facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ελεύθερος χωρίς όρους ο Αθ. Πάπιστας

Ελεύθερος χωρίς όρους αφέθηκε ο επιχειρηματίας Αθανάσιος Πάπιστας μετά την απολογία του στην ειδική ανακρίτρια για την υπόθεση Βατοπαιδίου.

Ο επιχειρηματίας είχε κληθεί ως κατηγορούμενος από την ειδική ανακρίτρια, με την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και συγκεκριμένα το κατηγορητήριο αναφέρει ότι η νομιμοποίηση αυτή έγινε με την αγορά από τη Μονή Βατοπαιδίου 64 οικοπέδων, προερχόμενων από τις γνωστές ανταλλαγές του Δημοσίου και ευρισκόμενων σε περιφερειακούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας επικαλούμενος έγγραφα στοιχεία, κατέθεσε ότι όλες οι κινήσεις του είχαν καθαρά επιχειρηματικό χαρακτήρα και δεν είχε καμία γνώση ότι τα κεφάλαια των κυπριακών εταιρειών «Rasadel» και «Mandeus» είχαν σχέση με τη Μονή Βατοπαιδίου.

Αφέθηκε ελεύθερος χωρίς όρους καθώς κατά την ανάκριση του προσκόμισε όλα τα οικονομικά στοιχεία για τις συναλλαγές με τις εταιρείες και τις πληρωμές που έγιναν με τα χρήματα αυτά, προς υποστήριξη του ισχυρισμού ότι όλες οι πληρωμές αφορούσαν αποκλειστικά και μόνο επενδυτικές εργασίες και όχι πράξεις για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

real.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news