facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Με μισό τρις ευρώ αιμοδοτεί η ΕΚΤ τις τράπεζες

Με 489.200.000.000 ευρώ αιμοδοτεί τις ευρωπαϊκές τράπεζες η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΕΚΤ). Οι τράπεζες χρειάζονται επειγόντως ρευστότητα.
Ήδη σήμερα 523 τράπεζες κατέθεσαν αίτημα στην ΕΚΤ για συνολικά 489 δις ευρώ, όταν οι ειδικοί της ΕΚΤ είχαν εκτιμήσει ότι ή ζήτηση θα έφθανε στα 310 δις.
Οι τράπεζες προετοιμάζονται για ένα γιγάντιο κύμα αναχρηματοδότησής τους τον επόμενο χρόνο, καθώς τα ύψους 725 δις ευρώ, πρέπει να εξοφληθούν ή να παραταθούν.
Η ΕΚΤ προσφέρει στις τράπεζες τη δυνατότητα, να δανειστούν, με επιτόκιο 1% και με πολύ ευνοϊκούς όρους και επιλεκτικές εξασφαλίσεις. Θα μπορούν να ενεχυριάζουν αξιόγραφα που έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους, ακόμη και προβληματικά κρατικά ομόλογα τα οποία εκτός από την ΕΚΤ, δεν γίνονται αποδεκτά από τις χρηματαγορές.
Το επιτόκιο δανεισμού του1% είναι σταθερό για 1134 ημέρες και θα έχουν τη δυνατότητα, αν θέλουν να το εξοφλήσουν σε ένα χρόνο. Πράγμα απίθανο αν το επιτόκιο εξακολουθήσει να παραμένει στο 1%.
Η ΕΚΤ ελπίζει, ότι οι τράπεζες με το φθηνό χρήμα που τις δανείζει, θα αγοράζουν κρατικά ομόλογα, που τους αποφέρει επιτόκιο υψηλότερο του 1%.

kentri.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news