facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

«Το ευρώ είναι σε καλύτερη θέση τώρα»

Ο Bρετανός υπουργός Οικονομικών επικροτεί τις αλλαγές, αλλά και τη στάση του Κάμερον
Παρά την αρνητική στάση του Ντέιβιντ Κάμερον, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Όσμπορν πιστεύει ότι το ευρώ βρίσκεται «σε καλύτερη θέση» μετά τις αποφάσεις των ηγετών της Ευρωζώνης για βαθύτερη δημοσιονομική ενοποίηση.

Ο Τ. Όσμπορν υπεραμύνθηκε της επιλογής του Πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον, ότι η Βρετανία έπρεπε να εξαιρεθεί από το σχέδιο για μια δημοσιονομική ένωση την Παρασκευή, επειδή δεν ήταν προς το συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου. «Αν είχαμε υπογράψει αυτή τη συνθήκη, τότε θα είχαμε βρει την πλήρη ισχύ των ευρωπαϊκών συνθηκών, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλους αυτούς τους θεσμούς που εφαρμόζουν τις εν λόγω Συνθήκες, χρησιμοποιώντας αυτή την ευκαιρία για να υπονομεύσουν τα συμφέροντα της Βρετανίας, να υπονομεύσουν την ενιαία αγορά. Δεν ήμασταν έτοιμοι να το αφήσουμε αυτό να συμβεί» τόνισε.

Μιλώντας στο BBC, o Τζόρτζ Όσμπορν, ανέφερε σχετικά με την οικονομική αναταραχή που επικρατεί στην Ευρώπη ότι «τα πράγματα είναι καλύτερα από ό, τι ήταν επειδή τώρα θα συντονίσουν τις δημοσιονομικές πολιτικές τους με τον τρόπο που πιθανώς ήταν αναγκαίος... αλλά είναι μια αναγκαία αλλά όχι επαρκής προϋπόθεση για να κάνουν το ευρώ να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά».

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news