ, ύστερα από προειδοποίηση ότι οι αντάρτες σχεδίαζαν επιθέσεις σε τουρκικές βάσεις των υπηρεσιών ασφαλείας στην νοτιοανατολική Τουρκία. «Τα αεροσκάφη στόχευσαν εναντίον τους και βομβάρδισαν την περιοχή, όπου δεν υπήρχε άμαχος πληθυσμός», προσθέτει στην ανακοίνωση.


Την ίδια ώρα, ο τοπικός κυβερνήτης Βαχντετίν Οτζκάν ανακοίνωνε ότι τουλάχιστον 20 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε επεισόδιο που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην επαρχία Σιρνάκ της νοτιοανατολικής Τουρκίας, που βρίσκεται κοντά στα ιρακινά σύνορα. Ο κυβερνήτης δεν ανέφερε υπό ποιές συνθήκες οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τη ζωή τους.


Σύμφωνα με φιλοκουρδικά μέσα ενημέρωσης και Κούρδους τοπικούς βουλευτές, τα θύματα ήταν χωρικοί που σκοτώθηκαν σε αεροπορική επιδρομή, ίσως από στρατιωτικό λάθος.

Σύμφωνα με το φιλοκουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Firat και το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP), 35 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά στην αεροπορική επιδρομή, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι.

epikaira.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news