facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Ισορροπία… τρόμου στην Ευρώπη, στο ναδίρ η Αθήνα

Η πιστοληπτική ικανότητα των χωρών της Ευρωζώνης είναι υπό αμφισβήτηση, ωστόσο τα χρηματιστήρια δεν είναι πλέον τόσο πτωτικά, όπως συμβαίνει με την χρεοκοπημένη – εδώ και καιρό – Οδό Αθηνών.
Πριν από λίγο η Γερμανία σημείωνε απώλειες 0,48%, το Παρίσι 0,25% ενώ και το Λονδίνο εμφάνιζε οριακές απώλειες. Προφανώς οι ευρωπαϊκές αγορές ζυγίζουν τις αποφάσεις Μέρκελ – Σαρκοζί σε μια ισορροπία ….τρόμου, με φόντο την απειλή της S&P για υποβάθμιση του συνόλου, σχεδόν, των οικονομιών της Ευρωζώνης.

Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ

Ανάλογα ανακάμπτει και το ευρώ που από τα 1,3370 δολάρια, ξεπερνά και πάλι το φράγμα των 1,34 δολαρίων, ενώ ηρεμούν κάπως και τα spreads στα ομόλογα, τα οποία είχαν φέρει νωρίτερα το κόστος του δανεισμού για την Ιταλία και πάλι πάνω από το 6%....

Αντίθετα, η Αθήνα σημειώνει σταθερά πτώση άνω του 1% καθώς δεν υπάρχουν ικανοί αγοραστές να αντιστρέψουν την κατάσταση. Ο Γενικός Δείκτης καταγράφει πτώση 1,2% περίπου, κινούμενος κοντά στις 685 μονάδες.

Βουτιά 2,05% για την μετοχή της Εθνικής στα 1,91 ευρώ. Σε πτώση και η Alpha bank με 1,56% και 0,90% η Eurobank. Βουτιά 4,21% για την Τράπεζα Πειραιώς και 3,11% για την μετοχή της Βιοχάλκο. Πτώση 3,82% και για τα Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ πτώση 1,35% σημειώνει η ΔΕΗ

protothema.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news