facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΙΜΟΡΡΑΓΕΙ… ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ ΜΕ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟ ΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΟ , ΣΤΟ…ΚΟΚΚΙΝΟ

Ο Κος ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ … ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΟΧΗ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ

ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ :

-ΟΙ 4 ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΙ
-ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ
-ΜΑΧΑΙΡΙΔΗΣ
-ΚΟΥΣΟΥΡΝΑΣ
Η κατάσταση στον ευαίσθητο τομέα της υγείας λαμβάνει καθημερινά τραγικές διαστάσεις. Η δημόσια....
υγεία αιμορραγεί εξαιτίας της προκλητικής κυβερνητικής ανικανότητας και αδιαφορίας

Οι νησιώτες μας βιώνουν την εγκατάλειψη και την αγωνία. Η πρωτοφανής απουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού δημιουργεί αβεβαιότητα και σύγχυση στους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου.

Η διάλυση του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου είναι αποτέλεσμα των ανερμάτιστων πολιτικών και του λαϊκισμού που αναπτύχθηκε έντονα τα τελευταία δύο χρόνια. Η μεγαλύτερη νοσηλευτική μονάδα του Νοτίου Αιγαίου που εξυπηρετεί 220.000 Δωδεκανήσιους και 1.000.000 τουρίστες οδηγείται… στην εντατική.

Συγκεκριμένα:

-τα προβλήματα της υποστελέχωσης σε ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό παίρνουν τεράστιες διαστάσεις. Λήγουν μέχρι το τέλος του 2011 οι 43 συμβάσεις που κάλυπταν διοικητικές και νοσηλευτικές ανάγκες.

-η μνημονιακή πολιτική προωθεί την κατάργηση 153 οργανικών θέσεων με το αιτιολογικό ότι δεν είχαν ποτέ καλυφθεί και το νοσοκομείο λειτουργούσε ενώ η εφεδρεία-απόλυση πλανάται απειλητικά -παρά τις κυβερνητικές διαψεύσεις- πάνω από τους εργαζόμενους.

-με εντολή του διοικητή του νοσοκομείου δεν εκτελούνται τακτικά χειρουργεία ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται τα έκτατα περιστατικά!

-κλινικές κλείνουν λόγω έλλειψης προσωπικού ενώ άλλες δέχονται περιορισμένο αριθμό ασθενών.(π.χ. μέχρι 10 , από τον 11ο και μετά …αλίμονο στους ασθενείς)

- μετά την πρόσφατη κατακραυγή και τις μεγάλες αντιδράσεις υποσχέθηκαν ότι θα καταβάλουν τις 170.000 ευρώ που οφείλονται για την υπερωριακή εργασία στους νοσηλευτές από το καλοκαίρι!!!

Είναι φανερό ότι επί ΠΑΣΟΚ και διοικητή το Μιχάλη Κόκκινο το νοσοκομείο της Ρόδου χτύπησε …κόκκινο!!!

Απαγορεύεται πλέον αυστηρά στους νησιώτες μας να ασθενήσουν!!!

Εντύπωση προκαλεί αφενός ο λαϊκισμός και η «επιδερμική» προσέγγιση του προβλήματος και αφετέρου η μη ανάληψη ευθυνών και ουσιαστικών πρωτοβουλιών από τους κυβερνητικούς παράγοντες και τους προσκείμενους στο ΠΑΣΟΚ, αυτοδιοικητικούς παράγοντες.

Δεν δίνουν λύσεις και λάμπουν δια της απουσίας τους:

- Ο κος Λοβέρδος , υπουργός υγείας και οι τέσσερις(4) δωδεκανήσιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (μάλλον ασχολούνται με τη «διαδοχή» του Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ)

- ο Γραμματέας της Αποκεντρωμένης (στον Πειραιά…) Διοίκησης Νήσων Αιγαίου κος Χατζημιχάλης,

-ο Περιφερειάρχης κος Γιάννης Μαχαιρίδης (κάποτε στα «πταίσματα» έστηνε το γραφείο του στην είσοδο του νοσοκομείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας, τώρα στα «εγκλήματα» δηλώνει ανενημέρωτος και σιωπά),

-ο δήμαρχος Ρόδου και πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κος Κουσουρνάς.

Την ώρα που:

- Οι αντοχές του ηρωικού ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου εξαντλούνται

- Το αγαθό της δημόσιας υγείας διακυβεύεται

- Οι νησιώτες μας ανησυχούν μήπως ασθενήσουν ,

ένα είναι το αίτημα: ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ – ΦΤΑΝΕΙ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ

Φτάνουν πλέον οι αδιέξοδες και οι επικοινωνιακού τύπου συσκέψεις. Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κος Πολύζος στις 2/7/2011 στη συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Νάξο , επέμενε ότι οι παροχές στην δημόσια υγεία για τους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου θυμίζουν Ελβετία. Μάλλον ήθελε να πει Ουγκάντα!!!

Όσον αφορά τον- συμπαθή κατά τα άλλα - διοικητή του Νοσοκομείου της Ρόδου κο Μιχάλη Κόκκινο, εάν δεν δοθεί άμεσα λύση οι νησιώτες θα αφιερώσουν σε αυτόν και το ΠΑΣΟΚ το γνωστό στίχο λαϊκού τραγουδιού «…κοίτα Μιχάλη μου , το χάλι μου…»

Χαράλαμπος Κόκκινος

naxios.blogspot.com

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news