facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2011

«Πράσινο φως» Παπανδρέου σε Παπαδήμο για ανασχηματισμό και εκλογές μετά το Πάσχα

Πλήρη στήριξη στην κυβέρνηση Παπαδήμου έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνάντησης με τον πρωθυπουργό. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Παπανδρέου έδωσε πράσινο φως και για διαρθρωτικές αλλαγές στην κυβέρνηση στην περίπτωση κατά την οποία ο κ. Παπαδήμος διαπιστώσει δυσλειτουργίες στο κυβερνητικό σχήμα. «Δεν βάζουμε εμπόδια στον πρωθυπουργό» ήταν το μότο που κυριάρχησε στη συνάντηση.

Ο Γ. Παπανδρέου συμφώνησε και στην παράταση του βίου της κυβέρνησης με ενδεχόμενο οι εκλογές να γίνουν μετά το Πάσχα, προκειμένου να μπει η χώρα σε τροχιά ανάκαμψης. Σε ό,τι αφορά στο ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου ο Γ. Παπανδρέου είπε ότι μπορεί να αλλάξει και να σπάσουν οι μέγαλες εκλογικές περιφέρειες αλλά οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν με σταυρό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Πάνο Μπεγλίτη, ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση του με το Λουκά Παπαδήμο επαναβεβαίωσε τη στήριξή του στο δύσκολο έργο που ανέλαβε ο κ. Παπαδήμος, καθώς επίσης και τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ στην απρόσκοπτη λειτουργία της κυβέρνησης.

Ανέφερε ότι η κυβέρνηση έχει την ιστορική ευκαιρία να λάβει με την ευρύτερη συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων αποφάσεις για την προώθηση μεγάλων αλλαγών στους τομείς της διαφάνειας, της καταπολέμησης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής αλλά και γενικότερα της λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Παπαδήμος και Παπανδρέου συζήτησαν τις εξελίξεις στην Ε.Ε. και τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τη χώρα μας προκειμένου να υπερασπίζεται την ισότιμη συμμετοχή της στο ευρώ, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση Μπεγλίτη, αυτό πρέπει να αποτέλει τον εθνικό στόχο.

Η συνάντηση διάρκειας 90 λεπτών έγινε στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή και ολοκληρώθηκε χωρίς να γίνουν δήλωσεις.

Το Σάββατο, παραμονή των Χριστουγέννων, ο Λουκάς Παπαδήμος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Γιώργο Παπανδρέου, στην οποία συζητήθηκαν τα θέματα που θα μπουν στην ατζέντα της κατ' ιδίαν συνάντησης.


newpost.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news