facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Τα λάθη της ελληνικής λύσης μάθημα για την ευρωζώνη

Σειρά επαφών Σαμαρά στα πλαίσια του ΕΛΚ

Την ανάγκη να αποφασιστούν και εφαρμοστούν πολιτικές ανάπτυξης κι όχι φοροεπιδρομές και πολιτικές λιτότητες,τόνισε στην σύνοδο του ΕΛΚ ο Α.Σαμαράς ,απαντώντας στον Γερμανικό δογματισμό.


Μεταφέροντας το παράδειγμα της Ελλάδας ο πρόεδρος της ΝΔ προσπάθησε να καταδείξει πόσο λάθος ήταν η πολιτική που ακολουθήθηκε και η οποία κυριαρχεί και στην προτεινόμενη λύση για ολόκληρη την ευρωζώνη. Γεγονός είναι πάντως ότι αυτή τη φορά ο Α.Σαμαράς βρέθηκε σε πιο φιλικό περιβάλλον.

Οι ηγέτες του ΕΛΚ, στην τον συνεχάρησαν, μέσω του Προέδρου Μαρτένς για την «ηγετική του κίνηση να πρωτοστατήσει στη δημιουργία της μεταβατικής κυβέρνησης στην Ελλάδα, που θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης»ενώ στο είχε μια σειρά επαφών με ευρωπαίους αξιωματούχους.

Στο περιθώριο της συνόδου ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς συνάντησε, με πρωτοβουλία του, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας κ. Σ. Μπερίσα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, που αφορούν στις σχέσεις Ελλάδας- Αλβανίας. Ειδικότερα ο κ. Αντώνης Σαμαράς:

-Ζήτησε από τον κ. Μπερίσα τον απόλυτο σεβασμό των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων της Ελληνικής μειονότητας των Βορειοηπειρωτών, που ζει μέσα στα σύνορα του αλβανικού κράτος, υπογραμμίζοντας ότι η μειονότητα αυτή αποτελεί την καλύτερη γέφυρα φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

-Έθεσε στον κ. Μπερίσα ειδικότερα ζητήματα, που απασχολούν τη μειονότητα, μεταξύ των οποίων τα θέματα απάλειψης της εθνικότητας και του θρησκεύματος από τα κρατικά έγγραφα, θέματα μειονοτικών περιουσιών, εκπαίδευσης κ.λ.π.

-Συζήτησε με τον Αλβανό πρωθυπουργό, το ξεμπλοκάρισμα της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας για την οριοθέτηση της ΑΟΖ ανάμεσα στις δύο χώρες μετά την ακυρωτική απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Αλβανίας (ύστερα από προσφυγή του Σοσιαλιστικού Κόμματος). Ας σημειωθεί ότι στην σύνοδο του ΕΛΚ εγκρίθηκαν και τρεις τοπολογίες που κατέθεσε η Ν.Δ.

-Η πρώτη τροπολογία αφορά την προστασία του ευρωπαίου αγρότη. Συγκεκριμένα ζητείται από τα κράτη -εκτός Ε.Ε.- όπου εισάγονται αγροτικά προϊόντα να τηρούν τις ίδιες προδιαγραφές και τους ίδιους κανόνες που εφαρμόζονται για τους ευρωπαίους αγρότες.

-Η δεύτερη παρέμβαση αφορά το θέμα της ΑΟΖ, όπου εγκρίθηκε ενισχυτική τροπολογία στο ψήφισμα του κυπριακού κόμματος ΔΗΣΥ. Στην τροπολογία ζητείται να ενθαρρύνει η Ευρώπη την άσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων όπως αυτά απορρέουν από το Διεθνές Δίκαιο.

Η τρίτη τροπολογία αφορά το ζήτημα της λαθρομετανάστευσης όπου εγκρίθηκε η παρέμβαση της Ν.Δ. ώστε να υπογράφονται ως προτεραιότητα διακρατικές συμφωνίες -είτε με την Ε.Ε. είτε μεμονωμένα με τα κράτη μέλη- για τον επαναπατρισμό των παράνομων μεταναστών.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news