facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Δελτίο... «θυέλλης» εξέδωσε η Τράπεζα της Αγγλίας

Λόγω της κρίσης χρέους στην ευρωζώνη

Η Τράπεζα της Αγγλίας-παρουσιάζοντας σήμερα την έκθεσή της για την παρούσα δυσχερή οικονομική συγκυρία-εξέδωσε «δελτίο θυέλλης» για τον τραπεζικό τομέα, προσκαλώντας τις εμπορικές τράπεζες στη χώρα «να αποκτήσουν αποθεματικά ρευστότητας,
ώστε να αντεπεξέλθουν σε ένα απειλητικό εξωτερικό περιβάλλον», το οποίο «τροφοδοτούν η κρίση χρέους στην ευρωζώνη και η ανισορροπία στο επίπεδο της διεθνούς οικονομίας».

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μέρβιν Κινγκ αναφέρει στην έκθεση ότι η κεντρική τράπεζα εκπονεί, τώρα, τα δικά της σχέδια αντιμετώπισης της ευάλωτης οικονομικής συγκυρίας.

Ο ίδιος αξιωματούχος τονίζει, συγχρόνως, ότι σε αυτά τα σχέδια δράσης «περιλαμβάνεται ακόμα και ένα για την αντιμετώπιση τυχόν διάλυσης της ευρωζώνης»... «Πρέπει να μάς βρουν έτοιμους οι (οικονομικές) θύελλες, που έρχονται κατά ‘δω», υπογραμμίζει στην έκθεση ο διοικητής Κινγκ.

Χαρακτηρίζοντας τις εμπορικές τράπεζες της Βρετανίας «από τις ισχυρότερες στον πλανήτη», εστιάζει εντούτοις στην έκθεσή του στα επερχόμενα «ευρύτερα προβλήματα» δηλαδή σε αυτά που, όπως διευκρίνισε, «θα ξεπεράσουν τον έλεγχο όλων των Αρχών της Βρετανίας».

«Θα προκληθεί μια δίνη, που είναι η απόρροια μιας συστημικής οικονομικής κρίσης», αποφαίνεται ο Διοικητής Κινγκ.

Τέλος, ο Κινγκ διαχωρίζει «τα συμπτώματα από τις βαθύτερες αιτίες» αυτής της κρίσης.

«Αν επιτεθούμε μόνον στα πρώτα, θα έχουμε μια προσωρινή μόνον ανακούφιση», προλέγει ο ίδιος. «Προέχει, λοιπόν, όλοι να αντιμετωπίσουμε τις βαθύτερες αιτίες της κρίσης».

Ως συμπτώματα ο διοικητής Κινγκ αναφέρει την έλλειψη ρευστότητας στα Ταμεία των εμπορικών τραπεζών, αλλά και των κυβερνήσεων, της βρετανικής και ξένων.

newsbeast.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news