facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Περικοπές στους μισθούς της ΔΕΗ προτείνει ο "Σπάρτακος"

Πρόταση σχετικά με τις περικοπές στη μισθοδοσία των εργαζομένων της ΔΕΗ κατέθεσε το σωματείο Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας «Σπάρτακος», τονίζοντας ότι η πρότασή του περιλαμβάνει περικοπές σε όλους τους εργαζόμενους ανάλογα με τις αποδοχές τους και «νοικοκύρεμα στις υπερβολές όπου κι αν αυτές υπάρχουν».

Ειδικότερα, ο «Σπάρτακος» προτείνει:
Κατάργηση του επιδόματος συζύγου. Με την κατάργηση του συγκεκριμένου επιδόματος διευρύνεται ο αριθμός των εργαζομένων που συμμετέχουν στις μειώσεις, όπως είναι τα υψηλόμισθα - υψηλόβαθμα στελέχη, που ξεπερνούν το ανώτατο όριο (πλαφόν) που ορίζει ο νόμος και παίρνουν επίδομα συζύγου πλέον του πλαφόν. Άλλωστε, επισημαίνει το σωματείο, μετά την ψήφιση του Νόμου, το οικογενειακό επίδομα ενσωματώνεται στο ποσό της ανώτερης σύνταξης.
Δαπάνες για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις. Οι δαπάνες για τις εκτός έδρας αποζημιώσεις θα πρέπει να εξαιρεθούν από την μισθοδοσία των εργαζομένων και θα πρέπει να επιβαρύνουν τα λειτουργικά έξοδα της επιχείρησης. Η εναρμόνιση με τον σχετικό Νόμο για την εκτός έδρας αποζημίωση είναι ασύμφορη για τον μισθωτό σε ό,τι αφορά την αποζημίωσή του (64 ευρώ) και καταστροφική για την επιχείρηση, καθώς υπάρχει παράταση στον χρόνο αποκατάστασης των βλαβών.
Αναδιοργάνωση του οργανογράμματος, περιορισμός του αριθμού των στελεχών κατ'αναλογία της συνολικής δύναμης του προσωπικού της επιχείρησης και επανεξέταση/κατάργηση των ειδικών στελεχών (Experts).
Χορήγηση αντίστοιχης ανάπαυσης σε όσα στελέχη εργάζονται υπερωριακά ή πραγματοποιούν υπερεργασία, από την στάθμη του υποτομεάρχη και πάνω.
Εργασία Σαββάτου- Κυριακής, υπερωρία, υπερεργασία. Η καταβολή αντίστοιχης αποζημίωσης που αφορά εργασίες για υπερωρία-υπερεργασία Σαββάτου, Κυριακής και αργιών, να γίνεται μόνο για τις απόλυτα απαραίτητες εργασίες αποκατάστασης βλαβών και συντήρησης.
Επιπρόσθετα, αν χρειαστεί, μπορεί να γίνουν παρεμβάσεις στο σύνολο των Ειδικών Επιδομάτων, καθώς και στο Ενιαίο Επίδομα, κατά το σκέλος που αφορά το Ειδικό επίδομα ΕΣΣΕ ΄95.
Όπως αναφέρει το σωματείο, στόχος της συγκεκριμένης πρότασης είναι «να μείνει ανέπαφος και χωρίς μείωση ο υπολογισμός των μεταβλητών αποδοχών (έτσι όπως και οι Νόμοι 3385/2005 και 3863/2010 ορίζουν), που αφορούν την υποχρεωτική εργασία της βάρδιας, της υπερωρίας, της υπερεργασίας του Σαββάτου, της Κυριακής και των αργιών, έτσι ώστε να λειτουργεί απρόσκοπτα η Επιχείρηση».
«Είμαστε στη διάθεση της Ομοσπονδίας για να συζητήσουμε τις λεπτομέρειες της πρόταση μας, δηλώνοντας ότι θα πράξουμε ό,τι είναι δυνατόν για να στηρίξουμε - υπερασπισθούμε τα συμφέροντα των εργαζομένων που εκπροσωπούμε και να πείσουμε με επιχειρήματα για το δίκαιο των θέσεων μας», καταλήγει ο «Σπάρτακος» στην ανακοίνωσή του.

ethnos.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news