facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

«Μόνο στα λόγια» στηρίζει η Μέρκελ το ευρώ

Αυστηρή κριτική του Spiegel στη Γερμανίδα καγκελάριο

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ ασκεί το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.


Μέσω της ιστοσελίδας του κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με την πολιτική της θέτει σε κίνδυνο το ευρώ και προειδοποιεί ότι εάν συνεχιστεί η καθοδική πορεία, τότε η νομισματική ένωση θα ανήκει σύντομα στο παρελθόν.

Όπως αναφέρει στο κείμενό του ο δημοσιογράφος Σβεν Μπελ, «η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, πάνω στην οποία έχουν εναποτεθεί οι ελπίδες όλων, δεν ανταποκρίνεται επάξια της δραματικής κατάστασης. Κάνει αυτό που κάνει πάντα από το ξέσπασμα της κρίσης: να λέει ήσυχα και ωραία, ότι θα κάνει τα πάντα, προκειμένου να σώσει το ευρώ.

Αυτή η δήλωση οδηγεί στο παράλογο, καθώς αποκλείονται όλα όσα θα μπορούσαν να βοηθήσουν πραγματικά την κατάσταση. Μεγαλύτερο πεδίο δράσης για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), να αγοράζει ομόλογα; Θεέ μου. Κοινά ευρωομόλογα; Για τ’ όνομα του Θεού».

«Αντί λοιπόν η Γερμανία να αρνείται κάθε λύση, θα έπρεπε να διοχετεύσει την ενέργειά της σε μία δυναμική και καθοριστική λύση. Και θα πρέπει μαζί με τα υπόλοιπα 16 κράτη – μέλη της νομισματικής ένωσης, να βρει έναν τρόπο στην επόμενη κιόλας σύνοδο, ώστε τα ευρωομόλογα μαζί με τον έλεγχο της οικονομίας να έχουν σύντομα ένα θετικό αποτέλεσμα», καταλήγει το άρθρο.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news