facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

«Πράσινο φως» για τη χρυσή επένδυση του Κατάρ

Υπέρ της συμφωνίας χρηματοδότησης της European Goldfields με 600 εκατ. δολ. από την Κatar Holding τάσσονται οι εκθέσεις δύο εταιρειών συμβούλων επιχειρήσεων, της ISS και της Glass Lewis & Co, ενώ ξεκινούν οι εργασίες υλοποίησης της επένδυσης της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική, η οποία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ.


Σε χθεσινή ανακοίνωσή της, η European Goldifiels αναφέρει ότι οι δύο εταιρείες συμβούλων προτείνουν στους μετόχους να ψηφίσουν την πρόταση χρηματοδότησης που συμφώνησε με την Katar Holding.

Για τις 22 Δεκεμβρίου έχει προγραμματιστεί έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της European Goldifilds στο Τορόντο, προκειμένου να εγκριθεί η πρόσφατη συμφωνία για τη συμμετοχή του Κατάρ στο μετοχικό της κεφάλαιο, με παράλληλη χρηματοδότηση της επένδυσης στη Χαλκιδική. Με τη χρηματοδότηση αυτή οι εταιρείες σύμβουλοι πιστεύουν ότι αίρονται οποιεσδήποτε αμφιβολίες υπήρχαν για τα έργα εξόρυξης χρυσού στην Ελλάδα, εξαιτίας των δυσμενών συνθηκών που επικρατούν στη συγκεκριμένη αγορά.

Η European Goldfields να σημειωθεί ότι είναι μητρική με 95% της Ελληνικός Χρυσός, που αξιοποιεί τα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη Χαλκιδική. H European Goldfields, πάντως, απέδωσε το ενδιαφέρον που προκαλεί η μετοχή της στο Χρηματιστήριο του Τορόντο, όπου είναι εισηγμένη, στις θετικές προθέσεις των επενδυτών, αλλά δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι θα προκύψει κάποια συμφωνία.

Από την πλευρά της, η Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. με ανακοίνωσή της γνωστοποίησε την έναρξη των εργασιών υλοποίησης της επένδυσης, όπως αδειοδοτήθηκε με την ΚΥΑ 201745/26-07-2011, προαναγγέλλοντας την πρόθεση της εταιρείας να προσλάβει 250 εργατοτεχνίτες από τον Δήμο Αριστοτέλη εντός του επόμενου τριμήνου.

Αναφέρει ότι η αξιολόγηση των έμπειρων εργατοτεχνιτών υπογείων έχει ήδη αρχίσει. Η επιλογή των υποψηφίων θα γίνει με κριτήρια την εντοπιότητα, την εμπειρία σε υπόγειες εργασίες, ενώ η ηλικία τους θα πρέπει να είναι από 25-35 ετών. Τέλος σημειώνει ότι τα προγραμματιζόμενα έργα, η χωροταξική κατανομή των προσλήψεων, οι χρόνοι και τα κριτήρια θα είναι ανηρτημένα στα γραφεία της εταιρείας και κοινοποιημένα την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου.

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news