facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Ο Παπαδήμος έστειλε επιστολή – απάντηση στον Ν. Γκρούεφσκι

Επιστολή απάντηση έστειλε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στον Σκοπιανό ομόλογο του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ ο κ. Παπαδήμος εκφράζει την σταθερή επιδίωξη της Ελλάδας για την εδραίωση σχέσεων καλής γειτονίας με την ΠΓΔΜ.


Επιπλέον, διατυπώνει και την ετοιμότητα της Ελλάδας για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, στη βάση του erga omnes, δηλαδή μία ονομασία έναντι όλων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γκρούεφσκι είχε αποστείλει επιστολή προς τον κ. Παπαδήμο πριν από περίπου 10 ημέρες και σε αυτήν, μεταξύ άλλων, ζητούσε από την Ελλάδα να συναινέσει για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΠΓΔΜ.

Στο μεταξύ , προσηλωμένη στις προσπάθειες του προσωπικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης με την ΠΓΔΜ στο θέμα της ονομασίας, παραμένει η Ελλάδα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπ. Εξωτερικών, Γρ. Δελαβέκουρας.

Ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι η θέση της Ελλάδας στο ζήτημα της ονομασίας είναι «σταθερή και ξεκάθαρη» και πρόσθεσε ότι «το μήνυμά μας προς τα Σκόπια είναι να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας για την επίλυση του θέματος».

newsbomb.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news