facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Ιδιώτες φοροεισπράκτορες εναντίον φοροδιαφυγής

Εταιρείες θα τρέξουν για να μαζέψουν τα 42 δισ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο

Ιδιώτες φοροεισπράκτορες επιστρατεύει το υπουργείο Οικονομικών για τα ληξιπρόθεσμα χρέη των 42 δισ. ευρώ, αναθέτοντας σε εισπρακτικές εταιρίες τη λύση ενός μέρους από τον γόρδιο δεσμό της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», τα σχέδια του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψε ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος από τη βήμα της Βουλής, όταν απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρας Μπακογιάννη είπε ότι «οργανώνουμε τη συνεργασία μας με μεγάλες εισπρακτικές εταιρίες, οι οποίες εξειδικεύονται στην είσπραξη ιδιωτικών χρεών και τραπεζικών χρεών».

Ο κ.Βενιζέλος, μάλιστα, έκανε ακόμη ένα βήμα παραπέρα, λέγοντας ότι «χρειαζόμαστε όλους τους παράπλευρους μηχανισμούς και τους ιδιώτες και τις τράπεζες και τις εισπρακτικές εταιρίες και φυσικά μηχανισμούς, όπως η ΔΕΗ που λειτουργεί με μεγάλη αποτελεσματικότητα».

Η εμπλοκή ιδιωτών στο εγχείρημα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων χρεών μελετάται εδώ και μήνες από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και μάλιστα, όπως λένε αρμόδιες πηγές, είναι θέμα εβδομάδων η ενεργοποίησή τους.

tovima.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news