facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Επιταχύνονται οι διαδικασίες κτηματογράφησης

Αναμένεται η έλευση εμπειρογνωμόνων από το Ολλανδικό Κτηματολόγιο

Να επιταχυνθούν οι διαδικασίες κτηματογράφησης ζήτησε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της Κτηματολόγιο ΑΕ.

Επίσης, στη συνάντηση εξετάστηκαν θέματα γενικής λειτουργίας της κτηματογραφικής διαδικασίας, συμπεριλαμβανομένων των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν, προκειμένου να ενεργοποιηθούν τα οριστικά κτηματογραφικά γραφεία, όπου έχει ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ζήτησε να εξεταστούν οι εναλλακτικές δυνατότητες επιτάχυνσης της διαδικασίας κτηματογράφησης και της υπόλοιπης χώρας, παρότι αναμένεται ότι θα έχουν προκηρυχθεί προγράμματα κτηματογράφησης επτά εκατομμυρίων δικαιωμάτων, εντός του 2011, αντί της προβλεπόμενης προκήρυξης προγράμματος τεσσάρων εκατομμυρίων δικαιωμάτων, όπως προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Πολιτικής.

Επισημαίνεται στο πλαίσιο αυτό η πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής να ζητήσει συνδρομή από την «Ομάδα Δράσης» της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις εναλλακτικές δυνατότητες καλύτερης λειτουργίας και αξιοποίησης του κτηματολογίου.

Για το σκοπό αυτό, αναμένεται η έλευση εμπειρογνωμόνων από το Ολλανδικό Κτηματολόγιο εντός της εβδομάδας, με στόχο να αξιολογηθεί η λειτουργία του υφιστάμενου συστήματος και να υποβληθούν προτάσεις.


newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news