facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Προς τον υπουργό Υγείας, Βουλευτές Δωδεκανήσου, Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Δήμο Ρόδου...


Κύριε Υπουργέ.

Η ακριτική Δωδεκάνησος στο νοτιότερο τμήμα του Αιγαίου, εδώ και αρκετούς μήνες, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Υπουργού Τουρισμού Κου Γιώργου Νικητιάδη, για να αυξηθεί η τουριστική κίνηση στη πατρίδα μας, έχει μπει σε πορεία Οικονομικού μαρασμού. Η κοινωνίες πλήγονται από τα δεινά της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει σαν άμεση συνέπεια την ερήμωση των μικρών νησιών.

Όπως γνωρίζετε τα περισσότερα απομακρυσμένα νησιά της Δωδεκανήσου, στερούνται πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ή οποία καλύπτεται συνήθως από έναν αγροτικό ιατρό, ο οποίος δεν είναι δυνατόν να έχει τις γνώσεις όλων των ειδικοτήτων και τα μέσα για να προσφέρει τις επιθυμητές υπηρεσίες.

Στα μεγαλύτερα νησιά της Κω, Κάρπαθο, Κάλυμνο, η κατάσταση των νοσοκομείων έχει ξεφύγει από τα ανεκτά όρια παροχής νοσοκομειακής περίθαλψης. Οι κάτοικοι, ιδιαίτερα οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, βρίσκονται σε κατάσταση απελπισίας, αφού δεν μπορούν να έχουν άμεση ιατρική φροντίδα.

Οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό δίνουν εξαντλητικές μάχες, χωρίς να υπολογίζουν τον χρόνο, πέραν του ωραρίου τους, και της αμοιβής τους, αφού οι περισσότεροι δεν λαμβάνουν αμοιβή εδώ και μήνες.

Αυτή η τραγική τριτοκοσμική κατάσταση οδήγησε πολλούς κατοίκους των μικρών νησιών να μετοικίσουν, για μεγαλύτερη ασφάλεια, στη Ρόδο, γιατί το Νοσοκομείο της Ρόδου είναι μεγαλύτερο.

Δυστυχώς γινόμαστε μάρτυρες ακραίων περιστατικών ασθενών, οι οποίοι στερούνται του δικαιώματος περίθαλψης, που θα είχαν σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα. Πέραν τούτων επειδή ή «κρίση» απλώθηκε σε όλες τις κοινωνικές τάξεις, σαν επιδημία, ο αριθμός των ασθενών που θέλουν να τύχουν περίθαλψης από τα Δημόσια νοσοκομεία, αυξήθηκε υπερβολικά.

Οι ηρωισμοί τέλειωσαν. Οι ιατροί παραδίδουν σώμα και ψυχή στον ωκεανό των περιστατικών που αντιμετωπίζουν. Τα λάθη είναι ανθρωπίνως αναπόφευκτα.

Ουσιαστικά επιλέγουν ποιοι θα ζήσουν και ποιοι όχι!

Γνωρίζουμε την δυσχερή κατάσταση της Πατρίδας μας και ότι η κρίση θα είχε συνέπειες σε όλους τους τομείς της Κρατικής ευθύνης.

Οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων προσφέρουν δωρεάν υπηρεσίες, υπηρετώντας το λειτούργημα τους και τον Δωδεκανήσιο Πολίτη. Όμως υπάρχουν κάποια όρια, που όταν ξεπεραστούν υπάρχει ο κίνδυνος να κατηγορηθούν οι υπεύθυνοι για παράβαση καθήκοντος προς το κοινωνικό σύνολο. Αυτά τα όρια έχουν εδώ και καιρό ξεπεραστεί. Η ανθρώπινη ζωή δεν διαπραγματεύεται με τα μέτρα λιτότητας και των εντολών της κατευθυνόμενης κυβερνητικής πολιτικής.

Ας γίνουν λιγότερα έργα, ας μην γίνουν καθόλου έργα! Οι ζωές δεν διαπραγματεύονται!

Η Δωδεκάνησος, η Ρόδος, πολλές δεκαετίες προσφέρει τα μέγιστα στο Εθνικό προϊόν της Πατρίδας μας και δεν αξίζει να τυγχάνει αυτής της εγκατάλειψης.

Η Ομοσπονδία των Παροικιακών συλλόγων Ρόδου, η οποία εκπροσωπεί όλες τις Παροικίες των νησιών της Δωδεκανήσου, εκφράζει την αγανάκτηση της για την αδιαφορία της Πολιτείας, για την «μη επίλυση» των λειτουργικών προβλημάτων των νοσοκομείων και της πλημμελούς στελέχωσης τους με νοσηλευτικό προσωπικό, ιδιαίτερα του νοσοκομείου Ρόδου, το οποίο εξυπηρετεί «εν κατακλείδι» όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και περισσότερους από δύο εκατομμύρια επισκέπτες στο νησί μας!

Ως θιγόμενοι πολίτες, ζητούμε να πάρετε άμεσα μέτρα αντιμετώπισης αυτής της εκρηκτικής κατάστασης, η οποία απειλεί την ίδια μας τη ζωή.

Μη λησμονάτε, ότι ο Δωδεκανησιακός λαός, μέχρι σήμερα στήριξε τις κρατικές προσπάθειες και έμεινε μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις.

Κυρίως να λάβετε υπ’ όψη, ότι η Ομοσπονδία μας δεν παρακινείται από μικρο – πολιτικά κίνητρα, γιατί δεν εκφράζει κανένα πολιτικό χώρο, ούτε κομματικές σκοπιμότητες, οι οποίες πιθανόν να παρεξηγούν το ύφος της διαμαρτυρίας μας.

Παρακινούμαστε από την επιτακτική αναγκαιότητα επιβίωσης των ακριτών πολιτών, η οποία απαιτεί καλύτερη νοσοκομειακή περίθαλψη και ανάλογες νοσηλευτικές υπηρεσίες.

Να είστε βέβαιοι, ότι οι πολίτες αυτή τη φορά δεν θα εγκλωβισθούν σε παραπλανητικές υποσχέσεις και στην δική του λήθη, όταν έρθει η ώρα της κρίσης του έργου που επιτελέσθηκε και των επιλογών που έγιναν.

Στη δημοκρατία, όσο περισσότερο καθυστερεί η πρακτική επίλυση των προβλημάτων, που πηγάζουν από τα αναφαίρετα δικαιώματα των πολιτών, τόσο πιο σκληρή θα είναι η απάντηση, όταν θα έρθει η ώρα να εκφραστεί η άποψή τους.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας
Νίκος Κωνσταντινίδης


Ρόδος 20/12/2011
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΑΡΟΙΚΙΑΚΩΝ
ΣΩΜΑΤΙΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Πλατεία Διαγόρα – 85100 – Ρόδος Τηλ 22410-36779
Υπεύθυνος συνεννόησης: Κωνσταντινίδης Νίκος
Κιν 6977702484 email: konstfamily@hotmail.com

parapona-rodou.blogspot.com

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news