facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Δεύτερο μήνυμα Παπαδήμου

Έντονος είναι ο προβληματισμός στο μέγαρο Μαξίμου με το ενδεχόμενο, όταν ανοίξουν οι εσωκομματικές διεργασίες στο ΠΑΣΟΚ, οι βασικοί υπουργοί να θέσουν σε δεύτερη μοίρα το κυβερνητικό έργο και να ξεκινήσουν περιοδείες σε όλη την Ελλάδα.

Προσηλωμένοι στο έργο τους πρέπει να είναι οι υπουργοί διαμήνυσε σήμερα, εκ νέου, μέσω συνεργατών του ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. "Στο τέλος Ιανουαρίου υπολογίζουμε να κλείσει η δανειακή σύμβαση και το PSI. Μέχρι να ολοκληρωθεί δεν μπορούν οι υπουργοί να κάνουν περιοδείες ως υποψήφιοι. Αν πουν ότι θα είναι υποψήφιοι αλλά δεν θα κάνουν περιοδείες και θα ρίξουν όλη την προσπάθειά τους στο κυβερνητικό έργο δεν θα υπάρξει πρόβλημα" τόνισαν κυβερνητικές πηγές.

Ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει άμεσα στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που απαιτεί η τρόικα, όπως στις συντάξεις και το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, ώστε να μπορέσει να διαπραγματευτεί από καλύτερη βάση, όπως αναφέρουν συνεργάτες του. "Στόχος της κυβέρνησης είναι να πείσουμε την τρόικα και τους Ευρωπαίους ότι έχουμε μεταρρυθμιστική ορμή" ανέφεραν οι συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Την ίδια ώρα, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε σαφές μήνυμα τόσο προς τη ΝΔ όσο και προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ, ότι τώρα είναι η ώρα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και των κρίσιμων αποφάσεων, τονίζοντας πως δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις και πως τα όποια μέτρα θα αποφασισθούν από την παρούσα κυβέρνηση.

"Δεν υπάρχει τώρα διαπραγμάτευση, υπογραφή, κύρωση μιας συμφωνίας, μιας δανειακής σύμβασης και μετά το όνειρο μιας επαναδιαπραγμάτευσης. Τώρα είναι η ώρα των προτάσεων, των ιδεών, του συσχετισμού των δυνάμεων. Τώρα πρέπει να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα μέσα σ' ένα σκληρό ευρωπαϊκό συσχετισμό" επισήμανε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας ενώπιον των κοινωνικών εταίρων.

Μιλούν για σύντομες διαδικασίες
Εν τω μεταξύ, δυο από τα κορυφαία στελέχη, ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης τονίζουν πως οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ θα είναι σύντομες και δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο κυβερνητικό έργο και πως δεν υπάρχει λόγος να παραιτηθούν όσοι υπουργοί επιλέξουν να είναι υποψήφιοι στο ΠΑΣΟΚ.

"Αν γίνουν προ των εκλογών, όπως το 'χω προτείνει, γιατί αυτό πιστεύω εγώ, προ των εκλογών πρέπει να γίνουν, αλλά γίνουν σύντομες, αδάπανες χωρίς περιοδείες και παράτες, τότε δεν θα τεθεί ζήτημα καθυστέρησης του έργου της κυβέρνησης" υποστήριξε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του "Σκάι100,3".

Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, στην συνέντευξή του στην εκπομπή "Νέοι Φάκελοι" και τον Αλ. Παπαχελά, αναρωτήθηκε: "Φαντάζεστε ο υπουργός Οικονομικών να φύγει αύριο, ο οποίος έχει μια εμπειρία τώρα, τόσων μηνών για τη διαχείριση του PSI, του νέου πακέτου που πρέπει να διαπραγματευτούμε και να 'ρθει κάποιος, ο οποίος θα καταλάβει τι γίνεται μετά από δέκα μήνες;"

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη δείχνει κατηγορηματική, όσον αφορά το έργο των υπουργών της κυβέρνησης. "Αυτό δεν μπορεί να γίνει με υπουργούς οι οποίοι παρελαύνουν ως υποψήφιοι αρχηγοί του ΠΑΣΟΚ και δεν μπορεί να γίνει με την υποστήριξη κομμάτων τα οποία προσπαθούν με κάθε τρόπο να απεμπλακούν από τις ευθύνες τους. Όποιος έχει καλύτερη δουλειά να κάνει, μπορεί να πάει σπίτι του" τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Δεν θα ψηφίσουν νέα μέτρα
Ο πρωθυπουργός στην αυριανή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, αναμένεται ότι θα βρεθεί μπροστά στις έντονες αντιρρήσεις που εκφράζει ήδη η ΝΔ για το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων.

"Πρόχειρες" χαρακτήρισε τις συγχωνεύσεις των επικουρικών, τις οποίες δεν θα ψηφίσει, ο τομεάρχης του κόμματος, Νίκος Νικολόπουλος σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΝΔ. "Η ΝΔ συνεπής στη συμφωνία για τη δημιουργία και τη στήριξη της κυβέρνησης Παπαδήμου δεν στηρίζει νέα μέτρα σε βάρος των χαμηλοσυνταξιούχων. Η διαχείριση του 'κουμπαρά' της επικουρικής ασφάλισης που δημιουργήθηκε αποκλειστικά από τις εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών απαιτεί διαφάνεια, ορθολογισμό και κυρίως σεβασμό" σημειώνει στην ανακοίνωσή του ο κ. Νικολόπουλος.

Περί παράτασης του βίου της κυβέρνησης
Στη δημόσια συζήτηση για τον χρονικό ορίζοντα των εκλογών ο Γ. Καρατζαφέρης ζητά παράταση του χρόνου της θητείας της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας: "Εάν δεν υπάρξει επαρκής συνεννόηση ανάμεσα στα δύο κόμματα για ένα πιο σφιχτό κυβερνητικό σχήμα και μια μετάθεση των εκλογών, τότε οι εκλογές πρέπει να γίνουν άμεσα".

Ο Φώτης Κουβέλης εκτίμησε ότι θα χρειαστούν δύο μήνες παράταση, πέραν της 19ης Φεβρουαρίου, μιλώντας στο ρ/σ "ΝετFm". "Έχω την εντύπωση, όσο και την εκτίμηση ότι θα χρειαστεί σε κάποια περίπτωση ένα δίμηνο μετά την ορισθείσα ως καταληκτική ημερομηνία και μετά θα πάμε σε εκλογές" σημείωσε ο κ. Κουβέλης.

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση άσκησε η Αλέκα Παπαρήγα επαναλαμβάνοντας ότι "εμείς ως κόμμα ζητάμε να γίνουν οι εκλογές όπως συμφωνήθηκαν, ξεκαθαρίζοντας τα πράγματα. Δεν πρόκειται αυτές οι εκλογές να λύσουν όλα τα προβλήματα του λαού".

"Πυρά" κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ότι "οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι απλά ανίκανοι, είναι επικίνδυνοι. Μας οδηγούν στην καταστροφή. Και όσο γρηγορότερα ξεκουμπιστούν τόσο το καλύτερο για τον ελληνικό λαό".

megatv.com

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news