facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Πειθαρχικά μέτρα και για τη διοίκηση της ΣΣΕ,προανήγγειλε ο Ραγκούσης

Σοβαρό γεγονός που προβληματίζει χαρακτήρισε τα γεγονότα στην ΣΣΕ ο ΑΝΥΕΘΑ Γιάννης Ραγκούσης ,απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσα και τόνισε ότι “δεν θα υπαρξει καμία ανοχή σε τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές”


“H Δημοκρατία μας σε καμιά περίπτωση δεν κινδυνεύει, πολύ περισσότερο από τη νέα γενιά που έχει γαλουχηθεί με τα ιδεώδη του δημοκρατικού μας πολιτεύματος . Το περιστατικό υπήρξε . Το γεγονός είναι πραγματικό.
Και, επίσης, θα σας πω ότι πρόκειται για ένα περιστατικό, για ένα γεγονός το οποίο το αξιολογούμε ως σοβαρό γεγονός. Σοβαρό γεγονός διότι έχει ακριβώς τα χαρακτηριστικά που περιγράψατε , διότι εκδηλώθηκε μέσα στη Σχολή Ευελπίδων και αυτό έχει μια ειδική σημασία, γιατί είναι η Σχόλη που εκπαιδεύει, εκκολάπτει, προετοιμάζει τα αυριανά στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και, άρα και γιατί όχι, την αυριανή ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων”,είπε ο κ.Ραγκούσης επισημαίνοντας όμως:

“Ωστόσο, το ότι πρόκειται για ένα σοβαρό περιστατικό δεν μας επιτρέπει σε καμία περίπτωση, και το λέω επίσης κατηγορηματικά, να γενικεύσουμε, δεν μας επιτρέπει να οδηγηθούμε, και πολύ περισσότερο να σας ενημερώσουμε, ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή γενικό θέμα μέσα στις Ένοπλες Δυνάμεις”.

Ο ΑΝΥΕΘΑ αποκάλυψε ότι “ήδη από τα πορίσματα των ΕΔΕ που καταφθάνουν και για το οποία ενημερωνόμαστε, προκύπτει ακριβώς και τεκμηριώνεται ένα τέτοιο συμπέρασμα. Γνωρίζετε ότι και πειθαρχικές ποινές ήδη έχουν επιβληθεί και ένορκη διοικητική εξέταση έχει διαταχθεί, αλλά και η εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών έχει επιληφθεί διατάσσοντας προκαταρκτική έρευνα για τυχόν αξιόποινες πράξεις. Άρα, έχει ενεργοποιηθεί το πλήρες των προβλέψεων των διατάξεων της σχετικής νομοθεσίας, προκειμένου όλα τα πραγματικά περιστατικά να έλθουν στην επιφάνεια αλλά και βεβαίως να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο ποινές”.

Ο ΑΝΥΕΘΑ επιβεβαίωσε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην ενημέρωση της πολιτικής ηγεσίας από τη διοίκηση της ΣΣΕ, η οποία πάντως έγινε πριν από το δημοσίευμα.Το χειρότερο όμως είναι ότι σύμφωνα με τον κ.Ραγκούση
“ από την έρευνα και τα στοιχεία που έχουμε συλλέξει, προκύπτει οτι η Σχολή Ευελπίδων εμφανίζεται να έμαθε και εκείνη με πολύ μεγάλη καθυστέρηση, εννοώ την ηγεσία της Σχολής, το ότι έλαβε χώρα στα σπλάχνα της σχολής ένα τέτοιο σοβαρό περιστατικό. Για μας αυτό είναι ένα γεγονός προς αξιολόγηση , πειθαρχική αξιολόγηση. Διότι μπορεί από εκεί να απορρέει το συμπέρασμα οτι άρα η Διοίκηση της Σχολής δεν ήξερε κάτι που μας το απέκρυψε, από την άλλη για εμάς και για εμένα προσωπικά είναι αδιανόητο για τη Διοίκηση της Σχολής να συντελούνται στο εσωτερικό της γεγονότα τα οποία δεν αφορούν ένα δωμάτιο στο οποίο κλείστηκαν τρεις άνθρωποι. Έλαβαν χώρα σε ένα αμφιθέατρο, όπου συμμετείχαν και ήταν παρόντες στο περιστατικό εκατοντάδες νέοι Ευέλπιδες. Είναι παντελώς αδικαιολόγητο και σε κάθε περίπτωση και πειθαρχικά διερευνητέο το πώς είναι δυνατό ένα τέτοιο συμβάν να μην είναι σε γνώση της Διοίκησης της Σχολής. Για αυτό, επ’ αυτού επίσης έχουν κινηθεί πειθαρχικές διαδικασίες”.

onalert.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news