facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Τα στοιχεία που δεν υπάρχουν και η αδράνεια της Ελλάδας

Η καθυστέρηση της Ελλάδας στη σύναψη φορολογικής συμφωνίας με την Ελβετία και όχι τα στοιχεία για μυστικούς λογαριασμούς, έχουν σημασία σύμφωνα με τον Ιωσήφ Ζησιάδη. Διαβάστε την επιστολή του στον Πετσάλνικο, μετά την κλήση του για κατάθεση από την Βουλή των Ελλήνων


Απαντητική επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων απέστειλε ο ελληνοελβετός βουλευτής Ιωσήφ Ζησιάδης, μετά την κλήση του για κατάθεση από τη Βουλή των Ελλήνων, σχετικά με τις καταγγελίες του περί ύπαρξης λογαριασμών Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία.
Ο κ. Ζησιάδης, αφού δηλώνει ότι έμαθε από τα ΜΜΕ για την κλήση του από την Επιτροπή Ελέγχου Πόθεν Έσχες, σημειώνει ότι αυτό που πρέπει να προσέξουμε στα όσα κατήγγειλε, είναι η αδράνεια του ελληνικού κράτους να συνάψει φορολογική συμφωνία με την Ελβετία, παρά την πρόταση της τελευταίας το 2005.
Σημειώνει ότι η υπουργός Οικονομικών της Ελβετίας τον είχε αποστομώσει, αποκαλύπτοντας ότι οι κυβερνήσεις της Ελλάδας δεν ανταποκρίθηκαν ποτέ στο αίτημα της Ελβετίας.
Τέλος, παραδέχεται ότι κανείς δεν θα μπορούσε να έχει με νόμιμο τρόπο στοιχεία, που να αποδεικνύουν πράγματι ότι υπάρχουν λογαριασμοί Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία.
Ολόκληρη η επιστολή του κ. Ζησιάδη
"Κύριε Πρόεδρε της Βουλής των Ελλήνων
Σήμερα πληροφορήθηκα από το διαδίκτυο ότι καλούμαι να καταθέσω στοιχεία αναφορικά με τις δηλώσεις μου στην εκπομπή του κ. Παύλου Τσίμα "Έρευνα", του τηλεοπτικού σταθμού Mega.
Για μία ακόμη φορά επιθυμώ να επαναλάβω πως κατέθεσα Ερώτηση στην Βουλή της Ελβετίας για τη δίωξη της φορολογικής απάτης και την αναγκαιότητα να υπάρξει μια διακρατική συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών.
Η προσπάθειά μου στόχευε να υπερασπιστώ την Ελλάδα, που λόγω της οικονομικής κρίσης, όπως όλος ο τύπος και ο πολιτικός κόσμος επισήμαινε τη συνέχιση της διαφυγής των καταθέσεων από την Ελλάδα στην Ελβετία.
Έμεινα έκπληκτος, δεν “τόλμησα” καν να λάβω το λόγο και να ανταπαντήσω στην Υπουργό Οικονομικών κυρία Eveline Widmer-Schlumpf, όπως μου έδινε το δικαίωμα ο κανονισμός της Βουλής, όταν η απάντησή της (Ιούνιος 2011) εγκαλούσε την Ελλάδα και συνεπώς τις κυβερνήσεις της αφού από το 2005 η Ελβετία επιζητεί και δεν ανταποκρίνεται η Ελλάδα για μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης.
Σας επισυνάπτω και τη σχετική απάντηση της Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας, όπως είναι καταγραμμένη στα επίσημα πρακτικά της ιστοσελίδας του Ελβετικού Κοινοβουλίου.
Μάλιστα η δημοσιογράφος της Ελευθεροτυπίας κυρία Βασιλική Σιούτη με αναζήτησε και έδωσα συνέντευξη στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” (17 Ιουλίου 2011), που έχει τον τίτλο "Η Ελβετία είναι πρόθυμη, η Ελλάδα δεν ζητά έρευνα για τα διαφυγόντα κεφάλαια".
Μετά τα ανωτέρω, εσείς κύριε πρόεδρε, αλλά και ο κάθε απλός πολίτης, τι συμπεράσματα θα εξάγατε όταν οι κυβερνήσεις της Ελλάδας (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ), από το 2005 δεν επιθυμούν να συνάψουν μια συμφωνία καταπολέμησης της φορολογικής απάτης, όταν οι επίσημες ελβετικές αρχές δηλώνουν πρόθυμες να συνεργαστούν σε θέματα φορολογικής απάτης;
Συνεπώς, η ουσία του ζητήματος που θα έπρεπε να απασχολεί τον ελληνικό πολιτικό κόσμο δεν είναι αν κάποιος έχει στην κατοχή του τραπεζικά στοιχεία –τα οποία δεν μπορεί να έχει με νόμιμο τρόπο-, αλλά γιατί οι ελληνικές κυβερνήσεις (ΝΔ και ΠΑΣΟΚ) από το 2005 δεν ανταποκρίνονται στη συνεργασία που προτείνουν οι ελβετικές αρχές για την καταπολέμηση της φορολογικής απάτης.
Ελπίζω και εύχομαι να μελετήσετε και να λάβατε σοβαρά υπόψη σας τις θέσεις της αρμόδιας Υπουργού Οικονομικών της Ελβετίας και έτσι να κατανοήσετε πως οι δικές μου σκέψεις, που εκφράστηκαν στην εκπομπή του κ. Π. Τσίμα, έχουν αρχή και τέλος την αποστομωτική απάντηση που δέχθηκα στο ελβετικό κοινοβούλιο".

news247.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news