facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΛΑΡΙΣΑ:Εβδομάδα ταλαιπωρίας για τους ασθενείς

Μπορεί από Δευτέρα να ξεκινάει η πρώτη εργάσιμη εβδομάδα του 2012, όμως για όσους έχουν ανάγκη από τον γιατρό τους θα μοιάζει περισσότερο με εκκίνηση της... εβδομάδας των Παθών.

Λουκέτο θα βάλουν οι γιατροί στα ιδιωτικά ιατρεία της Λάρισας από την Δευτέρα 2 μέχρι και την Πέμπτη 5 Ιανουαρίου, ενώ στην απεργία θα μετέχουν και οι γιατροί τόσο των νοσοκομείων, όσο και του ΙΚΑ. Σήμερα έλαβε απόφαση ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για Πανιατρική Πανελλαδική απεργία για το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, γεγονός που διευρύνει το μέτωπο της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Βασικό ζήτημα των κινητοποιήσεων είναι η ενεργοποίηση του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΠΥ) από 1ης Ιανουαρίου, γεγονός που αλλάζει τον υγειονομικό χάρτη της χώρας. Παράλληλα, στο διεκδικητικό πλαίσιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου τίθενται και κλαδικά αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών, των γιατρών του ΙΚΑ κ.α.

Πάντως και πέρα από την επικείμενη απεργία των γιατρών σφόδρα επικριτικός για τον τρόπο με τον οποίον ξεκινάει ο ΕΟΠΠΥ είναι ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Ντίνος Γιαννακόπουλος με δηλώσεις του στο «Thessalianews.gr».

Μάλιστα, o κ. Γιαννακόπουλος προβλέπει πως η πρεμιέρα του νέου φορέα παροχής υπηρεσιών υγείας θα συνοδευτεί από «γενικευμένο μπάχαλο», το οποίο σαφώς θα επιφέρει επιπρόσθετη ταλαιπωρία στους πολίτες. Ως αιτία για την παραπάνω κατάσταση ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας καταδεικνύει «την προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε το θέμα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας».

Μάλιστα, ένα από τα κύρια σημεία της επιχειρηματολογίας του έχει να κάνει με την κατάρτιση των πινάκων όπου θα περιλαμβάνονται τα ονόματα των γιατρών που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ. Ο κ. Γιαννακόπουλος θεωρεί εξαιρετικά δύσκολο να προλάβουν οι υπηρεσίες ώστε να έχουν έτοιμους τους συγκεκριμένους πίνακες για να γνωρίζουν οι ασθενείς εγκαίρως ποιοι μετέχουν στο νέο σύστημα. Παράλληλα, παρατηρείται και το φαινόμενο σε συγκεκριμένες ειδικότητες, όπως π.χ. οι παιδίατροι να παρουσιάζεται γενικευμένη απροθυμία ένταξης στον ΕΟΠΠΥ.


thessalianews.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news