facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Βάζει όρους «απειλώντας» με κυβέρνηση τεχνοκρατών

Ο Λ. Παπαδήμος ζήτησε την αναβολή του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Ο Λ. Παπαδήμος ένα μήνα μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας μπροστά στην απραξία του κυβερνητικού σχήματος βάζει όρους και στα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση και κυρίως στο ΠΑΣΟΚ που αποτελεί όχι μόνο τον κύριο αλλά και τον προβληματικότερο πυρήνα της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός ζήτησε ευθέως από τον Γ. Παπανδρέου να αναβάλει το αυριανό πολιτικό συμβούλιο τονίζοντας ότι η επίσημη έναρξη της κούρσας διαδοχής στο ΠΑΣΟΚ θα σημάνει και την διάλυση της κυβέρνηση.

Το Μέγαρο Μαξίμου διαμήνυσε στο ΠΑΣΟΚ ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες θα προχωρήσει σε ανασχηματισμό με ενδεικτική παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ και θα αναθέσει κρίσιμα υπουργεία σε τεχνοκράτες.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες αναβάλετε πιθανότατα το πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ καθώς ο Γ. Παπανδρέου δεν επιθυμεί να χαρακτηριστεί «σαμποτέρ» της κυβέρνησης συνεργασίας. Άλλωστε η αναβολή της κούρσας μάλλον ευνοεί και τους δικού του σχεδιασμούς.

Η ΝΔ με τη σειρά της δηλώνει ότι ο Λ. Παπαδήμος αν το επιθυμεί μπορεί να προχωρήσει σε ανασχηματισμό υποβοηθώντας έτσι την άσκηση πίεσης που επιχειρεί ο πρωθυπουργός αν και δεν επιθυμεί διόλου ανασχηματισμό .Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι και από την ΝΔ ο Λ. Παπαδήμος ζήτησε χαμηλότερους τόνους.

Γιατί αν το ΠΑΣΟΚ ήταν έτοιμο να μπει στην κούρσα διαδοχής η ΝΔ έχει μπει ήδη στην κούρσα των εκλογών με ότι σημαίνει αυτό για το γενικό κλίμα.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news