facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Στήριξη Χ. Κλίντον στις προσπάθειες της Ελλάδας

Τη στήριξη των ΗΠΑ στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης εξέφρασε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Χίλαρι Κλίντον στη συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Δήμα, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.


Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας στη διάρκεια της συνάντησης, που έγινε κατόπιν αμερικανικής πρωτοβουλίας, η κ. Κλίντον τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση σέβεται και τιμά την προσπάθεια του ελληνικού λαού.

Από την πλευρά του ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών πρότεινε την επανεργοποίηση της ελληνοαμερικανικής επιτροπής Οικονομίας και Εμπορίου, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη για προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων στην Ελλάδα.

Συζητήθηκε επίσης η βελτίωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό, αλλά και η ενεργοποίηση του τεράστιου δυναμικού της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ. Οι δυο υπουργοί εξέτασαν τέλος τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και το Κυπριακό.

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news