facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Προειδοποίηση για ενδεχόμενη υποβάθμιση στο Λονδίνο

Ο οίκος Moody's προειδοποίησε τη Βρετανία ότι μπορεί να χάσει την υψηλή πιστοληπτική της αξιολόγηση ΑΑΑ, αναφέροντας ως λόγους την επιδείνωση της δημοσιονομικής θέσης και των προοπτικών ανάπτυξής της, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Financial Times».

Στην ετήσια έκθεσή του για το χρέος της Βρετανίας, ο οίκος διατήρησε τη σταθερή προοπτική της αξιολόγησης ΑΑΑ, αλλά προειδοποίησε ότι η χώρα - εκτός από τους εγχώριους κινδύνους που διατρέχει - δεν θα είναι άτρωτη από μία κρίση στην Ευρωζώνη.

Σύμφωνα με τους «Financial Times», η προειδοποίηση του Moody's σημαίνει ότι η Βρετανία θα χάσει, όπως και άλλες χώρες, την υψηλή αξιολόγησή της, αν δεν βελτιωθούν δραστικά οι προοπτικές της. Ο οίκος κατέστησε σαφές ότι στην αξιολόγησή της έπαιξε ρόλο η επιδείνωση του εγχώριου οικονομικού περιβάλλοντος στη Βρετανία και όχι μόνο η πιθανότητα διάσπασης της Ευρωζώνης.

Οι αξιωματούχοι του βρετανικού Υπουργείου Οικονομικών, ωστόσο, επιμένουν ότι η κύρια απειλή έρχεται από την Ευρωζώνη, σημειώνει η εφημερίδα.

Ο Moody's αναφέρει ότι η βρετανική οικονομία έχει ακόμη σημαντική ισχύ, η οποία τη βοηθά να προστατεύσει την πιστοληπτική της βαθμολογία.

Σύμφωνα με τον οίκο, η βρετανική οικονομία είναι ανταγωνιστική, απολαμβάνει ένα ευέλικτο νόμισμα, πολύ χαλαρή νομισματική πολιτική, ισχυρούς δημοσιονομικούς θεσμούς, ιστορικό μείωσης του χρέους της στο παρελθόν και μακρά μέση διάρκεια ωρίμανσης του χρέους της.

zougla.gr

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news