facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Δέσμευση για ενίσχυση των μηχανισμών στήριξης

Στόχος η επιτάχυνση της εφαρμογής του ESM το 2012

Σε εξέλιξη βρίσκεται το γεύμα των ευρωπαίων ηγετών και σύμφωνα με το προσχέδιο της Συνόδου όπως μεταδίδει το Reuters, οι ηγέτες είναι αποφασισμένοι να διατηρήσουν την αξιοπιστία της ΕΕ, με συνέπεια μεταξύ των χωρών εντός και εκτός του ευρώ και να κινηθούν προς μια νέα «δημοσιονομική ένωση».


Σύμφωνα με πληροφορίες τον προσεχή Ιούλιο θα τεθεί σε λειτουργία ο ESM, σύμφωνα με τους σκοπούς της ευρωζώνης. Θα υπάρχουν κυρώσεις για όποιους δεν σέβονται τους κανόνες , οι οποίες θα αξιολογούνται από την πλειοψηφία
Παράλληλα στόχος είναι σε μακροπρόθεσμη βάση η κοινή έκδοση προϋπολογισμού στην ευρωζώνη. Οι χώρες της ευρωζώνης πρέπει να εκδίδουν τα πλάνα για το αρχικό τους χρέος εκ των προτέρων.

Επίσης πρέπει να τεθούν σε ειδικό κανονιστικό πλαίσιο οι χώρες της ευρωζώνης με υπέρογκα ελλείμματα. Τα ελλείμματα των προϋπολογισμών μας δεν πρέπει να ξεπερνούν το 0,5% του ΑΕΠ, και πρέπει να διαφυλαχθεί με κανόνες.

Θα αναζητηθεί νέο συμβόλαιο μεταξύ των κρατών μελών της ευρωζώνης, με δημοσιονομικούς κανόνες μέσα σε νέο νομικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με το προσχέδιο Ο ESM είναι πιθανό να έχει τη δυνατότητα να παρέχει κεφάλαια στις τράπεζες χωρίς ενδιάμεσους. Ο νέος κανόνας για την ψηφοφορία, ο οποίος δεν θα απαιτεί πλειοψηφία, θα λαμβάνει χώρα εξαιρετικές περιπτώσεις, και για τον ESM ο οποίος θα λάβει τραπεζική άδεια.

Ο μόνιμος μηχανισμός διάσωσης της ΕΕ θα πρέπει να έχει κεφάλαια 500 δισ. ευρώ και θα παραμείνει θα παραμείνει ενεργός μέχρι τα μέσα του 2013.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news