facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

«Παγώνουν» όλες οι επιστροφές φόρων μέχρι το τέλος του έτους

Εντολή προς όλες τις εφορίες να «παγώσουν» τις επιστροφές φόρων μέχρι το τέλος του έτους, δίνει το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο να μειωθεί η «μαύρη» τρύπα στον προϋπολογισμό. Ταυτόχρονα το υπουργείο ζητά να μην πραγματοποιούνται συμψηφισμοί σε περίπτωση που αυτοί είναι αρνητικοί για το δημόσιο, ενώ επιστρατεύει νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών με ευνοϊκούς όρους για αποπληρωμή σε 60 δόσεις.

Στο μεταξύ, αδυναμία να εκτιμήσει το ύψος στο οποίο θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2011, δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στη Βουλή. Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σε όλες της τις προβλέψεις έχει πέσει έξω, ο κ. Σαχινίδης είπε χαρακτηριστικά ότι «είναι πάρα πολύ δύσκολο να σας δώσω μια εκτίμηση για το που θα διαμορφωθεί το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης για το 2011» ενώ παράλληλα παραδέχτηκε ότι σε βασικές υποθέσεις που αφορούν την πορεία μακροοικονομικών μεγεθών η κυβέρνηση έχει πέσει έξω. Ο κ. Σαχινίδης διευκρίνησε πάντως ότι η αποτυχία αυτή είναι μια αποτυχία όλων που επιχείρησαν να κάνουν μια πρόβλεψη σε ένα τόσο ρευστό οικονομικό περιβάλλον.

Και ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών πάντως, απέφυγε να απαντήσει ξεκάθαρα στην ερώτηση του κ. Παπαδημουλη αν η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι δεν θα πάρει νέα μέτρα, παρά δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της αλλά με κοινωνική ευαισθησία, ενώ πρόσθεσε ότι στη νέα δανειακή σύμβαση η κυβέρνηση -αφού στηρίζεται από τρία κόμματα - θα ζητήσει να έχει μια διαπραγμάτευση, για να εξασφαλίσει περισσότερα χρήματα έτσι ώστε να υπάρξει μια πιο αργή δημοσιονομική προσαρμογή.

skai.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news